• 9.376.895 stemmen

Geregisseerd door: Gonzalo López-Gallego

Met onder meer: Warren Christie, Lloyd Owen en Ryan Robbins

Releasedatum: 15 september 2011

Plot Apollo 18

"There's a reason we've never gone back to the moon."

'Apollo 18' is een film in documentaire-stijl over het "waargebeurde" verhaal van NASA's geheime achttiende vlucht met een Apollo raket naar de maan. De astronauten zijn geschokt wanneer ze buitenaards leven ontdekken tijdens hun missie. Hierna besluit de Amerikaanse overheid de missie geheim te houden voor de buitenwereld.

Lt. Col. John Grey

Ryan Anderson

John's Fiancée

avatar van goldberg68

goldberg68

Goededag ik denk zondag slecht weer lekker filmpje pakken Apollo 18.

Deze film is de slechtste film die ik ooit gezien heb.

Wat een verschrikkelijke saaie en slechte film,ik heb er geen eens een cijfer voor !!!!

avatar van voskat

voskat

Aardige POV-film die echter niet flitsend en spectaculair genoeg is voor het verwende Hollywood-publiek.

avatar van movie-edje

movie-edje

Je leeft met de maan-lopers uiteindelijk wel mee.

Want het is net of je zelf in de space-pak zit.....................

Het begint veel belovend, en dat je een soort Alien gevoel krijgt.

maar na 45 min weet je het ondertussen wel, en je hebt nog steends niks gezien.

tja alleen zand, zand, en af en toe een geluid wat niet echt thuis hoort.

Een beetje vermaakt, maar niet echt geweldig !

leuk voor thuis, op een zaterdag-avond dvdtje

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Zogenaamd found footage materiaal toont het lot van drie astronauten en hun noodlottige trip naar de maan.

Dit is een film die je maar een keer kunt zien en beter in de bioscoop gezien kunt hebben voor optimale spanning. Qua schrikeffecten is het niet veel nieuws, claustrofobische ruimtevaartverhalen zijn al talloze keren verteld en zogenaamd echt beeldmateriaal is de laatste jaren in trek.

Toch is de combinatie geslaagd te noemen. De makers hebben zich gelukkig niet verleid tot het pontificaal laten zien van de dreiging, maar behouden de mysterie. Ik heb genoten.

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Best wel "vermakelijke" film, sfeertje op de maan is heel lekker neergezet. Echter is het echte horror effect niet aanwezig vond ik. Echter was alles eromheen wel genoeg om de film als echt spannend te ervaren.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Blair Witch on the Moon. Goed gemaakt, vlot verteld, goede spanning, maar eigenlijk vrij weinig originaliteit. Vermakelijk, maar niet memorabel filmpje dit.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Mooi gefilmd (lijkt net echt), spannend en soms ook wel beangstigend.

Maar de impact van Blair Witch Project heeft het natuurlijk niet.

avatar van NERD

NERD

Best redelijk gedaan, zeker voor het budgetje van 5 miljoen. Acteren is niets op aan te merken. Wel leek de film behoorlijk lang, zelfs met nauwelijks 1,5 uur speeltijd. Niet eng, wel spannend.

avatar van namingway24

namingway24

Wat weinig stemmen. Er zaten vanavond maar 5 mensen in de zaal voor deze film; niet één van de beste films in zijn soort, maar zeker ook niet de slechtste.

Ik ben een groot fan van found footage films en fake documentaries. Films als Rec 1 en 2, Diary of the Dead en Cloverfield zou ik zo allemaal in mijn top 10 kunnen zetten, met als levensgrote uitzondering Paranormal Activity, één van de meest saaie films ooit gemaakt. Maar de rest weet mij altijd wel te boeien..

Over sfeer en spanning heb ik niet heel veel te klagen. De hele setting van de maan en de reis die daaraan vooraf gaat was erg goed getroffen. Het voelde voor zover mogelijk echt aan alsof de mannen in een spaceshuttle reisden en daadwerkelijk op de maan rondliepen. De af en toe vage beelden (het betreft hier ten slotte beelden uit de jaren '70) verhoogden de authenticiteit hierbij aanzienlijk. Eenmaal op de maan aangekomen was het allemaal ook erg mooi gedaan, hoewel ik af en toe een beetje verveeld raakte met de klussen die de mannen uitvoerden en het wel erg lang wachten was op enige echte actie.

De geluiden die je af en toe hoorde werkten bij mij niet echt als verhoger van de spanning, maar de vage beelden van bewegende voorwerpen daarentegen weer wel. Maar pas na het vinden van de Russische capsule en de maanstenen begon het pas echt leuk te worden. De scène in de krater met de flitser en het lijk was een klassiek voorbeeld van het geleidelijk verhogen van de spanning om te eindigen met een geweldig schrikmoment, en er zaten nog wel meer van dergelijke scènes in. Het mysterie van wat er daadwerkelijk op de maan leefde werd ook goed uit de doeken gedaan.

