• 9.373.983 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 maart 2003

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Liever Verliefd

Als haar laatste liefje Dirk met haar breekt om zijn huwelijk een nieuwe kans te geven, heeft Anna het helemaal gehad. Voor haar geen mannen meer. Nooit. Nog diezelfde dag ontmoet ze Rob. En een paar uur later Sander. Beide mannen vallen als een blok voor Anna en zij valt ook voor hen. Samen vormen ze de perfecte man: Rob voor de klusjes in huis en de goede seks en Sander voor de romantiek en de goede gesprekken. Wat Anna alleen niet weet is dat Rob en Sander huisgenoten zijn. Ze neemt zich voor zorgeloos te genieten, maar heeft de grootste moeite om beide mannen - met wie het steeds serieuzer wordt - voor elkaar verborgen te houden.

Is dit geen remake ergens van? Het verhaal komt me nogal bekend voor.

avatar van EmDee

EmDee

Romijn Conen: is dat niet één van die drie Amstel-mannen?

avatar van cornelis

cornelis

Dit is een bewerking van Sex Oder Liebe, van oorsprong een Duitse televisiefilm,

avatar van Blindfold

Blindfold

Leuk filmpje, maar ook niet echt bijzonder ofzo. Beetje een standaard verhaaltje en ik lachte me dood om Chris Zegers. Hij leek wel superChris

avatar van stinissen

Gewoon een aardige film, een dikke 6 dus 3*.

avatar van Camy

Camy

Lijkt me erg weinig aan, deze film. Er was trouwens ook al een keer een friends aflevering met hetzelfde verhaal: Phoebe heeft 2 vriendjes. Eentje is leraar, de andere brandweerman en ze kan niet kiezen. dan blijkt de brandweerman in zijn vrije tijd gedichten te schrijven en de hobby van de leraar is toevallig timmeren en dan kan ze helemaal niet meer kiezen...

Niet bijster origineel dus. (oh ja, en 'Vlinders' was natuurlijk een nog geweldigere titel )

avatar van Linda

Linda

Nog best een leuke film. Er zaten niet echt veel grappen in maar de grappen die erin zaten waren ook wel erg leuk en ik heb er flink om moeten lachen. (Ik was wel de enige, iedereen zat me aan te gapen alsof ik gek ben) Het verhaaltje stelt verder niet veel voor en het einde vond ik ook erg flauw.

Maar door de paar flinke lachaanvallen nog 3sterren.

avatar van Wouter

Niet bijster origineel dus.

Liever Verliefd is een remake van een Duitse film.

avatar van Jordy

Jordy

ik las ergens dat zowel die Duitse versie als deze film op het zelfde (ik geloof Amerikaanse) script gebaseerd zijn.

avatar van jasper

jasper

Een remake dus, ja.

avatar van Mylene

Mylene

Leuk vermakelijk filmpje.

avatar van nina00films

nina00films

heb hem gezien, moet zeggen dat er wel wat humor in zat, maar dat het vooral een cliche film was. en dan heb ik het nog niet eens over het ongeloofwaardige einde... dus al met al beetje jammer, want de acteurs zijn toch wel aaridg goed ....

avatar van Wolverine

Wolverine

Ik ben er vandaag naar toe gegaan omdat the recruit uitverkocht was maar moet zeggen ik vond hem verrassend aardig. De cliches leken meer een parodie op ander films. Stukjes Jackie Chan, Benny Hill, Mrs. Doubtfire en uiteraard een taartgevecht.

Zal ook wel zijn dat ik er met een verwachting van 0,0 er heen ging, maar bleek toch wel origineel te zijn zolang je de parodie er in ziet.

avatar van Peter

Peter

Ik moest er naar toe omdat ik het beloofd had. Ik had er geen zin in, vond Volle maan weerzinwekkend slecht. Dus je begrijpt mijn verbazing dat dit gewoon een leuke goede Nederlandse film is die tenminste niet over de scheef gaat met te veel sentimenten. Ik werd er in ieder geval vrolijk van.. En... Chris is een goede eeuuhhhh... acteur. Mag er erg graag naar .. eeuuhhh... luisteren. 3,5 sterren.

avatar van Daantje

Daantje

Leuke, vrolijke film! Zaten leuke grapjes bij, geen meesterwerk, maar gewoon erg leuk.

avatar van wpstolk

wpstolk

De moeite waard. ***1/2

avatar van Loesa

Loesa

Erg leuke vriendinnefilm, al vond het einde erg fout. Hij had net een paar minuten eerder moeten eindigen, terwijl ze wegreden...

avatar van rijokide

rijokide

ik heb de film (met veel getouwtrek van mijn vrouw) gezien in de bioscoop

ik vond het een ...film

avatar van battie

battie

Wat een k*t eind zeg.
De film zelf vind ik echt geweldig, maar het eind verpest het wel.
al had ze op het einde gewoon één van de twee mannen gekozen wash te veel leuker geweest..
Ondanks het slechte einde wel een erg goede film.

MaTtIeBoY

Wel een leuke film maar niet echt bijzonder. *** sterren

avatar van DaaaNtje

DaaaNtje

wat een ontzettende K*Tfilm..gwoon triest..
k heb hem samen gezien met een vriendin..en we hebben gewoon gelachen..niet om de film..maar om de domheid van de acteurs..wie wil nou mee spele in een film waarvan het einde nergens op slaat..:S

In 1 keer zijn ze een trio en trouwen ze met elkaar..?Sins wanneer kan dat..?8-)
En dat nog wat...wie wil met de zelfde vrouw trouwen als zijn ''beste'' vriend..?!

avatar van cornelis

cornelis

DaaaNtje schreef:

Zoals de hoofdpersoon ons vertelt: ze heeft lang moeten zoeken, maar uiteindelijk een eilandje gevonden waar dat kan.
Allebei deze mannen willen liever dat dan dat ze haar kwijt zijn.

avatar van jori

jori

De film begon veelbelovend met best goede humor. Gaande weg de film begint deze een beetje te vervelen en is het moeilijk om hem uit te blijven kijken.

avatar van markpennings

markpennings

leuke film met goede muziek van Nederlandse bodem, soundtrack cd is aan te raden, ik vind het een van de betere Nederlandse films.

avatar van DaaaNtje

DaaaNtje

nah..vind het nog steeds een zielige film.

Ik snap gewoon niet dat je deze een 3,5 geeft..maar dat is jou mening..t is dat ik hem geen o,5 waard vin..is wel heel weinig..maar ik heb echt zin om mijn stem te veranderen om 1 of andere reden...

avatar van markpennings

markpennings

Daantje toch, zo slecht is de film nou toch ook niet.

avatar van Vera

Vera

Dit vin ik nouw echt een leuke film, ik kan me voorstellen dat sommige denken: wat een stom einde, mar ik von um echt goed!

Tis gewoon typisch romantisch/komedie.

Van mij 4.5***

avatar van Bloompje

Bloompje

De film geleend van mijn huisgenootje. Ik vond er echt niks aan. De film zit vol met cliches, wil een Hollywood film zijn, maar haalt belange dat niveau niet. Het einde, brr. En waar wonen die mensen? Ik wist niet dat Amsterdam zo een mooie, schoongemaakte, fleurige stad was. een 2,5*

avatar van Bertyl

Bertyl

Het idee van de film opzich is goed verzonnen maar slecht uitgewerkt. Ze hadden er echt wat moois van kunnen maken. De muziek vond ik wel bagger (zal wel liggen aan mijn afkeer wegens Nederlandse muziek) en het einde vond ik ook heel erg slap. Verder was de film wel goed door te komen dus een 6je. 3*