• 9.378.042 stemmen

Geregisseerd door: Gonzalo López-Gallego

Met onder meer: Warren Christie, Lloyd Owen en Ryan Robbins

Releasedatum: 15 september 2011

Plot Apollo 18

"There's a reason we've never gone back to the moon."

'Apollo 18' is een film in documentaire-stijl over het "waargebeurde" verhaal van NASA's geheime achttiende vlucht met een Apollo raket naar de maan. De astronauten zijn geschokt wanneer ze buitenaards leven ontdekken tijdens hun missie. Hierna besluit de Amerikaanse overheid de missie geheim te houden voor de buitenwereld.

Lt. Col. John Grey

John's Fiancée

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik vond deze erg amusant eigenlijk! Juist vanwege het prachtige tijdsbeeld en de continue dreiging die voelbaar wordt. Ik ben me zo nu en dan ook lam geschrokken, toch knap voor iemand die redelijk gehard is in dit genre. Uiteindelijk wordt het allemaal redelijk onzinnig en het einde is zeker niet het sterkste deel, maar al met al een dik compliment voor een prima SF horror!

avatar van scorsese

Matige film over een geheime missie in 1972 naar de maan die verkeerd afloopt. Een zogenaamde found-footage film, maar dan op de maan. En dat is meteen het origineelste aspect aan de film. De beelden zien er zeker authentiek uit. Alleen spannend of boeiend wordt het niet echt. En ook al zijn de mannen geïsoleerd op de maan, een claustrofobische sfeer blijft achterwege.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Paranormal Activity in Space.

De laatste jaren zijn found footage films helemaal een hype geworden. Zo ook Apollo 18, die dit keer in de ruimte plaats vind. Er scheen dus volgens de film nog een maan-missie te zijn die pas veel later openbaar werd gemaakt. (leuk verzonnen) Maargoed, in Appolo 18 word dat nog helemaal niet zo slecht gedaan.

De decoratie en het realisme is in iedergeval al erg knap gedaan, de ruimte hierin is ook erg mooi gedecoreerd en de old story is ook weer prima. Astronauten gaan naar de maan en tijdens hun verblijf daar gebeuren er met de dag (eehm wanneer is het uberhaupt dag op de maan?) vreemde dingen meemaken. Tijdens hun slaap word er ook weer op de PA-achtige toer camera's geplaatst die dus de dingen waarneemt. De uitpak ervan gaat weer de andere kant op: die spinnetjes vermomd als maanstenen vond ik wel erg knap verzonnen. Daarna komt echter het ouderwetse zombie/besmettingsthema aan bod. Het einde met de nawoorden was ook sterk.

Wat dat betreft was deze film zeker wel te verhapstukken en de donkere korrelige beelden werkte ook erg goed mee. Maargoed, we weten in iedergeval dat de maan geen veilige plaats is. Wel een wonder dat Neil Armstrong het heeft overleefd.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Het jaar 2012 is voor mij niet het jaar van het horror/thriller genre, (Wie toevallig nog een tip betreft horror/thriller van het jaar 2012 heeft stuur maar een pm) want ook deze Apollo 18 is mij tegengevallen waar ik zelfs vrij lang naar uit keek,wat ondanks de vele kritieken niet veranderde.

De film begint nochtens vrij aardig en de realistische opzet met vrij veel veel details heeft natuurlijk een prima effect omm in het sfeertje te komen om een lekker spannende film te kijken. De film oogt écht oud met het krakende en vele gruis en oude filtertjes door het beeld heen (niet storend ) helpt daar natuurlijk aan mee. Zelf vindt ik het altijd een geslaagde toevoeging.

Op een gegeven moment had ik de hele opzet gezien en was ik eigenlijk aan het wachten om die jongens de ruimte in te laten knallen,nou gelukkig gebeurde het en het zag er trouwens ontzettend bruut uit om die raket te zien opstijgen. Sterk staaltje sound-design.

