Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Spaans en Italiaans
Releasedatum: 16 februari 2012
Plot Intruders
"The Nightmare is Real."
In Madrid zijn de nachtmerries van een jonge jongen zo heftig dat zijn moeder besluit hulp te zoeken bij een priester. In Londen hebben de nachtmerries van een jong meisje haar ouders doen besluiten een psycholoog in te schakelen. Beide gevallen lijken identiek met elkaar verbonden door de visioenen van een sinistere indringer in het huis van de kinderen.
John Farrow
dominion
Carice van Houten in een Amerikaanse film
christian
Carice van Houten in een Amerikaanse film
Dit kan je toch niet helemaal een Amerikaanse productie noemen. Gezien het ook geschoten is in Spanje en de UK plus dat we nog te maken hebben met een spaanse regiseur. Het zal mijn niets verbazen als de studio uit de UK komt.
Edit:
Het bedrijf achter de film is "Antena 3" Een Spaanse tv zender.
puckb96
Klinkt meer als een spannende suspense dan een horror.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Waarschijnlijk wordt Carice van Houten er weer uitgeknipt.
Skycrawler
Het vervolg op 28 Days Later was best goed dus ik ben wel benieuwd wat dit wordt.
eppo349
De nieuwe trailer New Trailer for Clive Owen's Intruders Horror Film | WorstPreviews.com is bij vlagen behoorlijk scary. Zou best wel eens wat kunnen worden.
jarno1975 (moderator series)
arno74
Dit was vandaag de openingsfilm van het San Sebastian Film Festival. Op 7 oktober is het in heel Spanje te zien.
cosp
Hij is te zien op 7 oktober om 11 uur 's ochtends in het Auditori op het Filmfestival van Sitges.
arno74
Mystery-horror met twee kinderen in de hoofdrol. Aan de ene kant zien we een Spaans jongetje met zijn moeder, en aan de andere kant een Engels meisje en haar ouders (Carice speelt de rol van de moeder van dit meisje). Beide kinderen hebben last van een soortgelijke nachtmerrie over een enge indringer, maar is het wel een nachtmerrie?
Tussen de kindernachtmerries door maken we kennis met deze twee hoofdrolspelers en hun omgeving. De film neemt de tijd om de personages op hoofdlijnen aan ons voor te stellen, wat hen beweegt, en wat hen angst aanjaagt. Pas in de tweede helft komt de film voor mijn smaak echt op gang.
Dat ik de term kindernachtmerries gebruik is omdat ik ze namelijk niet eng vond, ze zijn wel overbeladen met schrikeffecten, maar dat vond ik juist geforceerd overkomen. En dat was wel jammer, want het script is eenvoudig maar goed.
Pas in de tweede helft van de film werden mijn verwachtingen enigszins ingelost.
Mijn advies: geen hoge verwachtingen...
Pluspunten: script, plotwendingen, redelijk acteerwerk, slaapkamerscene met Carice
Minpunten: soms erg vaag, soms voorgekauwd, geforceerde schrikeffecten
neysen1985
Mijn advies: geen hoge verwachtingen...
Minpunten: soms erg vaag, soms voorgekauwd, geforceerde schrikeffecten
Hee arno74.
waar heb je de film gescoord?
wil deze zeker zien, want dit kan eigenlijk niet mis met clive owen.
alleen zal ik me waarschijnlijk wel weer storen aan dat poep accent van carice van houten.
WillemC
Kijk m nu en zie al een min punt... Carice van Houten, natuurlijk weer naakt... gatver...
sdr
He, Bah
Phantasm
Wat een waardeloze film, was blij dat ie was afgelopen, heb er geen moment van kunnen genieten.
gauke
Instinctief dacht ik een verpletterende film te zien, maar niets is minder waar. De regisseur dacht waarschijnlijk een goed psychologisch verhaal te maken, maar het resultaat is een vermoeiende, clichématige, ongeïnspireerde stereotype horrorfilm, vreselijk onzinnig en zonder enige fantasie. Zowel de geschiedenis als het gebeuren zijn niet interessant genoeg om te boeien, het tempo is slow-motion en het (nood)lot van de betrokkenen blijft zonder betekenis. De cast speelt middelmatig; Carice van Houten heeft tot nu toe niet veel succes met buitenlandse producties.
jstinissen
weet je wat ik raar vond toen dat meisje jarig was in ut begin toen zongen ze allemaal happy birthday en dan zegt carice van houten op het einde van het liedje ineens HIEP HIEP Hoera volgens mij een klein foutje waar niet opgelet is
en ik vindt ook dat ze slecht in engels is je kan echt horen dat ze een nederlander is dat hoor je bij ruthger hauer niet
RooieBloemkool
Hehe, dat viel mij ook al op. Raar, en dat voor zo'n 'professionele' actrice als Carice.
jacobine_rodijk
Er wordt nergens erkend/bevestigd dat Houten's karakter van Engelse oorsprong is, dus ik zie niet zozeer hoe dat een 'fout' is van de regisseur noch actrice zelf.
Hele magere Horror / Thriller maar wel met een goede cast die deze film jammer genoeg ook niet konden redden.
ambrosini
Verhaal was zeer slecht.. weinig spanning,
Carice kan goed acteren alleen het als ze engels gaat praten dan klinkt het zo nederlands..
hannes64
- 1926 berichten
Dit was een zeer goede suspense, met een mooi eind.
Hij is bij vlagen ècht behoorlijk scary.
Leuk verhaal.
Owen is zoals altijd wel te pruimen in goeie films.
Met enkele beste angstmomenten in plaats van schrik.
Vond dit 1 van de betere films dit vroege jaar.
Pazmaster
Aardige film die gelijk al spannend is. Dan zakt ie heel even in maar daarna wordt ie toch wel weer spannend met wat leuke scary momenten. Er wordt goed geacteerd. De blikken die dat meisje af en toe had waren echt creepy soms. Carice hadden ze weg mogen laten want ik irriteer me heel vaak aan die (naar mijn mening) zwaar overgewaardeerde actrice. Ik vind er meestal niks aan met haar. Vooral aan dat irritante accent wat ze heeft als ze engels spreekt. Gelukkig had ze niet zo`n hele grote rol.
Verder vond ik het einde wel een klein beetje vaag, misschien heb ik iets gemist maar ik vond het niet helemaal duidelijk. 0,5 ster aftrek daarvoor. Dan hou ik toch nog 3 sterren over voor deze mystery thriller/horror waar ik me prima heb mee vermaakt. Helemaal mijn genre
3 sterren dus
kampsie1
Hele fijne mystery, vond het verhaal erg mooi gebracht. Heb me wel mateloos geiriteerd aan van Houten, slechte actrice vind ik.
Het kleine meisje vond ik erg indrukwekkend acteren. Al met al voor de liefhebber van dit genre een topfilm.
Rommelige, saaie horrorfilm die met uitzondering van een handjevol creepy momenten weinig te bieden heeft. Het script is vlak en fantasieloos uitgewerkt; pas tegen het einde zijn er een paar verrassingen. Clive Owen is oké maar weinig bijzonder in de hoofdrol; Carice van Houten heeft weer eens een flutrol als zijn vervelende vrouw. Het geheel is sfeervol in beeld gebracht door regisseur Fresnadillo, maar na zijn interessante eerste twee films, Intacto en 28 Weeks Later, is dit toch wel een flinke tegenvaller.
joey1973
Viel me enigszins mee na de negatieve reacties hier. Ik zou het geen horror noemen, eerder mysterie.
Er wordt goed geacteerd, maar ik erger me dood aan die carice, dat wijf kan echt niet acteren en ik irriteer me mateloos aan haar overduidelijke nederlandse accent. Alleen zij zorgt al voor een halve punt aftrek.
Verder had het wat spannender gemogen, een beetje meer tempo kan ook geen kwaad en wat niet helemaal klopte; de jongen blijkt dus haar vader te zijn, in zijn verhaal schrijft hij hollowface weg, maar dat was in het Spaans, als het meisje het verhaal in de holle boom vindt is het opeens in het Engels geschreven.... zo waren er nog wel meer kleine dingen die niet helemaal lekker liepen of niet klopte.
Jagged Edge
Eerst die heksen film met Carice en deze beiden keren speelde zeker een Nederlandse hihihihh wat slecht.De overschakeling tussen engels en spaans was goed de film zelf zo zo niet echt top maar echt slecht ook niet alleen Carice de kinderen zijn top
Spartaan1986
De film heeft een heerlijke openingsscene waardoor je er goed voor gaat zitten. Maar helaas blijft het grotendeels bij die spannende scene. Voor de rest was het erg saai,langdradig en vond ik Carice echt verschrikkelijk in deze film. Ze zal wel een Nederlandse vrouw spelen want anders is haar vreselijk slechte Engels niet te verklaren.
Er zitten nog wel 1 of 2 aardige scenes in de film maar het is net allemaal iets te magertjes in zijn geheel.
2,5/2,0

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Crank