Genre: Roadmovie / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot Rabat
Rabat is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Chico Kenzari). Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk.
Nadir
Julie
Old man
Pizzabaker
Angelo2
uitstekende roadmovie, laat marokkanen eens op een positieve manier zien (ben zelf belg en heb geen begrip voor racistisch ingestelde idioten, vind dat alle mensen gelijk zijn), een verademing
Vinden die Marokkanen dat ook?? Zomaar een vraagje.
oemoemenoe
Vinden die Marokkanen dat ook?? Zomaar een vraagje.
hihihihi....sneaky
henkula
een vier als ik bij aftiteling naar de muziek blijf luisteren, heel goed gekozen, in de hele film trouwens. het verhaal is niet nieuw en er zijn veel roadmovie's aan vooraf gegaan natuurlijk, daarom geen 4.5.
ik ben een liefhebber van Nederlandse films, ze blijven hangen.
oei, scheve schaats oemoemenoe, een film op deze grond te beoordelen.
Tefferkix
Wel een meevaller hoor, ik had het erger verwacht maar het viel behoorlijk mee. een 3.5 van mij.
chucknorris
- 1908 stemmen
sympathieke film, leuk om te kijken.
Vond hem wel nogal eendimensionaalen wat houterig. Matig geacteert ook af en toe. Maar goed, nogmaals: een film die je achter laat met een goed gevoel. Altijd 3* waard.
timburton
Ik vind heel deze discussie nergens over gaan, ik hou persoonlijk niet van dit soort low budget films, en vind het gewoon een erg slechte film. Over het algemeen vind ik dat in een land, waar
gehandicapten, bejaarden en zieken steeds meer in moeten leveren omdat we zogenaamd geen geld meer hebben, elke euro die aan een niet commercieel haalbare film wordt besteed een euro te veel. Laat staan 35 miljoen per jaar besteden aan een filmfonds wat mensen de kans geeft commercieel volstrekt waardeloze films te maken waar alleen een 10 tal alternatieve jaren 60 types naar komt kijken. Of films zoals deze Rabat, geschikte naam overigens.
Dat ik een camversie heb gezien doet daar niets aan af, ik kijk alleen camversies als ik niets van een film verwacht, is het dan toch een goeie film, zit ik de volgende dag in de bioscoop. Ik geef héél veel geld uit aan bioscoopkaartjes en DVD's, dus ik hoef me nergens voor te schamen.
Als ik kleding koop pas ik het ook eerst aan.
Weet waar je over praat. Rabat weigerde geld te ontvangen van het Nederlands Filmfonds.
Mirckje
Leuke film! Prima script. Het verhaal neemt een aantal bekende topics mee zoals uithuwelijken, stelen en niks doen van Nederlandse moslim jongeren en geven hier een prima eigen mening over.
Leuke acteurs om naar te kijken. Voelde heel realistisch aan. Nooit een gevoel van nepheid of geforceerdheid gehad en de emotionele stukken waren ook echt emotioneel sterk en heel mooi om te zien. De dialogen klopten ook allemaal. Er werd nergens omheen gelopen en elke confrontatie werd goed aangegaan. Nooit werd het negatief of beledigend waardoor d'r altijd een positieve vibe in de film bleef hangen.
Tijd geleden dat ik een goede Nederlandse film heb gezien, erg leuk !
Leuke film, dat moet gezegd worden.
Roadmovies hebben vaak wel een streepje voor bij me, maar los daarvan is dit een fijne film. Drie vrienden die in een mercedes op weg gaan naar Rabat, waarbij ze onderweg diverse mensen ontmoeten.. Een goed script, dat redelijk goed is uitgewerkt.
De reis zelf is vermakelijk. De drie acteurs spelen redelijk tot goed. Vooral Nasrdin Dchar is erg overtuigend. Mede ook gezien het feit dat hij hier in wel vier talen moest praten, iets wat niet altijd even gemakkelijk is. De personages krijgen hier ook de nodige diepgang mee, waardoor ik op sommige momenten hun keuzes zelfs kon waarderen.