Maargoed, de opzet ernaartoe vind ik dan behoorlijk sterk,maar het gaat mij toch om die gekke maan. En juist daar gaat het eigenlijk mis. Juist op de punten wat alles in zich had en ook lange tijd prima leek te gaan. De mannen deden het prima en de onmacht en het ''aleen'' zijn kwamen zeer sterk naar voren en het was allemaal ook vrij spannend (echt spannend word het nergens) Aleen gaat het mis bij die vage slecht uitgewerkte spinnen?. Wat moest dat in hemelsnaam voorstellen ? De setting en decor was zo ontzettend machtig uitgewerkt en de kleine details waren schitterend (de diepte,de aarde op de achtergrond) En dan slaan ze ineens een weg in wat voor mij onbegrijpelijk was.

Op dat moment was de film eigenlijk behoorlijk voorbij en werd het nergens écht boeiend meer,ondanks dat die zombie? gozer wel een sterke verandering onderging op gebied van uiterlijk. Natuurlijk blijft het claustrofobisch gevoel en de onmacht altijd wel aanwezig,maar echte dreigend werd het nergens en kakt het allemaal behoorlijk in.

Het einde is dan wel weer sterk. Wel ietwat voorspelbaar,maar het maakt wel weer het een en ander duidelijk,namelijk waar de kwaliteiten van deze film liggen. Tja dan die tekst is dan een behoorlijke : not-done moment.

Op gebied van setting en het machtige art-direction haalt deze film naar een hoger plan waardoor er toch nog een 2,5 tevoorschijn komt.

avatar van Aapje81

Aapje81

Find Footage en ik gaan niet goed samen. Of het nu Paranormal Activity, REC of The Blair Witch Project is, het zijn stuk voor stuk films die mij niet liggen.

Apollo 18 vind ik in dit genre nog wel een van de zwakste. Op zich is het gegven best aardig maar de uitwerking boeit veel te weinig waardoor ik er nauwelijks doorheen ben gekomen.

Nee, dat deed Gonzalo López-Gallego in King of the Hill een stuk beter.

Zwak

avatar van frolunda

frolunda

Net gekeken en zo helemaal in het donker komt de film best over.Het uitgangspunt vond ik al goed en de verdere ontwikkeling sprak me ook wel aan.De documentaire-achtige stijl en het zwevende camerawerk zorgen voor genoeg spannende en enge momenten zodat Apollo 18 in zijn totaliteit een ruime voldoende scoort.

avatar van gondwana

gondwana

Beste aspect van de film vond ik soundmix. Coole geluidjes en radio-interferentie.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg fijne sciencefiction thriller.

Ben het eens met de positieve geluiden bij deze film. Had er eigenlijk niet zo veel van verwacht, maar zeker het eerste half uur of zo is dit echt een beklemmende en spannende kijkervaring. Geweldig sounddesign ook. Fantastisch ook zijn de shots waar je net genoeg te zien krijgt om te weten dat er 'iets' is maar net te weinig om het te duiden. Heerlijk.

Einde is een beetje een gemakzuchtige oplossing maar dat kan de pret niet drukken.

Goed.

avatar van coton

coton

Zeker niet slecht.
De film blijft me bij zit altijd maar te denken aan de maanrotsen...

3.5

avatar van El ralpho

El ralpho

Sending to outer space to find another race

Leuk om weer eens zo'n verhaal in zogenaamde documentaire-stijl te zien die de ''waarheid'' rond een geheime missie naar de maan naar boven haalt en het originele beeldmateriaal dat door de astronauten is vastgelegd tijdens hun ruimtereis onthuld. Een lekker gewaagd en origineel concept, maar de kwaliteit van titels zoals the Blair witch project en de PA-reeks behaalt Apollo 18 bij lange na niet.

De semi-realistische horrorflick waarbij de astronauten te maken krijgen met een soort levende stenen komt te traag op gang en was bovendien veel te minimalistisch en beperkt uitgewerkt waardoor het nooit echt spannend wist te worden. Eng is de film al helemaal niet te noemen en hoewel de illusie bij het begin nog wel gewekt wordt dat men met originele beelden van de NASA te maken zou kunnen hebben wordt die illusie al gauw om zeep geholpen als de camera wel heel prominent aanwezig blijkt te zijn op momenten dat dit (zeker in die tijd) helemaal niet zo waarschijnlijk zou zijn geweest. De conspiracy theorieën op lunartruth.com waar de film eveneens naar verwijst mogen dan wel een pretty decent job doen om je aan het denken te zetten, de film zelf wist mij in zijn geheel juist absoluut niet te overtuigen.

avatar van pethunia

pethunia

Het realistische sfeertje werkte voor mij prima.

Film vol met 'authentieke' beelden, terwijl er eigenlijk vrij weinig gebeurt.. Ik vond het goed te pruimen. Geen hoogvlieger, maar wel met lol en aandacht gemaakt.

avatar van danny61

danny61

is het nu waargebeurd of niet het blijft een raadsel toch wel goeie film 3,5 op 5

avatar van nadrin

nadrin

Wat je mee krijgt met deze beelden is dat je je inderdaad gaat afvragen of de beelden die we ooit van de maan zagen, wel echt waren.

Voor de rest een spannend gemaakte film .

Waarvan het einde helaas al halverwege te voorspellen was.

Ook vond ik de found footage een originel manier om dit te brengen. Maar anderzijds heb ik nu de laatste dagen al meerdere film gezien die op die manier werden gemaakt en het lijkt me nu wel genoeg. Hopelijk is deze hype vlug over.

avatar van Boompus

Boompus

Wel leuk dat er mensen waren die dachten dat dit de sequel zou zijn van Apollo 13..(^^) Ze hadden geen idee dat 17 de laatste was... Deze film is volgens mij amusant als je opgegroeid bent eind jaren 60 / begin 70 en interesse had/hebt in de Apollo missies, en daarbij ook nog open staat voor paranormale zaken. Zo niet.. dan wordt het voor sommigen een harde dobber.

avatar van maurice74

maurice74

Claustrofobisch sfeertje, maar nogal een ongeloofwaardig rommeltje binnen de korte speelduur. Effecten waren ook niet om over naar huis te schrijven. Daarnaast viel de Blu-ray tegen (geen extra's en matige beeldkwaliteit).

Wel leuk die mix van Moon, Alien en Paranormal Activity. Had veel meer in kunnen zitten..

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Inderdaad Maurice74, een beetje rommelig, ik had in het begin zelfs het idee dat ik naar een docudrama zat te kijken. Verder wel een redelijke film maar niet te vergelijken met b.v. Apollo 13.

Montorsi

Afgezien van het leuke-, maar uitgemolken uitgangspunt een behoorlijke draak van een film. Weet totaal geen spanning neer te zetten waardoor het eerste stuk met zo af en toe eens een inzoom op... ja wat eigenlijk? Een beetje vaag gerommel in wat kraters. Het komt eigenlijk allemaal nogal lachwekkend over.

Het vervolg is niet veel beter en de film blijft opvallend saai en plichtmatig. In zijn algemeenheid vond ik de jaren 70 beelden ook veel te slick en modern over komen en mist het authentieke gevoel.

danny61 schreef:

is het nu waargebeurd of niet het blijft een raadsel

nadrin schreef:

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Montorsi schreef:
ja wat eigenlijk? Een beetje vaag gerommel in wat kraters.

Slim gevonden toch, is namelijk niet zichtbaar (vanaf aarde) wat in het 'realistische' karakter past. Een of ander monster zou totaal misplaatst zijn.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Montorsi schreef:

Ik ben het toch wel redelijk met je eens. Ik vond de jaren 70 beelden ook een beetje te gelikt eruit zien. Ik had op geen enkel punt het gevoel dat ik naar iets van een docu zat te kijken, terwijl dat toch zeker wel de bedoeling was.

Voor de rest vond ik het wel redelijk vermakelijk, ik heb me nergens echt verveeld. Maar het is verre van realistisch. Die maan spinnen vond ik ook redelijk lachwekkend. Alsof die met telescopen nooit waargenomen zouden worden. We kunnen met de Hubble het kleinste sterretje zien in een ander sterrenstelsel, maar over die maanspinnen zouden we heen kijken. Plus dat er 17 andere Apollo missie's (op Apollo 1 en 13 na dan) naar de maan zijn geweest. Nee leuk vermaak, maar meer ook niet. Ik kan in die 1,5* wel komen hoor.

Bottleneck schreef:

Nee maar dit was verder ook niet veel soeps. Helemaal omdat de manier waarop het getoond werd veel te gewichtig was, terwijl er bijna niks te zien is eigenlijk.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Montorsi schreef:

Die subtiliteit vind ik juist goed. En het was al gewichtig dat er water ontdekt werd op de maan laat staan als het levende organismen zouden zijn

Bottleneck schreef:

Vond het alles behalve subtiel. Dat vertragen en verlichten van een bepaald deel van het beeld de hele tijd lag er erg dik bovenop. En als dan wat je ziet erg tegen valt komt dat een beetje suf over wat mij betreft.

avatar van TomBroers

TomBroers

Een nipte voldoende voor deze film, erg getwijfeld tussen 2,5 of 3 sterren.

Uiteindelijk toch 3 sterren geworden. De spanning word goed opgebouwd, dit zorgt ervoor dat je eigenlijk toch constant geboeid blijft kijken. De manier van filmen is ook een pluspunt en zorgt ook voor de nodige spanning, echter wanneer uiteindelijk duidelijk is dat het maanspinnen zijn is de spanning voor een groot gedeelte ook gelijk weg. Het tweede gedeelte haalt niet meer het spannende gevoel wat je in het eerste deel van de film wel had.

Vandaar dus 3 sterren, een nipte voldoende voor deze film.

avatar van Zeriel

Zeriel

Weinig verrassende film, ik heb geen moment spanning gevoeld.

avatar van Gooly

Gooly

TomBroers zegt precies wat ik ook heb. De eerste helft vond ik top, maar toen halverwege duidelijk werd wat het was werd het heel voorspelbaar.
Kunnen ze anno 2011 echt met niks beters komen dan met agressieve maanspinnen?
Ook ik heb erg getwijfeld tussen 2,5 of 3 sterren. Bij mij is dat toch een 2,5 geworden.

Ik dacht een kleine overeenkomst te zien met The blair witch project, maar daar kon men de spanning wel tot het einde vasthouden. Waarschijnlijk door niet zo overduidelijk te laten zien wat het gevaar was. Maar dat is maar mijn belevenis.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Space en horror, heerlijk wat daar mee gedaan kan worden. Neem bijvoorbeeld de Alien-reeks, lekker claustrofobisch, je kunt geen kant op! In deze film doet de bemanning ook een zeer opmerkelijke ontdekking wat voor veel onrust zorgt. Ze zijn niet alleen en moeten uitzoeken wat er nu allemaal afspeelt rond hun capsule.

Het begint allemaal geweldig, de sfeer is heerlijk en je voelt de spanning echt opbouwen. De footage en de setting doen het goed door het heerlijk mysterieus te maken. Het wordt op een gegeven moment zelfs nog creepy ook en het heeft mijn aandacht compleet. De opbouw is erg rustig maar zeker niet saai want de paranoia wordt almaar groter.

Knap hoe de film je aandacht erbij trekt en houdt, eigenlijk is het een heel mager verhaal. Toch is het allemaal erg leuk gedaan en heb ik lekker genoten van deze film. Dat komt vooral door het claustrofobische wat door de camera's heerlijk uitvergroot wordt.

Hierboven wordt gesproken over een docustyle wat het totaal niet is. Het is puur found footage! Ook wordt de film hierboven rommelig genoemd, nee dat is het zeker niet. Dat lijkt alleen maar zo door de beelden.

Prima film, een leuk vermaak. Mijn style wel en verdient een 3.5 ** imho.

avatar van NYSe

NYSe

Ik begin me, op basis van alle respons die ik achteraf gelezen heb, af te vragen of ik wel dezelfde film gezien heb. De laatste akte was wellicht een beetje over de top, maar desalniettemin is Apollo 18 een bij vlagen erg spannende, zeer mooi geregisseerde horrorfilm.

avatar van NYSe

NYSe

danny61 schreef:

is het nu waargebeurd of niet het blijft een raadsel

Sérieux?

avatar van Decec

Decec

Een matige horror/SF/thriller film...

Redelijk verhaal...

Een waargebeurd verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Kan niet tegen voor beestjes, het is horror...

Geen breedbeeld, alleen 4:3...

(geen HD kwaliteit)...

Af en toe te snel camerabeweging...

Redelijk achtergrond geluid (Dolby Digital)...

Niet te moeite waard...