• 9.375.363 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 maart 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Gooische Vrouwen

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Cheryl Morero

Anouk Verschuur

Claire van Kampen

Roelien Grootheeze

Dokter Rossi

Evert Lodewijkx

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Niet slecht maar ook niet echt super te noemen.Ben tans een grote gooische vrouwen fan.De serie vond ik super en heb alle seizoenen liggen hier.Als Belg vind ik dit een top Nederlandse serie.Maar de film vond ik persoonlijk dus een stuk minder super.

avatar van smeetsm

smeetsm

nou nee,eigenlijk zonde van de tijd.Het is mij dan ook een raadsel dat zo een film zo veel publiek trekt,of....zegt dat iets over het publiek zelf???

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Vindt de serie leuker dan de film. Ken je de serie niet dan is het wel een goede kennismaking met de spelers. Een 6,5 voor deze film.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Het verhaal wordt luchtig overgebracht en de film is erg vermakelijk. Voor fan’s van Goosche Vrouwen is misschien wel het hoogte punt maar voor gewoon publiek is dit een gewone speelfilm die na een avondje wel redelijk gevuld heeft. De casting is erg leuk en verrassend en het acteer werk is overtuigend zat, de grappen worden ondersteunt door Peter Paul Muller en Beppie Melissen verder waren de gasten rollen ook erg leuk. De film was een groot succes en dat was te verwachten.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

De serie nooit gezien en ik hield mijn hart vast. Maar het viel best mee, de vrouwen deden het aardig, bij tijden vond ik het zelfs leuk. Wat me verbaasde was dat Loes Luca zo vlak speelde, zal aan Will Koopman hebben gelegen. Want Loes Luca steekt als actrice boven alles en iedereen uit in Nederland. Enfin, Linda de Mol verbaasde me dan weer door goede en leuke rol.

avatar van Sutherland

Sutherland

Heb de serie nooit gezien en was ook niet van plan om deze film te gaan kijken. De serie en de film leken me hele flauwe humor hebben en platte grappen, en daar hou ik niet van. Maar deze film van iemand gekregen en dus toch maar gekeken.

Ik moet zeggen dat ik wel terug moet komen van mijn mening. Ik vond de film zowaar leuk. Vond de personages leuk doordat iedereen weer een ander soort type was. Misschien dat ik ooit de serie nog ga volgen.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Niet zo leuk als de serie, maar wel leuk om de Gooische Vrouwen toch weer terug te zien.

avatar van marbas

marbas

De serie vond ik wel leuk, maar de film een grote flop.

avatar van VincentL

VincentL

Een leukere film dan je denkt. De "Vrouwelijke" eingenschappen worden er vet ingedrukt en de droge humor spat van je scherm. Grappige film die een hoger cijfer moet krijgen dan ik zou verwachten. De borstvergroting, de strijd voor het milieu, de trouwerij en de eerste keer ongesteld maken deze film tot een komische oernederlandse film

avatar van erpunited

erpunited

Leuke vermakelijke film. Niet super goed maar ook niet slecht. Zeker een aanrader om met je vriendin te kijken!

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Leuk, leuk ... maar de serie is beter!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film werd me door meerdere mensen aanbevolen dus ik ging er echt even voor zitten. Hij is leuk, dat zeker. Maar toch ... hij overstijgt de serie toch niet, helaas. Waarom weet ik eigenlijk niet. Wel leuk om de dames weer in actie te zien. Anouk die nog steeds de slet uithangt, Claire die zich heeft getransformeerd tot superclaimerige en overbezorgde oma en Cherryl die nog zo lekker dom uit de hoek kan komen. En Martin is ook nog steeds wel zo leuk als in de serie. En gaat uiteraard weer eens vreemd.

Aan het neerzetten van de personage's ligt het dus niet maar ik vind de verhaallijnen een beetje oppervlakkig blijven. Dat heeft er natuurlijk wel met de tijdsduur te maken. Bij een serie heb je natuurlijk veel meer tijd om een verhaallijn uit te werken dan bij een film. Maar ik denk dat dat bij mij wel de reden is waarom ik de voorkeur toch liever aan de serie geef.

Maar desondanks kan je je nog heerlijk vermaken hoor.

avatar van linda--89

linda--89

Voor de fans van Gooisch vrouwen zeker een leuke film! Het is niet zo dat er echt een verhaal in zit of dat er (volgens mij) een bepaalde les in zit, maar dat maakt het niet tot een minder vermakelijke film!

Het is een luchtige film, die perfect is voor een meidenavond! (wellicht ook voor mannen, maar daar kan ik zelf niet over oordelen).

Er wordt naar mijn mening goed geacteerd en de personages zijn erg verschillend en worden leuk neergezet. Er zitten erg veel grappige stukjes en opmerkingen in en ik vind het een mooie afsluiting van een leuke serie!

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Viel zwaar tegen! Vond het acteren er niet op vooruit gegaan. Het was op veel momenten te aangedikt. Jammer. Ontbrak aan spontaniteit.

avatar van mnrk

mnrk

Een leuke film, die het alleen niet haalt bij de serie...

Het verhaal is wel leuk, maar de gehele uitwerking wordt iets te snel uitgewerkt in deze film...gelukkig is het acteerwerk wel in orde.

Ook de typische humor uit de serie is gelukkig wel aanwezig en zorgt weer voor een paar leuke scene's en grappen.

avatar van nairobi

nairobi

Op zich best grappig eigenlijk.

Soms een tikje irritant gespeeld.

Maar voor Nederlandse begrippen een geslaagde komedie

avatar van Rodger

Rodger

ja.leuk heb er wel mee kunnen lachen..

2.5**

avatar van disneystore

disneystore

Nog niet gezien maar doet me wat denken aan de film Moordwijven?

avatar van laundromat

laundromat

Ik moest al liefhebber van de serie de film toch maar es checken. Heb praktisch de hele film met glimlach gekeken. Lekker overdreven en over de top, maar op een goede manier. Topfilm? Nee. Maar prima vermaakt.

avatar van Euro551

Euro551

Humor ver te zoeken. Ze hadden het beter bij de serie kunnen houden.

avatar van jeroen3621

jeroen3621

Niet mijn film,

Slecht gespeeld en véél zéér flauwe en met name domme humor, meer kan ik er niet over zeggen....

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Veel over gehoord en gelezen........maar zeer zeker geen topfilm, serie is veel beter, grappig niet meer en niet minder:3,0

avatar van xangadix

xangadix

Leuk voor de huisvrouwen onder ons... Alleen Derek de Lint is echt geweldig.

avatar van Broner

Broner

Ietsje minder dan de serie en bij een film hoort het juist beter te zijn.

avatar van Pacino74

Pacino74

Typische vrouwenfilm waarin de kleine kantjes fantastisch worden uitvergroot. Net als in de serie vond ik Peter Paul Muller weer schitterend acteren als Martin Morero. Voor de rest : zoals verwacht. Niet meer maar ook niet minder.

Nog eens een bewijs gezien dat Koen Wauters beter zingt dan dat hij acteert : blijf bij je leest, Koen. En wat een lekker ding is die Linda De Mol toch

Een 2,5

Een 2,5

Zekers,in 1990

avatar van knapen1234

knapen1234

Wat een heerlijke Nederlandse komedie.

avatar van Marlyvk

Marlyvk

Gezien de mediapubliciteit en het hoge bioscoopbezoek had ik hoge verwachtingen van deze film.

Allereerst verwachtte ik een goede dosis humor, maar heb helaas weinig kunnen lachen. Wellicht heb ik een heel ander gevoel van humor. Ik vond het dan ook een erg flauwe film.

Acteerkwaliteit vond ik over het algemeen ondermaats. Daarnaast ben ik niet gecharmeerd van de acteerprestaties van Linda de Mol. Als presentatrice vind ik haar geweldig, maar blijft een beetje een 'schoenmaker blijf bij je leest' geval.

Verhaallijn zelf vond ik heel oppervlakkig en weinig boeiend. Het kabbelt wat aan en er zit dus weinig snelheid in.

Voor mij is dit een film die ik zeker geen tweede keer zal gaan kijken.

avatar van dimpo

dimpo

Leuke film, maar niet zo leuk als ik had verwacht. Uit alle verhalen leek het een ontzettend goede film, maar dat viel toch best wel tegen.

avatar van boemboem27

boemboem27

vond 'm helemaal niet slecht en dat voor een Nederlandse film.

goede cast goed acteerwerk leuke film en lekker over de top