Sommige zaken waren wel wat voorspelbaar, maar desondanks voelt de film behoorlijk "echt" aan. Een van de beste Nederlandse films van de laatste paar jaar moet ik zeggen.
jipt
Sympathiek kleinschalig multiculti filmpje waar te weinig in gebeurt om interessant te blijven. 't Drama is iets te simpel en kent weinig hoogtepunten. 3*
Bijdevaate11
aardige roadmovie, wel typisch en grappig hoe die gasten elkaar een beetje kapot lopen maken en elkaar lopen te naaien.
timburton
Weer herzien. Eén van de betere films van 2011. Eindelijk komt de Nederlandse cinema weer met een eerlijke, oprechte film. De verschrikking die de laatste tijd gezien was in de Nederlandse bioscopen vallen in het niets met Rabat. Het acteerwerk in Rabat is goed, de humor is perfect en het verhaal is wellicht niet het origineelste verhaal, maar goed uitgewerkt is de film zeker. Van begin tot eind een zeer vermakelijke film, met een mooie gedachtegang. Eindelijk weer eens een terechte Gouden Kalf.
SnakeDoc
Een enkel leuk grapje, maar verder weinig inhoud. Kon niet echt meeleven met de hoofdpersonages en was de film al vrij snel aan het uitzitten. Alleen de scenes in Barcelona waren wel aardig, maar over het algemeen was dit te saai.
modern
Tja,wat kan ik er van zeggen.Een leuke filmpje om tussendoor even te kijken.Maar er gebeurt niet veel.Totaal geen inhoud in deze film.Nietszeggend eigelijk.
canciser
Heel erg fijn filmpje. Niet te overdreven, ook in de humor forceert in deze film niet. Acteerwerk komt er op sommige momenten niet helemaal niet lekker uit, maar dat is verder niet storend. De setting oogt heel realistisch en doet je ook een beetje verlangen naar Frankrijk of Spanje. Het verhaal is goed verwerkt in deze roadmovie, en alle personages die zo onderweg tegenkomen zijn interessant, Mooi stukje zeldzame cinema! 3,5*
perceived
'Beste' Nederlandse film van het jaar 2011?!
Typisch Nederlands multiculti filmpje. Niet slecht maar het ontstijgt nauwelijks tv film niveau. Verhaal en dialogen zijn behoorlijk clichématig. Acteerwerk is matig tot redelijk.
'Best' vermakelijk en daar blijft het ook bij. 5/10*
PollyPeachum
Gewoon een goede film: lekker geacteerd, sympathieke personages, up to date, en geen moment vervelend.
Rodger
lekker genoten van deze film, loopt goed door.. een leuk verhaal... en vaak ook leuke humor...
3.5****
movie acteurs
Is dit nou zo goed ?
Vond er persoonlijk niet veel aan. Soms moet iets je aanspreken en dat deed dit niet.
Wat plaatjes van het landschap vond ik nog wel mooi gebruikt in de film. Maar voor de rest zag ik er toch echt niet veel in. De dialogen zijn, wat "perceived" al schreef, erg clichématig. Het verhaal was ook niet geweldig. De makers zijn er, in mijn ogen, niet in geslaagd een goede film van te maken. 1,5.
Sankaman69
Leuk verhaal, heeft mij geboeid van begin tot het eind!
Redelijk goed acteerwerk, positief verrast door deze film.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Gelukkig geen Shouf Shouf achtige humor in deze film. Ik vond deze film een stuk realistischer. Je krijgt een beetje sympathiek voor de spelers. Vooral de hoofdpersoon. Een gevoelige eerlijke niet overdreven stoere Marokaan. Vooral de scene op het strand, waar hij zijn vrienden eens eerlijk de waarheid verteld, vond ik confronterend naar deze Marokkanen toe. Stoer doen, alleen maar over chickies praten, niet werken, drugs, drank, geen echt doel in het leven hebben. Zeker de moeite waard om deze film te kijken.
nightbreed
Met lichte tegenzin ga ik me hier straks maar eens aan wagen.
