Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: Elliott Lester
Met onder meer: Jason Statham, Paddy Considine en Aidan Gillen
Releasedatum: 7 juli 2011
Plot Blitz
"It's cop-killer vs. killer-cop"
Detective Sergeant Brant (Jason Statham) staat voor hete vuren nadat hij zich heeft misdragen tegenover de politie psychiater. Inspecteur Roberts' vrouw is omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk en detective Falls probeert haar draai nog te vinden als enige zwarte vrouwelijke detective. Maar wanneer een seriemoordenaar genaamd de "blitz" het op agenten gemunt heeft maakt dit het er voor de drie niet gemakkelijker op.
Tom Brant
Sandra Bates
Radnor
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Een van de slechtere Jason Statham films... Weinig interessant, beetje raar verhaal.. Nee, doe mij maar Crank of Transporter.
Vermakelijk filmpje dat lekker wegkijkt.
Statham speelt deze keer een nogal snel aangekookte agent, die er niet voor terugdeinst om hard in te grijpen. Los daarvan weet je verder wat je van hem kunt verwachten. Ondanks dat heetgebakerde karakter is zijn personage redelijk sympathiek, vlot en daarnaast gooit hij er aardig wat leuke oneliners uit. En daar is Statham gewoon erg goed in.
Het script van de film is verder niet geweldig. Het verhaal is nogal clichématig en doordat men hier kiest om de kijker al snel te laten weten wie de moordenaar is, komt dat de spanning ook niet echt ten goede. Het acteerwerk is trouwens best goed. Naast Statham spelen Paddy Constantine en vooral Aidan Gillen erg goede rollen. Vooral de uitstraling van Gillen is erg sterk. Verder ontstaat er op een gegeven moment een soort van kat en muis spel tussen Statham en de moordenaar en dat is allemaal ook best vermakelijk om te volgen.
Uiteindelijk is het best een vlotte film geworden. Defilm balanceert op het randje van de geloofwaardigheid en er valt zeker te discussiëren om de soms wat rare acties van “The Blitz”, maar de film komt er in mijn ogen mee weg.
Erbe
Best wel een leuke film. Soms net een beetje te ..... maar was wel te pruimen.
RickZ
Britse misdaadthriller over een politiemoordenaar, weinig maar wel redelijke actie, en toch wel onderhoudend genoeg voor een kleine voldoende.
gillie24
Tegenvaller en dan met name door het gebrek aan actiescenes. De 'actie' moet van de acteurs komen en die slagen daar maar ten dele in. Dit is een van Statham's mindere films.
AmazingPP
Op zich een niet verkeerde film, alleen de editing van deze film laat nogal te wensen over, zodat de film nogal rommelig overkomt. Weinig actie inderdaad, maar het is dan ook geen actiefilm, maar een thriller, dus dat vond ik geen punt. Wel stroomt het testosteron-gehalte je beeld uit, daar werd ik echt een beetje onpasselijk van. Ok het einde is te kort, te abrupt. Dus: niet geheel mijn film, maar ik heb hem toch uitgekeken. 2,5 *
choller
lekker filmpie kijkt lekker weg is wel typisch Statham kind of film...maar ik dig m wel
monasteentje
Inderdaad, gewoon een leuk filmpje als je even niets te doen hebt.
Masterchief
Kan weinig aan de bovenstaande reacties toevoegen: het is een typische Statham movie. Maar aangezien Jason gerand staat voor actie gemixed met een leuke humor viel ook deze film bij mij in de smaak. Leuke film, niet erg goed, maar zeer vermakelijk.
rotem
Jason Statham is de Steven Seagal van de 21e eeuw.
Vage film, ver gezocht en ging nergens over. Heb betere films met hem gezien.
pinkfloyd110
Goede film , goed verhaal ,goed plot.
Weer een product waar ik volledig achter sta .
Jason was weer perfect , hard maar rechtvaardig.
Ik heb genoten
Falcon103
Goede film , goed verhaal ,goed plot.
Weer een product waar ik volledig achter sta .
Jason was weer perfect , hard maar rechtvaardig.
Ik heb genoten
helemaal mee eens, alleen nou moet je me toch eens uitleggen waarom je voor de 3 gaat??
persoonlijk ga ik voor de 7,5 wat hier niet mogelijk is, dus dan toch liever voor de 3,5 dan de 4 want het is zeker geen hoogvlieger. maar waaraan moet een film dan aandoen als alles al goed is en dan toch maar een 3 krijgt. ( geen gezeik gewoon nieuwschierig)
btw is er iemand opgevallen dat als statham die barry neerschiet, dat je in de wideshot een six shooter hebt en in de close up een glock??
Masterchief
@Falcon, krijg nou wat! Is me totaal niet opgevallen, maar ik heb de film erbij gepakt, en je hebt helemaal gelijk! van Glock naar revolver naar Glock, komisch
martijn011
- 2034 berichten
Niet veel bijzonders, maar toch vermakelijk genoeg.
Jason Statham mag ik wel. Goeie kop, mooie stem, aardig acteur en geknipt voor een rol als deze.
Samen met Aidan Gillen zorgt hij voor een vermakelijk kat en muisspel met een prima einde.
Clichés worden niet echt vermeden, maar deze film kan het hebben. Het zag er allemaal prima en verzorgd uit en ik heb me meer vermaakt dan geërgerd!
willemfilm
Geen hoogvlieger..... in feite ben ik het geheel eens met Martijn011. Muv de waardering.
ockhausen
Falcon103
ook al zo'n held
NovaChe
Afgezet, die gast moet stoppen met steven seagal filmpjes maken!
Daar zat ik dus ook al aan te denken toen ik de film aan het kijken was. Toch heeft Statham zijn charmes, ik kijk graag naar zijn films. Ze zijn erg vermakelijk en zoals Martijn011 ook al zegt Goeie kop, mooie stem, aardig acteur en geknipt voor een rol als deze.
Prima weer mee vermaakt. Beetje de ouderwetse 'knock' politie film hehehe.
Love that guy!
Manoah007
Matige film met Statham. Op zich was het een aardig verhaal. De bad guy deed het ook ook leuk. Maar door het soort muziek krijg je de indruk dat het gaat om een "Crank" -achtige film, maar niets is minder waar. De protagonist, achtervolgd door zijn verleden, springt niet echt naar voren. Statham lijkt ook niet echt moeite te doen om het personage meer diepgang mee te geven. De rest van de cast doet wel zijn best, daarom kreeg ik het gevoel alsof de film niet echt van de grond kwam. Wist steeds niet wat voor een type film dit was. De scenes met Blitz erin waren soms gruwelijk, maar wederom is het de muziek die het verpest. De ambience gaat erdoor verloren.
Matige film, leuk voor een avondje om te huren, maar niets meer dan dat. Jammer. Had veel potentieel.
digi
Vermakelijke actie/politiefilm, met een irritante onlogica, die wat mij betreft een hele punt kost (kan je er bij optellen als je consistentie en logica in dit soort films van ondergeschikt belang vindt):
De psychopaat ruimt soms netjes zijn DNA sporen op, maar op andere momenten aait hij zelfs zijn slachtoffer door zijn haar en laat het lichaam gewoon achter (de gladde tipgever die in de WC vermoord wordt) . Vervolgens wordt hij door gebrek aan bewijs vrijgelaten. En hoe hij aan de 50k tipgeld komt doet blijkbaar ook niet ter zake. Zo werkt een moderne politiemacht natuurlijk niet.
Ook fout, maar wat minder erg: na de achtervolging zou een normaal mens nog minuten staan te happen naar adem, maar we hebben hier blijkbaar met twee topatleten te maken...
Statham, Considine en Gillen zetten daarintegen leuke karakters weg. DIalogen zijn in orde, maar de achtergrondmuziek is soms wat te aanwezig. Mooie Engelse stadsbeelden en scherp kamerawerk. Het gedoe rond de verslaafde vrouwelijke agente (matig acteerwerk) had achterwegen kunnen blijven. Ietwat voorspelbaar maar toch wel bevredigend einde. . Detail: Gaffer was Chris Georgas.
niets aan toe te voegen
Gang_Star
Viel helaas wat tegen. Statham is zoals altijd weer vermakelijk. De actie valt echter helaas zwaar tegen. Overigens qua actie viel het ook tegen dus kan dit meer een thriller(met een vleugje Engelse misdaad) worden genoemd. En ik verwachte een actiefilm.
pazuzu
Meer psychopatisch dan actie maar OK
Verhaal is voorspelbaar geen hoogstaand iets maar kijkt wel lekker weg.
schram101
Dacht heel de tijd twee-en-halve ster te gaan geven tot aan het einde. De afrekening met The Blitz is namelijk geniaal. Hierdoor toch een aardige voldoende. Film is vrij aardig, maar echt hoogstaand wordt het niet. De actie is oke, soms redelijkbruut, Statham is als altijd lekker op dreef en ook de bad-guy had de uitstraling die pastte bij zijn rol.
Het zijplotje met Falls boeit helaas totaal niet en stoort zelfs alleen maar.
Angelo2
Typische Jason Statham. Geen hoogvlieger maar altijd leuk om te kijken. Beetje vergelijkbaar met die Seagal films (oudere). Leuke b-films.
Movie-Addicted
Beetje slappe film, Engelse thriller in Amerikaanse detective style gefilmd. Jammer, ligt denk ik niet
aan Jason maar aan de regisseur en de onbekende acteurs.
*2.5
_Casper_
tegenvallende film, ik hou van jason statham films.. maar dit was een film wat totaal niet op een statham film lijkt. ik verwachte een lekkere actie film, maar vond dat er maar weinig actie in zat... t verhaal stelde helaas ook niet heel veel voor...
t was wel vermakelijk genoeg om hem af te kijken, maar als ik vante voren wist dat de film zo was had ik em niet gekeken

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Running Scared

Unknown
Mystery / Thriller, 2011

Death Race
Actie / Sciencefiction, 2008
londen, engelandgebaseerd op boekhomofobiepsychopaatwraakmoordseriemoordenaaradvocaatarsonpolitie-detectiveswat teamlhbthare krishnaบลิทซ์ ล่าโคตรคลั่งล้าง สน.