Gooische Vrouwen (2011)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 10 maart 2011
Bekijk via Videoland
Plot Gooische Vrouwen
In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.
Cheryl Morero
Dokter Rossi
Evert Lodewijkx
Tom Blauw
oemoemenoe
valt erg mee , had liever Anet Malherbe als 4e vrouw gezien....
had de film op hoger niveau getild.
best lache nu , aandoenlijke dames met vreemde eigenaardigheden en genoeg lachwekkende typetjes in hun omgeving om de hele film met plezier te zien.
Betamax
Viel me tegen.
Vooral die nep Amsterdamse accenten vond ik erg zwak.
Neem dan gewoon Amsterdamse acteurs als je die wilt uitbeelden.
Je hoorde gelijk dat Rene Froger echt uit de Jordaan komt.
Verder erg van de hak op de tak en zwaar overdreven (of was dat juist leuk).
En dan die lippen van Linda de Mol...Afschuwelijk.
oemoemenoe
Viel me tegen.
Vooral die nep Amsterdamse accenten vond ik erg zwak.
Neem dan gewoon Amsterdamse acteurs als je die wilt uitbeelden.
Je hoorde gelijk dat Rene Froger echt uit de Jordaan komt.
Verder erg van de hak op de tak en zwaar overdreven (of was dat juist leuk).
En dan die lippen van Linda de Mol...Afschuwelijk.
als je het zo afschuwelijk vind , waarom geef je dan toch 2.5 ster ???
Ralf81
Bar slecht deze film. Geen verhaal, overdreven geacteerd, flauwe en te platte grappen. Enige pluspuntjes hebben de vrouwen zelf.
Film is leuk voor op de achtergrond maar ga er vooral niet te geconcentreerd naar kijken.
f2sputnik
Een leuke film om één keer te bekijken.
Daarna heel snel weer uit je geheugen verbannen.
Het is allemaal een beetje Sex and The City maar dan op z'n plat Nederlands.
Of te wel, kijken, niet nadenken, en weer snel vergeten.
2 sterren voor de moeite die gedaan is om er toch nog een film van te maken die aansluit op de serie.
EDJ90
Typisch een film als je je dood verveeld en je echt helemaal niks beters te doen hebt.
Dan nog zou ik zeggen dat je beter kan gaan slapen dan deze film te gaan bekijken.
Veel overacting en totaal niet boeiend.
WB
Viel me niet tegen. Had er weinig van verwacht, aangezien ik nooit een aflevering gezien heb. Maar het is niet nodig de serie te kennen. Vermakelijk voor de zondagavond
Bxian32
Pff, niet veel bijzonders. Bordkartonnen personages en een slap verhaal. Gaat echt helemaal nergens over dit. Af en toe een glimlach. Glamour uit de polder en dat bestaat in principe dus niet....
b00ts
Had er weinig van verwacht, en dat kwam dus ook uit. Vreselijk inderdaad dat gemaakte Amsterdamse accent. Leek die gozer van Flodder wel. Ook zo fake.
HAFC1903
De DVD al maanden in de kast liggen maar nooit echt de behoefte gehad om er naar te kijken. Vandaag dan toch de poging gewaagd en hij viel me nog best mee. Af en toe een leuk stukje platte humor en het acteerwerk van een enkeling was zo slecht ook nog niet. Jammer alleen dat ik me om de een of andere reden wel continue blijf ergeren aan die dikke puberende Vlinder en vooral aan Roelien en haar gejank over de natuur. 2,5* als ik gestemd zou hebben...
Heeft het zin om deze film te kijken, als je de serie helemaal niet kent????
notoirefilmhater
Ik had deze film van te voren geschat op 0,5*, en in die zin heeft de film compleet aan mijn verwachtingen voldaan. Nu snap ik wederom waarom ik Nederlandse films 999 van de 1000 keer gigantisch bagger vind.
Wat een waardeloos, ongeloofwaardig, slecht geacteerd, humorloos en vooral TENENKROMMEND slecht flutstuk is deze film zeg. Het is werkelijk niet te geloven dat zoveel mensen naar de bioscoop zijn gegaan voor deze film en dat miljoenen naar deze tv-serie kijken. Het is letterlijk en figuurlijk om te huilen deze bagger. Je mist helemaal niets als je het niet ziet.
Matige film over vier vriendinnen uit het Gooi. Uiteraard als aanvulling op de gelijknamige serie, die ik overigens nooit gezien heb. Het is allemaal nogal fragmentarisch en de film mist een duidelijk verhaal. Ook heeft het weinig om het lijf. Maar hier en daar is het wel grappig en ook het aangedikte acteerwerk is wel vermakelijk.
smilereview
erg saaie film die mij totaal niet wist te boeien van begins af aan. ik heb maar heel weinig gelachen. jammer...
erik1677
Gisteren voor de 2e keer gezien, en ik blijf een zwak voor de gooische vrouwen hebben.
Vooral de serie vond ik top.
Persoonlijk was ik een groot fan van willemijn, maar helaas stierf zij in de serie, dus hier komt ook natuurlijk ook haar vervanger Bowien opdraven.
In de serie vond ik haar nog wel enigzins leuk en vooral heel lief.
Maar in deze film is ze soms regelrecht iritant.
Maar verders niks dan lof natuurlijk, nog steeds!
Martin morero, Evert, Clairr, Jawi, Cherril, anouk, ik vind ze allemaal weer top.
Deze word misschien ook nog wel een keer 5 sterren bij mij
StevenMighty
Zou op zich een aardige film kunnen zijn, maar het grote probleem zit hem in het thema.
Met een stelletje stompzinnige, oppervlakkige figuren in de hoofdrol kan je gewoon geen leuke boeiende film maken.
