Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 november 2011
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Drive
"There are no clean getaways."
In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.
- Trailer (YouTube)
Benicio
Tan Suit
Cook
synec
Ik zou zeggen voor Drive 2 nominaties: Beste bijrol voor Brooks (kans zelfs om te winnen) en heel misschien Best Adapted Screenplay. Zou me verbazen en aangenaam verrassen als hij iets meer krijgt.
Melancholia gaat niks krijgen! Dat garandeer ik je
Was anders Visueel een pareltje. Maar ja komt natuurlijk uit Europa en dat pikken ze natuurlijk niet in Amerika.
jacobine_rodijk
Beste song?
Welke nummer valt er te nomineren? M.u.v. Martinez's score is niets specifiek voor de film gemaakt.
Naomi Watts
The Iron Lady zal weer echt zo'n typische grote Oscar winnaar zijn.
Niet echt, enkel Beste Actrice voor Streep en misschien iets voor make up.
director88
Zeer sterke film, ook namens mij de film van 2011.
Die scene met het masker is echt geniaal, muziek, camera, belichting alles was goed!
synec
Ik zet binnenkort mijn voorspellingen voor elke categorie op het Oscar forum. (Je kan die trouwens bijna perfect voorspellen als je de awardsrace volgt, zelden doen de Oscars iets spannend of onverwacht, ik volg de race dagelijks mee, al jaren lang en ze kwa nominaties zijn altijd wel behoorlijk voorspelbaar)
Voor Beste film ziet de line up er ongeveer zo uit, het zullen er wellicht 7 zijn:
1. The Artist
2. The Descendants
3. Hugo
4. Midnight in Paris
5. The Help
6. Moneyball
7. The Girl with the Dragon Tattoo (Fincher is net genomineerd geweest voor de DGA)
8. War Horse
9. The Tree of Life
10. Bridesmaids
Ja sorry, off-topic
Dat zou je denken he?
Een zwart wit film zonder dialoog. Maar nee hoor, die zit er 100% in en is op dit moment de grootste kanshebber. De winnaar zit wel ongetwijfeld in die lijst.
Maar goed we zijn helemaal off topic.
Naomi Watts
En ik heb die grotendeels wel allemaal te zien, zo´n eerste dag werken is alweer slopend merk ik al
. En nu echt on/topic.
Ik zie "Warrior" misschien ook nog wel ergens een Oscar meenemen.
Ik zie "Warrior" misschien ook nog wel ergens een Oscar meenemen.
Voor wat? Beste Rocky Kloon
synec
Geen enkele, maar Nick Nolte uit Warrior mag het hoogstwaarschijnlijk wel opnemen tegen Albert Brooks uit Drive in de Beste mannelijke Bijrol.
Nolte wel, maar ik geloof dat die nog persona non grata is na zijn laatste misdragingen.
timbo_
The Iron Lady zal weer echt zo'n typische grote Oscar winnaar zijn.
Nee. Streep wint maar verder gaan Hugo, The Artist en The Descendants het uitmaken.
edit: wat synec dus al zei
Japie1971
Licht tegenvallende film waarbij vooral de contrasten mij verwonderd hebben.
De rare afstandelijke relatie tussen Gosling en Mulligan afgewisseld met Tarantino achtige actie was voor mij onsamenhangend..
Het verhaal was iets wat aan de dunne kant maar de ruime 1,5 uur heb ik toch makkelijk vol kunnen houden door voornamelijke de krachtige en prettige manier van filmen.
3,5 * (krapjes)
Voor wat? Beste Rocky Kloon
Nee dat was "Real Steel".
Oscar voor beste bijrol gaat toch hopelijk naar "The Plaque" uit "Hobo with a Shotgun"
Maar dat is een duo en dan mag dat natuurlijk weer niet.
indrany
humm......mis echt de "drive"in deze film. Sfeer is goed...voor de rest..slow motion.. en oersaai, geen inhoud. En bloedirri dat een reactie pas zo laat komt na bijna elke zin.. goeie film als je ziek op bed ligt en weinig kan hebben.. hahahaha
Je prijst soundtrack titels en ze moeten de prijs voor best score krijgen? Prijs Martinez dan.
Je snapt wat ik bedoel, bijdehandje
De score zelf staat ook op de cd, is meer leuk voor op de achtergrond bij de film en niet voor op de telefoon
Beffrey28
Dat zou je denken he?
Maar goed we zijn helemaal off topic.
Ik zou het ook zeer terecht vinden als hij de Oscar voor Beste film in de wacht sleept. Een vernieuwende en zeer meeslepende film. (Vernieuwend door de manier waarop het in een nieuw jasje is gestoken)
Academy is nu niet bepaald een gezelschap dat erg voor vernieuwing gaat..... Geef tot nog toe The Artist de meeste kans.
(verwijderd)
Hoe komt het toch dat zo weinig liefhebbers (vijfsterrenstemmers) over de inhoud van de film schrijven? Is emmeren over een Oscar boeiender?
Hier is een schoolvoorbeeld van de verdraaide vakjes van Refns eigen Rubik's Cube:
Maar ik denk niet dat er verwoede puzzelaars op dit forum rondhangen, of heb ik het mis?

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Whiplash
Drama / Muziek, 2014

City Girl
Drama, 1930
diefstalcar mechanicstuntmanwraakbuurmangeorganiseerde misdaadpolice chasebeaten to deathlos angeles, californiëwreedheidjacket geweldauto achtervolgingscorpion getawaytoothpick getaway drivercrime lordstunt driver existentialismneo-noirsilent protagonisthammer