Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 20 oktober 2011
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Abduction
"They stole his life. He's taking it back."
Wat zou je doen als je je eigen foto op een site met vermiste personen zou zien? Het overkomt Nathan Harper (Taylor Lautner), die op zoek gaat naar zijn ware identiteit en er al snel achterkomt dat zijn ouders totaal andere mensen zijn dan dat ze beweren. Wanneer de politie en de regering dan achter hem aan komen, zal Nathan in een race tegen de klok op zoek moeten naar de waarheid.
Nathan Harper
Karen Murphy
Martin Price
%%%%%%
Nathan Harper familie van Charly Harper
John Singleton heeft bewezen dat hij kan regisseren met Boyz n the Hood en de redelijke Four Brothers, dus kan ik hier ook wel iets van verwachten. Alhoewel de cast me niet veel zegt,naja we zien wel.
schram101
Trailer:
Trailer 'Abduction' met Twilight-ster Taylor Lautner - Video op FilmTotaal
Heb de trailer halverwege stop gezet omdat ik bang was dat er teveel weggeven ging worden maar het zag er best goed uit! Komt op de lijst!
The Cube
Trailer gezien. Soort van Jason Bourne jr..
De 22 jarige Lily Collins is de dochter van zanger Phil Collins. Ze speelt ook in de film Priest (2011). Knap vrouwtje.
Hankieh
Net trailer gezien. Deze moet ik sowieso zien!!
gillette
Moest idd ook denken aan Jason Bourne..
Ziet er veelbelovend uit.
benthe
Het verhaal klinkt leuk. Hopelijk doet Taylor Lautner het beter als in twilight.
sinterklaas
6 jaar na het fantastische Four Brothers weer een nieuwe film van Singleton.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ben nog niet overtuigd van John Singleton zijn kunnen. Shaft was aardig, maar Four Brothers was ronduit slecht. En hoewel het plot van deze film erg onorigineel klinkt, ben ik toch wel benieuwd.
lautje88
Vet gaaf! heb net de trailer gezien. Kan niet wachten tot dat in de bois is!
Taylor Lautner
DDT
de trailer in de cinema zag er mooi uit,en ja trekt wat op de Bourne films maar so what,de helft vd films zijn remakes of gecopieerd van andere films.
DDT
4 brothers vond ik perthans ni slecht se
Prudh
Taylor Lautner als publiekstrekker? Nee, laat maar. Lautner als publiekstrekker voor tienerjongetjes terwijl hij enkel bekend is uit een trilogie die bijna alleen maar door tienermeisjes bekeken wordt? Dappere keuze, dat in ieder geval. Wel grappig dat hij in deze film vergeleken wordt met Matt Damon, alsof er schuld bekend wordt op het klonen van The Bourne Trilogy. De film doet soms zelfs wel aan North by Northwest denken, hoewel dat een veel te groot compliment is voor Abduction. Laat het voorbeeld als context dienen.
Het grootste euvel hiervan ten opzichte van zijn grotere broers is het script: het is namelijk verschrikkelijk dom, simpel, voorspelbaar en ook nog gemakzuchtig. De film is heel duidelijk gericht op tieners die niet teveel willen nadenken. Het lijkt er soms dat de scenaristen van Abduction wel van spionnagethrillers gehoord hadden, maar er zelf nooit een zagen. Het resultaat is uiteindelijk degelijk genoeg om geen verschrikkelijke kutfilm te zijn, maar te rechtlijnig en simpel om te onderhouden. Er zijn simpelweg talloze films die dit eerder en beter deden. En daar zat geen Lautner in.
M.Goodkat
Ik zou hem een kans geven
Ik denk dat hij het ondertussen beu is tot en met vergeleken te worden met Jacob, zelfde met Robert Pattison, maar die doet ook uitsluitend Drama's merk ik op het moment, op zich ben ik wel benieuwd naar deze film =)...
Maar ik denk dat het gewwon een cliché film is maar genoeg vermakelijk onder de mensen die niet willen nadenken
...
LadyAnne
Ik heb de film gister gezien en ik moet zeggen ik vond het een leuke film!
