Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 20 oktober 2011
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Abduction
"They stole his life. He's taking it back."
Wat zou je doen als je je eigen foto op een site met vermiste personen zou zien? Het overkomt Nathan Harper (Taylor Lautner), die op zoek gaat naar zijn ware identiteit en er al snel achterkomt dat zijn ouders totaal andere mensen zijn dan dat ze beweren. Wanneer de politie en de regering dan achter hem aan komen, zal Nathan in een race tegen de klok op zoek moeten naar de waarheid.
Nathan Harper
Nikola Kozlow
Karen Murphy
Martin Price
Prudh
Taylor Lautner als publiekstrekker? Nee, laat maar. Lautner als publiekstrekker voor tienerjongetjes terwijl hij enkel bekend is uit een trilogie die bijna alleen maar door tienermeisjes bekeken wordt? Dappere keuze, dat in ieder geval. Wel grappig dat hij in deze film vergeleken wordt met Matt Damon, alsof er schuld bekend wordt op het klonen van The Bourne Trilogy. De film doet soms zelfs wel aan North by Northwest denken, hoewel dat een veel te groot compliment is voor Abduction. Laat het voorbeeld als context dienen.
Het grootste euvel hiervan ten opzichte van zijn grotere broers is het script: het is namelijk verschrikkelijk dom, simpel, voorspelbaar en ook nog gemakzuchtig. De film is heel duidelijk gericht op tieners die niet teveel willen nadenken. Het lijkt er soms dat de scenaristen van Abduction wel van spionnagethrillers gehoord hadden, maar er zelf nooit een zagen. Het resultaat is uiteindelijk degelijk genoeg om geen verschrikkelijke kutfilm te zijn, maar te rechtlijnig en simpel om te onderhouden. Er zijn simpelweg talloze films die dit eerder en beter deden. En daar zat geen Lautner in.
999chimi
Film net gezien. Vermakelijk en verhaal zit goed in elkaar. Geen B-scènes of scènes die slecht in elkaar overlopen, geen uitspraken die nergens op slaan, nee de film is een echte stoere en robuste actiefilm in een jeugdig jasje.
Hij is als tiener wel erg sterk, een echte vechtmachine, zoals hij sommige mannen van de CIA uitschakelt, respect!!!!! of is dit eigenlijk niet mogelijk???? Laten we het maar op fictie houden.
De bewegingen en zijn eyelooks zijn inderdaad mysterieus te noemen, doet ie goed die reuzebaby
Film bevat veel goed geregisseerde scènes, daarintegen is de belichting in de film veel te donker.
Leuke film
Elineloves
Aardig, maar niet meer dan dat.
Het begint vrij standaard en puberaal, de eerste helft zit er sowieso weinig vaart in het verhaal en wordt de tijd genomen om het personage van Lautner te leren kennen. De actie zit voornamelijk in de tweede helft van de film, wat ook wel logisch is.
Toch boeide het me allemaal niet echt veel, ik keek er naar, wou ook wel weten hoe het afliep maar echt nieuwsgierig was ik niet geworden. Het cliché badguy verhaaltje, het vluchten, het telkens ternauwernood ontsnappen.. We hebben het allemaal wel vaker gezien.
Het enige wat me verbaasde, ja sorry dames, is dat Lautner niet telkens zijn shirt uit trok. Jammer, heb het hem volgens mij niet 1 keer zien doen. Wel een hoog 'pretty boy' gehalte, al vond ik hem niet zo spectaculair. Lily daarentegen was veel mooier, wat een stuk.
Acteren van Lautner, tsja.. de hoofdrol. Hij doet het niet slecht, maar weet de film ook niet echt te dragen. Hij maakte niet echt iets bijzonders van zijn personage, had liever een ander soort acteur hiervoor gezien. De psycholoog vond ik wel weer een pluspunt.
Jammer van het einde, had graag gezien wie Martin was, maar begrijp waarom deze keuze is gemaakt.
Ach, al met al wel vermakelijk. Dankzij de prachtige Lily een voldoende.
