• 9.373.363 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 maart 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Gooische Vrouwen

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Cheryl Morero

Anouk Verschuur

Claire van Kampen

Roelien Grootheeze

Dokter Rossi

Evert Lodewijkx

avatar van queenie

queenie

Gisteren bij de ladiesnight gezien. De film is precies zoals de serie en er zit flink wat humor in. Als je de serie leuk vindt dan valt deze film ook in de smaak.

Erg leuke film, veel gelachen. 4*

avatar van pauliennn

pauliennn

Zeker geslaagde film, goed vervolg op de serie en lekker veel gelachen!!

avatar van Knisper

Knisper

Belediging + reacties verwijderd.

Word nu al boos van de onevenredige lading media-aandacht die deze crap krijgt..

avatar van speranza

speranza

Wouter schreef:

Heb er nooit langer dan een minuut naar kunnen kijken. Is de film anders?

Ik ben ook benieuwd naar het verschil tussen de serie en deze film.

kos schreef:

Zonder al deze lading aandacht gaat het toch wel een succes worden. De serie scoorde ook heel goed.

Ik ga hem vrijdag zien. Ben benieuwd. Hou d'r wel van!

Veel plezier dan maar roosje! Ik pas.

kos schreef:

Veel plezier dan maar roosje! Ik pas.

Ik denk dat deze film ook meer onder de categorie vrouwenfilm valt. Denk ik...

avatar van speranza

speranza

avatar van miepke

miepke

Hereistom schreef:

Weer zo'n stomme Hollandse film van een stel wijven die niet kunnen acteren. Vooral die Linda de Mol, die wordt overal door haar familie naar voren geduwd, hebben ze nog geen geld zat, net als die achterlijke serie Gek op Jack, wordt tijd dat ze al die lui naar Libië sturen!

[edit mod: belediging verwijderd]

Haha sorry maar ik vind dit echt grappig. Hoe erg kun je je druk maken om een film.

Maar ik heb hem nog niet gezien, natuurlijk wil ik hem wel zien, al verwacht ik niet veel meer dan een standaard filmpje.

En ik ben wel Linda de Mol fan. Vond haar goed in Terug naar de Kust.

avatar van Moemsie

Moemsie

Gisteren met de vriendinnen gezien tijdens de Ladiesnight in Tilburg en ik had er eerlijk gezegd niet zoveel van verwacht...heb altijd trouw de serie gevolgd en die was leuk en deze film is eigenlijk een soort bvan lange aflevering, maar dan wel een als een afgerond geheel, maar moet zeggen dat ie erg leuk was, werd veel gelachen, sfeertje als vanouds, ook wat emotionele dingen erbij...zeer geslaagd voor de Ladiesnight en een mooie afsluiter (?) voor de serie.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Is deze film ook leuk voor mannen of alleen handig om pluspunten te scoren bij je vriendin?

speranza schreef:

Geen enkele film laat zich door een scheidslijn der geslachten onderscheiden.

Misschien heb je daarin wel gelijk idd.

avatar van hannavdsande

hannavdsande

Echt hilarisch!

avatar van wwelover

wwelover

Serie nooit gekeken, was eigenlijk ook niet van plan de film te gaan zien, maar ja iemand vroeg me mee en ik heb toch een Pathé Unlimited. Maar ik vond het verhaal echt heel matig, en dat zou niet anders zijn geweest als ik de serie had gezien. Het is gewoon ordinair knip en plak werk. Er zitten wel grappige dingen in, maar dat zijn voornamelijk de bijrollen zoals Alex Klaassen en die Tante Cor. Al was Jeroen van Koningsbrugge ook erg geestig. Het acteerwerk is vrij slecht vind ik bij sommigen. Voornamelijk Tjitske Reidinga vond ik niet goed met haar overacting. Muziek was van Linda de Mol's haar vriend, en was niet slecht maar wel heel erg afgeleid van andere filmmuziek, ik herkende zelfs James Bond erin.

Ze hebben wel de 'blunder' wat in de trailer zat eruit gewerkt. Let maar eens op als Martin Morero het podium opklimt in de Arena, dan zie je een autocue en daar staat gewoon de tekst van zijn nummer met daarboven Peter Paul....

Waarschijnlijk is het wel leuk als je de serie kunt waarderen, en toch meer als je een vrouw bent.

avatar van Quido

Quido

Gooische Vrouwen nu al Goud

Gooische Vrouwen de Film heeft op de dag van release al de status van Gouden Film bereikt. Nooit eerder behaalde een Nederlandse film zo snel de Gouden Film status.

De film ging dinsdag officieel in premiere in het DeLaMar Theater. Gelijktijdig vonden voorpremieres plaats in verschillende theaters door het hele land. Gisteren, op de dag van de landelijke release, bereikte de film al de magische grens van 100.000 bezoekers. Regisseur Will Koopman, Linda de Mol, Susan Visser en Lies Visschedijk kregen hiervoor de Gouden Film uitgereikt in Bioscoop Cinema in Huizen.

Met een openingsavond van ruim 37.393 bezoekers overtreft Gooische Vrouwen ook andere openingen van Nederlandse films als Komt een Vrouw bij de Dokter (32.787), New Kids Turbo (31.723) en Alles is Liefde (13.228).

avatar van benthe

benthe

Heerlijke film, lekker een aantal afleveringen achter elkaar, geen hoogstandje maar kijkt gewoon lekker weg! 3,5*

Een ware tegenvaller!

Weinig gelachen. Het was allemaal iets te somber en teveel chagarijn! Waar ze het vandaan halen dat er veel gelachen werd is mij een raadsel.

Het hoogtepunt was Yari. Jammer dat hij maar een klein rolletje had.

Als er een vervolg komt dan pas ik!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Achja, gelukkig is de serie wel goed.

avatar van skidzo

skidzo

Leuk aanrader!

avatar van skidzo

skidzo

Ook een leuke film voor mannen. Behalve voor degenen die onder een hunebed hebben gelegen.

avatar van wwelover

wwelover

skidzo schreef:

En waar slaat dat op?

avatar van Kippie.

Kippie.

Best leuk. Ik had het niet verwacht, maar ik moest soms echt hardop lachen. Ik vond de serie altijd geweldig. Echter, in deze film miste ik compleet de verhaallijn. Goed, het gaat allemaal niet zo lekker in hun levens en iedereen heeft wel één probleem, maar er waren toch losse eindjes aan het einde. Dirk bijvoorbeeld. Heeft hij Claire helemaal vergeven voor het weglopen bij het altaar? Ik had echt niet het gevoel dat er een verhaal in zat. Ze reisden maar wat rond en onderweg beleefden ze wat leuke dingetjes. Credits voor de hoek die Cor aan de moeder van Tiger Lily gaf. Heerlijk, de hele zaal lag plat. En Martin, die huilde om een stel apen die aan het vlooien waren.. Leuk voor één keer, niet vaker.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

speranza schreef:

Geen enkele film laat zich door een scheidslijn der geslachten onderscheiden.

Dat is mooi bijna poëtisch gezegd, maar geldt denk ik meer voor goede en oprechte films. En ook voor boeken. Kijk tegenwoordig eens in de boekenwinkel, hele afdelingen met vrouwenboeken. Maar je hebt natuurlijk helemaal gelijk en met één zin zet je zo de mensen aan denken.

avatar van movieonly

movieonly

Hereistom schreef:

[edit mod: belediging verwijderd]

Je geeft een 0,5 maar ik weet zeker dat je de film niet heb gezien.

ook triest.

avatar van m1701

m1701

Hilarische film!!!

Ook voor degene die de serie nooit gezien heeft is dit een onwijs leuke film!!!

Heel veel gelachen, leuke grappen en typetjes natuurlijk.

Martin Morero blijft toch de allerbeste van allemaal.

Heerlijk om naar te kijken.

Verhaal natuurlijk niet zo heel bijzonder. Maar alles erom heen

en de typetjes maken de film echt leuk

Zeker moeite waard!

avatar van Djoiszle

Djoiszle

Echt een geweldig hilarische film. Vond de serie ook altijd al helemaal geweldig. Ik wil een vervolg!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Vond het best wel vermakelijk deze film, Martin morrero en tante Cor zijn de blikvangers samen met die yari. Ik denk dat dit voor fans van de serie super was, maar voor mij niet.. Voor mij is het wat "te" allemaal , en sommige karakters vind ik zeer vervelend, dat neemt niet weg dat het leuk gemaakt is en zeker wel humor bevat. Maar de best bezochte Nederlandse film ( wat het waarschijnlijk wel zal worden) vind ik het niet waard. Toch wel een voldoende voor Martin morrero

avatar van aaalama

aaalama

Mijn vriendin haalde mij destijds over om deze serie eens te kijken. Ik stond er ook niet voor te springen, integendeel zelfs. Na enkele afleveringen was ik al verkocht, dit ook tot mijn eigen verbazing. De grappen die worden gemaakt zijn zeer geestig, ook al heb ik een hekel aan Linda de Mol. Ik vind haar hier echt tof. Vanavond ga ik naar deze film. Ik ben heel benieuwd.

Ik kan ook nog zeggen tegen andere mannen die deze film meteen afschrijven zonder te kijken, dat ze gerust even de moeite mogen nemen om toch te kijken.

avatar van Timecop

Timecop

Gewoon een verlenging van de serie, niets nieuws toegevoegd of weggelaten in de film. Ze hadden dus eigenlijk net zo goed 2 extra afleveringen kunnen maken. Gelukkig vond ik de serie wel te pruimen en deze film is ook gewoon lachen.