Helaas zaten er ook wat minder subtiele momenten en een minder plotelement in de film. Dat de ene astronaut na het geïnfecteerd raken bloeddoorlopen ogen en een vervelende uitslag kreeg was echt geleidelijk en subtiel gedaan, maar waarom moest hij daarna a la Pinbacker uit Sunshine helemaal door het lint gaan en de missie saboteren? Ook het effect dat hij de camera op zichzelf gericht houdt en zijn hoofd snel heen en weer schokt, op een soort Saw-achtige manier, was niet nodig en deed een beetje afbreuk aan het 'realisme'.

Ook waren er iets te weinig scènes met de maanspinnen, wat jammer was, want deze scènes waren qua opbouw zoals ik al zei best wel goed. Hoe ze in die donkere krater plotseling uit de grond naar boven kwamen was meesterlijk, en de special effects waren ook ijzersterk. Ik zeg niet dat ik de dingen nadrukkelijk en uitgebreid in beeld had willen zien, maar iets meer scènes had geen kwaad gekunt.

De 'op ware feiten' gebaseerde insteek is nu natuurlijk vreselijk achterhaald maar toch wel charmant. Hier kon je trouwens ook wel uit afleiden hoe de film ongeveer zou eindigen, en sommige hints gedurende de film gaven dit wel een beetje weg. Alleen jammer dat de makers er een aftiteling aan vast hebben geplakt met muziek, want dat was wel minder voor de uiteindelijke sfeer; de muziek was een beetje te melodramatisch.

Om kort te gaan was deze film af en toe echt wel spannend en de sfeer goed neergezet. Maar er was uiteindelijk iets tè weinig actie, en er waren één of twee minpuntjes aan het plot, dat gelukkig nog goedgemaakt werd door de degelijke special effects een een unieke setting voor een found footage film.

Kom op mensen, ga deze film zien.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Toffe mockumentary. De opbouw is sterk en het sfeertje ijzingwekkend. Heerlijk toch altijd, die drukkende buitenaardse settings. Er wordt mooi gebruik gemaakt van het gebrek aan licht op de maan om er een stel mooie plaatjes uit te slepen. Ook wordt de flitser erg goed gebruikt in de scène waar een van de astronauten een krater in loopt. Helaas wil Apollo 18 niet helemaal losgaan en zit je aan het einde van de rit toch met een onvoldaan gevoel. Teveel laten zien van de wezens zou de film weinig goed doen, maar in dit geval had ik wel graag iets meer mee willen krijgen van de dreiging die heerst op de maan. Kortom een tof uitgangspunt niet helemaal goed afgewerkt, maar desalniettemin weer een aardige toevoeging in dit subgenre.

avatar van N23

N23

Hoewel deze film ijzersterk begon, en dan bedoel ik ook ijzersterk. Lange tijd mocht ik net als vele met mij dromen van een astronauten bestaan. En om over de maan te mogen lopen. In dat opzicht begint deze film zeer bevredigend. Net als het landschap van de maan was mooi en adembenemend.

Omdat je weet dat er 'iets' gaat gebeuren, voel je dat in alles. Terwijl ik het eerste halfuur vol zat te genieten van een zeer mooi maanlandschap werd het er niet beter door. Nee vanaf het moment dat je het landschap wel zat bent en naar de actie verlangt brengen ze dat zeer zeer slecht.

De aliens of hoe die krabspinnen ook mogen heten zagen er opzichzelfstaand niet slecht uit. Maar om nou te zeggen van 'goh wat mooi' nee. De aliens in 'Alien' zagen er mooier en beter uit. En het verlangen om de alien zelf goed te bekijken wordt niet bevredigd.

Nee deze film moest het vooral hebben van het mooie maanlandschap, de setting en het claustrofobisch gegeven. En daarmee is ook wel alles gezegd.

Een film die zeer mooi en spannend begint maar toch slecht eindigd. Helaas.

avatar van rep_robert

N23 schreef:

en ze dat zeer zeer slecht.

Pff, beetje een oneerlijke vergelijking wat mij betreft. De Alien die Giger heeft ontworpen is namelijk ongeëvenaard. Daarnaast heb ik films als dit juist liever wat mysterieuzer en dat het wat meer aan de verbeelding over laat.

avatar van NathanMandjes

NathanMandjes

Laten we maar zeggen dat dit the Blair Witch Project in space is, inclusief het duidelijker in beeld brengen van de aliens. 3,5 punten, omdat het camerawerk je op de punt van je stoel houdt.. de actie zelf is soms effe te weinig, maar de kunst van het weglaten hebben ze goed geïnterpreteerd.

avatar van zico...

zico...

Ik heb hem in de bioscoop gezien en er was geen aftiteling of muziek of überhaupt geluid dit was juist heel sterk

avatar van N23

N23

zico... schreef:

Is er wel, alleen na 4-5min ofzo pas. Want die maat waarmee ik was zat in de rolstoel dus dat ging niet zo heel snel, en toen kwam het op het einde alsnog een aftiteling.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Kan Apollo 18 ons de gruwelijke waarheid vertellen waarom we nooit meer terug naar de maan gaan?

90% van jullie zal het niet eens zijn met mijn mening (denk ik). Apollo 18 is in feite de zoveelste film gefilmd in 'found footage' stijl. Persoonlijk vind ik dat genre erg interessant dus daarom was ik er redelijk benieuwd naar. Natuurlijk is het niet echt, maar dat kunnen ze nog absoluut proberen om het te laten lijken alsof het echt is, en hiermee maakt deze film een grote fout. Zodra het zwart wordt verschijnen de woordjes: directed by..... Hahahahah, wat dom. Onrealistisch voor een zogenaamd echte horrorfilm, niet? Ik kan de boycot er wel inzien, maar eigenlijk zijn er maar twee scènes die echt gaaf zijn en voor de rest kon het me maar weinig boeien. Saai was het niet, maar niet echt mijn ding. Gelukkig was het voor de rest nog wel redelijk, want als het zo'n einde had als The Last Exorcism, dan oehhhhhhh.....

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

erg saaie film die nergens overtuigd. boeit gewoon echt niet en is erg saai.

avatar van jadolino

jadolino

sinterklaas schreef:

REC en Blair Witch goes Space?

In de trailer lijken ze het niet erg nauw te nemen met de zwaartekracht op de maan, tenzij de beelden in het ruimtestation vanaf de aarde zijn gesimuleerd.

Toch maar kijken, ben benieuwd.

avatar van PatSavage

PatSavage

www.lunartruth.com is onbereikbaar

avatar van Cenkchief

Cenkchief

in 1 woord , waardeloos en geen aandacht vast kunnen houdende film ( ow dat zijn meer woorden . Nee vondt er werkelijk van begin tot eind niets aan duurt maar 1 1/2 uur maar leken er wel 3. half puntje voor mijn moeite om het vol te houden.

avatar van mixmaster

mixmaster

weer 1 in de categorie ´´ found footage ´´ films.

ditmaal op de maan , toch wel leuk in elkaar gezet.

goed gespeeld en de beelden zijn inderdaad net ´´ echt ´´

alles bij elkaar een geslaagde docu/film.

avatar van PascaL

PascaL

Keek wel uit naar deze film.... Heb me echt prima vermaakt..

avatar van Picker

Picker

Ik keek ook uit naar deze film, leek mee wel origineel. Ik was echter niet blij toen al vrij snel bleek dat het een docu-stijl film zou worden. Persoonlijk hou ik daar niet zo van en ook bij apollo 18 weet me dit niet te overtuigen. Helaas, gemiste kans. 2*

avatar van b00ts

b00ts

Lang naar uitgezien. Helaas, een behoorlijke teleurstelling. Afgezien van het feit dat ik Henk Terlingen miste, was het redelijk realistisch. Echt spannend werd het helaas nooit.

avatar van Skrean

Skrean

Echt heel prima vermaakt met deze film.

avatar van jvg

jvg

Deze film kijkt prima weg. Ik ben alleen die found footage films wel een beetje zat aan het worden. De spanning wordt wel goed in de film vast gehouden. Dit komt mede door het beklemmende gevoel dat je helemaal alleen ergens zit waar niemand je kan redden.

avatar van Elineloves

Elineloves

Redelijk. Niet goed, niet slecht. Korte speelduur waardoor het prima weg kijkt, en gelukkig het is onderhoudend genoeg ondanks dat het jammer is dat er niet wat meer spannings- en schrikmomenten in zaten, maar enfin. Die enkele saaie momentjes is ze vergeven. Na dik een uur begon het voor mij pas een stijgende lijn aan te nemen en zat ik af en toe op het puntje van mijn stoel. Vanaf toen had de film mijn volledige aandacht, maar dat was voor mijn gevoel aan de (te) late kant.

Wisselend gevoel bij. Middenweg dan maar? 2.5*

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Best aardige thriller die wat traag van start gaat en het niet van de actie moet hebben.

Waar deze film het vooral van moet hebben is het mysterie die rondom deze Apollo 18 vlucht wordt gecreëerd en de mooie, sfeervolle effecten die een de maan tot een geïsoleerde en geheimzinnige locatie maken.

Erg jammer dat het vrij lang duurt alvorens er daadwerkelijk iets gebeurd, aangezien je na een half wel aan de situatie bent gewend en je toe bent aan de volgende fase. Dit haalt nogal het tempo en vooral een beetje de interesse uit de film, ondanks dat er in het laatste gedeelte nog wel het een en ander gebeurd om het zeker niet tot iets ondermaats te laten degraderen.

Interessant en fascinerend plot dat met een betere uitwerking veel spannender had kunnen zijn.

Nu 3*

avatar van Rmie

Rmie

...hele aardige film; geen topper maar wel onderhoudend