Masterkeeltie
Lekker luchtig wegkijk filmpje, tegen verwachting in, goeie wegkijker!
ovejanegra
- 1947 stemmen
De heren van Habbekrats laten zien dat ze tot meer instaat zijn dan alleen mooie muziekclips te schieten. Rabat is een aangename verrassing binnen de multiculti film genre van Nederlandse bodem. Dit keer geen flauwe grappen a la "Souf souf" of "Snitzelparadijs". Dit was wat meer een feelgood movie. Prima acteer werk en mooie beelden van de reis die gemaakt werd. Niet spectaculair maar wel gewoon goed.
Decec
Een redelijk dramafilm...
Redelijk verhaal (geen spannend verhaal)...
Prima acteerwerk...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Prima HD kwaliteit...
Geen moeite waard...
Madecineman (moderator films)
Sympathiek debuutfilmpje, niets echt nieuws onder de Nederlandse dan wel Marokaanse zon maar wel aangenaam om te kijken.
Roadmovie over drie Marokaanse vrienden die een oude Mercedes taxi naar Rabat brengen. Iets met de reis is belangrijker dan het doel... Je kent het wel. Roadmovies staan en vallen met wat er onderweg gebeurt, de landschappen, de ontmoetingen en de avonturen in het avontuur. In deze film zit dat over het algemeen wel snor. Rabat speelt over de hele lijn genomen leuk met welbekende cliches en vooroordelen dat levert zowel grappige en boeiende momenten op maar helaas weten de makers niet alle voorspelbaarheid altijd even handig te omzeilen. Bepaalde zaken zie je nu eenmaal al van mijlenweg over de kaarsrechte Spaanse snelweg aankomen. Neemt niet weg dat de 3 gasten in hun taxi sympathie weten op te wekken. De film is grappig maar niet geforceerd, het voelt toch allemaal vrij naturel aan. Ook weet de film focus te houden en gaat het uiteindelijk ook daadwerkelijk ergens over. De scene op het strand vond ik echt wel behoorlijk sterk. Aantal andere scenes, zoals met die met de oude man op de boot, tja...
Maar helemaal geen onaardige film hoor, meer dan vermakelijk.
The One Ring
De formule van de roadmovie kan ik eigenlijk meestal wel waarderen. Op de een of andere reden heeft het iets fijns om een groepje te zien reizen terwijl ze wat andere mensen ontmoeten en verder nog wat kibbelen. Rabat doet totaal niets nieuws met de formule en de gehele film valt van begin tot einde te voorspellen. Het doet er niet heel veel toe. Het wordt misschien niet de meest gedenkwaardige film aller tijden, maar de zichtbare chemie tussen de drie hoofdpersonen, de geslaagde humor en het oprechte (zei het onoriginele) drama maken meer dan goed. Het mooiste vond ik dat verhaal van die oude man op de boot, die waarschijnlijk perfect weergeeft hoe het is om een dubbele nationaliteit te hebben. Dat het verder eigenlijk totaal nergens op slaat dat die man dat verhaal aan Nadir gaat vertellen neem ik graag voor lief.
Pelagatti
Trage roadmovie met weinig hoogtepunten. Acteerwerk vond ik maar matig.
knusse stoel
Grappige roadmovie en goed acteerwerk. En wat ik leuk vind aan roadmovies is dat je het gevoel hebt dat jezelf ook op reis was.
Ook bij 'Rabat' had ik dit gevoel.
Vooral dat stoere gedoe onderling vond ik grappig en humorvol!
Ik vond het een aangename film die boven de meeste Nederlandse films uitsteeg.
Veel kijkplezier als je gaat kijken!

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Sonny Boy
Drama / Romantiek, 2011