Zelden zo een inhoudsloze film gezien.. Het ging de hele tijd nergens over. Ja.. over 'problemen' waarvoor ik me zou schamen om het problemen te noemen... Toppunt was het stante pede verlaten van Parijs omdat dochterlief voor het eerst ongesteld is. Hoe verzin je het.
Erg irritant om te zien dus vond ik. Jammer, want aan de acteurs lag het niet. Herkende er veel uit de cast van Iedereen is gek op Jack, wat ik dan weer wel erg leuk vind.
Maar Gooische Vrouwen.. nee, niet leuk.
Enige pluspunt was de soundtrack, daar zat goeie muziek tussen van ondermeer Diana Ross & The supremes aan het begin en einde van de film.
1,5 sterren
m1chel
- 1948 berichten
Tulsa
Gewelig, wat heb ik gelachen. Ik was nooit een fervent kijker van de serie, beetje teveel van alles. Maar de film vond ik geweldig, gewoon helemaal goed. Verwacht geen diepgang of inhoud, uitgediepte interessante karakter en mooie dialogen. Nee, het is leuk, onderhoudend,allesbehalve subtiel vooral de humor en dat gestopt in een zeer onderhoudend film.
Gollem
Na vijf succesvolle seizoenen van die serie, die wél leuk was, valt deze aanvullende film énorm tegen. Volkomen bioscooponwaardig! Er zat totaal geen duidelijk verhaal in, het waren meer losse stukjes. De gemiddelde aflevering van Gooische Vrouwen was stukken beter. De rol van Daniel Bossevain had net zo goed weggelaten kunnen worden, want hij had nauwelijks tekst of iets te doen en het personage Dirk, gespeeld door Marcel Musters, verdween gek genoeg na 't middenstuk uit de film. Een vreemde wending voor de fans van de serie, want in 't laatste seizoen konden we juist zien hoe de kille Claire en deze gezellige bourgondische smulpaap bij elkaar kwamen. Kortom, vergeleken met de serie, die vooral de eerste twee seizoenen dankzij Annet Malherbe soms ronduit geweldig was, is deze film een enorme teleurstelling. Laten we hopen dat 't bij deze film blijft!
Iron Maiden
Wat zijn Martin Morero en tante Cor toch geweldig leuk om naar te blijven kijken.
m1chel
- 1948 berichten
Ja tante Cor vind ik altijd geweldig. Ze houd altijd lekker het hand boven Martin's hoofd hahahaha.
BBC
Serie was heerlijk, en de film was ondanks de langere lengte eigenlijk gewoon een degelijke aflevering.
dit betekent trouwens niet dat het geen vermakelijk filmpje was, al vind ik het inderdaad jammer dat Willemijn er niet in schitterde.
predator
- 1948 stemmen
Susan Visser maakt dit voor mij nog enigszins verteerbaar, maar voor de rest vind ik dit zeer matig. Een soort lange aflevering van de serie. En Linda de Mol trek ik gewoon echt niet.....
jipt
Vond hem wel leuk. 't Gooi wordt weer lekker te kakken gezet. Martin Morero en z'n moeder zijn de leukste personages. Alleen is het ook niet meer dan een gemiddelde aflevering. kleine 3,5*
erik1677
Inderdaad! tante Cor....is priceless!
zzz_dafnuh_zzz
Ja, leuk! Ik heb de serie ook helemaal gevolgd en ik vind de film een leuke afsluiten. Ik denk overigens wel dat Gooische Vrouwen op het juiste moment gestopt is.
De enige die ik mis in deze film is Willemijn (Annet Malherbe). Zo jammer, dat zij er mee gestopt is..
reommeke
Ik vond het een zeer matige vertoning.
En die pruilip van Linda is waarschijnlijk de enigste gelaatsuitdrukking die ze in huis heeft. Een cursusje mimiek zou aan haar best besteed zijn. kleine 2 is nog ruim
what is truth
matig en flauw, 20 minuten leuk daarna vervelend om naar te kijken.
Bigjerry
De film heeft het in de bioscoop duidelijk gered op de status van de serie. Best een leuke film voor een zondagavondje op de bank, maar ik hoef hem niet nóg eens te zien. Alles zit leuk in elkaar, de karakters zijn net even té, tegen de karikatuur aan, maar alles bij elkaar wel vermakelijk. Niet alle BN'ers die ze hadden opgetrommeld hadden per se gehoeven voor mij. Maar goed, RTL zat erin met de portemonnee.. dus haaaai Maaik de Boej, en Winston, en Wilfred, en Loretta en ander reclamemeisje....
tommykonijn
Lastig te beoordelen, dit. Typisch zo'n film die de een zal haten en een ander zal het helemaal geweldig vinden. Zelf had ik lage verwachtingen, de serie heb ik nooit gevolgd. Toch wist de film erin te slagen me niet te vervelen. Er zitten enkele leuke grappen en dialogen in (bijv. die bij dokter de Lint en de cameo van Jeroen van Koningsbrugge - die overigens wel overduidelijk van Four Weddings and a Funeral was afgekeken). De cast doet het best aardig, niet storend of vervelend, maar ook niet van een hoogstaand niveau. Opzicht ben ik geen fan van het personage van Peter Paul Muller, maar hij viel me hier nog enigszins mee. De film maakt ook gebruik van leuke settings in Het Gooi en Parijs. Wat ik dan weer jammer vind is, zoals hierboven al vermeld werd, dat dan weer zo nodig enkele BN'ers een 'rol' moeten spelen door enkel aanwezig te zijn bij een concert van de Toppers. Voegde verder niks toe. Al met al is het een aardige film die opzicht niet verveeld maar die ik persoonlijk niet op elk moment even sterk vond. Voor de doelgroep zal dit in ieder geval een genot zijn.

Gooische Vrouwen 2
2014