• 9.372.862 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 maart 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Gooische Vrouwen

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Cheryl Morero

Anouk Verschuur

Claire van Kampen

Roelien Grootheeze

Dokter Rossi

Evert Lodewijkx

avatar van wwelover

wwelover

Serie nooit gekeken, was eigenlijk ook niet van plan de film te gaan zien, maar ja iemand vroeg me mee en ik heb toch een Pathé Unlimited. Maar ik vond het verhaal echt heel matig, en dat zou niet anders zijn geweest als ik de serie had gezien. Het is gewoon ordinair knip en plak werk. Er zitten wel grappige dingen in, maar dat zijn voornamelijk de bijrollen zoals Alex Klaassen en die Tante Cor. Al was Jeroen van Koningsbrugge ook erg geestig. Het acteerwerk is vrij slecht vind ik bij sommigen. Voornamelijk Tjitske Reidinga vond ik niet goed met haar overacting. Muziek was van Linda de Mol's haar vriend, en was niet slecht maar wel heel erg afgeleid van andere filmmuziek, ik herkende zelfs James Bond erin.

Ze hebben wel de 'blunder' wat in de trailer zat eruit gewerkt. Let maar eens op als Martin Morero het podium opklimt in de Arena, dan zie je een autocue en daar staat gewoon de tekst van zijn nummer met daarboven Peter Paul....

Waarschijnlijk is het wel leuk als je de serie kunt waarderen, en toch meer als je een vrouw bent.

avatar van stevyforello

stevyforello

Als man deze film bekeken en zoals hier al eerder genoemd was het flauwe grappen gehalte enorm. Het begin vond ik erg matig maar naarmate het vorderde werd het komische gedeelte beter. Een dieptepunt was de dochter van de kunstenares.. wat een drama! Er zijn toch wel wat beter acterende kinderen te vinden dan deze?

Het vrouwelijk kwartet deed echter goed haar best en ook de man die zanger was was goed te doen. Het ontbreken van een goed verhaal is een minpunt. Geen duidelijke structuur en random vrouwen grappen zijn constant aan de orde en dat moet je liggen.

avatar van Pastaman

Pastaman

SnakeDoc schreef:

Ik heb me er als man gisteren anders prima vermaakt. Flauwe vrouwenhumor kan ook voor een kerel af en toe best goed te doen zijn. Heb genoeg gelachen en genoten van de heerlijke personages. Lekker chaotisch en een hoop flauwekul.

Absolute held: Martin Moreiro! Wat een kerel is dat zeg. Wat mij betreft maken ze een twee uur durende film over de beste man alleen. Te grappig!

vreemd zoals smaken verschillen ik vind martin moreiro juist een stoorzender in de serie.

overtrokken acting namaak accent nee niet mijn smaak

avatar van Keane1983

Keane1983

Een geweldige film.

Je kunt zeggen over deze film wat je maar wilt, maar Nederland is massaal uitgetrokken naar de bios om deze film te kunnen gaan kijken. Met als gevolg dat hij inmiddels een Diamanten Status heeft berijkt.
Deze film begint waar de serie is gestopt...Ken verder niet echt een hele erge bijzondere verhaallijn, het is gewoon een erg lange aflevering waarnaar je aan het kijken bent.
Met enige uitzondering dat voor deze film echt alles uit de kast is getrokken.
Hiermee bedoel ik de tal van Bn's die een klein rolletje hebben (al is het maar figureren), de opzet van de toppers en de reis naar Frankrijk (wat overigens voor prachtige plaatjes zorgt).
Verder is de film de perfecte mix tussen humor, romantiek, drama en een heel klein beetje spanning.
Met name de humor doet zijn werk in de film (meer dan in de serie). Wat wel jammer is, is dat geen enkele side-story word uitgewerkt de fraude zaak, de weg gelopen bruid, het vreemd gaan van Martin...wat gaat die vrouw verder nog doen.
Kortom, nog genoeg stof voor een nieuw seizoen!!!
Nee, ik zeg dat nu wel zo...maar genoeg is genoeg. Ze zijn op hun hoogte punt gestopt en hebben nog een film gemaakt. Ik hoop dat ze het nu niet zo gaan uitmelken als Sex and the City.
Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de soundtrack. Ook deze keer past hij als een schoen. Goed gekozen nummers en ook een indrukwekkende score.
Voor mij kon deze film niet stuk en heb elke minuut genoten.
Van mij een dikke 5.0*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond de serie erg leuk en de film ook.

Het is leuk om alle personages nog een keer te zien, maar de film op zich is niet bijster geniaal. Iedere hoofdpersoon krijgt op een nogal geforceerde wijze een mini-plot. Gaandeweg worden de bekende bijfiguren erbij betrokken, waarvan alleen Jari enigszins uit de verf komt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Evert, Tom of Tante Cor).
Aan het einde van de film worden de meeste verhaallijnen nogal snel afgeraffeld en het plot rondom Anouk heeft zelfs een open einde. Ook weet je niet hoe het afloopt met Claire en Dirk. Verhaaltechnisch dus bepaald geen topper, maar het is ook lastig omdat een film normaal 1-2 hoofdpersonen heeft, en een serie vaak meer. Allerlei personages uit een serie in een film proppen en dan ook goed uit de verf te laten komen is een onmogelijke opgave, ik weet het, maar volgens mij had het hier en daar wel beter gekund.

Desondanks vaak en hard gelachen.

Ik begrijp het "Oh ga jij met je vriendin naar Gooische Vrouwen? Geeft niet, mijn vriend gaat ook hoor..." ook helemaal niet. De titel doet vermoeden dat het een wijvenserie is, maar ik vind de humor heel universeel. En de andere (10%) mannen in de zaal ook.

P.S. Susan Visser krijgt wel een ouwe kop, zeg!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Heb de film wegens omstandigheden in de bioscoop gezien.

Een verlengde versie van een serieaflevering, met een standaardverhaal, maar uiteindelijk toch wel redelijk vermakelijk. Komt vooral door een aantal personages, die vrij sterk zijn, zeker voor een Nederlandse serie (en nu dus ook in de film). Dan heb ik het vooral over Martin Morero (een kleine held), Jari (jammer dat hij niet meer betrokken werd in de film) en toch ook wel Evert Lodewijkx (hoewel niet erg sterk in de film) en Dokter Rossi (met één van de makkelijkste rollen allertijden). Toch wel jammer dat Willemijn Lodewijkx-Verbrugge een tijd terug in de serie is overleden, want zij had het rijtje namen aan mogen vullen. Verder was er weer een trommel met BN-ers opengetrokken die allen even lief in de camera wilden turen.

Als ik eerlijk ben, heb ik wel meer moeten lachen om de interactie in de zaal (achter me leefde een kerel enorm mee met de film en riep om de zoveel seconden "Zo hé!" en "O jee!". Gemeend, want het betrof een volwassene met de gedachtegang van een 12-jarige, en daarachter weer een oud vrouwtje - ze moest in de 70 zijn geweest - die überdroog in discussie ging met die kerel).

Nog nooit eerder iets van deze populaire serie gezien. Al met al voldeed het wel redelijk aan wat ik dacht dat het was.

Al was het toch wel heel veel meer een zwakke Sex and the City kloon dan ik dacht, dat is toch wel erg opvallend zou je zeggen, maar kennelijk was er destijds niemand die zich daar aan stoorde, dus oke.

Linda de Mol valt qua acteren wel heel erg zwaar door de mand, maar die kerel van haar, als ook dat kleine, dikke vrouwtje doen het leuk.

Mjah.

Het zal niemand verbazen dat wat ik van de serie ken niet echt besteed is aan mij, los daarvan weet deze film daar helemaal niks aan toe te voegen en krijg je gewoon de inhoud van 2 a 3 afleveringen aan elkaar geplakt, zonder reclame.

Het is toch best teleurstellend dat er helemaal niks mee gedaan wordt. Geen verfijnder camerawerk, geen indrukwekkende production values, er wordt nergens mee uitgepakt. Het eerste deel van de film is ook net zo fragmentarisch als de serie, elke dame heeft haar eigen verhaallijntje.

Daarna een hoop snel drama en gehassel om het tweede deel van de film te starten. Plots wordt het een stuk gerichter en eenduidiger, al moet ik toegeven dat de film er nu niet speciaal beter van werd.

Een film gemaakt voor fans van de serie. De bekende personages zijn er weer, het stijltje is in niks veranderd. Maar filmisch in het allerminst, dus waarom dit net als film gereleased moest worden ...

Wél leuk zijn de scenes bij de psycholoog, die steken er wat mij betreft ver bovenuit.

avatar van RickZ

RickZ

Vreselijke vrouwenfilm met cliche bovenop cliche, inhoudsloos en nergens leuk.

avatar van james_cameron

Flauwe bedoening, wellicht valt me dit extra op omdat ik de serie niet ken. Hoe dan ook, de film lijkt te bestaan uit een reeks lukraak achter elkaar gemonteerde scenes, zonder duidelijke opbouw en zonder een heldere verhaalstructuur. Natuurlijk valt er hier en daar best wel wat te lachen en wordt de film gaandeweg ook wel steeds wat leuker, maar het blijft behelpen. Ik ben in ieder geval geen fan geworden.

avatar van stinissen

Als je van de serie kon genieten dan kun je dat van de film ook, de echte sterren zijn toch Peter Paul Muller Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Susan Visser ook in die volgorde.

Lies Visschedijk vond ik in de serie al niets en dat wordt hier weer benadrukt , gewoon heeflijk plat vermaak niets meer en niets minder dus een dikke zeven dus 3.5*

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik ben geen fan van de serie, kijk het zelden tot nooit, Linda de Mol vind ik irritant en haar Gooische dinnetjes ook. Niet echt een film voor mij dus, maar bij gebrek aan beter toch maar opgezet in het vliegtuig.

Het viel wel mee. Het was minder storend dan gedacht. Nog steeds aan de platte kant, de humor komt niet goed uit de verf en het is vrij voorspelbaar, maar ach, ik kwam er wel redelijk doorheen.

Zou nog leuker zijn geweest zonder die Martin, maar hij hoort er nu eenmaal bij.

avatar van Quentin

Quentin

Vond het bocht; totaal niet grappig, bijzonder slap geacteerd, flut regie en absoluut niks filmisch aan.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Vermakelijk.

Af en toe heb ik wel wat afleveringen gekeken, als er niets op TV was en door het grote succes van afgelopen zomer was ik toch wel een beetje nieuwsgierig. Het is allemaal heel leuk gedaan, echter klopt wel de kritiek dat dit eigenlijk gewoon een iets langere aflevering is dan normaal. Nergens wordt er uitgepakt.

Qua verhaal leuk voor een aflevering maar iets te afgeraffeld naar mijn mening. We gaan van hot naar her en er worden subplotten afgerond waardoor er eigenlijk helemaal geen spanning word opgebouwd. Alles begint en eindigt, en daarna komt er weer een nieuw obstakel. Haast kinderlijk te noemen.

Al met al wel vermaakt en soms wel gelachen, het kijkt allemaal lekker weg en ondanks dat het een beetje een cheape film a la aflevering is, heeft het ook een soort charme over zich. Dat de makers toch wel dicht bij de film blijven, vind ik toch wel sympathiek.

Goed te doen, maar 0,0 bijzonderheid. 2 sterren

avatar van booyo

booyo

Stukken minder dan de serie helaas. Komt met name door het gebrek aan humor. In de film gaat alles fout, zeer dramatisch allemaal, en dat is nou net waar ik niet op zit te wachten als ik een film als deze ga kijken. Gelukkig is Martin wel weer genieten, en ook Yari is erg goed.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film werd me door meerdere mensen aanbevolen dus ik ging er echt even voor zitten. Hij is leuk, dat zeker. Maar toch ... hij overstijgt de serie toch niet, helaas. Waarom weet ik eigenlijk niet. Wel leuk om de dames weer in actie te zien. Anouk die nog steeds de slet uithangt, Claire die zich heeft getransformeerd tot superclaimerige en overbezorgde oma en Cherryl die nog zo lekker dom uit de hoek kan komen. En Martin is ook nog steeds wel zo leuk als in de serie. En gaat uiteraard weer eens vreemd.

Aan het neerzetten van de personage's ligt het dus niet maar ik vind de verhaallijnen een beetje oppervlakkig blijven. Dat heeft er natuurlijk wel met de tijdsduur te maken. Bij een serie heb je natuurlijk veel meer tijd om een verhaallijn uit te werken dan bij een film. Maar ik denk dat dat bij mij wel de reden is waarom ik de voorkeur toch liever aan de serie geef.

Maar desondanks kan je je nog heerlijk vermaken hoor.

avatar van linda--89

linda--89

Voor de fans van Gooisch vrouwen zeker een leuke film! Het is niet zo dat er echt een verhaal in zit of dat er (volgens mij) een bepaalde les in zit, maar dat maakt het niet tot een minder vermakelijke film!

Het is een luchtige film, die perfect is voor een meidenavond! (wellicht ook voor mannen, maar daar kan ik zelf niet over oordelen).

Er wordt naar mijn mening goed geacteerd en de personages zijn erg verschillend en worden leuk neergezet. Er zitten erg veel grappige stukjes en opmerkingen in en ik vind het een mooie afsluiting van een leuke serie!

avatar van Marlyvk

Marlyvk

Gezien de mediapubliciteit en het hoge bioscoopbezoek had ik hoge verwachtingen van deze film.

Allereerst verwachtte ik een goede dosis humor, maar heb helaas weinig kunnen lachen. Wellicht heb ik een heel ander gevoel van humor. Ik vond het dan ook een erg flauwe film.

Acteerkwaliteit vond ik over het algemeen ondermaats. Daarnaast ben ik niet gecharmeerd van de acteerprestaties van Linda de Mol. Als presentatrice vind ik haar geweldig, maar blijft een beetje een 'schoenmaker blijf bij je leest' geval.

Verhaallijn zelf vond ik heel oppervlakkig en weinig boeiend. Het kabbelt wat aan en er zit dus weinig snelheid in.

Voor mij is dit een film die ik zeker geen tweede keer zal gaan kijken.

avatar van scorsese

Matige film over vier vriendinnen uit het Gooi. Uiteraard als aanvulling op de gelijknamige serie, die ik overigens nooit gezien heb. Het is allemaal nogal fragmentarisch en de film mist een duidelijk verhaal. Ook heeft het weinig om het lijf. Maar hier en daar is het wel grappig en ook het aangedikte acteerwerk is wel vermakelijk.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Zou op zich een aardige film kunnen zijn, maar het grote probleem zit hem in het thema.

Met een stelletje stompzinnige, oppervlakkige figuren in de hoofdrol kan je gewoon geen leuke boeiende film maken.

Zelden zo een inhoudsloze film gezien.. Het ging de hele tijd nergens over. Ja.. over 'problemen' waarvoor ik me zou schamen om het problemen te noemen... Toppunt was het stante pede verlaten van Parijs omdat dochterlief voor het eerst ongesteld is. Hoe verzin je het.

Erg irritant om te zien dus vond ik. Jammer, want aan de acteurs lag het niet. Herkende er veel uit de cast van Iedereen is gek op Jack, wat ik dan weer wel erg leuk vind.

Maar Gooische Vrouwen.. nee, niet leuk.

Enige pluspunt was de soundtrack, daar zat goeie muziek tussen van ondermeer Diana Ross & The supremes aan het begin en einde van de film.

1,5 sterren

avatar van jipt

jipt

Vond hem wel leuk. 't Gooi wordt weer lekker te kakken gezet. Martin Morero en z'n moeder zijn de leukste personages. Alleen is het ook niet meer dan een gemiddelde aflevering. kleine 3,5*

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Ja, leuk! Ik heb de serie ook helemaal gevolgd en ik vind de film een leuke afsluiten. Ik denk overigens wel dat Gooische Vrouwen op het juiste moment gestopt is.

De enige die ik mis in deze film is Willemijn (Annet Malherbe). Zo jammer, dat zij er mee gestopt is..

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Lastig te beoordelen, dit. Typisch zo'n film die de een zal haten en een ander zal het helemaal geweldig vinden. Zelf had ik lage verwachtingen, de serie heb ik nooit gevolgd. Toch wist de film erin te slagen me niet te vervelen. Er zitten enkele leuke grappen en dialogen in (bijv. die bij dokter de Lint en de cameo van Jeroen van Koningsbrugge - die overigens wel overduidelijk van Four Weddings and a Funeral was afgekeken). De cast doet het best aardig, niet storend of vervelend, maar ook niet van een hoogstaand niveau. Opzicht ben ik geen fan van het personage van Peter Paul Muller, maar hij viel me hier nog enigszins mee. De film maakt ook gebruik van leuke settings in Het Gooi en Parijs. Wat ik dan weer jammer vind is, zoals hierboven al vermeld werd, dat dan weer zo nodig enkele BN'ers een 'rol' moeten spelen door enkel aanwezig te zijn bij een concert van de Toppers. Voegde verder niks toe. Al met al is het een aardige film die opzicht niet verveeld maar die ik persoonlijk niet op elk moment even sterk vond. Voor de doelgroep zal dit in ieder geval een genot zijn.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik heb de serie redelijk vaak gezien en ik vond het altijd wel grappig. De film is precies hetzelfde alleen net iets leuker. Martin Morrero is best wel een held. Ik vind alleen wel dat Willemijn een veel leuker personage was dan die Roelien. Zij maakte de serie erg grappig (ging ook op een leuke manier dood ) Verder niet zoveel over te zeggen, lekker simpele film, paar mooie vrouwen...

Met mijn vriendin deze week de film gekeken (zij had hem al eerder gezien en vond de film toen geweldig). Tijdens de film moest ze weer verschillende keren hard lachen terwijl ik dan maximaal niet meer dan mijn mondhoeken omhoog kon trekken. Niet dat ik het afschuwelijk vond om te kijken en is ook een stukje kwality time. Maar als ik alleen zou zijn en niets te doen zou hebben is het niet mijn film. Te gemaakt, geen diepgang, etc. Ik denk dat het meer een vrouwenfilm is. Hierna de film "requiem for a dream gezien". Daarbij werden we beiden de film ingezogen. Als ik een cijfer moet geven dan kom ik bij de Gooische vrouwen niet hoger dan een 2,5 (en dan heb ik over mijn hart gestreken).

avatar van BBarbie

BBarbie

Met de nodige twijfels heb ik mij hier na veel aarzeling toch maar een keer aangewaagd. Het is een vlotte film, die op veel plaatsen veel te dik wordt aangezet (vooral de rol van Peter Paul Muller), maar die ondanks dat toch wel een aantal leuke momenten kent. Achteraf moet ik bekennen dat mijn sceptische vooringenomenheid niet helemaal terecht was. Film is zeker niet slechter dan vergelijkbare buitenlandse komedies als We’re the Millers en vergelijkbare producties.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Toch best geestig.

Ook na herziening kon ik er toch nog steeds op momenten om lachen. 4 verschillende types met elk hun eigen stijl en problemen waarbij de bijrollen eigenlijk nog veel leuker waren zoals volkszanger Morero en Tante Cor. Het verhaal is erg vlot opgezet en kijkt daarom lekker weg. De oneliners en grapjes zijn prima getimed.

Nederland kan het wel, leuke komedies maken.

Maar dan denk ik eerder aan De Marathon en Aanmodderfakker.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Best goed weg te kijken. Ik zou de film niet goed durven noemen, daarvoor zijn alle personages allemaal veel te dik aangezet en dat trek ik dan weer minder. Alle vier de vrouwen al wel, maar ook zeker die volkszanger Martin. Wat ik wel kan waarderen, zeker het eerste uur, is dat er wel veel gebeurt maar er niet echt een verhaal is maar meer een sfeerimpressie van de levens van de vier. Dat vind ik vaak wel prettige films. Jammer daarom van het laatste halfuur, maar och, dit had slechter gekund. 2,5*.

avatar van mrklm

mrklm

Twee jaar na het vijfde en laatste seizoen van de gelijknamige serie, keren Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk opnieuw in de huid van de Gooische vrouwen en hartsvriendinnen. Van de serie heb ik geen seconde gezien en dat blijkt geen bezwaar: de vier personages zijn zo karikaturaal dat je de draad (voor zover daar sprake van was) gemakkelijk kunt oppikken. De hoofdrolspelers geven hun rollen gelukkig wat menselijke trekjes, maar de verhaallijntjes zijn mager en bepaald niet origineel. De dames krijgen te maken met tegenslagen en besluiten er tussenuit te knijpen en proberen opnieuw tot zichzelf te komen in een rustoord in Frankrijk. Peter Paul Mullers Amsterdamse accent is niet om aan te horen, maar de fans van de serie zullen dat wel gewend zijn.