• 9.376.609 stemmen

Geregisseerd door: John Singleton

Met onder meer: Taylor Lautner, Lily Collins en Alfred Molina

Releasedatum: 20 oktober 2011

Plot Abduction

"They stole his life. He's taking it back."

Wat zou je doen als je je eigen foto op een site met vermiste personen zou zien? Het overkomt Nathan Harper (Taylor Lautner), die op zoek gaat naar zijn ware identiteit en er al snel achterkomt dat zijn ouders totaal andere mensen zijn dan dat ze beweren. Wanneer de politie en de regering dan achter hem aan komen, zal Nathan in een race tegen de klok op zoek moeten naar de waarheid.

Nathan Harper

Karen Murphy

Martin Price

avatar van flieg

flieg

Aardige film, nooit echt spannend, maar toch niet vervelend om naar te kijken.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

cantforgetyou schreef:

Dit is een aardige film. Niet heel goed, maar ook niet slecht. Ik vond hem soms wat vaag. Maar niet teveel bij nadenken, dan maar. Het verhaal wordt vlot verteld en is niet saai. Maar op of één of andere manier worden dingen niet goed uitgewerkt of uitgelegd en dat irriteert. Wel leuk, als je echt niks te doen hebt.

Denk er bijna hetzelfde over. Het verhaal is net iets te sloom om het een goede film te maken. normaal zouden een paar extra actie momenten hier verlichting kunnen geven maar helaas is dat in deze film totaal niet aan de orde.

Al met al wel een film die het kijken waard is, hetzij slechts 1x.

avatar van zacula

zacula

aardige film . ik heb maar 1 groot minpunt....taylor lautner kan totaal niet acteren. zijn acteerwerk is eerder lachwekkend.

avatar van nightfly1982

nightfly1982

Goede film...

Maar je moet wel ff door het babyface-je heen prikken van Taylor heenprikken. Die mag eerst nog ff wat beter opdrogen voor die dit soort films gaat doen, daar wordt het wat geloofwaardiger van...:P\\

Verder vind ik het een goed verhaal. Vermakelijk filmpje voor een avondje thuis op de bank...

avatar van kepi666

kepi666

Zwakke ondergemiddelde film, slecht geacteerd. Als ik het goed heb, is de hoofdrolspeelster de dochter van zanger Phil Collins, nee niet best..

avatar van toetje1977

toetje1977

Vermakelijk, maar net iets te cheesy.

Met een bakje popcorn prima te doen.

avatar van Zeriel

Zeriel

Vermakelijke film, die onbedoeld dicht bij een B-film in de buurt komt. De gevechtsscenes zijn bijna lachwekkend knullig soms. Het verhaaltje is slecht uitgewerkt, en de titel slaat nergens op.

Toch is het wel onderhoudend, en zitten er wel aardige scenes bij.

avatar van K. V.

K. V.

Hij keek wel vlot weg, maar het is ook wel eentje die 'k wel weer vlug zal vergeten. De cast deed het niet slecht, maar ook niet echt memorabel. Het verhaal wist wel te entertainen en kon me de volledige speelduur boeien.

Niet waw, niet slecht, een puik popcornfilmpje.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Niet zo'n geslaagd filmpje. Taylor Lautnter is opzich wel leuk in deze film, het had slechter gekund. Lily Collins werd ook wel steeds beter, maar net als Lautner in het begin vrij matig.
De rest was ook niet al te best. En natuurlijk moet er weer een stoere vaderfiguur inzitten die met hem traint, en zich nog lekker jong voelt.

Verder is mijn concentratie ver te zoeken na het eerste halfuur, maar meer naar het einde toe kwam het weer terug. Dus heb niet heel veel van de film meegekregen, maar toch in grote lijnen wel opgelet.

Hopelijk een herziening ooit.

2,5* voorlopig.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Nu een zeven, morgen een zesje, zo'n film. Wel grappig als je een jonge zwarte acteur bent die Denzel Whitaker heet, dan heb je wel een paar Oscars in het verschiet .

avatar van Alonzo

Alonzo

Goeie leuke film, niet geweldig maar wel een goed verhaal. Verhaal had naar mijn idee beter uitgewerkt kunnen worden. Maar niet slecht aanrader? Ja denk het wel!

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima film, die bijna over de gehele lengte vermakelijk blijft. Lautner en Collins doen qua acteren ook hun best. Verder is de actie in orde, en kijkt de film in een prima tempo weg. 3 Sterren.

avatar van Snake Eyes

Snake Eyes

Abduction heeft mij het hele verhaal geboeid omdat het niet voorspelbaar was. Dit is goed voor een film als deze!

De 2 jonge hoofdrol speler hebben (zoals andere ook zeggen) nog een babyface en hebben meer ervaring nodig, maar kom op! Jij heb ook niet in 1x leren fietsen dus geef hun deze kans.

Ondanks de weinige ervaring hebben ook zij goed werk geleverd!

