menu

Water for Elephants (2011)

mijn stem
3,46 (1198)
1198 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
120 minuten

geregisseerd door Francis Lawrence
met Reese Witherspoon, Robert Pattinson en Christoph Waltz

Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen... totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=s5U6gvZTY5s

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,0
Wat een enthousiaste verhalen lees ik hierboven. Ik ben een stuk minder enthousiast. Ten eerste deed het principe van het verhaal me erg aan de Titanic denken. Ten tweede duurde de film (gevoelsmatig) erg lang en ten derde wist het verhaal me niet echt te boeien. Het was bovendien erg voorspelbaar.
Nee niet zo mijn ding deze film....

avatar van Roger Thornhill
2,5
Fraaie opnames, goed (Pattinson en Waltz) tot matig (Witherspoon) spel van (op Waltz na) tamelijk clichématige personages, erg voorspelbaar verhaal zonder verrassingen, al met al gewoon te weinig vlees.

avatar van freek_93
3,5
Schitterend drama in een hele mooie en interessante setting. En wat kan Christoph Waltz toch acteren!

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
Dat is het voordeel natuurlijk als je verwachtingen laag zijn is de kans groot dat het toch nog kan meevallen.Het leek allemaal tegen te zitten. Een romantische melige film, met de verschrikkelijke Christopher Waltz, de houterige Robert Pattinson, een hoop dieren om het publiek mee te krijgen en dan nog een circus er boven op. Maar dat circus viel best wel mee en er werd vooral gefocust op het leven achter de schermen. Het romantische ging ook wel met voldoende drama. En Waltz zie ik voor de eerste keer niet in een irritante rol. Bovendien valt zelfs Pattinson goed mee.

De film kan voldoende sfeer brengen en het koppel Pattinson -Witherspoon deed me wat denken aan DiCaprio-Winslet. Het verhaal is ook niet zo slecht. En vooral de setting met een 30's sfeertje val best wel mee. Vooral het eerste deel dat meer drama in zich heeft en de spanning van de directeur August met zijn ijzeren hand, tillen de film omhoog. Daarna volgt het helaas teveel het boekje en verlies ik toch wat de aandacht. Al bij al is het nog zeer goed meegevallen, zeker omdat ik er eigenlijk niet zoveel van verwachtte. Gelukkig toch nog een kans gegeven.

avatar van Parisa
3,0
De meeste van mijn punten zijn voor de lieve olifant. Wat een snoepie. De scenes zonder haar waren een stuk minder.
Als ik zou moeten kiezen tussen Pattinson, Witherspoon, Watz of DiCaprio, Winslet, Zane... Zou ik kiezen voor DiCaprio en Winslet. Waltz en Zane doen het allebei prima in hun rol.
3*

avatar van Geno
2,5
Eigenlijk is het een draak van een film. Zo overduidelijk en onophoudelijk ingezoomd op sentimentaliteiten... bah. Bovendien weet je meteen al waar de film heen gaat bij het begin; dus in principe konden ze meteen wel stoppen. Te meer omdat je doodziek wordt van die kop van de hoofdrolspeler (dames zullen allicht zwijmelen van hem).

Ware het niet dat het wel een verzorgde en sfeervolle film is. Hoe dan ook... en echte glijer deze film.

Wat moet je daar nu voor geven? Afgaande op de verhaalkeuze en het verloop van het verhaal;
een 2.5 *

avatar van sinterklaas
3,5
De regisseur die is begonnen met 2 fenomenale titels als Constantine en I am Legend en later doorbrak met The Hunger Games levert hier nu weer eens iets rustigers af. Zoals vaker vermeld ben ik niet echt een groot fan van romantiek maar sommige geef ik nog altijd wel een kans. En dit was ook weer geen slechte film.

Water for Elephants is weer een soortevan Romeo en Juliet ofzoiets verhaal. Robert Pattinson is een Poolse immigrant genaamd Jacob die in de jaren 30 (wat ook zo zijn mooie plaatjes bevat) wegloopt uit zijn woonplaats en van zijn studie, nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een autoongeluk. Hij ziet wel waar het schip strandt. Tijdens de zwerftocht komt hij terecht op een circus-trein, wat ook meteen zijn leven en ideeën zal veranderen.

Je zou haast denken dat een circus gelijk een vrolijke massa moet zijn, maar Jacob komt hier echter bij ongure types terecht, en uiteindelijk de sadistische eigenaar, die graag dieren mishandeld (die voor het circuspubliek overkomt als een leuke presentator) en zijn geliefde Rosie steeds onder druk zet. En zoals gewoonlijk heeft Jacob een oogje op Marlene, na enkele ontmoetingen, wat ook niet zo goed valt bij de boss. Om het plaatje helemaal compleet te maken speelt er ook een erg sympathieke olifant een rol mee in het spel...

En ik ben echt niet van een koude kermis teruggekomen, dit was weer een geslaagde film die ook wel in de trent kan vallen van de betere Romantische films (Lees: Restless, The Notebook Etc). En hoewel ik ook walg van Twilight, was Patterson nu ook eens een keer niet zo ontiegelijk zoetsappig hierin, en daar weet de film ook nog wel goed in te remmen.

Prima.

3,5*

avatar van scorsese
3,0
Redelijke film waarin een jongeman toevallig komt te werken in een circus na de dood van zijn ouders. Een aardig verhaal met een Wat voorspelbaar verloop, maar met een prachtige setting (een rondreizend circus tijdens de grote depressie). Het ziet er dan ook allemaal mooi uit. De romance tussen Robert Pattinson en Reese Witherspoon weet niet echt te overtuigen. Christoph Waltz als de circusdirecteur daarentegen wel. Net geen 3.5 sterren.

avatar van centurion81
3,0
Vond het ook een doorsnee mierzoet liefdesdrama met stereotype karakters die middelmatig worden neergezet. De interessante setting en de coole olifant zorgen dat het wat mij betreft nog net de middelmaat ontstijgt.

avatar van arveladze
4,0
Wat een film, net toevallig op tv in Helsinki voor de 2de keer gezien. Echt een hele mooie en originele film. Zoetsappig of niet, hij raakt je wel!! Dikke 4 sterren!!

avatar van bass-9
3,0
Zeer beperkte film. 3* voor Waltz. Wat is die man toch geweldig. Ook spreekt het circus leventje uit die tijd me wel aan. Jammer dat het vergalt wordt door die twee matige romcom-acteurs. Wat zijn die Pattinson en Witherspoon dramatisch zeg. Ongehoord.

avatar van maroccancasanova
2,5
Ik verveelde me wel..

3,5
Goede film, fantastisch gefilmd, mooi verhaal. Moest soms een beetje qua sfeer aan Big Fish denken.

avatar van Glennekeeeee
2,5
een tegenvaller, dat is Water For Elephants voor mij.
Ik had een te hoog wannabe titanic-gevoel bij deze film. Mannelijke hoofdrol door een jongeman bij wie het leven niet van een leien dakje gaat maar op een plaats terechtkomt die zijn stoutste dromen op het eerste zicht overtreft, maar dan ondervind dat de mensen met macht en het leven daarvan niet aan hem besteed zijn, alleen een vrouw op wie hij halsoverkop verliefd word kan hem nog op die plaats houden. Het probleem is dat de locatie van dit verhaal niet echt imposant is en het niet het effect heeft om ons mee te laten voelen met Pattinsons personage. Daar verliest de film veel aan kracht en als het dan ook nog eens het standaardverhaaltje simpel afwerkt met alle voorspelbare momenten dan is er weinig aan of trekt de cast alles recht? ja, en neen. Op zich doen de 3 grootste namen waar het voornamelijk om draait degelijk, al vond ik whiterspoon en mr twilight toch echt op het randje. Waltz deed het degelijk maar eigenlijk hebben alle 3 al veel betere prestaties afgeleverd. Is de film dan een ramp? Nee, dat nu ook niet. Visueel is de film wel prachtig en de momenten waarin de 3 samen spelen is het op zich wel vermakelijk alsook de momenten van pattinson met de olifant. Het is ook de makers te prijzen de film rauw te houden t.o.v. het werken met dieren, dat gepaard met de mooie cinematografie maakt de film wel vermakelijk maar anderzijds was de chemie tussen de geliefdes wel zeer fake en ook de opbouw van de gevoelens word maar rommelig en zeer snel en vlak opgebouwd waardoor het allemaal toch net iets te kitch word. Het einde is dan weer een aaneenschakeling van voorspelbare acties die je uiteindelijk toch met een wrang nasmaakje laat zitten.

Water for Elephants is een matig drama waarin de chemie tekort komt, het verhaal te rommelig en cliché is, de cast het al beter heeft gedaan en de film het te groots ziet in opzet maar dat niet waarmaakt. Anderzijds blijft de film wel vlot kijkend en is het visueel wel een toppertje met enkele ontroerende momenten als extra'tje

4,5
Mooie film, doet me erg denken aan de Walt Disney film Dumbo maar dan op een grovere manier. Deze film is romantisch en Robert Pattison acteert in deze film geweldig en zeer overtuigend, Reese Witherspoon vind ik te oud voor hem, wat de film qua romantiek wat afbreekt vind ik. Een film die je op dvd zou moeten hebben!

Zwolle84
Titanic

Water For Elephants is voor mij een ontzettend mooie verrassing. De verwachtingen vooraf waren niet bijster hoog, maar vanaf de eerste minuten pakte het verhaal me al beet en dat werd alleen nog maar versterkt vanaf het moment dat de zeer sterk acterende Witherspoon (en wat is ze toch mooi...) haar intrede deed.

Naast de prachtige kleuren/beelden wist het verhaal me emotioneel ook te raken, met name de menging van het romantische verhaal met de dierenliefde die hier uitvoerig de revue passeert. Dat, in combinatie met het sterke acteerwerk van Witherspoon en Pattinson (Waltz vind ik overigens maar een irritante acteur die keer op keer zichzelf lijkt te spelen met brede gebaren) deed de twee uur voorbij vliegen.

avatar van bjerik76
3,5
eigenlijk gebeurde er te weinig voor deze (dan lange) speelduur.
de beelden zijn mooi, ontroerend, en vooral de olifant steelt ook de show, hoe tragisch alles ook is.
Mooi spel, maar de dialogen/scenes zijn net iets te lang.
Al dan niet een tranentrekker, waarvan je min of meer al weet hoe alles zal verlopen, en wat er gaat gebeuren.

avatar van panax
3,5
mooie film
mooie beelden

avatar van hel1
2,5
Er klopt heel veel in deze film. De acteurs, de emoties, de opbouw en de magische liefde tussen mens en dier, man en vrouw en het leven en symboliek. Inderdaad veel raakvlakken met de titanic in opbouw. Een gouden formule die nog steeds blijkt te werken. Alleen kom je na een uur erachter 'dit is het en meer wordt het niet'. Het is niet zo erg dat je iedere gebeurtenis kunt voorspellen maar wel iedere wending. Desalniettemin een volwaardige titanic 2

avatar van Pollypeachum1
4,0
Fijne film waar ik samen met mijn zoons van 11 en 16 van genoten heb. Dus voor alle leeftijden.

3,0
Gemiddeld.

Op vlak van beelden en sfeer heb ik genoten van deze film. Ook Waltz stelt voor mij zeker niet teleur.

Van de andere 2 hoofdpersonages ben ik sowieso al geen grote fan van , en is voor mij van beide op zijn best een middelmatige prestatie. Alhoewel Pattinson zijn vervelende uitdrukking toch iets beter kon wegsteken dan in Twilight. Toch benieuwd naar The Lighthouse.

Eigenlijk had de film niet veel om het lijf, kon perfect op 90 minuten geklaard zijn en had misschien ook beter geweest. Er was jammer genoeg totaal geen romantiek te vinden tussen de 2. En de 3-mans relatie tussen hen begon na een tijd wel te vervelen....

Maar toch heeft de film zijn goede punten zoals Waltz, de olifant die mooi gedaan is, de algemene circus-sfeer en de film weet mooie beelden te maken.

Verre van een topper, maar (iets) meer dan gemiddeld 3*

avatar van Alathir
2,5
Gemiddeld inderdaad. Ik vind Reese Witherspoon een mooie vrouw maar de romance kent weinig chemie die van het scherm spat. Verder is het wel een boeiend verhaal en is een circus altijd een leuke omgeving. Denk maar aan de fantastische recente musical The Greatest Showman. Deze kan hier niet aan tippen maar kent wel degelijk zijn goede momenten. Het is een mooi levensverhaal over een man die alles verliest en dan door hard werken en terug te knokken, de liefde van zijn leven vind. Het jammere is dat de film zijn hoogtepunt al vrij snel bereikt en nadien blijft doorgaan zoals een kabbelend beekje.
Verder een kleurrijke film wat hartverwarmend is in deze koudere dagen.

avatar van Baboesjka
3,5
geplaatst:
Toevallig ben ik momenteel het boek aan het lezen en viel mijn oog direct op de titel van deze film in de kringloopwinkel. Ik twijfelde wel even of ik ‘m nu wilde zien, aangezien ik dan al weet hoe het verhaal zo ongeveer verder gaat in het boek, maar ik was erg benieuwd en heb ‘m gisteren gekeken. Ik vind het een leuke film die zich afspeelt in een kleurrijke, gezellige omgeving. Het verhaal vind ik niet grandioos, maar het is goed te doen en het wordt goed gespeeld. Het is geen film die mij enorm heeft ontroerd of geraakt, maar hij liet mij ook niet koud. Ik vind ‘m vooral sfeervol en mooi gemaakt. Een 7. 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 23:30 uur

geplaatst: vandaag om 23:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.