Number23
Nou, nou wat was dit slecht zeg. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten en dat vond ik verfrissend, maar dit is eigenlijk gewoon een 13 in een dozijnfilmpje. De hele film doet enorm amateuristisch aan, acteerwerk is zonder pit. Lautner kan niet acteren, Molina zet zich voor schut, Wever is verschrikkelijk, Bello en Isaacs nutteloos, maar wat ik nog het ergst vindt is dat een fantastische (Zweedse) acteur als Nyqvist hier als een complete stereotype klojo wordt gecast. Doet pijn, heel erg pijn. Net niet op het randje van lachwekkend, actie overtuigt niet, vechtscenes slecht gefilmd en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wederom snel vergeten dit.
John Lee Hooker
Weinig vernieuwends en er zijn vele bekende formules terug te vinden in dit doorsnee concept met een aardig voorspelbare inhoud. Het is niet spannend of bijzonder en daar zit ik eigenlijk toch een beetje op te wachten aangezien de films van dit decennia mij steeds weer teleurstellen. Weer zo'n halve gare thriller die geen indruk weet te maken en waarbij de aandacht steeds wordt verschoven tussen een aantal genres. Sowieso is het moeilijk om indruk te maken met dit slappe concept waarbij alles lijkt te draaien om een lijst waar vijfentwintig namen op moeten staan. Er wordt weer een vriendinnetje op sleeptouw genomen en dat hebben we nu al zó vaak gezien dat ik gedwongen wordt om me er aan te irriteren terwijl mijn andere hersenhelft er probeert aan te wennen. Regisseurs van de laatste tijd kunnen de verleiding gewoon niet weerstaan om er een romance in te gooien en dat levert elke keer weer een grote domper op. De badguys hebben weer een oppervlakkige invulling gekregen en natuurlijk moeten zij uit Rusland komen, in het zwart uitgedost zijn en een laag denkvermogen hebben. Toen Karen met een dienblad vol etenswaren door de gang liep besloot een Rus om haar aan te vallen om er zo achter te komen waar Nathan zich schuil hield. Als hij haar stilletjes had gevolgd werd hij automatisch naar de juiste coupé geleid zonder ook maar enige moeite hoeven te doen. Gelukkig voelde dit werkje in lichte mate toch authentiek aan en dat dankt zich vooral aan het degelijke camerawerk en de leuke settings. En alhoewel Taylor Lautner me in eerste instantie iets teveel deed herinneren aan de Twilight Saga leverde hij een prima rol af. Niet afgrijselijk maar helaas wel iets te standaard.
M.Goodkat
God Damn!,wat was deze film op momenten tergend..
De film zelf is best ok maar op basis van enkele acteerprestaties vond ik het best ruk....Sigourney Weaver acteert echt op automatische piloot,geen gevoel, zelfde met Alfred Molina..
Taylor Lautner, onze eigenste 'Jacob' kan ik best nog vergeven, die jongen is iets jonger dan mij en moet het zelf nog allemaal leren maar ik vond hem best nog ok in deze rol...hij moet gewoon nog een paar goede acteerlessen leren en dan komt het allemaal in orde, in geval van fysiek is er niks mis in vast
...
En weer een mooie meid gevonden,Lily Collins
op basis van acteerwerk is het meer "méh' maar de schoonheid maakte veel goed.
In ieder geval, degelijk filmpje die je moet pas zien als je echt niks meer te zien hebt en een soort van spin off van Bourne wilt zien
2.5/5.0*
ExToR
Ik had eigenlijk niet zulke hoge verwachtingen toen ik begon met de film (en ik moet toegeven dat ik de eerste minuten vrij laconiek heb zitten bekijken). Veel 'actiefilm kenmerken' (i.e. laconiek weglopen bij een explosie, een sterk verhaal en extreme toevalligheden), bezorgde mij een nogal onprofessioneel beeld van de film. Daarbij vind ik Taylor altijd nogal een sulletje, wat me vooral aan het begin van de film tijdens het feest, bijzonder ergerde.
