• 9.375.972 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 maart 2011

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Gooische Vrouwen

In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Cheryl Morero

Anouk Verschuur

Claire van Kampen

Roelien Grootheeze

Dokter Rossi

Evert Lodewijkx

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik ben geen fan van de serie, kijk het zelden tot nooit, Linda de Mol vind ik irritant en haar Gooische dinnetjes ook. Niet echt een film voor mij dus, maar bij gebrek aan beter toch maar opgezet in het vliegtuig.

Het viel wel mee. Het was minder storend dan gedacht. Nog steeds aan de platte kant, de humor komt niet goed uit de verf en het is vrij voorspelbaar, maar ach, ik kwam er wel redelijk doorheen.

Zou nog leuker zijn geweest zonder die Martin, maar hij hoort er nu eenmaal bij.

avatar van Laila001

Laila001

Heerlijk, simpele feelgood film! Ik heb me prima vermaakt en geen moment verveeld!

Maarreh... verbeeld ik me dat nou of zijn de dames "ietsje" dikker als in de serie?

Leuke cast ook, die meid van Toren C, Jeroen van Koningsbrugge en nog wat andere bekenden, leuk!

avatar van Quido

Quido

Vraag me af waarom dit zo'n ontzettend groot succes is geworden. Enkel de scènes met Peter Paul Muller, Beppie Melissen en Alex Klaasen waren vrij briljant, de rest bijzonder (middel)matig.

avatar van Quentin

Quentin

Vond het bocht; totaal niet grappig, bijzonder slap geacteerd, flut regie en absoluut niks filmisch aan.

avatar van klater

klater

wat een domme, onzinnige film....

ik voel me nu een desperate housewive (dat ik die film uitkeek), maar ja dacht dat ie op t eind misschien grappig kon worden.............

Simon Smith (crew films)

De nominatie van Will Koopman voor het gouden kalf voor beste regie vind ik onbegrijpelijk. Wat doet zij nou zo enorm goed in deze film?

avatar van taxe16

taxe16

Ik was echt dol op de serie, maar de film viel me heel erg tegen.

avatar van Timmy757

Timmy757

Simon Smith schreef:

In ieder geval niet acteren.

avatar van Trouble's

Trouble's

Zelfde als de serie, maar dan anderhalf uur lang.

Je houd er van of niet, maar het is gewoon een lange aflevering Gooische Vrouwen.

Simon Smith (crew films)

Een terecht gouden kalf voor Beppie Melissen, wat mij betreft, van haar is het acteerwerk wél de moeite waard, naast overigens Tjitske Reijdinga.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Vermakelijk.

Af en toe heb ik wel wat afleveringen gekeken, als er niets op TV was en door het grote succes van afgelopen zomer was ik toch wel een beetje nieuwsgierig. Het is allemaal heel leuk gedaan, echter klopt wel de kritiek dat dit eigenlijk gewoon een iets langere aflevering is dan normaal. Nergens wordt er uitgepakt.

Qua verhaal leuk voor een aflevering maar iets te afgeraffeld naar mijn mening. We gaan van hot naar her en er worden subplotten afgerond waardoor er eigenlijk helemaal geen spanning word opgebouwd. Alles begint en eindigt, en daarna komt er weer een nieuw obstakel. Haast kinderlijk te noemen.

Al met al wel vermaakt en soms wel gelachen, het kijkt allemaal lekker weg en ondanks dat het een beetje een cheape film a la aflevering is, heeft het ook een soort charme over zich. Dat de makers toch wel dicht bij de film blijven, vind ik toch wel sympathiek.

Goed te doen, maar 0,0 bijzonderheid. 2 sterren

avatar van willemfilm

willemfilm

Matige film. Claire wordt weer leuk neergezet. De rest is niet opvallend. Het verhaal is is heel dun.

Niet gezien = niets gemist. O ja, die Linda de Mol, wat kan die presenteren hè ?

avatar van tal1b

tal1b

Leuke film, netzoals de serie grappig gedaan.

Laila001 schreef:

meeste waren net bevallen

tal1b schreef:

Grapjas

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Viel het mensen ook op dat wanneer ze terug rijden naar Nederland, de snelweg aan beide kanten dezelfde weg op gaat?

avatar van SunChaser

SunChaser

Serie nooit gezien maar moest m voor mn zus downloaden dus ook maar opgzet, standaard verhaal, cliche op cliche, voorspelbaar maar degelijk gemaakt

avatar van SunChaser

SunChaser

Jessen0wnt schreef:

Het viel mij op dat ze in de spits geen last hadden van file

avatar van willemfilm

willemfilm

tal1b schreef:

Leuke film, netzoals de serie grappig gedaan.

meeste waren net bevallen

in slaap gevallen zeker .....?

avatar van erik1677

erik1677

de serie vond ik al helemaal top, en eigenlijk ook wel mede door Martin morero.

En ook in de film vind ik hem weer superhilarisch.

Ook in de serie doet ze al een beste tijd niet meer mee, dus ook in de film niet, namelijk willemijn.

haar vond ik in de serie ook een vande smaakmakers.

Rolien die voor haar in de plaats is gekomen , vond ik in het begin van de serie nog wel leuk, maar gaandeweg begon ik me steeds meer aan haar te ergeren, met tot toppunt in deze film.

Wat een verschrikkelijk overdreven personage in dit geworden zeg,

Dit tot in tegenstelling van anouk, die ik in de serie vaak heel irritant vond en hier in de film eigenlijk totaal niet.

En ja Claire!, Claire is gewoon weer top, wat kan ik om actrice Tjijtske Reidinga toch verschrikkelijk lachen, dit weer in tegenstelling tot Linda over het paard getildt de mol.

Het is dan ook totaal niet aan haar te danken dat ik gooische vrouwen zo geweldig vind maar meer door personages als clair,martin morero,Dr rossi,evert,jawi en natuurlijk absoluut niet te vergeten tante cor.

Ik heb dan ook weer verschrikkelijk zitten geniet, buiten mn normale horror-injecties om

avatar van Melvv

Melvv

Vaak té hysterisch en té overdreven. 2.0

avatar van Akkiej

Akkiej

Wat een heerlijke stereotype personages, ik kan er erg van genieten.

De serie is geweldig, heerlijk smullen van het lief en leed van de gooische dames. De film was gewoon een lang uitgerekte aflevering. Alleen het probleem met de film is dat er eigenlijk een heel seizoen (die normaal 8 aflevering lang is) in anderhalf uurtje gepropt moest worden. Vandaar dat verhaallijnen vaak minder goed maar ook overdrevener neergezet worden. Jammer, al heb ik me verder prima vermaak. Gewoon een lekker wegkijkertje!

avatar van rudiger61

rudiger61

Erg slechte film , verhaal is waardeloos en nergens is het spannend .

Wel een goede film om in slaap te komen .

avatar van Apster

Apster

De serie altijd vermeden, maar nadat de film in de prijzen was gevallen was ik wel nieuwsgierig. Uiteindelijk vond ik het een matige film, dat flauwe komedie combineert met sentimenteel drama.

De film oogt als een lange tv aflevering, de Motown score paste totaal niet bij de film en de personages zijn kleurloos en missen charisma. Het amsterdamse accent van de De Mol en Muller is trouwens ontzettend slecht. De enige leuke rol is voor Melissen, die een complete metamorfose ondergaat in de film. Voor de rest een bijzonder saaie bedoening, waarin weinig verhaal valt te ontdekken en meer een aaneenrijging is van situaties.

avatar van tal1b

tal1b

willemfilm schreef:

in slaap gevallen zeker .....?

niet tijdens de film, zitten grappige stukken in.

avatar van aris1988

aris1988

nou heb hem gezien had er meer van verwacht maar verder was hij erg leuk vond de serie leuker;)

avatar van Tarkus

Tarkus

De film is eens leuk om te bekijken, maar ik had er, met deze cast, toch veel meer van verwacht.

Linda de Mol en Susan Visser zijn goed, de andere 2 hoofdrolspeelsters overdrijven wat té veel, en de bijrol van Derek De Lint stelt bijzonder weinig voor, wat ook het geval is met het optreden van Koen Wauters.

Weinig grappen ook, dus voor mij een beetje een tegenvaller deze film.

Wil wel nog even kwijt dat de soundtrack wel uitstekend is.

avatar van rox91

rox91

Ik vind het een bij elkaar geraapt zooitje van allerlei omstandigheden. Er gebeurd te veel, het is te voorspelbaar en ik vind het verhaal ook niet zo.. Het brengt niets nieuws in. Ik heb het idee dat ze allerlei afleveringen van de serie achter elkaar hadden geplakt. Sommige stukken zijn wel leuk zoals die versprekingen, preciezierups ipv processierups en sommige stukjes van Yari en Martin. Ik had er meer van verwacht.

avatar van booyo

booyo

Stukken minder dan de serie helaas. Komt met name door het gebrek aan humor. In de film gaat alles fout, zeer dramatisch allemaal, en dat is nou net waar ik niet op zit te wachten als ik een film als deze ga kijken. Gelukkig is Martin wel weer genieten, en ook Yari is erg goed.

avatar van krabs_movie

krabs_movie

Nicolage Rico schreef:

Alex Klaassen is top. Hij treedt ook op als cabaretier. Een echte aanrader.

Hij ís caberatier,en soms acteert hij wat. Redelijk wegkijkende film,geen dijenkletser. Er waren reguliere afleveringen bij die leuker waren,vooral toen Annet Malherbe nog meedeed.

avatar van bassie200

bassie200

Dit is dus echt totaal niet aan mij besteed, wat een ongelofelijke bagger film!!

1* Voor die Martin.....