Apollo 18 (2011)
Geregisseerd door: Gonzalo López-Gallego
Met onder meer: Warren Christie, Lloyd Owen en Ryan Robbins
Releasedatum: 15 september 2011
Plot Apollo 18
"There's a reason we've never gone back to the moon."
'Apollo 18' is een film in documentaire-stijl over het "waargebeurde" verhaal van NASA's geheime achttiende vlucht met een Apollo raket naar de maan. De astronauten zijn geschokt wanneer ze buitenaards leven ontdekken tijdens hun missie. Hierna besluit de Amerikaanse overheid de missie geheim te houden voor de buitenwereld.
Lt. Col. John Grey
Laura Anderson
Ryan Anderson
John's Fiancée
jeeke21
Tch wel goed gedaan ! Film kon mij boeien van begin tot het einde ?
SnakeDoc
Hier had ik toch ietsje meer van verwacht. Sommige stukjes waren echt spannend en mooi in beeld gebracht. De docu-achtige stijl waarin deze film wordt gebracht is ook een plus punt. Toch is de volledige uitwerking wat mij betreft minimaal. Een paar spinnetjes die controle nemen over de astronauten ... mwah ... ik had wat spannenders kunnen bedenken. Gelukkig duurt het allemaal niet al te lang en is Apollo 18 mede daardoor nog best goed vol te houden.
olbo
Tch wel goed gedaan ! Film kon mij boeien van begin tot het einde ?
Tja, dat zul je zelf het beste weten!
Meer dan redelijke Sciencefiction/ Thriller de rustige kalme opbouw vond ik juist een groot pluspunt van deze film. Ook het acteerwerk was dik inorde verder was de film erg beklemmend en in dit genre een aangename verrassing.
Een slim bedacht concept, met een laag budget inventief in elkaar gezet. De 'found footage' structuur werkt naar behoren, geholpen door prima camerawerk en montage, degelijke akteurs en sporadisch ingezette overtuigende special effects. Voornaamste pluspunt is de creepy, onheilspellende sfeer die naarmate de film vordert steeds intenser en hysterischer wordt. Knap gedaan, al met al.
Noodless
Interessant kijkstuk waarbij het idee toch wel een originele invalshoek heeft en de manier van filmen een meerwaarde betekent voor de film. Zo leveren de vlucht van de Apollo 18 naar de maan en de landing op de maan boeiende scènes. Wat er daarna gebeurt , zorgt voor de nodige spanningskracht die de kijker toch lang in het ongewisse laat. 7/10
perceived
Missie geslaagd!
Wist me de hele speelduur te boeien met zo nu en dan behoorlijk spannende momenten. Het desolate (ruimte)sfeertje wordt doeltreffend neergezet en daar staat een film als deze natuurlijk ook voor een groot deel mee. 7.5/10*
conch
film wist aardig te boeien al waren de "aliens" vergezocht... de diverse cameravoeringen gaven wel wat extra's.
*Thijs*
Wat tegenvallende film. Slechts 73 minuten daadwerkelijke speelduur (al was dat nog veel te veel), weinig tot geen spanning. Een van de mindere "films in documentairestijl" naar mijn mening.
jippie2010
Ik was zeer verrast, erg aangename docu-thriller.
De stijl was goed uitgevoerd, en had zeker een toegevoegde waarde.
de spanningsopbouw was goed verzorgd, zeker wanneer je bedenkt
dat de middelen om spanning op te bouwen gering waren.
Een dikke 3.5
Apollo 18 is een film waar ik lange tijd naar uit heb gekeken, maar waar ik toch wat terughoudend naar ben gaan kijken door de vele negatieve berichten. En eigenlijk hebben die mensen wel gelijk gekregen, want het is helaas niet de beklemmende topfilm geworden waar ik op hoopte. Maar slecht was het zeker ook niet, daarvoor was het te intens. De film duurt gelukkig niet al te lang, waardoor de uitspraak ''kort maar kracht'' van toepassing is. Apollo 18 komt wat traag op gang, maar zo halverwege gaat het toch wel los.
