Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
jacobine_rodijk
6* voor de (Daft Punk) soundtrack
Verkeerde topic.
Hans P
Wat een heerlijke film. Super spannend, ik heb nog nooit tijdens een film zo veel mijn adem ingehouden. Gosling is op z'n tijd onpeilbaar, maar dat maakt hem/het des te pakkender. Aanrader!
Lewis-06
Drive is gewoon een superheldenfilm
hahaha daarom neem ik jou niet serieus
Dat vind ik dan weer sterk in mijn voordeel pleiten. Je moet toch wel knap blind zijn om dat niet te zien.
horned_reaper
Nee.... helaas, dit werkte echt totaal niet voor mij.
Wat mij betreft een mislukte poging om iets interessants te maken.
Ik vindt de muziek heel erg vervelend, evenals de hele sfeer die wordt neergezet.
Het verhaal is soms zo traag als stroop in een trechter..... nee, wat mij betreft een mislukking.
namingway24
Dit is nou briljant.
Hoe de film intens begint, daarna rustig de spelers introduceert, en de prachtig gestileerde geweldsuitbarstingen. Het blijft spannend tot aan de laatste minuut,en Ryan Gosling zet met de naamloze coureur een prachtig personage neer, net zo kalm en af en bij tijd en wijlen onstuimig als de film waarin hij speelt.
De sfeer is uitmuntend. Van de lichten van de grote stad tot het licht van een vuurtoren, alles is gehuld in een prachtige gloed. Een Blu-Ray aankoop is hier volledig op zijn plaats. De muziek grijpt terug naar de gloriedagen van de synthesizer, en speelt een belangrijke rol bij het neezetten van de sfeer.
Er vloeit verrassend genoeg rijkelijk bloed, en het geweld is bikkelhard, in sterk contrast met de rest. Zelden zulke mooie aktieballetten gezien. De film begint wat rustig, maar zelden heb ik zo aan de buis gekluisterd gezeten. Perfect einde ook.
Ik heb eigenlijk al te veel woorden gebruikt. Net als the Driver moet je zo min mogelijk woorden gebruiken. Het is vooral gewoon kijken en genieten.
Mai*
Blijkbaar is mijn film smaak gewoon rete slecht want ik vond deze film niets aan. Dit kwam waarschijnlijk doordat de film heel moeilijk op gang kwam.
Tenminste het verhaal.
Ik heb de film dan ook verder niet afgekeken.
NYSe
Ik heb de film dan ook verder niet afgekeken.
Stem dan ook niet.
SnakeDoc
Voor de echte liefhebbers / fans:
3D Neon Posters for 'Drive' by Rizon Parein - ropeofsilicon.com
Skycrawler
Mooi gefilmd, mooie soundtrack, maar een redelijk standaard verhaal en sommige acteurs kwamen niet goed uit de verf. Ron Perlman bijvoorbeeld was nogal over the top. Bryan Gosling deed het wel prima als licht autistische stuntman en de film is verbazend hard. Die scene in de lift bijvoorbeeld had ik niet verwacht dat het zo grafisch in beeld zou komen. Ik had toch liever wat meer 'drives' gezien zoals in het begin. Als Drive een goed verhaal zou hebben dat minder cliché zou zijn dan zou de film de hype en hoge waarderingen waard zijn. Nu niet. Gemiddeld.
Ghola
Een film waar ik natuurlijke hoge verwachtingen van had, maar ook verkeerde verwachtingen. Dit is geen ouderwetse B-film in een mooi jasje, het is een AAA-film die qua sfeer en verhaal eer bewijst aan die films, maar ondertussen vooral op dreiging en tragiek leunt. De regie, beelden en soundtrack geven de film een bijzonder mooie, eigen stempel. 4*
Net als bij Bladerunner sorry dat ik die discussie erbij haal, maar de overeenkomst is nu eenmaal daar0 ontgaat je weer een hoop. Drive speelt juist bewust met de clichés, om er een dieper liggend verhaal (commentaar) mee te vertellen. En die ritjes zijn, hoewel leuk, het minst interessante aspect van de film.
Skycrawler
En zoals Onderhond al zei bij Blade Runner kun je wel bij elke film een diepere laag zien.
Ach, je mag natuurlijk ook elke film enkel op narratief vlak bekijken en denken dat we verder niks is. Ieder zijn ding.
Skycrawler
Licht autistische jongeman met een donker verleden ontmoet de liefde van zijn leven die hem uit zijn sociale, criminele isolement trekt en dankzij haar leert hij het leven weer te waarderen. Zijn maffamaatjes gooien echter roet in het eten en gaandeweg leert hij dat hij dit milieu niet zonder slag of stoot vaarwel kan zeggen... Karma always comes back to bite you in your ass.
Diep hoor. Eigenlijk wijkt de film qua verhaal niet eens zo ver af van zijn actie tegenhanger Fast and the Furious.
Tja, dat is de allerbuitenste laag. Dat jij enkel zeer oppervlakkig kijkt wordt met je opmerking wel weer bevestigd.
Dwaal even door de topic heen en je kom te engelen, kruisridders en superhelden tegen..... en een Rubik cube.
Goodfella_88
Drive is gewoon een superheldenfilm
Weet jij wel wat de definitie is van een superheldenfilm?
Ik weet niet welke Drive jij hebt gezien?
Asaharo
Lichte outcast met een gave, die zich inzet voor degenen die het niet zo makkelijk hebben en vervolgens de vijand een kopje kleiner maakt. Deze film lijkt me perfect in dat rijtje te passen.
Weet jij wel wat de definitie is van een superheldenfilm?
Ik weet niet welke Drive jij hebt gezien?
Een op het eerste gezicht wat introverte man die een kleurloos baantje als automonteur heeft, maar er 's nachts als gemaskerde wreker op uittrekt om misdadigers te bestrijden om zo onschuldige burgers te redden.
Zo iets?
Ik ga zelf nog een stapje verder. Volgens mij de de Driver geen superheld maar een engel. Maar veel maakt dat niet uit, er wonen van beide massa's in Los ANGELOS.
Skycrawler
Je hebt in ieder geval een rijke fantasie.
De enige reden dat onze 'anti-held' er gemaskerd op uittrekt is om de hachje van zijn kersverse liefje en zn. te redden. Jullie maken films expres moeilijker dan ze eigenlijk zijn.
Heeft niks met moeilijker, maar veel meer met rijker te maken.
Ik wil nog verder gaan het is een film over LA, een stad bevolkt door stuntmannen, superhelden, gangsters en engelen, waarbij de auto de enige manier is om de stad te bestrijken. Een welhaast surrealistische ode aan de stad.
Dat hoef je er allemaal niet in te zien of uit te halen, maar het maakt de film wel rijker en is ook de reden dat de film zo geworden is als hij is. het is nu eenmaal zo dat filmmakers thema's kiezen die ze consequent doortrekken of uitvergroten. Voor Refn is dit en ode aan het LA van de jaren 80 dat hij zo heeft leren waarderen door de films die hij toen zag. Het is niet voor niets dat veel locaties en de aankleding sterk doen denken aan een klassiekers als To live and die in LA.
Fortune
Waarom zou een engel stunt rijden voor Hollywood of baantjes als rijder aannemen voor illegale doeleinden en waarom zou een superheld dat doet. En waarom zou een engel of superheld dan ook z'n cool verliezen en op iemand gezicht blijven intrappen.
Driver is gewoon een 'held' die best zijn eigen leven wil opofferen voor iemand anders omdat hij met afgunst of in ieder geval niet echt trots op zijn leven terugkijkt.
Meneer Bungel
Als engel op aarde of superheld-buiten-dienst ben je natuurlijk gedoemd om je met het aardse slijk in te laten. Dat doet The Driver met verve in het verdorven L.A.. En door als engel (dan wel superheld) in het aardse te verkeren, komt The Driver juist in deze gespannen situatie terecht, en de confrontatie is onvermijdelijk. Maar let wel, Refn geeft zelf aan de The Driver psychotisch is en zich zijn helden- dan wel engelenrol verbeeldt...
Waarom zou een engel dat niet doen? Daarnaast is het natuurlijk metafisisch en moet je het niet letterlijk nemen. Maar als je niet verder kunt/wilt kijken dan het naratief in de eerste lijn is dat vast te hoog gegrepen.
Ook een mooie gedachte. En wie ben ik om Refn tegen te spreken.
Fortune
Gewoon zeggen Driver is een superheld of een engel vind ik niet een diepe analyse van de film of van de personage en dan een fotootje van Driver en zijn werklamp pakken is ook niet echt iets om over naar huis te schrijven, no-offense, maar het maakt de film er niet beter op.
Hautaine praat erbij zoals met narratieve lijnen en te hoog gegrepen maakt het lachwekkend.
Dan vind ik wat Bungel zegt wel beter aansluiten maar zegt wel weer twee dingen, superheld/engel die zich mengt met aardse slijk en daarna wat Refn er zelf over zegt dus als we Refn zijn visie aanhouden dan kan heel dat engelen superhelden gebeuren van tafel.
Nee, just niet. Refn bevestigt toch juist dat het superheleden/engelen motief erin zit. Hij stelt enkel dat het ingebeeld is. Waardoor beide lijnen (naratieve en metafisische) perfect samenvallen. Een zeer plausIbele gedachte waar ik me prima in kan vinden omdat het ruimte biedt aan beide presentaties. Je kan er zelfs het kruistochtenverhaal in kwijt.
Maar als jij de symolische betekenis van het shot van de werklamp niet ziet of niet waardeert, prima. Maar het zit er niet voor niets op die manier in.
Lewis-06
Zo iets?
hahahaha, reinbo is laat

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer