• 9.382.111 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

synec

Ik zou zeggen voor Drive 2 nominaties: Beste bijrol voor Brooks (kans zelfs om te winnen) en heel misschien Best Adapted Screenplay. Zou me verbazen en aangenaam verrassen als hij iets meer krijgt.

Melancholia gaat niks krijgen! Dat garandeer ik je

avatar van Theunissen

Was anders Visueel een pareltje. Maar ja komt natuurlijk uit Europa en dat pikken ze natuurlijk niet in Amerika.

synec

Dat ga ik zeker niet ontkennen! Fantastische film

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Reinbo schreef:

Beste song?

Welke nummer valt er te nomineren? M.u.v. Martinez's score is niets specifiek voor de film gemaakt.

The Iron Lady zal weer echt zo'n typische grote Oscar winnaar zijn.

Niet echt, enkel Beste Actrice voor Streep en misschien iets voor make up.

Naomi Watts

Wat zie jij als één van de grootste kanshebbers.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

Graag weer ontopic (mod., red.)

avatar van director88

director88

Zeer sterke film, ook namens mij de film van 2011.

Die scene met het masker is echt geniaal, muziek, camera, belichting alles was goed!

synec

Ik zet binnenkort mijn voorspellingen voor elke categorie op het Oscar forum. (Je kan die trouwens bijna perfect voorspellen als je de awardsrace volgt, zelden doen de Oscars iets spannend of onverwacht, ik volg de race dagelijks mee, al jaren lang en ze kwa nominaties zijn altijd wel behoorlijk voorspelbaar)

Voor Beste film ziet de line up er ongeveer zo uit, het zullen er wellicht 7 zijn:

1. The Artist

2. The Descendants

3. Hugo

4. Midnight in Paris

5. The Help

6. Moneyball

7. The Girl with the Dragon Tattoo (Fincher is net genomineerd geweest voor de DGA)

8. War Horse

9. The Tree of Life

10. Bridesmaids

Ja sorry, off-topic

avatar van Laks

Laks

The Artist betwijfel ik...

synec

Dat zou je denken he? Een zwart wit film zonder dialoog. Maar nee hoor, die zit er 100% in en is op dit moment de grootste kanshebber. De winnaar zit wel ongetwijfeld in die lijst.

Maar goed we zijn helemaal off topic.

Naomi Watts

En ik heb die grotendeels wel allemaal te zien, zo´n eerste dag werken is alweer slopend merk ik al . En nu echt on/topic.

avatar van Theunissen

Ik zie "Warrior" misschien ook nog wel ergens een Oscar meenemen.

Theunissen schreef:

Ik zie "Warrior" misschien ook nog wel ergens een Oscar meenemen.

Voor wat? Beste Rocky Kloon

synec

Geen enkele, maar Nick Nolte uit Warrior mag het hoogstwaarschijnlijk wel opnemen tegen Albert Brooks uit Drive in de Beste mannelijke Bijrol.

Naomi Watts

Nolte zal ook niet meer dan terecht zijn.

avatar van Reinbo

Nolte wel, maar ik geloof dat die nog persona non grata is na zijn laatste misdragingen.

avatar van timbo_

timbo_

The Iron Lady zal weer echt zo'n typische grote Oscar winnaar zijn.

Nee. Streep wint maar verder gaan Hugo, The Artist en The Descendants het uitmaken.

edit: wat synec dus al zei

avatar van Japie1971

Japie1971

Licht tegenvallende film waarbij vooral de contrasten mij verwonderd hebben.

De rare afstandelijke relatie tussen Gosling en Mulligan afgewisseld met Tarantino achtige actie was voor mij onsamenhangend..

Het verhaal was iets wat aan de dunne kant maar de ruime 1,5 uur heb ik toch makkelijk vol kunnen houden door voornamelijke de krachtige en prettige manier van filmen.

3,5 * (krapjes)

Reinbo schreef:

Voor wat? Beste Rocky Kloon

Nee dat was "Real Steel".

avatar van Theunissen

Oscar voor beste bijrol gaat toch hopelijk naar "The Plaque" uit "Hobo with a Shotgun"

Maar dat is een duo en dan mag dat natuurlijk weer niet.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

synec schreef:

Ja sorry, off-topic

Niet zo'n beetje ook.

avatar van indrany

indrany

humm......mis echt de "drive"in deze film. Sfeer is goed...voor de rest..slow motion.. en oersaai, geen inhoud. En bloedirri dat een reactie pas zo laat komt na bijna elke zin.. goeie film als je ziek op bed ligt en weinig kan hebben.. hahahaha

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Je prijst soundtrack titels en ze moeten de prijs voor best score krijgen? Prijs Martinez dan.

Je snapt wat ik bedoel, bijdehandje De score zelf staat ook op de cd, is meer leuk voor op de achtergrond bij de film en niet voor op de telefoon

avatar van Beffrey28

Beffrey28

synec schreef:

Maar goed we zijn helemaal off topic.

Ik zou het ook zeer terecht vinden als hij de Oscar voor Beste film in de wacht sleept. Een vernieuwende en zeer meeslepende film. (Vernieuwend door de manier waarop het in een nieuw jasje is gestoken)

avatar van Reinbo

Academy is nu niet bepaald een gezelschap dat erg voor vernieuwing gaat..... Geef tot nog toe The Artist de meeste kans.

avatar van BBarbie

BBarbie

And the winner is.... The Artist (in meerdere categoriën).

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Hoe komt het toch dat zo weinig liefhebbers (vijfsterrenstemmers) over de inhoud van de film schrijven? Is emmeren over een Oscar boeiender?

Hier is een schoolvoorbeeld van de verdraaide vakjes van Refns eigen Rubik's Cube:

Hotelkamer-scene

Het masker ...

Maar ik denk niet dat er verwoede puzzelaars op dit forum rondhangen, of heb ik het mis?

avatar van Reinbo

Nee, daarvoor heb je sudokometer.nl