Helaas miste ik wel scenes waar ik echt van schrok, iets wat ik bijvoorbeeld 10 jaar terug wel bij the Blair Witch Project had. Gelukkig werd het allemaal niet te extreem en onrealistisch. Het verhaal met de maan-spinnen was zo gek nog niet bedacht. Dat de film als waargebeurd wordt gebracht vind ik ook wel een sterk punt. De teksten vooraf, de beelden met oa Kennedy en het verhullen van de waarheid van de overleden astronauten aan het volk achteraf..het gaf de film wel een bepaalde vibe mee.
Prima film voor de liefhebbers van films als The Blair Witch en [REC].
knightfightx
Omdat je alvorens negatieve berichten hebt gelezen, je kan de werking van je mind niet ontkennen.
Je kijkt al lang naar deze film uit en verpest hem door duidingen van anderen. Laat het een lesje zijn.
Le Professionnel
Redelijk filmpje het grote nadeel van deze film is dat er geen echte schrikmomenten inzitten.
Uitstekende film. Het verhaal vond ik zeer goed gevonden en was ook zeer origineel. Verder is de film zeer boeiend en ook zelfs spannend (ook voldoende schrikmomenten). Ook de uitvoering (lekkere beklemmende sfeer) was dik in orde en oogde realistisch. De opbouw van de film was goed en hetzelfde geldt voor het einde. Hoewel ik het hem had gegund om de amerikanen terug te pakken. De cast deed het prima maar eerlijk gezegd vond ik ze er niet echt uitzien conform de jaren 70. Maar al met al is dit een prima Horror / Sciencefiction film die met een laag budget is gemaakt maar wel het maximale eruit heeft gehaald.
Raffael77
Vette film die met weinig middelen toch spannend is.
Goeie found-footage film.
Films als deze leunen toch vooral op sfeer, niet op in-your-face horror of gore. Wie schrikeffectjes (
) wil is hier ook niet echt aan het goede adres, gelukkig valt er verder genoeg te genieten.
Visueel leuk en consistent. Haperende beelden, oude filtertjes, ook een hoop wazigheid, maar wel van het goede soort. Je krijgt uiteindelijk wel het idee alles gezien te hebben, zonder echt duidelijke shots.
Perfecte setting, de twee alleen op de maan zorgen voor het perfecte drukkende sfeertje. Verder ook erg gave wezens, hoe weinig je er ook van ziet. Veel duidelijker had voor mij ook niet gehoeven, zo blijft ook na de film een zeker mysterie hangen.
Hoogtepunt zijn de scenes in de krater, maar de film blijft daarbuiten consistent op eenzelfde niveau. Iets meer hoogtepunten hadden tot een betere score geleid.
Weer eens een goeie found-footage film dus, kan niet mee met de beste maar weet verder makkelijk te overtuigen, mede dankzij de prima setting en gedetailleerde afwerking.
RaouL#1
Het verhaal is leuk bedacht. Uitwerking is niet altijd even goed.
Er is wel spanning maar het sleurt je niet mee. Er blijven veel dingen wazig/onbekend. Van de ene kant blijft het daardoor lekker mysteries maar van de andere kant mocht het iets duidelijk.
Wat deden de Russen er?
Hoe kan defensie er al vanaf weten en met welk doel stuurden ze 2 astronauten?
En wat zijn die wezens, een soort van levende stenen?
Joostdizzy
Op de gok heen gegaan in de bios in Antwerpen. Amai wat klotefilm was dit zeg. Het kon me vanaf het eerste moment al niet boeien. En stenen die in spinnen veranderen really not my cup of tea. En dan nog heel cheap in het begin zeggen dat het gebaseerd is op echte documenten o.i.d erg makkelijk scoren.
Maar ik kan me voorstellen dat er vast liefhebbers zijn voor dit soort films.
m1chel
- 1948 berichten
Prima film, lekker beklemmend sfeertje. Apollo 13 meets The Blairwitch Project, en dat sprak me wel aan. De spanning werd goed opgebouwd en kwam tot een prima climax. Erg goed gedaan om het in jaren 60 stijl gefilmd te laten, want ik denk als ze dit verhaal op een normale manier hadden verfilmt dan had deze film een 13 in dozijn film geworden en dan had deze geen schijn van kans gehad.
