• 9.379.224 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

avatar van synec

synec

Drive is genomineerd voor 4 BAFTA awards.

Beste Film

Beste Regie

Beste Montage

Beste Bijrol voor Carey Mulligan (zal ook wel grotendeels voor Shame zijn)

avatar van Montorsi

Montorsi

ghostman schreef:

De obsessie voor Godard is zo sterk uit de hand gelopen dat Tarantino het gedrag van Godard heeft overgenomen . Hij doet wat Godard had moeten doen ! Mocht Godard ( of Antonioni , of Resnais ) deze film gezien hebben , zou hij deze film ook helemaal afgekraakt hebben . Althans dat gelooft Tarantino waarschijnlijk en ik met hem ...

dit is echt het meest hilarische wat ik in tijden gelezen heb..

Glacius

Sowieso, al zou hij dat gevonden hebben. So what? Wordt het dan opeens een feit?

Tarantino's keuze voelt wel aan als pure jaloezie. Ik kan echt niet geloven dat hij werkelijk Drive zo'n titel toebedeeld van Nice Try...

avatar van Reinbo

Gezien zijn top 10 verbaast mij dat niets.

avatar van Laks

Laks

Snap niet waarom Tarantino reden heeft om jaloers te zijn op andere regisseurs..

avatar van Reinbo

Omdat hij dit jaar in de hele top 100 niet voorkomt.

Montorsi schreef:

dit is echt het meest hilarische wat ik in tijden gelezen heb..

Belachelijk he ? Maar is deze aanname niet net zo lachwekkend als je beweert dat Tarantino jaloers is op Drive (2011) . Wtf is Refn ??? Met zulke aannames schieten we natuurlijk niet veel op !

Alsof je de film per se goed moet vinden , terwijl de uitwerking gewoon heel erg standard is & het scenario ( thema's ) weinig creativiteit en juist veel naïviteit uitstraalt .

Zo vertoont Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) van Jim Jarmusch thematisch veel overeenkomsten met deze film . Bij Ghost Dog draait het ook een beetje om de ‘ guardian angels ‘ , maar de film van Jarmusch komt zelfs anno 2012 heel erg fris ( speels ) , ' zelfbewust ' en innovatief over !

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Die naïviteit vind ik juist een enorme pré hier - en ik ben ook wel verbaasd dat dat niet iets zou zijn dat QT aan zou spreken. Maar het is een beetje gissen waarom het een Nice Try zou zijn.

avatar van Reinbo

Alsof het hier niet om een guardian angel draait. Het ligt er enkel wat minder dik op. Blijkbaar zijn de diepere lagen te subtiel voor je. Want als je Drive afdoet als standaard en naief, heb je erg slecht opgelet. Drive zit een stuk steviger in elkaar dan Ghost Dog.

ghostman

Ik geef juist aan dat ik overeenkomsten zie tussen deze film en de film van Jarmusch , waarbij het ook een beetje om ‘ guardian angels ‘ draait . Ik geef een reden waarom ik Drive (2011) NIET origineel vind !

Bovendien denk ik niet dat ik iets gemist heb . Heb de film namelijk 1 keer in z’n geheel gezien , maar een aantal scenes op de computer meerdere malen bekeken .

Overigens , ik verlaag mijn score van ***0,59* / ***** naar **0,99* / ***** ( 2,99 / 5 ) ...

Mochizuki Rokuro schreef:

Mijn punt is dat de film serieus over wil komen , waardoor het juist allemaal veel te geforceerd en naïef overkomt . De film mist de creativiteit , zelfbewustheid en onbevangenheid waar Tarantino zoveel van houdt !

De houdbaarheidsdatum van ' naïeve ' films is beperkt !

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik snap xgogax wel, heb dat zelf ook wel eens met mensen, dat ze te serieus willen overkomen...

avatar van Montorsi

Montorsi

xgogax schreef:

Nee, deze vind ik een stuk lachwekkender. Moest ook echt hard lachen. Even voor een paar grote namen spreken, wat moet je er uberhaupt voor ander tegenargument op geven dan dat het allemaal nergens op slaat. Alsof Godard (of Antonioni of Resnais) zijn top 11 wel goed hadden gevonden....

Met zulke aannames schieten we natuurlijk niet veel op !

Says who..

avatar van BBarbie

BBarbie

Reinbo schreef:

Dat jij het met QT eens bent, pleit niet voor hem.

Ik zal het hem vertellen als ik hem tegenkom.

Maar met dat "eens zijn" valt het wel mee, hoor. Net als QT vind ik Midnight in Paris een van de betere films van het afgelopen jaar en ook Our Idiot Brother is best leuk. Maar ik vrees dat die films buiten jouw belevings- en/of belangstellingswereld vallen. De andere films uit T's favorietenlijstje kan ik niet beoordelen, want die ken ik (nog) niet.

avatar van Reinbo

Ik vind Midnight in Paris juist erg goed, misschien wel de beste van Allen ooit. Dus nee, die valt zeker niet buiten mijn belevings- en/of belangstellingswereld. Die is een stuk breder dan jij denkt, vandaar ook dat ik de meeste films uit zijn lijst wel ken en dus ook kan beoordelen en afkeuren.

ghostman schreef:

Dus omdat Refn minder bekend is in de filmwereld dan Tarantino is het onmogelijk voor QT om jaloers te zijn op de resultaten van Refn met de film Drive? Ondanks zijn status is het nog steeds maar een mens, geen god. Zelfde geldt voor die andere zogenaamde goden van jou. Een mening van QT of Godard maakt feit? Zo niet, waarom dan uberhaupt die belachelijke aanname plaatsen?

(verwijderd)

Tijdens de cursus "Doen alsof je gek bent" stak ik mijn vinger op en vroeg aan Refn:

"Maar, uhh, waar was de politie?"

Refn antwoordde onderkoeld zoals onze Noorderburen kunnen zijn:

"Die zaten op de tribune met z'n drietjes of viertjes met een kekke zonnebril toe te kijken hoe de man zonder naam met bebloed jasje op z'n gemakkie de caravan inliep om een maskertje te scoren.

Dat heb je toch wel gezien?"

avatar van Reinbo

3e in de Volkskrant enquête van 2011, achter The King's Speech en Black Swan. Niet gek voor zo'n pacifistisch blaadje.

Dreiecke

Als ik een top 10 had zou deze er inmiddels wel in komen te staan, naast diverse Lynches en de Kiriya's.

(net als Melancholia overigens!)

Bij deze verhoging naar 4.5

Dreiecke

"Maar, uhh, waar was de politie?"

Refn antwoordde onderkoeld zoals onze Noorderburen kunnen zijn:

Dat heb je toch wel gezien?"

hmm, doet me denken aan een liedje

(verwijderd)

Ik voel aan mijn water dat Refn meer gecharmeerd zou zijn van Smashing Pumpkins - Eye, en wel vanwege meerdere (drie of vier) heel toepasselijke redenen (voor de puzzelaars), maar helaas voor hem was dit nummer niet te gebruiken in de liftscene, omdat het al onlosmakelijke met een film verbonden is, waar hij heel veel aan te danken heeft ...

*Gaap*

avatar van Reinbo

Voor zij die uitgepuzzeld zijn bij Drive: Sudoku spelletjes - Sudoku games | Spelletjes.nl

avatar van Rarara

Rarara

mooi gefotografeerde film . klasse acteer werk . sterke spannings opbouw maar wat een lelijke kleur en lettertype voor de titel. pff cheap!

Font 'Mistral', kleur hot-pink, fyi

(verwijderd)

Het schijnt dat als je veel naar dit soort "muziek" luistert, je puzzelvermogen zienderogen achteruit gaat. Gelukkig is er dit om de boel weer op een rijtje te krijgen.

avatar van Reinbo

Dat eerste muziekstuk is juist een puzzelstuk. Er naar luistern en de melodieën en ritmes er in te duiden en te voelen scherpt de geest enorm. Als er iets multi gelaagd is, is het het werk van Zappa wel. Is Vergeleken daarbij is het werk van Nolan een Rubik Cube uit één stuk.

Probeer deze maar eens te ontcijferen: YouTube - The Mothers of Invention - Toads of the Short Forest of dit meesterwerkje der complexiteit YouTube - Frank Zappa - The Black Page (rare synclavier version)

(verwijderd)

Nee, dank u. Een klosje garen is ook wel eens in de war, wat vooral opspeelt bij slapeloosheid (*gaap* - "You look like a zombie, kid. You get any sleep?") en dat kan weer te maken hebben met een slecht geweten.

avatar van Reinbo

Punt is dat de muziek niet in de war is, maar met grote precisie zo geschreven. Valt me van je tegen dat je dat niet eens ziet/ hoort. "Waar is je deluxe versie?' \

Als er overigens iemand de grootmeester van de Conceptual Continuity was, is het Zappa wel, dat zou je toch moeten aanspreken.

(verwijderd)

Zonder crystal meth is het voor mij klink klare wartaal, maar we dwalen af. Een locomotion is een schuifpuzzel, zoals je weet. En, Refn maakt niet alleen een flauw grapje over z'n contact met Gaspar Noé, maar geeft vooral een aanwijzing via Irreversible.