• 9.373.540 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 maart 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Gooische Vrouwen

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Cheryl Morero

Anouk Verschuur

Claire van Kampen

Roelien Grootheeze

Dokter Rossi

Evert Lodewijkx

avatar van dennis-2008

dennis-2008

Heb als man dubbelgelegen in een bioscoop voor 90-95 % gevuld met vrouwen. Dubbel plezier dus. Jammer dat ik niet in het midden zat. Pretentieloos amusument. Aanrader voor paar uurtjes zorgeloos plezier.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

"koop deze film op DVD vanaf € 7,49" staat er van boven....

Moet echt wel zo verdomd f*cking slecht zijn zeg, als ie nu al te koop is?!

avatar van montoyaruler

montoyaruler

Dubbel gelegen van begin tot eind. Wat een heerlijke film! Ik was al verkocht door de serie, en deze film sluit daar perfect bij aan. Ja het verhaal is flinterdun, maar ik vind nog altijd dat de actrices een perfect karakter neerzetten. Ik zeg 4* voor het genot!

avatar van raymon

raymon

"t is ontzettend commercieel, 't is ontzettend fout en plat dat zijn argumenten om de film af te kraken. Maar hoe je 't ook bekijkt de film is vreselijke grappig met treffende momenten zowel komisch als dramatisch. De 4 vrouwen zijn alle 4 goeie actrices en spelen hun rol feilloos. Maar zonder enige twijfel is het Peter Paul Muller als zijn alter ego Martin Morero de show speelt als een soort Rene Froger/Andre Hazes figuur, briljant samen met zijn Tante:

"Dus dit is dat meisje wat je heb lope pijpen in de poppenhoek"

Misschien wel grappig om dan de docu te kijken "Zij gelooft in mij'' over Andre Hazes, 't einde van de film is een kopie van dat van Hazes.

4**** voor komisch top vermaak

avatar van edgerick

edgerick

Het was een leuke film zelfs voor de kerels onder ons..Duurde wel wat lang maar boeide van begin tot eind.. jammer.. hopelijk komt er een vervolg!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

rose schreef:

Het hoogtepunt was Yari. Jammer dat hij maar een klein rolletje had.

Alex Klaassen is top. Hij treedt ook op als cabaretier. Een echte aanrader.

avatar van raymon

raymon

Nicolage Rico schreef:

Alex Klaassen is top. Hij treedt ook op als cabaretier. Een echte aanrader.

Dat stippen pak, met stippen haar en die Dalmatier

avatar van dzeaz

dzeaz

Ik vond t echt een heerlijke film om naar te kijken!

Was weer tijdje geleden dat ik alle 5 seizoenen nog ns had gekeken.

Ik had heel t pakket toch wel wat gemist merkte ik in de bios.

Leuk en goed script naar mijn mening, jammer dat t nu einde is...

avatar van rose

rose

dzeaz schreef:

Ik vond t echt een heerlijke film om naar te kijken!

Was weer tijdje geleden dat ik alle 5 seizoenen nog ns had gekeken.

Ik had heel t pakket toch wel wat gemist merkte ik in de bios.

Leuk en goed script naar mijn mening, jammer dat t nu einde is...

Goed script? Waar ging het nu eigenlijk helemaal over?

Binnen acht dagen Platina film voor Gooische Vrouwen

Sinds de release op donderdag 10 maart hebben meer dan 400.000 bezoekers GOOISCHE VROUWEN in de bioscoop gezien. Binnen acht dagen heeft de film van regisseur Will Koopman de status van Platina Film bereikt. Dit is twee dagen eerder dan recordhouder KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER in 2009.

De uitreiking van de Platina Film vindt vanmiddag om 16.00 uur plaats in bioscoop Tuschinski in Amsterdam. Hierbij zullen actrice Tjitske Reidinga en regisseur Will Koopman aanwezig zijn.

(persbericht NFF)

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Dat betekent dat er een hoop verveelde (huis)vrouwen zijn in Nederland.

avatar van Wernertje

Wernertje

Ik heb de film nog niet gezien, en ga wachten tot ie op dvd of tv komt. Ik heb de serie wel eens gezien en het was niet echt mijn serie.

En om hier nu een film van te maken? tja ik was niet op het idee gekomen in ieder geval.

De makers uiteraard wel, en het resultaat is binnen acht dagen Platina, en das een mooie prestatie.

Hier bij verbaas ik me dat eigenlijk de meest simpele dingen gewoon een enorme hit worden en men massaal naar de bios er voor gaan.

En zijn wij nu als mensen wat hersenlozer geworden en op zoek naar standaard vermaak in de bios of is het nu daadwerkelijk een super goede briljante film?

Maar ja maakt ook niet uit de makers verdienen bakken met geld er aan en een Nederlands productie die het zo goed doet is altijd leuk voor ons land.

avatar van Quido

Quido

Bakken met geld? Never.

avatar van Mobilemel

Mobilemel

Ge-Wel-dig ik heb me kostelijk vermaakt. Je valt van het ene hilarische moment in de andere gevatte dialoog. Koen wouters: ik kan er eguluk wenieg over zegge: behalve dat iek verslaafd ben aan sex. Of roelien die de bejaarde vrouw achterlaat hilarisch. top amusement meer meer meer

avatar van gerben72

gerben72

Deze film is absoluut geen aanrader voor mannen.Film zit vol met flauwe vrouwenhumor.

De dames in de bios zijn ook de enige die lachen.

Er zit totaal geen verhaallijn in deze film.

Het enige wat een beetje lollig is ,is dus wat hier al eerder vermeld staat ,martin morero en zijn tante,voor de rest onderbroekenlol.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik heb me er als man gisteren anders prima vermaakt. Flauwe vrouwenhumor kan ook voor een kerel af en toe best goed te doen zijn. Heb genoeg gelachen en genoten van de heerlijke personages. Lekker chaotisch en een hoop flauwekul.

Absolute held: Martin Moreiro! Wat een kerel is dat zeg. Wat mij betreft maken ze een twee uur durende film over de beste man alleen. Te grappig!

avatar van Katharina

Katharina

Verbazingwekkend goed! Hij had alleen van mij wat langer mogen duren, het einde vond ik een beetje abrupt. En waar was die schattige visboer gebleven?

avatar van stevyforello

stevyforello

Als man deze film bekeken en zoals hier al eerder genoemd was het flauwe grappen gehalte enorm. Het begin vond ik erg matig maar naarmate het vorderde werd het komische gedeelte beter. Een dieptepunt was de dochter van de kunstenares.. wat een drama! Er zijn toch wel wat beter acterende kinderen te vinden dan deze?

Het vrouwelijk kwartet deed echter goed haar best en ook de man die zanger was was goed te doen. Het ontbreken van een goed verhaal is een minpunt. Geen duidelijke structuur en random vrouwen grappen zijn constant aan de orde en dat moet je liggen.

avatar van slimbopz

slimbopz

Een heerlijke no nonsense film. Alle karakters worden nog een keer uitgediept en het is gewoon een verstand op nul film, heerlijk! Een big plus voor Linda en de rest. Echt een aanrader. Oordeel zelf maar ik vond de film echt top! Zuurpruimen moeten thuis blijven ja, lekker doorgaan met your boring life!

Ik heb met vriendin van begin tot eind gelachen!

avatar van Loesje1986

Loesje1986

Wat een heerlijke film! Ik heb me kapot gelachen

avatar van Sukantara

Sukantara

Hele leuke film. Lekkers simpele wegkijker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ietsje meer van verwacht had, maar ik vond hem nog steeds top. Yari is weer hilarisch met zijn extreme over the top outfits.

avatar van Patries*17

Patries*17

aaaaaaH ik heb um gezien in de Bios. hij is echt leuk de film .. ook al had er iets meer van verwacht hij is alsnog leuk . zeker een aanrader.. voor de liefhebbers.. de serie ook helemaal gevolgd. dus ik moest gewoon naar de film . hiihii hij was top!! .

avatar van the new guy

the new guy

Je had er meer van verwacht, toch 5 sterren. Compensatie stemmen!

avatar van m1701

m1701

Gister voor 2e x in bios gekeken, blijft een hilarische film, ook als je serie NIET gezien hebt!!!

Aanrader....

avatar van kolady1

kolady1

Ik heb hem woensdag gezien. De hele zaal zat vol. De film was echt heel goed ik heb zelden zoveel mensen in een zaal horen lachen. Grappig was dat de weinig mannen die in de zaal zaten enorm hard aan het lachen waren. Toen de film was afgelopen zei iederen oh jammer. Dat kwam ook omdat er een aprupt einde was.

Maar echt een aanrader je hoeft niet echt de serie gezien te hebben.

avatar van Pastaman

Pastaman

SnakeDoc schreef:

vreemd zoals smaken verschillen ik vind martin moreiro juist een stoorzender in de serie.

overtrokken acting namaak accent nee niet mijn smaak

avatar van erik1677

erik1677

Yeaaaaaah een 2 uur durende film over Martin Moreiro zou wel heel erg top zijn ja

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik krijg geen genoeg van de beste man. Geweldig gespeeld en vooral ook te grappig natuurlijk. De overtrokken acting is natuurlijk typerend voor alle personages binnen Gooische vrouwen niet?

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ben tegen mijn zin in meegesleurd naar deze film (heb de serie nog nooit gezien).

Eerste helft vond ik aardig, tweede helft matig.

Een groot pluspunt in de serie vond ik wel die Martin Moreiro, heb om die vent wel aardig kunnen lachen. Als hij er niet in zat had de film zeker een vol punt minder gekregen.

avatar van vlad

vlad

Ik heb de serie nooit gezien, maar ik vond het toch een vermakelijke film.