Wanneer je je richt op het verhaal zal dit je meeslepen tot het eind omdat je wilt weten hoe het afloopt!

Tuurlijk, het eind is cliché, maar welke film niet waar geen sequel op volgt???

Al met al geef ik hem 4 sterren omdat het mijn avond absoluut niet heeft verpest maar juist een fijn gevoel heeft gegeven. En dat maakt deze film goed!! ***AANRADER DUS***

avatar van b00ts

b00ts

Nee, kon mij niet echt boeien. De eerste 20 minuten kun je sowieso overslaan want dat gaat gewoon nergens over. Alfred Molina verwachtte ik in een dergelijke film niet. Sigourney Weaver al helemaal niet. Beetje jammer dat die zich voor zo'n prutsfilm leent.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Wat mij betreft een onverwacht aardige film. Begin is inderdaad tijdvulling maar daarna wordt er toch spanning opgebouwd en blijf je kijken. Acteerprestaties zijn niet geweldig en bepaalde vechtscenes ongeloofwaardig. Maar al met al best 3 sterren waard.

avatar van GuyB

GuyB

Eén ding houdt deze film tegen om gewoon een vlotte actiefilm te zijn met een interessant verhaal: Taylor Lautner en Lilly Collins. Om te beginnen ligt dat aan het script die enkel lijkt rekening te houden met tienermeisjes door überhaupt zo'n zoet liefdesverhaal erbij te schrijven. Dit is op zich nog niet zo erg maar wat Lautner en Collins brengen is toch echt onvoldoende. Erg gebrekkig acteerwerk allemaal.

Naast dit storend element is de 'actie' best wel oké, makkelijk te slikken allemaal zodat ze zeker niet te ver gaan bij hun audience. Gelukkig was het verhaal en de slechterik nog aan de leuke kant anders was dit een echte catastrofe.

avatar van nightbreed

nightbreed

GuyB schreef:

Haha, van Taylor Lautner verwacht ik eigenlijk alléén maar slechte films. Die jongen heeft de uitstraling van een zak aardappels en kan ook nog eens niet acteren. De komende jaren zal hij waarschijnlijk, op het succes van Twilight terend, alleen maar opduiken in films waarvan tienermeisjes wilde dromen krijgen.

avatar van Theunissen

Dit soort tienerfilms zou ik waarschijnlijk een jaar of 20-25 geleden nog leuk en goed hebben gevonden. Maar hedendaags doen dit soort flauwe films me nog weinig en bieden ze me niet meer dan wat vermaak. Dat geldt zeker ook voor deze film.

Het verhaal stelt eigenlijk weinig voor en echt boeiend wordt het ook nergens. Er zit wel redelijk wat actie in wat deze film nog genietbaar maakt. De cast vond ik weinig overtuigend en zeker Taylor Lautner (uitstraling van een zak aardappels zoals iemand hierboven zegt klopt wel Ik kan er alleen nog aan toevoegen dat hij er ook zo uitziet) was een aanfluiting. De enige twee van wie ik nog wat genoten heb waren de oudje Maria Bello en Jason Isaacs, maar zij hebben maar een kleine rol in het verhaal. Muts Lily Collins voegde overigens helemaal niets toe aan het verhaal.

Wat ik ook altijd vervelend vind aan dit soort films is dat ze nooit een einde hebben waardoor er altijd meerdere delen van worden gemaakt (uitmelken heet dat eigenlijk). Dus er zul nog wel minimaal 2 of 3 flut vervolgen op volgen.

P.S. wel een aardige titelsong "Abduction"

avatar van Decec

Decec

Uitstekend Actie/Thriller film...

Spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteur Taylor Lautner speelt zeer goed...

De rest zijn leuke bekende acteurs/actrice...

Uitstekend achtergrond geluid (Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit...

Heerlijk genoten...

avatar van Aapje81

Aapje81

Tayler Lautner kan als acteur niet overtuigen maar de fysieke scenes doet hij niet onaardig. Na pakweg een kwartier wilde ik de film eigenlijk uitzetten maar toen kwam er wat tempo in en heb ik een aantal keren best wel kunnen lachen.

Wat deze film wel ok maakt zijn alle bijrollen. Zolang Lautner zelf maar niet al teveel in beeld komt is dit allemaal best goed te doen en ik kan me zo voorstellen dat een tiener publiek tussen de 12 en 17 jaar hier erg gelukkig van wordt.

Overigens vind ik het wel sympathiek dat ze Lily Collins hebben gecast. Er zullen maar weinig actrices zijn die Lautner niet weten te overschaduwen.

Gemiddeld.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Soort Bourne identity, maar dan met een paar teeners die worden gecast. Op zich best aardig, maar na verloop van tijd zit je toch wel weer naar diezelfde stereotypes en cliché's te kijken en gebeurt er erg weinig wat je niet al veel beter eerder hebt gezien.

avatar van kathmandu

kathmandu

zeer goede film

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

kathmandu schreef:

zeer goede film

maar niet voor jou zeker...?

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Wat begint als een slappe tienermovie verandert al snel in een gave actiethriller.

de moeite waard.

avatar van ribas123

ribas123

waar ging die ook alweer over?

Op zich niet echt slecht maar niks speciaals.

avatar van TheBunk

TheBunk

Pijnlijk slecht acteerwerk van die jongen van Twilight. Vooral de scene waarin hij moet huilen is lachwekkend. Verder een waardeloos script dat van de hak op de tak springt. De film is geen moment spannend, toch wel een handige eigenschap als je zo graag een stoere actiethriller wilt zijn. Een regelrecht gedrocht.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een tiener zichzelf vindt op een website voor vermiste kinderen. Een goed gegeven voor een achtervolgings-actie/thriller. Vergezocht en ongeloofwaardig, maar het geheel kijkt wel gemakkelijk weg (ook vanwege de standaard opbouw). Zeker geen hoogvlieger dus, maar wel leuk.

avatar van otherfool

otherfool

Bottom of the barrel werk. Het plotje bij de film klonk nog enigszins veelbelovend maar het absurd slechte script en het abominabele acteren verpest dit behoorlijk.

Het begint natuurlijk al dom met dat hele idee van een website voor vermiste kinderen, hoe omzichtig wil je dan als bad guy iemand opsporen... Nog erger wordt het als Nathan zichzelf uiteindelijk herkent aan de hand van een vies kindershirtje dat, chocoladevlekken en al, blijkbaar al die jaren gewoon bewaard is. Toch is dit het moment dat de film (die dan al geruime tijd bezig is door een onzalig lange party-scene) interessant zou kunnen worden; wie is Nathan en wie zijn de personen die zich voordoen als zijn ouders?

Deze suspense duurt ongeveer 2 minuten waarna beide ouders overhoop zijn geknald en Nathan met buurmeisje en ohohoh love-interest Karen op de vlucht moeten voor jan en alleman. Waar het om draait? Een lijst met gecodeerde namen. Hoe we dat weten? Omdat dat maar liefst 3x in 1 kwartier wordt uitgelegd: bij de CIA-meeting, bij de restaurant-scene en dan nog in de auto. Speciaal voor het onoplettende tiener-sms volk zullen we maar zeggen.

De rest van de film hangt ook weer van dommigheid aan elkaar, mijn favoriete momentje is als onze lovebirds eindelijk bij hun supergeheime safehouse aankomen en Karen 'even haar oom gaat bellen' om te 'zeggen dat het OK met haar gaat'. Zelfs voor Abduction een dieptepunt.

Een ander dieptepunt is zeker ook het houten klaas acteren van Lautner, die we nog kennen uit de Twilight Saga en hier compleet door het ijs zakt, zwak script of niet. Enkele oudere acteurs (Weaver en zeker ook Molina) lijken er verder simpelweg totaal geen zin in te hebben. Een janboel van een film.

1*.

avatar van xaid

xaid

Pff niet al.te best dit ....

avatar van BeanDirection

BeanDirection

Trust needs to be earned

En daar gaan we weer... Het zoveelste thrillertje wat weer veel te veel weg heeft van een andere film. Abduction kan je misschien wel één van de meest inspiratieloze films van 2011 noemen. Ondanks dat is de film toch redelijk in de smaak gevallen, vooral het jonge publiek, vooral dames, kan geen genoeg krijgen van hunk Taylor Lautner. Lautner kan toch wel tevreden zijn dat hij een nominatie heeft te danken aan deze film! Oh shit, het is de Razzie Award voor Worst Actor. Het zit Singleton's film niet mee.

Het verhaal duurt in het begin ontzettend lang. Eerst leren we het ideale wereldje kennen van Nathan: veel vrienden, leuke ouders, een groot huis, een durfal (natuurlijk, zo moeten alle hunks overkomen in deze films) en iemand die er graag op los feest. Daarna, via een haast onrealistische manier, komt Nathan erachter dat hij al die jaren een vermist kind was. En daarna gebeurd alles, zoals de hele film, in een onrealistisch tempo, tot je in de film van een CIA-agent te horen krijgt dat Nathan 22 uur aan het vluchten! 22 uur! Terwijl je toch echt als kijker het gevoel hebt dat Nathan en Karen al drie dagen door de Verenigde Staten aan het rondhuppelen zijn.

De cast is niet zo heel getalenteerd. Taylor Lautner doet het beter dan zijn Twilight-optredens en, de nog redelijk onbekende, Lily Collins doet het zeker niet slecht. De enige die werkelijk overtuigd is Michael Nyqvist als de gemene, sluwe, Servische crimineel Kozlow. Alleen heb ik Nyqvist beter gezien in de Millennium-reeks.

Begrijpelijk dat de tieners deze film waarderen! Voor hun is het allemaal nog spannend en het gemiddelde publiek van Abduction zit nog steeds in de fase van The Roommate of Twilight. Het is te kijken, maar maak hier maar geen avondje vrij voor.