Al met al een prima film, een aanrader wat mij betreft voor de SF/thriller/horror fans.
TVFreak
He ik heb deze film hier voor me liggen en wil hem gaan kijken maar de korte stukjes die ik gezien heb zijn niet echt motiverend, allemaal aan elkaar geplakte shotjes alsof het door een amateur gefilmd is....
goed verhaal? Misschien. Maar ik houd daar allemaal niet zo van.
Ik ga hem toch helemaal kijken maar zie er wat tegenop.
goed verhaal? Misschien. Maar ik houd daar allemaal niet zo van.
Ik ga hem toch helemaal kijken maar zie er wat tegenop.
Bedankt voor het zinvolle bericht
Plaats dan geen bericht.
Shinobi
Een zeer sterke, beklemmende film in de stijl van Blair Witch/Paranormal Activity.
Het wordt langzaam opgebouwd met de nodige haperingen in het beeld, zodat het niet echt duidelijk is wat er gebeurt. De acteerprestaties zijn ook zeer sterk, hoe Walker helemaal para werd.
Om de wezens niet te vergeten die kunnen transformeren als maansteen?
Anyway, leuk voor een avondje, dikke 3,5 sterren.
paul83
Leuk concept, maar de uitwerking is helaas wat minder.
De film begint inderdaad wat traag zoals velen zeggen en wordt naarmate hij vordert iets beter. De acteerprestaties zijn matig tot redelijk moet ik zeggen. De acteurs zijn alles behalve charismatisch. Ik kreeg ook niet echt het jaren 70 gevoel mee.
De insecten zijn een leuke vondst overigens. Echter hadden ze wel wat meer screentijd mogen krijgen. Soms is het goed om dit een beetje mysterieus te houden, maar glimpsen? Komop.
Het einde van de film (blijkbaar is er al een "invasie" aan de gang op aarde door de 350 kilo meegenomen maanstenen) is grappig en ook een plus. Wel een dikke fout in de film: hoe komen ze aan de beelden van de handycam? . En wat is nou de reden dat ze er heen gaan? Om geïnfecteerd te raken of om opzoek te gaan naar de Russen?
Een redelijke wegkijker, maar ook niet meer dan dat.
Insignificance
Spijtig dat lunartruth.com niet bereikbaar is, die nabrander over de astronauten was niet echt nodig en het valt me nog mee dat nog niemand zich heeft afgevraagd hoe de found footage daadwerkelijk gevonden is. Het zijn zaken die, mits je in wilt stappen, sowieso niks afdoen aan de ervaring van dit knip- en plakwerkje. Grotendeels zit het allemaal best overtuigend in elkaar met wazige retro beelden, storingseffectjes en enfin, de hele rataplan op dat vlak.
Ik kon in ieder geval wel wat met het ruimte sfeertje van toen. Geldt evenzeer voor de manier waarop suspense de film insluipt en via een flitser even behoorlijk piekt. Het gevaar blijft ook vaag genoeg om niet potsierlijk te zijn en levert nog enkele huiveringwekkende taferelen op. Wel jammer dat het tussen de twee astronauten wat afgezaagd wordt in een poging te ontsnappen, maar het laatste contact met aarde is dan wel weer sterk. Al met al een bondig en effectief filmpje.
Film was overigend na 76 minuten al gedaan. Aftiteling duurt ruim tien minuten om het nog wat lengte te geven.
m1chel
- 1948 berichten
Dat hebben ze dan prima gedaan, want de film had niet veel langer moeten duren. Dan de film vervelend geworden en nu vond ik de lengte van de film net goed. Niet te lang, niet te kort.
rishisital
Goeie verhaal lijn, Als je je nooit te diep in de wetenschap hierachter hebt verdiept wel geloofwaardig. Had wel iets spannender gemogen.
gi30171
De film kan nooit aan de verwachtingen beantwoorden. Je blijft met een gevoel achter dat het meer moest zijn.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Bellflower
Drama / Romantiek, 2011

The Midnight Meat Train
Thriller / Horror, 2008
maannasainfectionbarbecue (bbq) moon landingbuitenaards wezenmockumentaryastronautalien infectiongevonden beelden