Toch moet ik zeggen dat dit wel degelijk een prima actiefilm is. De bovengenoemde kenmerken komen in vrijwel elke actiefilm voor, zelfs de grote titels, dus waarom zou dit een struikelblok zijn? Tuurlijk, het verhaal is sterk, maar toch ook spannend. De film blijft, ondanks voorspelbaarheid, toch zo nu en dan verrassend en boeiend.
Ook vond ik het acteerwerk goed (lees: minder slecht dan verwacht, in orde). Taylor is dan nogal wat overdreven, ik vond het niet slecht. Het actiesfeertje past hem wel, ook al zou het hem beter staan als ie wat minder serieus/boos zou zijn. Dit geef namelijk nogal een gefaald 'stoere' look.
Toch een prima film om lekker weg te kijken. Geen bioscoopknaller, maar meer een luie avondfilm.
gijsvogel
Prima 'opzich'
Na eerst de film gekeken te hebben (met enige verwondering over het lage IMDB cijfer toen ik op 1/3 was) en achteraf de recensies/meningen hier gelezen heb, klopt het gros IMO wel...
Blijkbaar had ik hiervoor voldaan aan de juiste criteria.
Lousy evening, niet heel veel zin om na te denken, zin in beetje actie.
Overall een prima 'no brainer' die echt wel lekker wegkijkt.
Acteerwerk is prima als je dat verder in gedachten houdt.
Zoals ik al zei verbaasde ik me over de lage rating voor deze film terwijl ik hem zat te kijken.
Begon er dus een beetje aan van....; we kijken wel.... maar het is me echt positief gevallen allemaal.
Verhaal en de verhaallijn zijn goed, al had er wat meer in gezeten her en der.
Ik weet dat dat niet heel veel zegt, maar dat is ook een beetje de mate waarop de film zelf redelijk op de vlakte van het verhaal blijft.
De film kent toch echt wel een aantal spannende momenten.
Overall was ik eigenlijk wel gegrepen door de film op een gegeven moment.
Maar de (voor mij op dat moment) voorspelbare elementen vielen goed.
Special en soundeffects verder prima.
Samenvattend: Lekkere wegkijker als je niet veel zin hebt om na te denken.
sinterklaas
Prima snelle actiethriller van Singleton. Zeker niet slecht.
Taylor Lautner zou ik moeten kennen uit Twilight, waarvan ik deel 1 lang, heel lang geleden heb gezien en deel 2 nog op de kijkstapel ligt. In Abduction doet ie het helemaal zo slecht nog niet. We blikken eerst een beetje in zijn leven wat eerst nog zo'n dito jongeren party/love movie voor doet schotelen en over het gelukkige gezinsleven van Nathan Harper en zijn ingewikkelde relatie met Karen, maar waneer het hoofdzaak naar boven komt en hij een kinderfoto van zichzelf op een vermiste personensite vind maakt de film een slag van 180 graden en veranderd alles in een conspiracy thriller ala Bourne. Maar dan nog met een highschool Bourne. Zijn gevechtskunsten komen goed van pas en iedereen die zijn vriend is is in gevaar. Zijn ouders zijn zijn ouders niet, huurmoordenaars en alle andere samenzweringen worden op Nick en Karen losgelaten. En vanaf dat moment is het vluchten, vechten, stunten, id's vervalsen enz enz. En dat komt nog best wel redelijk goed uit de verf. De aanwezige actiescenes zijn ook nog ruim voldoende en niemand is echt te vertrouwen. En ook grappig om te zien dat Michael Niqvist nog voor Ghost Protocol naar Hollywood is gegaan en hier ook badguy speelt. Ook het verhaal en de geheimen achteraf over zijn verleden maakt de film uiteindelijk nog best interesant.
Maar verder zeker niet slecht. Gewoon een fijn vlot tussendoortje waar je je avond goed mee kan vullen.
Halfbakken aktiethriller met houten klaas Lautner in een charismavrije hoofdrol. De opbouw van het geheel kan er nog net mee door, maar zodra de gebruikelijke russische bad guys met foute accenten hun intrede doen zakt het niveau snel. De supporting cast is eigenlijk te goed voor dit karige materiaal. De aktiescenes zijn onopmerkelijk met als negatieve uitschieter de bijzonder futloze climax.
