Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Nino
Benicio
Tan Suit
Cook
Dat valt me erg van je tegen. Jammer ook, Zappa's oeuvre is een soort 8 dimensionale Rubik cube, moet echt een walhalla voor je zijn, maar misschien komt dat bij je volgende reïncarnatie. De deluxe versie.
Heb hier in instapnummer voor je, kan je langzaam je eerste (dans)stapjes in de onmetelijk rijke muzikale wereld van Zappa nemen. Was zelfs een hit single, dat moet je aanspreken.
joyceny
Bla bla.. er zijn altijd mensen die films in een hokje willen stoppen. De film zien zoals deze is en niet kijken naar regisseurs of acteurs. Ik vond het een verassende goede film. Ook wist ik van te voren dat hij goede recensies kreeg en tot een van de beste films behoord van 2011.
Begin heel rustig en het verhaal komt langzamerhand op gang, met harde scenes. Niet voor iedereen weggelegd.
narva77 (crew films)
@moviemafketel
Je hebt duidelijk de download versie gezien
, wat een workprint is. Die is niet volledig en heeft vele kleine verschillen. (scènes, dialogen, muziek, geluidseffecten...)In de cinema versie laat de driver op het einde het geld achter bij Bernie Rose nadat hij hem heeft gedood. Je ziet een shot met de tas geld naast zijn lijk liggen, waar de Driver op de achtergrond wegrijdt. Niet te zien in de workprint. Beetje jammer dat je hem niet in de cinema had bekeken. Die workprint is echt veel minder.
Ik heb óók een dowload versie gezien, maar de versie die ik bij een vriend van mij heb gezien, had wel dégelijk het einde wat jij beschrijft. Het was een perfecte versie qua beeld en geluid, incl. NL ondertitels...
George S
1 ster voor de moeite. Er blijft maar een 1 woord hangen: Traag.....
(verwijderd)
Hoe lager bij de grond hoe meer er boven de pet gaat.
De serieuze filmliefhebbers kunnen in Het originele script. zien wat Refn allemaal veranderd heeft, m.n het einde is behoorlijk versleuteld, maar ook een selectie op "bag" geeft opzienbarende informatie.
cimbom91
jammer dat mensen beginnen met haten op het moment dat er een goede film uitkomt.
xav, ben jij echt zo levenloos om het hele script te lezen? heb ik al niet eens eerder tegen je gezegd dat je een leven moet zoeken. mafkees
nakada
Wanneer je je bericht begint met deze zin :
koningtoet
Mooie film,
goede afwisseling tussen snelheid en traagheid.
Er gebeurt soms een hele tijd niks, dan komt er ineens een heel snel stuk.
mooie soundtrack. en ook leuk om te zien dat er nog films bestaan waarin actie
ook echt een rol speelt en niet alleen actie om de actie.
Naomi Watts
De final versie is ook al een hele tijd te downloaden.
Brooke-S
Ok ik geloof dat je gewoon n bepaald type moet zijn om de film hoog te waarderen. Het is zoiets als met Job Cohen: je vindt m goed of je vindt m slecht.
Beffrey28
Haha wat een vergelijking...Aan de drank gezeten vanmiddag...?
boleto
Onbegrijpelijk dat een film met zo weinig originaliteit en geloofwaardigheid zo belachelijk goed gewaardeerd word.
Slecht is anders maar de aanname dat Tarantino Jaloers zou zijn is echt het meest lachwekkende dat ik in tijden gehoord heb!!
Als ik over 5 jaar nog weet waarover deze film ook al weer ging dan heeft dat niks met de kwaliteit van de film te maken maar zit hem in het feit dat de titel de lading van de film dekt gecombineerd met een enorme overwaardering die ik ook niet snel zal vergeten.
Een halve ster is kinderachtig, maar 5 is bezopen, nice try, meer niet!
Metalfist
He wouldn't be able to find pussy in a whore house
Drive was een film die enorm veel opdook in de eindjaarslijstjes van 2011 en persoonlijk begreep ik niet waarom want de paar beelden die ik had gezien spraken me nu niet meteen enorm aan. Toen we gisteravond naar de cinema gingen was Drive één van de weinige films die ons iets leken en ik wou nu toch echt wel eens zien of het de hype echt waard is. Ergens heb ik dan ook een gemengd gevoel over deze kennismaking met Nicolas Winding Refn.
Waarom? Omdat Drive zeker een goede film is, daar niet van, maar er zijn simpelweg een aantal betere films uit 2011. Refn scoort wel zonder twijfel het beste op het gebied van sfeer want in dat opzicht is Drive heerlijk om naar te kijken. De roze neon letters zetten meteen de toon van de film en gaandeweg begin je meer en meer te beseffen wat voor een iconisch personage de Driver eigenlijk is. Als stuntman leeft hij enorm veel in de wereld van de cinema en hij begint zich langzamerhand dan ook als een echte actieheld te voelen. De good guy die erg graag een held wilt spelen maar dan brutaal naar de echte wereld wordt terug gestampt. Het is dan ook jammer dat Refn er uiteindelijk voor heeft gekozen om de Driver effectief te laten overleven want dit doet toch wel enigszins afbreuk aan het verhaal zoals ik het heb ervaren. Erg jammer want voor de rest is de evolutie die hij doormaakt erg sterk, vooral de manier waarop je langzamerhand voelt dat er een kwade aanwezigheid meer en meer de rustige en vriendelijke uitstraling van Driver begint over te nemen met een paar sterke scènes zoals het telefoontje naar Nino of de liftscène. Ook de keuze om zo min mogelijk dialoog te gebruiken is een erg sterke keuze en geeft net dat beetje extra aan de film. Alleen jammer dat de keuze om Angelo Badalamenti te gebruiken voor de soundtrack niet is doorgegaan. De score van Cliff Martinez is zeker en vast ook niet slecht maar ik vraag me af wat Badalamenti hier van gemaakt. De openingsscène is trouwens ook erg sterk, lang geleden dat ik vanaf de eerste minuten direct in de film zat.
