• 9.410.393 stemmen

Water for Elephants (2011)

Drama / Romantiek | 120 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Reese Witherspoon, Robert Pattinson en Christoph Waltz

Gesproken taal: Engels en Pools

Releasedatum: 5 mei 2011

Plot Water for Elephants

"Life is the most spectacular show on earth."

Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen... totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.

avatar van Capablanca

Capablanca

Aardige film voor een druilerige zondagmiddag met de kids. Het verhaal is wat cliché en simpel.

avatar van Boneka

Boneka

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze film heb gezien. Op deze site zie ik 2011. Mooie tijd geleden dus. Mijn punt blijft staan. En mijn review eigenlijk ook. Het begint erg sterk en het laatste half uur is zelfs wat grimmig, maar het lange middenstuk mist de juiste circusacts om de bal hoog te houden. Daarin is hij wat vlak. Qua entourage vertier zien we genoeg ook al blijft het verhaal voorspelbaar. De olifant hebben ze gehuurd van de Rolo chocolade. Hij heet trouwens Tai. Werd inderdaad afgeranseld maar niet tijdens het maken van de film. Dat is allemaal daarvoor gebeurd zonder dat de cast het wist. Okay dit soort films gaan natuurlijk nooit meer worden gemaakt maar blijft toch een hele aardige film om te zien ondanks het Titanic gehalte.

Film 3,5

Beeld blu ray 5.0

Geluid 4,5

avatar van Brix

Brix

• 19712 berichten

Boneka schreef:

Ik weet niet waar je die wijsheid vandaan hebt?

Waarschijnlijk via een van de talloze laster campagnes (lees: verzinsels)van PETA, of A I nonsens?

De olifant die je ziet in de Rolo reclame heeft niets te maken met de film.

Hij heet Samba, en die kende ik namelijk heel goed.

Ik heb er vaker mee te maken gehad, en het was een schatje.

Hij was eigendom van de Belgische (ex) circusdirecteur Harry Malter (zie ook het logo HM op het sierkleed van de kameel in de spot) en die heeft het dier nooit mishandeld, integendeel.

avatar van Boneka

Brix schreef:

Ik weet niet waar je die wijsheid vandaan hebt?

De olifant die je ziet in de Rolo reclame heeft niets te maken met de film.

Hij heet Samba, en die kende ik namelijk heel goed.

Ik heb er vaker mee te maken gehad, en het was een schatje.

Als je mijn tekst goed had gelezen lees je dat de olifant Tai heet! Dit klopt 100 procent. De verwijzing van die Rolo was overdrachtelijk genoemd gezien het einde van de film. Nogmaals de olifant uit de film heette Tai zoals ik al schreef. En die is wel degelijk mishandeld geweest.

avatar van Brix

Brix

• 19712 berichten

Boneka

Dat de in de film gebruikte olifant Tai heet betwijfel ik niet, en dat die mishandeld werd, ooit voor de film gemaakt werd, ook niet.

Dat is erg genoeg.

Maar het aanhalen van de andere olifant, (Samba dus)die in het Rolo chocolade reclame filmpje te zien was, vind ik toch erg ongelukkig.

Je ziet hoe gemakkelijk dat tot misverstanden kan leiden (en erger)

Maar bedankt voor de toelichting.