Frenetic

Redelijke film. Het acteerwerk was een voldoende waard. Al hoewel ik me soms aan Taylor Lautner irriteerde.
Dat ze dat groene truitje van vroeger nog in het laatje hadden liggen na ongeveer 15jaar, en dat dezelfde vlek er nog steeds opzat + dat die Russen/Georgiers de CIA konden afluisteren is alleen zeer maar dan ook zeer onrealistisch

De actie was mooi.
Het einde viel me zwaar tegen.
Sjoerdow
Lautner speelt de onsympathieke stereotype amerikaanse tiener Nathan, die het leven niet zo nauw neemt als zijn strenge vader, die op zijn beurt hem probeert klaar te stomen voor de harde buitenwereld. Dan komt het genie tijdens het huiswerk maken erachter dat zijn ouders niet zijn biologische ouders zijn.
Het verhaal is een beetje The bourne identity in de blender gegooid met het aardige Unleashed (2005). Dit levert een onduidelijk plot op, met veel flitsen van CIA-locatie naar Lautner aan een telefoon. Daar zit verder nauwelijks variatie in.
Lautner trekt conclusies waarvan alleen de kijker op de hoogte is en hij onmogelijk kan weten, bovendien is het aantrekkelijke aanhangsel van hem bijzonder naïef, wanneer ze doodleuk haar oom (?) wil bellen met een vaste lijn die uiteraard getapt wordt.
Dat predicaat "naïef" wil ik met name de CIA ook niet onthouden; wat een incompetente groep kneuzen is dat zeg. Van die gozers die in de regen nog met een zonnebril en oortje rondlopen, om vooral niet op te vallen. Een paar bewakers communiceren via een headset en bij geen antwoord gaat er nog geen belletje rinkelen bij de domme kracht die voor het restaurant staat. Slim ook van de CIA-pief om bij het raam te gaan zitten, in het zicht van dreigende sluipschutters.
De bad guy is trouwens om te janken zo dom. Wat een vlak onuitgewerkt karakter was dat.
Enige pluspunt aan de film is de vechtscene in de trein, maar helaas is de actie elke keer weer matig in beeld gebracht en kan het niet tippen aan actie die we in films gezien hebben die toch al wat jaartjes ouder zijn.
Dit was gewoon heel vervelend en cliché. Dik onvoldoende.
Inmiddels 3 slechte films in 24 uur gezien, ik ben mentaal stuk!
AngelEyesRH
Zoals hier reeds is vermeld, vond ik dit ook een soft-versie van de Jason Bourne-films.
Niet slecht, maar ook geen top.
martijn011
- 2034 berichten
En weer een duizend-in-een-dozijn-film passeerde de revue. Nu met een wel heel raar plot: jongen vindt op internet een foto van zichzelf toen hij een jaar of vier was en herkende zichzelf meteen!?? Erg ongeloofwaardig vond ik het in ieder geval.
Nog een probleem is de keuze voor de hoofdpersoon, Taylor Lautner. Gelukkig zijn de Twilight-films me nog bespaard gebleven, maar zag na een minuut of zes al dat dit een waardeloos acteur is. Kan volgens mij alleen maar boos en getergd kijken, met af een toe een glimlach à la Prodent-tandpasta reclames.
Gelukkig zit er af en toe wat vermakelijks tussen. Vechtscenes zijn niet slecht, muziek af en toe ook wel aardig en Michael Nyqvist weet er ook nog wat van te maken als badguy. Voor de rest weer snel vergeten en enige vergelijking met de Bourne-films is totaal misplaatst. Daarvoor is deze film te matig.
Redelijke thriller, die her en der wat van andere films heeft geleend en zo een eigen verhaaltje heeft gecreëerd.
Lautner heeft wel het figuur om een actieheld te kunnen worden, maar mist op sommige momenten duidelijk nog het charisma en de uitstraling. Het acteerwerk is sowieso nogal wisselend in deze film. Molina en Weaver zijn redelijk, Michael Nyqvist is dan juist weer erg goed.
De film heeft redelijk wat vaart, niet onaardige actie en ook een degelijk script, al zijn sommige zaken wat vergezocht, maar ook weer niet zo erg dat het de mate van de geloofwaardigheid beïnvloedt.
Al met al is het niet heel slecht, maar ook niet heel goed.
El ralpho
Behoed u voor het kwade!
Het enige voordeel van het bekijken van een slechte film is dat je je daarna zo lekker kunt uitleven over het schrijven van een recensie waar je de film volledig in af kunt zeiken. Had ik dan niet liever een sterkere film willen bekijken? Absoluut. Waarom ik er dan uiteindelijk toch voor gekozen heb om Abduction te bekijken? Geen idee..
Ik had voor deze film namelijk echt mijn vergrootglas nodig om op te merken wat er nog wel positief was aan deze film. Laat ik voorop stellen dat Lautner absoluut het grootste mankement is van de hele film. Nauw op de voet gevolgd door het waardeloze script en de andere acteurs die eveneens voor geen meter kunnen acteren. Ik probeerde me niet te laten afschrikken door het Twilight verleden van de acteur -films waar ik na alleen het eerste deel van gezien te hebben zo ver mogelijk bij uit de buurt blijf- omdat ik ook toe moet geven dat bijvoorbeeld Robert Patinson in Remember me een bijzonder sterke rol heeft neergezet waarbij ik me totaal niet aan de acteur gestoord had.
Bij Lautner is dit echter wel anders. Wat een irritant rontventje is dat zeg. Alles suggereert er op dat hij pas net om de hoek komt kijken waarbij een specifieke scené dit eigenlijk perfect naar voren brengt. Het gaat hierbij om de scené waarbij zijn toekomstige geliefde bij hem thuis langskomt om aan een school opdracht te werken. Wat hij in deze scené overdreven opzettelijk doet, doet hij in de rest van de film eigenlijk (onbewust?) ook. Lautner neemt namelijk een houding aan waarin hij de ultieme coole, stoere en intelligente mooiboy probeert te zijn waardoor ik me persoonlijk groen en geel ergerde aan de acteur naast het feit dat hij totaal niet kan acteren.
Een slecht script, een waardeloze hoofdrolspeler, maar als het met de actie maar goed zit toch? Ook hier is de film in staat geweest dit flink te verprutsen. Er zit dan wel voldoende actie in de film maar deze is qua geografie zo slecht in beeld gebracht dat dit ook een hulpeloos zooitje geworden is. Je kunt ook wel spreken van actie om de actie waarbij veel zaken onlogisch zijn en er puur op gericht zijn om zogenaamd groots en cool te zijn. Ook hier is dit het geval.
Het enige lichtpuntje bij aanvang was de prachtige Lily Collins (dochter van) die mijn aandacht nog wist te trekken met een klein rolletje in Priest. Maar ook in deze film viel zij mij bijzonder tegen..
Alle redenen om deze film vooral te laten liggen dus!
Zeriel
Vermakelijke film, die onbedoeld dicht bij een B-film in de buurt komt. De gevechtsscenes zijn bijna lachwekkend knullig soms. Het verhaaltje is slecht uitgewerkt, en de titel slaat nergens op.
Toch is het wel onderhoudend, en zitten er wel aardige scenes bij.
K. V.
Hij keek wel vlot weg, maar het is ook wel eentje die 'k wel weer vlug zal vergeten. De cast deed het niet slecht, maar ook niet echt memorabel. Het verhaal wist wel te entertainen en kon me de volledige speelduur boeien.
Niet waw, niet slecht, een puik popcornfilmpje.
Snake Eyes
Abduction heeft mij het hele verhaal geboeid omdat het niet voorspelbaar was. Dit is goed voor een film als deze!
De 2 jonge hoofdrol speler hebben (zoals andere ook zeggen) nog een babyface en hebben meer ervaring nodig, maar kom op! Jij heb ook niet in 1x leren fietsen dus geef hun deze kans.
Ondanks de weinige ervaring hebben ook zij goed werk geleverd!
Wanneer je je richt op het verhaal zal dit je meeslepen tot het eind omdat je wilt weten hoe het afloopt!
Tuurlijk, het eind is cliché, maar welke film niet waar geen sequel op volgt???
Al met al geef ik hem 4 sterren omdat het mijn avond absoluut niet heeft verpest maar juist een fijn gevoel heeft gegeven. En dat maakt deze film goed!! ***AANRADER DUS***
Dit soort tienerfilms zou ik waarschijnlijk een jaar of 20-25 geleden nog leuk en goed hebben gevonden. Maar hedendaags doen dit soort flauwe films me nog weinig en bieden ze me niet meer dan wat vermaak. Dat geldt zeker ook voor deze film.
Het verhaal stelt eigenlijk weinig voor en echt boeiend wordt het ook nergens. Er zit wel redelijk wat actie in wat deze film nog genietbaar maakt. De cast vond ik weinig overtuigend en zeker Taylor Lautner (uitstraling van een zak aardappels zoals iemand hierboven zegt klopt wel
Ik kan er alleen nog aan toevoegen dat hij er ook zo uitziet) was een aanfluiting. De enige twee van wie ik nog wat genoten heb waren de oudje Maria Bello en Jason Isaacs, maar zij hebben maar een kleine rol in het verhaal. Muts Lily Collins voegde overigens helemaal niets toe aan het verhaal.
Wat ik ook altijd vervelend vind aan dit soort films is dat ze nooit een einde hebben waardoor er altijd meerdere delen van worden gemaakt (uitmelken heet dat eigenlijk). Dus er zul nog wel minimaal 2 of 3 flut vervolgen op volgen.
P.S. wel een aardige titelsong "Abduction"
Decec
Uitstekend Actie/Thriller film...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Taylor Lautner speelt zeer goed...
De rest zijn leuke bekende acteurs/actrice...
Uitstekend achtergrond geluid (Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit...
Heerlijk genoten...
Aapje81
Tayler Lautner kan als acteur niet overtuigen maar de fysieke scenes doet hij niet onaardig. Na pakweg een kwartier wilde ik de film eigenlijk uitzetten maar toen kwam er wat tempo in en heb ik een aantal keren best wel kunnen lachen.
Wat deze film wel ok maakt zijn alle bijrollen. Zolang Lautner zelf maar niet al teveel in beeld komt is dit allemaal best goed te doen en ik kan me zo voorstellen dat een tiener publiek tussen de 12 en 17 jaar hier erg gelukkig van wordt.
Overigens vind ik het wel sympathiek dat ze Lily Collins hebben gecast. Er zullen maar weinig actrices zijn die Lautner niet weten te overschaduwen.
Gemiddeld.
Aardige film waarin een tiener zichzelf vindt op een website voor vermiste kinderen. Een goed gegeven voor een achtervolgings-actie/thriller. Vergezocht en ongeloofwaardig, maar het geheel kijkt wel gemakkelijk weg (ook vanwege de standaard opbouw). Zeker geen hoogvlieger dus, maar wel leuk.
otherfool
Bottom of the barrel werk. Het plotje bij de film klonk nog enigszins veelbelovend maar het absurd slechte script en het abominabele acteren verpest dit behoorlijk.
Het begint natuurlijk al dom met dat hele idee van een website voor vermiste kinderen, hoe omzichtig wil je dan als bad guy iemand opsporen... Nog erger wordt het als Nathan zichzelf uiteindelijk herkent aan de hand van een vies kindershirtje dat, chocoladevlekken en al, blijkbaar al die jaren gewoon bewaard is. Toch is dit het moment dat de film (die dan al geruime tijd bezig is door een onzalig lange party-scene) interessant zou kunnen worden; wie is Nathan en wie zijn de personen die zich voordoen als zijn ouders?
Deze suspense duurt ongeveer 2 minuten waarna beide ouders overhoop zijn geknald en Nathan met buurmeisje en ohohoh love-interest Karen op de vlucht moeten voor jan en alleman. Waar het om draait? Een lijst met gecodeerde namen. Hoe we dat weten? Omdat dat maar liefst 3x in 1 kwartier wordt uitgelegd: bij de CIA-meeting, bij de restaurant-scene en dan nog in de auto. Speciaal voor het onoplettende tiener-sms volk zullen we maar zeggen.
De rest van de film hangt ook weer van dommigheid aan elkaar, mijn favoriete momentje is als onze lovebirds eindelijk bij hun supergeheime safehouse aankomen en Karen 'even haar oom gaat bellen' om te 'zeggen dat het OK met haar gaat'. Zelfs voor Abduction een dieptepunt.
Een ander dieptepunt is zeker ook het houten klaas acteren van Lautner, die we nog kennen uit de Twilight Saga en hier compleet door het ijs zakt, zwak script of niet. Enkele oudere acteurs (Weaver en zeker ook Molina) lijken er verder simpelweg totaal geen zin in te hebben. Een janboel van een film.
1*.
thunderball
Deze gisteren ook maar eens geprobeerd.
Film begint erg matig, duidelijk op een tienerpubliek gericht, maar naar mate het thrillerelement steeds meer de overhand neemt wordt het stukken beter, totdat.....
die idiote scene in de McDonalds-achtige tent aanbod komt.
Dus als kijker moet je geloven dat ze even gezellig en ontspannen met de CIA daar gaan eten, daarvoor speciaal de straat wordt afgezet, met zwaar bewapende agenten, terwijl de badguys vlak op hun hielen zitten (en de andere klanten er ook gewoon blijven zitten eten alsof er niets aan de hand is). Dit was wel zo stompzinnig, dat ik hier na de film totaal niet meer qua spanning serieus kon nemen.
De climax was ook maar matig (over geloofwaardigheid hebben we het dan maar niet meer) en ging de film als een nachtkaars uit.
Verder qua casting: hoofdrolspeler heeft totaal geen charisma en is feitelijk een eikeltje in vermoming. Rol van Sigourney Weaver is gênant klein en ongeïnspireerd. Gelukkig zijn er dan nog Molina en Michael Nyqvist om wat klasse te tonen en de spanning er in te houden.
Film is gewoon te doorsnee en regelmatig een beledeging voor de intelligentie van de kijker.
Een vier, ofwel twee sterren.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Middelmaat. Taylor Lautner ben ik zeker geen fan van, maar is hier best verdraaglijk, krijgt ook veel bijval van de overige cast. Het is meer het script dat niet meewerkt. Begin is highschool romantiek zoals we het maar al te goed kennen. Daarna slaat de film om van toon en vermaakt opzicht wel, maar echt spannend of goed weet het niet te worden. Het highschool sfeertje blijft soms ook iets teveel aanwezig op de achtergrond. Vooral de climax had beter gemogen.
***
aspers
Pffff.... waar moet ik beginnen? Begin ik bij die ontzettend irritante 'ik ben toch zo cool' blik van Taylor Lautner (ik wil echt geen film meer zien waar hij in speelt). Of bij het ontzettend onlogische verhaal van deze film? De stompzinnige acties? Of toch maar de typische russische badguys die als door een wonder steeds maar weer ons verliefde koppeltje weten in te halen?
Ach... laat maar. Ik heb al 2 uur van mij leven weggegooid met dit drama, wil er niet nog meer tijd aan verdoen.
Gewoon niet al te best! Laten we het daar maar op houden. Mensen die dit serieus meer dan 2,5 ster geven, zitten waarschijnlijk te soppen tussen hun benen door Taylor.
arno74
Eindelijk volledig kunnen zien. Een keer onderweg half gezien, dan weer op TV afgehaakt door al die commercials, inmiddels is het gelukt om het volledig uit te kijken.
De film is allesbehalve origineel, het kwam op me over als een Bourne-film maar dan met een tiener in de hoofdrol. Het acteerwerk en de vechtpartijen zijn zoals hier al vaker is aangehaald inderdaad niet best. En ook behoorlijk voorspelbaar. Maar al met al is het nog een redelijk vermakelijke film, vooral voor teens en young adults. Verstand op nul, popcorn erbij, en dan is het wel goed te doen.
ratatouille
Een onderhoudende film, die je aandacht weet te pakken. Alleen vond de liefde tussen Nathan en Karen, te zoetsappig. Eigenlijk een soort tienerfilm, met veel achtervolgingen

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod