• 9.376.398 stemmen

Geregisseerd door: Gonzalo López-Gallego

Met onder meer: Warren Christie, Lloyd Owen en Ryan Robbins

Releasedatum: 15 september 2011

Plot Apollo 18

"There's a reason we've never gone back to the moon."

'Apollo 18' is een film in documentaire-stijl over het "waargebeurde" verhaal van NASA's geheime achttiende vlucht met een Apollo raket naar de maan. De astronauten zijn geschokt wanneer ze buitenaards leven ontdekken tijdens hun missie. Hierna besluit de Amerikaanse overheid de missie geheim te houden voor de buitenwereld.

Lt. Col. John Grey

Laura Anderson

Ryan Anderson

John's Fiancée

JacoBaco

Ze kunnen deze film beter uitbrengen op 21 december 2012, want dit wordt echt weer zo'n propagandafilm. Wat ze de laatste jaren vooral doen is steeds meer films maken met betrekking op Aliens en UFO's. Ons alvast een beetje voorbereiden op het grote moment ''We are not alone''. En op een gegeven moment komen ze inderdaad met de grote truc d.m.v. Project Blue Beam of wat dan ook. En ja hoor, dan zijn ze daar ineens, de Aliens en zij komen met de sleutel voor een vredige toekomst en 90% trapt erin. We krijgen vervolgens allemaal een RFID-chip en degene die dat niet willen, smijten ze in de FEMA-kampen. En dan is het zover : The New World Order.

avatar van dennislaport

dennislaport

+1 voor JacoBaco

xD

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Release wederom aangepast. Van 5 januari 2012 weer naar voren geschoven naar 12 augustus 2011.

Bron

Nieuwe Apollo 18 trailer - Video op FilmTotaal

Zeer boeiend, dit lijkt me echt wat!

avatar van jordkaka

jordkaka

@JacoBaco

En dan te bedenken dat het hele gedoe met 2012 grote onzin is omdat dat een telfout is geweest, de mayakalender eindigt pas op 21 december 2220

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Hell yeah !

Maar ik wil deze film erg graag zien trouwens.

Ik ook, lijkt me wel tof en geinig worden.

avatar van yeyo

yeyo

JacoBaco schreef:

Was dat geen onafgewerkte episode van Star Trek?

avatar van Rory Breaker

Rory Breaker

Trailer ziet er erg interessant uit !

jordkaka schreef:

@JacoBaco

Weet ik , maar dat beweren ze slechts om massahysterie te voorkomen.

yeyo schreef:

Was dat geen onafgewerkte episode van Star Trek?

Of Stargate ofzo.

avatar van yeyo

yeyo

I'm not kidding:

"Other conspiracy theorists have noted the similarity of Project BB to the plots of Gene Roddenberry's unreleased 1975 Star Trek movie treatment The God Thing and the 1991 Star Trek: The Next Generation episode Devil's Due."

Serge Monast - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

The Secret Sun: Project Blue Beam Exposed! (UPDATED) - secretsun.blogspot.com

Definitieve trailer Apollo 18 - Video op FilmTotaal

Gave, lange trailer die me nog meer benieuwd naar de film maakt.

Ik hou alleen niet van films die zichzelf zitten te prijzen met teksten dat het vreselijk eng wordt en dat het slot van de film zelfs filmgeschiedenis wordt. Laat dit lekker de mensen zelf bepalen

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

Gezien, erg realistisch. Soort van paranormal activity on the moon. Gave film!

Net echt:)

avatar van takeshi

takeshi

Na de trailer in de VS op TV gezien te hebben was mijn interesse gewekt en hebben we hem daar in de bios meegepikt. Vond de film echter zwaar tegenvallen. Kan niet teveel details loslaten zonder het verhaal te verklappen maar dit soort films weet te boeien doordat je de gehele speelduur in de greep bent van het mysterie dat speelt. Idealiter werkt zo'n film dan langzaam toe naar de verklaring van het mysterie met een climactisch einde als gevolg. Bij apollo 18 was deze verklaring echter zo fantasieloos dat de film eindigt met een enorme anticlimax en je met een zeer onbevredigend gevoel achterlaat.

avatar van killer13

killer13

vorige poster was mooier

Ik heb Apollo 18 onlangs gezien en het is een soort Blair Witch Project maar dan op de maan. Je hoeft deze film niet in groot HD boiscoop te zien, want hij is bewust gefilmd in oude 8mm camera stijl en dus wazig. De verhaallijn is niet echt pakkend en door de wat chaotische stijl van filmen en veel overschakelen naar verschillende camera's gedurende de film ontstaat er geen spannende sfeer.

