Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Spaans en Italiaans
Releasedatum: 16 februari 2012
Plot Intruders
"The Nightmare is Real."
In Madrid zijn de nachtmerries van een jonge jongen zo heftig dat zijn moeder besluit hulp te zoeken bij een priester. In Londen hebben de nachtmerries van een jong meisje haar ouders doen besluiten een psycholoog in te schakelen. Beide gevallen lijken identiek met elkaar verbonden door de visioenen van een sinistere indringer in het huis van de kinderen.
John Farrow
Luisa
Juan
Lilly
erik1677
mooi vorm gegeven en prachtig camerawerk
Maar dat maakt helaas geen goeie film, al komen ze daar bij mij een heel eind mee.
maar dit was helaas weer zo'n doorsnee glam hollywood product.
Echt totaal geen spanning, en je aandacht verslapt al gauw bij dit saaie prentje.
PEN15
Het is inderdaad een magere gruwelfilm, maar als horror/thriller met een meeslepend plot vind ik hem geslaagd. Het lijkt behalve Boogeyman ook wel op Nightmare on Elmstreet zonder Freddy. Clive Owen vond ik wederom goed bezig, die kerel heeft wel wat en ik vind hem een bekwame acteur. Carice van houten vond ik zeker zwak, het lijkt wel of ze plankenkoorts heeft. Gelukkig had ze relatief gesproken een kleine rol. Prima camerawerk, daar ben ik het ook volkomen mee eens.
Tarkus
Redelijke film, met mooie beelden, maar de spanning ontbreekt wel.
In het begin ook een beetje verwarrend omdat niet helemaal duidelijk is wat het Spaanse verhaal te maken heeft met het Britse. Maar het wordt dus des te interessant wanneer dat duidelijk wordt.
Maar alles bij elkaar genomen had het best wat gruwelijker en spannender gemogen, echt 'horror' vond ik dit niet.
bjerik76
het italiaanse verhaal kwam wat rommelig over elke keer tussen het engelse verhaal.
Carice van houten vond ik maar raar gecast, wat speelde ze nou ?
een geemigreerde nederlandse vrouw die in londen terecht was gekomen ?
want wat opviel is dat ze de gehele film engels sprak op haar manier, maar toen er " happy birthday" gezongen werd voor haar dochter riep ze ineens HIEPERDEPIEP HOERA.
dat hoort toch echt bij het liedje er is er een jarig wat oerhollands is.
maar het kwam nergens verder meer duidelijk terug.
Het kon mij hierdoor eigenlijk niet echt boeien.
horror zal ik het in ieder geval niet noemen.
jipt
Snap niet waarom iedereen zo negatief is. Interessante vertelling, goede timing en een leuke insteek op monster-in-the-closet genre. Carice naakt is ook een pluspunt. 3,5*
Zeriel
De film is wel goed geschoten, er zijn genoeg goede scenes. De manier van vertellen is niet zo geslaagd, beetje rare volgorde om de twee verhalen zo te vervlechten. Dreigt het even spannend te worden, gaan we weer naar de ander toe.
De ontknoping vond ik ook nogal rommelig, en klopt niet naar mijn gevoel.
killer13
ondanks de slechte recencies ga ik deze straks toch een kans geven. ziet er toch erg leuk uit
m1701
Mwah, weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden.
Verhaal op zich wel aardig, begin was ook spannend.
Maar naar het einde toe werd het wat saai, verhaal aan
het eind ook wat vergezocht.
Owen en het meisje acteerde aardig. Maar Carice vond ik
er onder de maat (normaal vind ik haar erg overtuigend acteren) dit
viel me tegen.
3* leuk voor een keer
m1701
spaans verhaal....
David Aaronson
Goede visualisering van de psychische aandoening folie à deux.
Dit visuele pareltje heeft helemaal niets met horror of thriller te maken maar is mijns inziens een rake uitbeelding van (psychotische) dromen van twee zielsverwanten, vergelijkbaar met de uiterst beklemmende visualisering van (kinder)dromen in Paperhouse van Bernard Rose.
Wanneer we de angsten uit onze jeugd niet verwerken, groeien ze mee naar de volwassenheid en dragen we ze mogelijk over op een volgende generatie.
Carice van Houten is qua acteerprestaties inderdaad de enige dissonant.
Belachelijke en irritante flutfilm. Waarom Carice hier in gecast is, is me ook al een groot raadsel.
Karl van H.
Niet zo'n goede film. Het grootste probleem is dat enige spanningsopbouw gewoon compleet ontbreekt. Dat is niet in de laatste plaats de schuld van de rommelige vertelstructuur, het constant wisselen tussen twee verhaallijnen. Er is nauwelijks plek voor een rustmoment: zodra het horrormoment in Madrid afgelopen is, worden we op een horrormomentje in London getrakteerd. Dat de structuur er tevens voor zorgt dat er geen tijd is om welk personage dan ook uit te werken, helpt natuurlijk ook niet mee. Maar toch, de structuur is niet het enige probleem. Een ander minpunt is de antagonist Hollowface. Ten eerste wordt hij al in de openingsscène vol in beeld genomen, wat de mogelijkheid dat de kijker zichzelf voor al bang aan het maken is, wegneemt. Ten tweede is een monster zonder gezicht gewoon niet eng als je het mij vraagt (al dacht mijn vriendin daar anders over). De uiteindelijke ontknoping met de onthulling van de identiteit van Hollowface is best leuk gevonden, maar opnieuw: eng is het absoluut niet. Laatste probleem: het acteerwerk is gewoon matig. Clive Owen speelt op de automatische piloot en Carice van Houten weet helemaal niets met haar rol aan te vangen - wat overigens ook maar moelijk kan, gezien haar personage eigenlijk overbodig is. Opvallende positieve uitschieter was Daniel Bruhl, maar ik denk dat het vooral komt doordat ik me er zo over verbaasde dat een Duitser zo vloeiend Spaans kon spreken.
Ondanks dat er genoeg mis is met Intruders - te veel voor een voldoende van mijn kant althans -, is het toch geen verschrikkelijke film. Als horror of als thriller is het niet bijzonder geslaagd, maar uiteindelijk blijkt de film daar ook helemaal niet over te gaan. Intruders gaat over traumaverwerking, en met dat als uitgangspunt kan ik niet zeggen dat ik bijzonder ontevreden ben. Het geeft een beetje stof tot nadenken in ieder geval, en dat is meer dan je van de gemiddelde horror kan zeggen.
Hij heet dan ook niet voor niks eigenlijk Daniel César Martín Brühl González Domingo
Stephaniievm
Ik vond het wel een goede film.
Alleen Carice van Houten hadden ze beter kunnen vervangen. Ik denk dat deze rol meer geschikt was voor Famke Janssen (om het even bij Nederlandse actrices te houden).
Het verhaal liep een beetje warrig van Spaans naar Engels en inderdaad zoals eerder vernoemd werd: "Hieperdepiep Hoera" was een beetje apart.
De film bleef me wel boeien. Clive Owen vind ik sowieso een goede acteur en in deze film had hij een beetje dezelfde rol als in Trust. Weer iets met zijn dochter waar hij zo ongeveer de hele film mee bezig is. Ook "Mia" speelde erg goed, zeker voor haar leeftijd.
Verhaal is goed, zie je niet vaker. Doet me een klein beetje denken aan the boogeyman maar dan veel beter natuurlijk.
4,5* als Famke Janssen het speelde ipv. Carice
cantforgetyou
- 1952 berichten
Vreselijke slechte en irritante horror film. Ik kan en wil er niet meer over schrijven, zonde van mijn tijd.
Drifter
Geen slechte film. De twee verhalen komen mooi samen. Spannend genoeg allemaal.
Jammer van Clarice inderdaad, als je erop gaat letten is het erg irritant hoe ze acteert.
knusse stoel
Beter dan verwacht. Aardige horrorfilm die ook nog redelijk spannend is.
cor1946
Wat een matige film. Slaat nergens op en die Carice van Houten verschrikkelijk. Clice Owen verdient beter dan dit.Geen minuut spannend en slaapverwekkend. Er is wat troep op de wereld aan films.
Peterke!
Ik vond dit een hele interessante film. De spanning zat er goed in. Toen het einde in zicht kwam begon ik bepaalde dingen te snappen en dat vond ik ook goed gevonden. Toch vond ik de clou een beetje jammer. Carice speelde niet slecht, maar het klonk hier en daar nogal Engels met een Nederlands randje eraan. Ik moest wel lachen toen ze opeens even heel kort twee Nederlandse woordjes zei.
Boeikens
Het raadsel wordt echt pas op het einde opgelost, wat niet slecht hoeft te zijn, maar het geheel zo in een vrij langzame en saaie brok verandert.
Het einde redt nog iets maar te laat.
Gluon
Heb me prima vermaakt met deze film, ik vond de spanning er juist wel goed inzitten
Ik ging deze film kijken met lage verwachtingen naar alle negatieve reactie's maar ik vond hem zeker niet slecht, vooral dat kleine meisje acteerde ijzersterk, alleen die Carice hadden ze beter eruit kunnen laten
die acteerde echt waardeloos
Ik vond het verhaal ook heel origineel, had wel iets meer in gezeten
El ralpho
Ik zie ik zie wat jij niet ziet
Een waarschuwing voor de echte horror liefhebbers vooraf; Intruders wordt dan wel aangeduid als een horror, in feite hebben we hier te maken met een drama film vermomd als Thriller. Het wordt nergens echt eng, en tegen de tijd dat de finale zich aandient kijk je ook met een heel ander perspectief tegen het verhaal aan waardoor ik zelf het geheel dan ook meer als een slim verpakte drama productie zag. Dit is best goed gedaan want de conclusie zag ik als kijker niet snel aankomen. Aan de grondslag van al het ''gegriezel'' ligt dan ook een oorzaak die niet voor de hand liggend is en hoge ogen had kunnen gooien.
Ik zeg bewust had kunnen gooien omdat de ontknoping, hoe origineel deze ook moge zijn, mij behoorlijk tegenviel. Dit kwam met name omdat deze erg ongeloofwaardig was waardoor het me al snel niet veel meer kon schelen hoe goed gevonden deze uitkomst in eerste instantie was. De angst van het jonge meisje was hierbij nog wel geloofwaardig, maar dat de vader nu ook weer constant Hollowface begon te zien vond ik ver gezocht en niet gemakkelijk aan te nemen.De makers lijken hier iets te enthousiast over hun idee van het verhaal te zijn geweest, zonder er over na te denken of het wel geloofwaardig en sterk genoeg op de kijker over zou komen. En dit is precies waar het hem hier inzit. Het verhaal wekte namelijk wel mijn interesse op, en hoewel het verloop traag was en wat meer pit had kunnen gebruiken was het wel interessant genoeg om te blijven volgen.
Ook het camerawerk en de cast zijn prima, waarbij ik in eerste instantie niet het idee had naar een straight-to dvd release te kijken. Met uitzondering van onze eigen Carice van Houten die, op haar optreden in game of thrones na, hiermee duidelijk laat zien dat ze het maar beter bij Nederlandse producties kan houden. De conclusie maakt de totale ervaring zoals zojuist vermeld, echter compleet vergeetbaar. Het maakt duidelijk dat een goed verzonnen idee geen potten zal gaan breken, als elke vorm van logica en geloofwaardigheid grotendeels ontbreekt.
ziggy06
Aardig plot, maar matig uitgewerkt. Carice had haar Engels accent wel mogen oefenen, want dit klonk nergens naar. Owen doet het niet verkeerd en Ella Purnell was erg adorable.
Al met al, met iets meer zorg voor bepaalde aspecten was dit een betere film geweest. Nu komt hij slecht uit op 2 sterren.
Montorsi
Viel me vrij lang nog best mee gezien het gemiddelde, maar op het eind wordt duidelijk waar het gemiddelde en de kritiek vandaan komt. Genant misplaatst, grotesk, vergezocht is nog een understatement. Zo'n film waarbij de vader dan ineens pas op het eind van de film lijkt te herinneren wat hij allang had kunnen weten enzo. Toch wel jammer want het had een vrij originele take op the Boogieman kunnen zijn.
Verder een beetje rare rollen links en rechts. Het gaat eigenlijk vooral over Owen en zijn dochtertje. Van Houten en Bruhl hebben allebei rollen die letterlijk helemaal niks aan de film toevoegen. Je krijgt vooral de indruk dat ze er inzitten om een beetje door Europa heen op naamsbekendheid te teren.
Het laatste stuk nekt de film volledig, sloeg echt als een tang op een varken allemaal, en dat overheerst toch uiteindelijk. Dat het eerste stuk niet eens zo slecht was doet er niet eens meer toe.
DragQueen
Aardig filmpje om eens te zien, maar meer ook niet. Toegegeven dat het er visueel allemaal wel prima uitziet, en qua sfeer overtuigt de film ook wel. De uitvoering van het verhaal had wel wat beter gekund. De opbouw is naar behoren, maar naarmate de film vordert zwakt het niveau af. Acteerwerk van de cast was verder in orde, en vrij overtuigend. 2,5 Ster.
Erick1985
Carice van houten vond ik maar raar gecast, wat speelde ze nou ?
een geemigreerde nederlandse vrouw die in londen terecht was gekomen ?
dat hoort toch echt bij het liedje er is er een jarig wat oerhollands is.
maar het kwam nergens verder meer duidelijk terug.
Het kon mij hierdoor eigenlijk niet echt boeien.
horror zal ik het in ieder geval niet noemen.
Hihi dat is mij ook opgevallen. Ik heb mevrouw van Houten hierover getweet en kreeg een minuut later een tweet terug met het antwoord dat haar personage van Hollandse komaf zou zijn... yeah right!

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus