• 9.377.427 stemmen

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Fantasy / Avontuur | 137 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Rob Marshall

Met onder meer: Johnny Depp, Penélope Cruz en Ian McShane

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 mei 2011

Plot Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

"Live Forever Or Die Trying."

Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) kruist wegen met een mysterieuze vrouw (Penélope Cruz) die hij ooit eerder heeft ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet zuiver zijn. Ze dwingt Jack aan boord te gaan van het schip van piraat Blackbeard (Ian McShane) om de geheimzinnige 'Fontein van de Eeuwige Jeugd' te vinden. Een onverwacht avontuur begint waarvan Jack er niet over uit is welke hoofdrolspeler daarin hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw van het verleden.

avatar van biggy

biggy

Skywalker' schreef:

Zaterdag naar de Avant priemeré in Disneyland Parijs geweest.

IMAX 3D.

de NL ondertiteling was zeer slecht afgewerkt. Je keek je continue scheel op de ondertiteling. Lees je de ondertiteling appart, kijk je je weer scheel op het beeld). Dit was dus geen prettig kijken.

De Film was vermakelijk, maar niet waaaauw.

Het had het allemaal NET niet.

Johny depp speelt zijn rol als Jack Sparrow weer goed, maar nog altijd het zelfde als voorgaande delen, het is amusant, maar niet meer speciaal.

Wel een film die leuk is om te kijken, maar niet één die je gezien MOET hebben.

Daarom een 2,5*

Maar krijgt een 2 om het gemiddelde wat omlaag te halen, aangezien een 3.53 veel te hoog is voor deze film

LoL, je geeft een 2 terwijl je het eigenlijks een 2.5 vind maar omdat het gemiddelde je niet aanstaat geef je toch maar 2 sterren,Kompleet nutteloos dat jij hier stemt.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

compleet

avatar van Sincity

Sincity

Gezien in Disney, een fantastische film! Mooie locaties, verhaal is interessant. Voor mij de 2e favoriete film na het 1ste deel.

avatar van rico_defender

rico_defender

Net gezien bij een voorpremiere in Amsterdam in Pathe Arena. Goede film beter dan deel 2 en dee; 3. Had echt het gevoel dat ik naar ouderwets avonturenfilm zat te kijken.

Special effects goed, acteren was goed.

Toch wel leuk dat ze Jack een meer onderdanere rol geven, de zeemeerminnen was toch wel een soort van spannend wanneer ze 1 proberen te ontvoeren en owja vooral tot na de aftiteling wachten tot je het stukje ziet dat miss Cruz op het eiland ziet en het Voodoo poppetje spoelt aan, toegevoegde waarde? geen idee

avatar van Reinbo

Kan iemand die de film gezien heeft mij vertellen waarom de film 140 min moet duren. Is het echt zo'n boeiend en complex verhaal dat ze het niet met een actievol filmpje van 100 min konden doen. Gewoon lekker hoog tempo.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De film heeft een hoog tempo maar wel duidelijk een minder verhaal wat in 5 minuten verteld had kunnen worden. Moet wel bekennen dat ie wel de volle tijd boeit dus eigenlijk zijn de 140 minuten niet echt een probleem.

Ik zal wat dieper op de film in gaan in m'n videoreview vanavond.

Woensdag heen

avatar van Thiver

Thiver

Reinbo schreef:

Ach, dit is nog altijd de kortste film uit de reeks...

Prudh

Ik vond hem echt geen 140 minuten boeien. Verveelde me zelfs een groot deel van de tijd, zeker als je bedenkt hoe spectaculair het wel had kunnen en moeten zijn. Het is een gezapige Tros-film geworden. Het verhaal is veel te klein voor deze speelduur, misschien was het zelfs een beetje pretentieus om te verwachten dat dit ruim 2 uur leuk zou blijven.

avatar van The Oceanic Six

Vond je de andere delen wel leuk dan?

Prudh

Alleen deel 1. Deel 2 is wel wat lang geleden, vond ik toen wel leuk maar heb nu weinig behoefte om te herzien. Deel 3 is nog steeds de grootste ramp uit de reeks. Precies het tegenovergestelde van deze: te veel van alles in plaats van te weinig

avatar van The Oceanic Six

Mm, oke. Ik heb ze alle drie recent nog gekeken en deel 1 en 2 vond ik nog altijd geweldig. Deel 3 was een stuk zwakker, maar nog wel voldoende. Ik ben niet echt bang dat ik deze niet zo leuk ga vinden. Het zou me verbazen als ik deze minder dan 3,5* ga geven.

The Oceanic Six schreef:

Het zou me verbazen als ik deze minder dan 3,5* ga geven.

Het zou mij verbazen als iemand dit überhaupt meer dan 3* geeft, maar ach, wansmaak is ook een smaak

Tsja, jij geeft weer 5* voor Crank. Smaken verschillen he

gelukkig wel

avatar van gizmo_o

gizmo_o

biggy schreef:

Vrij kansloos inderdaad. Je moet zo onafhankelijk mogelijk proberen te stemmen.

avatar van Mister Movie

Mister Movie

biggy schreef:

Helemaal mee eens, er zitten hier wel meer mensen met opzet het gemiddelde omlaag te halen omdat zij het geen leuke film vinden.

Aan het einde van de rit heeft deze film Zeker meer dan 3* en dat heeft hij dan ook meer dan verdient !!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Nee, zijn stem heeft inderdaad geen zin gehad, want het gemiddelde is sindsdien alleen maar gestegen XD. En sowieso heb je als één man of vrouw toch geen invloed op het gemiddelde, hoe hoog of laag je ook stemt.

avatar van AGE-411

AGE-411

Albus Dumbledore schreef:

Dat zeg jij.

De score is nu 3,70.

Als ik nu even troll zou spelen en de film 0,5 zou geven, zou die op slag terugzakken naar 3,54.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ja, maar dan zouden er weer genoeg stemmen bijkomen die het zouden compenseren. Ik wilde ook meer het punt maken: je kunt beter stemmen naar je eigen mening, want expres lager stemmen om het gemiddelde naar beneden te halen werkt toch bijna niet.

avatar van RuudC

RuudC

Expres anders stemmen is gewoon arrogant. Je eigen mening is net zoveel waard als die van een ander.

avatar van Reinbo

Ach, doe toch lekker met je eigen stem wat je wilt. Alsof het iets uitmaakt....

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Reinbo schreef:

Ach, doe toch lekker met je eigen stem wat je wilt. Alsof het iets uitmaakt....

Aan het einde van de rit bar weinig, aangezien je zowel hoog- als laagstemmers hebt. Meer een principekwestie

avatar van Muyo

Muyo

Zojuist deze deel 4 gezien in de nachtpremiére.

Voor mij nog altijd één van mijn meest geliefde reeks films waar ik van kan blijven genieten !

Deze 'On Stranger Tides' heeft mij weer enorm vermaakt en ik kan er niet meer van zeggen dat ik hem net als zijn 3 voorgangers geweldig vond !

4,5 ster.

avatar van wildcatje

wildcatje

ook net terug van een nachtpremiere.

voor mij 4 sterren. gewoon weer lekker vermakelijk.

zeker de moeite waard om hem nog eens terug te zien, want ben nu wel redelijk moe. deze kon me in elk geval zoveel meer boeien als deel 3.

hier en daar had het wel wat sneller gemogen, en misschien nog iets meer grapjes. (maar dat kan ook zijn dat ik het nu ff niet allemaal even grappig vond omdat ik moe was)

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Bagger. Kan me volledig in Prudh's mening vinden. Voor een film die meer dan twee uur duurt is het allemaal veel en veel te slap. Best vreemd want de film gooit er wel actiescène na actiescène in, alleen zijn die allemaal zo ongeïnspireerd en saai dat ik op geen enkel moment het gevoel had naar iets nieuws te zitten kijken.

Sowieso lijkt de rek uit het personage Jack Sparrow te zijn en zijn grapjes and 'quirky' persoonlijkheid voelen nog geforceerder aan dan in de vorige twee films. Depp zelf lijkt ook uitgeblust, de rol die hij ooit zo geïnspireerd speelde is compleet verloren gegaan. Penelope Cruz en Geoffrey Rush lopen al even ongeïnspireerd rond, en hebben trouwens ook niks om mee te werken. Hetzelfde geldt voor Ian McShane, maar die kan zijn rol nog dragen omdat hij Ian McShane is. Voeg daar nog wat halfbakken Spanjaarden aan toe die een halve introductie krijgen en dan uit de film verdwijnen totdat ze hun deus ex machina moment krijgen, en de film kraakt aan alle kanten.

En dan noem ik nog niet eens het grootste probleem, het volstrekt overbodige romantische subplot tussen een priester en een zeemeermin dat compleet uit de film geschreven had kunnen worden zonder dat het iets had uitgemaakt. Het is zo erg dat de priester gewoon helemaal weg had kunnen blijven aangezien hij niets en dan ook écht niets voor het plot doet. De zeemeermin heeft tenminste een soort van functie in het verhaal maar die had ook in een uitermate beperkte bijrol gehouden kunnen worden. In plaats daarvan zit je opgescheept met een zogenaamde 'romance' dat alleen bestaat om het gat op te vullen voor alle tienermeisjes die Orlando Bloom en Keira Knightley moeten missen. Rot alsjeblieft toch op met die troep!

avatar van rebeccaharleman

rebeccaharleman

ik ga vanavond best wel zin in!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Waardeloos deel.

Jack Sparrow is een filmkarakter voor de boeken maar bewijst in deel 4 geen film te kunnen dragen. Het is niet zo dat Will en Elizabeth de meest diepgaande personages waren maar hun eigenwijze manier van handelen zette altijd verschillende verhaallijnen in werking waar Jack door heen kon banjeren. Niets daarvan in 'Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides' waar er maar een verhaallijn is: De Bron Van De Eeuwige Jeugd.
Het bewijst dat het langverwachte deel 4 compleet los staat van voorgaande delen. Zonder Black Pearl, zonder de vaste crew die het drie films overleeft heeft en met maar een vijand zou het verhaal net zo goed een prequel kunnen zijn.
Daar gaat het deel de mist in. Waar 'At World's End' om kwam in verhaallijnen, personages met eigen agenda's en plotwendingen die te flauw en ongeloofwaardig, hebben de makers het deze keer simpel gehouden. Back to the roots, als het ware. Alleen er is absoluut niets aan deze film dat het vergeleken mag worden met deel 1.
'On Stranger Tides' heeft geen greintje humor, oppervlakkige nieuwe personages, suffe dialogen en slaapverwekkende actie. Het helpt niet dat dit deel als laatste kwam in een 11,5 uur durende marathon. Des te duidelijker was het dat er op de scene waarin Jack ontsnapt uit het paleis geen actie het wakker blijven waard was.
De cast was ook niet alles. Gibbs en Barbossa waren welkome aanvullingen in de voorgaande delen maar het zijn absoluut geen hoofdrollen. Het gebrek aan de grappige, vertrouwde personages uit de voorgaande delen werd gecompenseerd met een aantal aardige nieuwe karakters. Maar geen van alle had een geslaagde grap of een verfrissend aandeel. Het liefdesverhaal dat zich ontpopte op de achtergrond was oppervlakkig en gemakkelijk, alsof de makers dachten dat we genoegen namen met welk spoor van romantiek dan ook. Toegegeven, de zeemeermin en de predikant waren het beste uit de hele film. Ian McShane en Penelope Cruz waren daarentegen vermoeiend. McShane als Blackbeard wist niemand bang te maken en voor een gevreesde piraat deed hij verdomd weinig aan piraterij. Cruz kon niets met het simpele personage van Angelica dat lang niet zo slim en grappig geschreven was als Jack. Zo klaagde ze de gehele film door dat ze haar vader wilde redden, zelfs nadat hij haar keer op keer had laten vallen. Net als Will in deel 3 ging ze tot het irritante toe door om papalief te redden. Een verhaallijn die de tweede keer om werkelijk niets weet toe te voegen.
Na ruim twee uur stond de teller op 0 zeeslagen, 1 spetterende achtervolging en 1 leuke truc van Jack. Terwijl je je afvraagt "is dit het?" doet iedereen een onverklaarbare actie, krijgen we een walgelijk cliche en geforceerd eind dialoog en we hebben een soort van doorgang naar een volgend deel waar werkelijk niemand op zit te wachten.

2,0

avatar van The Oceanic Six

Had toch wel verwacht dat jij deze leuk zou vinden. Nou, ik ben benieuwd vanavond...

Serieus? Is de bekende Pirates humor nauwelijks aanwezig? Daar draaiden de vorige films om. Bah.

Ik zou trouwens nooit een marathon houden met alle delen achter elkaar. Dan is je concentratie en zin bij de laatste film denk ik sowieso al minder.