Het maanlandschap ziet er wel realistisch uit en dat is een plus, al worden er wel een aantal natuurwetten op het gebied van de zwaartekracht geschonden in de film.... Al met al een aardige, maar wat vermoeiende film die niet echte spanning weet op te bouwen. 3 sterren!

avatar van Eru Iluvatar

Eru Iluvatar

Betere weergave via: Apollo 18 (2011): De zoveelste ?camheld? horrorfilm, dit maal in de ruimte « tasteless enterprise - tastelessenterprise.wordpress.com

Apollo 18 (2011): De zoveelste ‘camheld’ horrorfilm, dit maal in de ruimte

De afgelopen jaren is er een ware hausse gaande als het gaat om films die met handcamera’s zijn opgenomen. Ze worden vaak gepresenteerd als lost footage: opgegraven filmmateriaal van gebeurtenissen en creaturen die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen. Voorbeelden zijn het buitenaardse monster van blockbuster Cloverfield, de demonische ondoden in de hedendaagse Spaanse horrorklassieker Rec. en de trollen uit het verfrissende Noorse Trolljegeren.

De grondlegger van dit handheld/mockumentary-genre is natuurlijk het sublieme The Blair Witch Project (1999). Een goedkoop-geproduceerde horrorfilm waarin nauwelijks bloed of afgehakte ledematen te zien zijn, maar zich toch dankzij de subtiel-groeiende beklemmende sfeer katapulteerde tot dé genrefilm van zijn tijd. En nog steeds is aan die status van The Blair Witch Project niets af te doen. Dat bewijst Apollo 18 wel weer: de ruimtehorrorfilm van regisseur Gonzalo López-Gallego.

Het verhaal is simpel: de daadwerkelijke, historische Apollo 18-missie naar de Maan werd begin jaren ’70 stopgezet. Deze gelijknamige Amerikaanse productie gaat met dit concept aan de haal. Waarom zou de missie zijn stopgezet? In Apollo 18 is er sprake van een gigantische cover-up: er was wel een Maanmissie, maar die is destructief afgelopen, waardoor er sindsdien geen Amerikaanse maandlandingen meer zijn geweest.

We zijn de film vanuit het perspectief van kleine, primitieve camera’s aan boord van de ruimtesonde die op de Maan land. Deze wordt bemand door een drietal Amerikaanse astronauten. De spanning is groot: het is begin jaren zeventig (goed te horen aan de soundtrack met nummers van progrockers Yes en Jethro Tull) en de Koude Oorlog tussen de VS en de Sovjet-Unie speelt zich ook in het heelal af. Ogenschijnlijk op vreedzame wijze, maar dit maakt de hektiek er niet minder op, vooral niet nadat de Amerikaanse astronauten een Sovjet-sonde op de Maan ontdekken.

Al snel ontpopt Apollo 18 zich tot een beklemmende, paranoïde horrorthriller. Logisch, gezien de film slechts 70 minuten duurt. De actie slaat direct toe en mist de subtiele opbouw die The Blair Witch Project tot een genreklassieker maakt. Personages worden niet uitgebouwd en we worden bedolven met de vaste clichés uit ruimtefilms: eenzaamheid en paranoia. Een film als Moon deed dit stukken beter. Als kijker voel je weinig sympathie en verwantschap met de astronauten. Het camerawerk mag er zijn: vooral de realistische technische vertragingen van de videobeelden, gepaard met benauwende radiogeluiden zorgen voor de nodige spanning. Deze spanning werkt echter alleen écht effectief als deze langs een subtiele boog wordt gevoerd. En we bovenden kunnen meeleven met de protagonisten. Dat mist deze film zonder twijfell.

Als Apollo 18 dan ook nog eens eindigt met een zeer voorspelbare, tegenvallende finale is het duidelijk dat het hier om een goedkope thrill-seeker gaat. Een enigszins onderhoudende film, maar wel eentje die onder zijn pretentieuze jasje (‘sciencefictionhorror’: dat mochten de makers willen!) een belediging is voor de intelligentie van de meeste kijkers. The Blair Witch blijft zonder twijfel stevig in het zadel zitten als beste camheld-horrorfilm aller tijden. (Eru)

6.0

avatar van Reinros17

Reinros17

Nou ik ben geweest hoor naar Apollo 18. En ik kan je zeggen, ga er niet heen. Hij is saai, en totaal niet uitdagend. Het is een film uit 1974.... althans dat willen ze je laten geloven, want de beelden komen zogenaamd ook uit '74.

Weinig verhaal in en totaal geen special effect, want nogmaals ze zeggen,- doen als of het beelden zijn uit 1974.

avatar van Reinros17

Reinros17

rolfgizmo schreef:

Gezien, erg realistisch. Soort van paranormal activity on the moon. Gave film!

Net echt:)

Hier begrijp ik niks van, deze film is vandaag uitgekomen in Nederland, en het is werkelijk een waardeloze fim. Paranorm Activity 1 was vele malen beter...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Enkele overbodige berichten verwijderd.

avatar van s0njaa

s0njaa

Vandaag gezien. Af en toe goede spanning en verwachte en onverwachtse schrikwffecten. Al met al zonde om voor naar de bios te gaan. Maar op tv zou ik m zeker niet overslaan!.

avatar van djinnieboy

djinnieboy

lol kerel rare gedachte gang heb jijxd

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke film. Het is niet heel moeilijk om het verhaal met een korreltje zout te nemen en er gewoon een sfeervolle sciencefiction/horror in te zien. Aan het begin irriteren de amateurbeelden nogal, de beeldformaten alsmede de kleuren veranderen constant en de schokkerige slowmotion blijkt toch wel opvallend vaak gebruikt in de scenes zonder zwaartekracht (oftewel low-budget valt soms op). Later in de film worden de beelden wat minder storend, wellicht mede door gewenning. Het acteerwerk is niet onaardig en alhoewel het einde wellicht niet heel spectaculair is blijft misschien daardoor wel het geheel enigszins realistisch.

djinnieboy schreef:

lol kerel rare gedachte gang heb jijxd

Mensen zonder oogkleppen worden vaak voor gek verklaard of zoals jij dat zo netjes zegt: Rare gedachte gang heb jij.

avatar van rep_robert

Apollo 18 is een aardige film geworden, maar ook echt niet meer dan dat.

Waar het vooral veel aan te danken heeft is het desolate sfeertje dat heerst op de maan. Je krijgt gedurende 90 minuten lang echt het gevoel dat er op de maan rondgelopen wordt en dat de astronauten echt alleen zitten opgescheept met de problemen.
Waar de film wel een beetje de mist in gaat is de horror. Je verwacht in een film als dit toch iets meer schrikmomenten, dat valt uiteindelijk dus tegen. Je schiet 1, maximaal 2x eventjes uit je stoel. Maar meer ook echt niet. Ook valt de climax een beetje tegen, je verwacht toch iets meer horror richting het einde maar het blijft een beetje oppervlakkig. Moet wel zeggen dat de scenes met de knipperende lichten in de diepe kraters zenuwslopend zijn.

Rest uiteindelijk alleen nog de vraag, hoe komen wij in godsnaam aan de beelden van deze geheime missie? De 2 ruimtevoertuigen zijn tegen elkaar aan gecrasht op het einde, dus de vraag is toch echt hoe ze aan die beelden komen. Pretty important en niemand heeft hier volgens mij over nagedacht bij de marketingmachine van Apollo 18.
Krappe 3*

avatar van s0njaa

s0njaa

@ rep_Robert. Daarover had ik idd ook zitten filosoferen. Maar volgens mij kan ik daar geen kloppend verhaal van maken. Tenzij alle tapes nog in het originele Amerikaanse toestel bleven en er stiekem toch nog een maanlanding is geweest. Maar goed, dat verklaard niet de beelden van de shuttle die om de maan blijft cirkelen en de beelden vanuit het Russiche gevaarte. Achja, misschien moeten we er gewoon niet over na denken en lekker wegkijken ! Ghehe

En de beelden met de lichtflitsen zijn idd echt zenuwslopend