Via een schoolproject komt hij op een site terecht met kinderen die ontvoert zijn. Via een programma kunnen ze via de kinderfoto's zien hoe de kinderen er nu uit zouden zien. Als ze één foto vervormen komt opeens Nathan eruit. Hij confronteert zijn "ouders" en hoort langzamerhand de waarheid. Mensen zitten achter hem aan, hij probeert te ontsnappen en onder te duiken. Er zit voldoende actie in en je bent toch nieuwsgierig hoe het allemaal zit en wie hij wel en niet kan vertrouwen. Het bleef me de hele film door boeien. Het acteerwerk van Taylor is goed, en zoals hij in de actie scenes beweegt!
Wat ik wel jammer vond is dat je aan het einde van de film niet te zien krijgt wie martin, zijn vader, is. Je ziet terwijl hij belt op het einde alleen de achterkant van zijn hoofd en zijn mond, ik had graag willen zien hoe hij eruit zag.
En daarnaast mocht sigourney weaver van mij wel een grotere rol spelen. in het begin is ze zijn psycholoog, daarna redt ze hem uit een situatie en verdwijnt weer tot op het einde...
eltorro
Maar 3,6 op IMDb en 3 procent op Rotten Tomatoes, daarnaast doet hij het ook nog eens slecht aan de box office. Maar ja, dat heb je als je zo'n kind de hoofdrol geeft in een actie film.
999chimi
Film net gezien. Vermakelijk en verhaal zit goed in elkaar. Geen B-scènes of scènes die slecht in elkaar overlopen, geen uitspraken die nergens op slaan, nee de film is een echte stoere en robuste actiefilm in een jeugdig jasje.
Hij is als tiener wel erg sterk, een echte vechtmachine, zoals hij sommige mannen van de CIA uitschakelt, respect!!!!! of is dit eigenlijk niet mogelijk???? Laten we het maar op fictie houden.
De bewegingen en zijn eyelooks zijn inderdaad mysterieus te noemen, doet ie goed die reuzebaby
Film bevat veel goed geregisseerde scènes, daarintegen is de belichting in de film veel te donker.
Leuke film
KimberleyL
Spannende en verassende film.
Soms snapte ik er niks van maar uit eindelijk valt alles op zijn plaats.
zeker een aanrader
bassie200
@Chimi.
Lag de donkere belichitng niet gewoon aan de "cam" versie die je hebt gedownload???
hanibaloss
Het begin lijkt wel een high school film,maar als eenmaal begint is het een verassend goeie film,niks mis mee, en zeker de moeite om te kijken daarom van mijn 4 sterren,
veel plezier allemaal
Ad1961
Gisteren gezien in Belgie, Euroscoop Maasmechelen.
Genoten van de film, zeker een aanrader voor jullie.
Elineloves
Aardig, maar niet meer dan dat.
Het begint vrij standaard en puberaal, de eerste helft zit er sowieso weinig vaart in het verhaal en wordt de tijd genomen om het personage van Lautner te leren kennen. De actie zit voornamelijk in de tweede helft van de film, wat ook wel logisch is.
Toch boeide het me allemaal niet echt veel, ik keek er naar, wou ook wel weten hoe het afliep maar echt nieuwsgierig was ik niet geworden. Het cliché badguy verhaaltje, het vluchten, het telkens ternauwernood ontsnappen.. We hebben het allemaal wel vaker gezien.
Het enige wat me verbaasde, ja sorry dames, is dat Lautner niet telkens zijn shirt uit trok. Jammer, heb het hem volgens mij niet 1 keer zien doen. Wel een hoog 'pretty boy' gehalte, al vond ik hem niet zo spectaculair. Lily daarentegen was veel mooier, wat een stuk.
Acteren van Lautner, tsja.. de hoofdrol. Hij doet het niet slecht, maar weet de film ook niet echt te dragen. Hij maakte niet echt iets bijzonders van zijn personage, had liever een ander soort acteur hiervoor gezien. De psycholoog vond ik wel weer een pluspunt.
Jammer van het einde, had graag gezien wie Martin was, maar begrijp waarom deze keuze is gemaakt.
Ach, al met al wel vermakelijk. Dankzij de prachtige Lily een voldoende.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Out in the Dark
Drama / Romantiek, 2012