Heerlijke cast trouwens die voornamelijk wordt gedragen door de voor mij tot nu toe onbekende Ryan Gosling. Hoewel, onbekend was hij niet maar ik had hem in ieder geval nog nooit in een film gezien. Met zijn rol hier legt hij de lat wel enorm hoog voor toekomstige rollen maar hij mag het want dit is gewoon erg indrukwekkend. Ik zei het daarjuist al dat de Driver een enorm iconisch personage is geworden maar Gosling geeft hem nog net dat beetje extra. Het lange staren, het glimlachje, de leren handschoenen, de kalmte waarmee overgoten is, ... Gosling is zonder twijfel de perfecte belichaming. En dan zie je opeens Bryan Cranston verschijnen. Breaking Bad staat nog altijd hoog op het verlanglijstje maar Cranston staat bij mij nog altijd in het geheugen gegraveerd vanwege zijn rol in Malcolm in the Middle. Daar was hij ook geweldig in en in Drive laat hij zien wat voor een gevarieerde acteur hij eigenlijk is want de twee rollen kun je langs geen kanten vergelijken. De scènes in combinatie met Gosling zijn om je vingers van af te likken. En alsof dat dan nog niet genoeg was heeft Ron Perlman ook nog een erg sterke bijrol. Geweldige karakterkop en hier dan ook perfect op zijn plaats. De mensen die trouwens wat bekend zijn met het werk van Badalamenti kennen dan natuurlijk zijn score voor Twin Peaks. Het is dan ook leuk om één van de acteurs uit die reeks hierin te zien verschijnen. Ik heb het natuurlijk over Russ Tamblyn die de rol van Doc hier vertolkt. Voor de rest ook erg sterk acteerwerk van Carey Mulligan die een perfect fit is voor Gosling.
De openingsscène is erg sterk maar vanaf dan lijkt de film eventjes in te zakken. Refn weet dit gelukkig redelijk snel op de lossen maar ergens is het kwaad toch een tikkeltje geschied. Ook het einde blijft jammer maar daar staat een geweldig sfeerbeeld en een erg sterke cast tegenover. Beste van 2011? Nah, dat nu ook weer niet maar wel een meer dan degelijke film.
timmaah
Draaft veel te veel door in het 'psychologische aspect'. Leuk dat de hoofdrolspeler continu zwijgt maar op den duur gaat dit irriteren.
Ew_MK1
Volgens mij hebben ze geprobeerd een soort fast & furioust film naar een hoger nivo te tillen door wat drama en psychologische gelul toe te voegen.
Dat is slecht gelukt kan ik zeggen. Had er veel meer van verwacht dus viel mij behoorlijk tegen.
Volgens mij heeft dit helemaal niks met Fast & the Furious te maken....... En veel geluld werd er ook niet.
Montorsi
Is The Fast & The Furious dan ook een poging om het niveau van films als die van Peckinpah en Hill omlaag te duwen? In dat geval was het misschien nodig het niveau wat op te krikken.
Shinobi
Maar één Oscar nominatie voor Drive in Sound Editing. Beetje jammer had eigenlijk wel meer nominaties verwacht en dan met name Best Picture.
LostCauze
Tussen de traagheid door was het een goede film. Echt zonde dat je na ieder moment dat je denkt van "ja nu gaat het beginnen" weer zo'n slome dialoogloze scene moet verwerken. En de muziek vond ik echt zwaar bagger. Voelde bijna als een downer wanneer je een upper verwacht.
Maar de stukken die goed zijn, zijn ook erg goed. ( Scene in de lift bijv.)
Toch maar 2*, ik kan het gevoel van constante teleurstelling niet van me afschudden.
Apster
Ik vind het ook erg jammer dat deze film bijna volledig genegeerd is. Ergens verwachtte ik het wel, want dit past niet echt in het straatje van de Academy. Die houden meer van films met Streep & co.
Sergio Leone
En wat zegt een Oscar? Niets. Het is misschien goed voor het prestige, maar uiteindelijk is het toch steeds hetzelfde soort films dat genomineerd wordt en wint.
Een Oscar zegt dat je er gerust je moeder heen kan sturen. Logisch dat Drive geen nominaties krijgt.
BBarbie
Wat is er mis mee om met je moeder naar de film te gaan?
Niks. Dat schrijf ik toch ook helemaal niet....
NovaChe
Maar de stukken die goed zijn, zijn ook erg goed. ( Scene in de lift bijv.)
He-le-maal mee eens. Kan het niet anders verwoorden

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer