Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: Elliott Lester
Met onder meer: Jason Statham, Paddy Considine en Aidan Gillen
Releasedatum: 7 juli 2011
Plot Blitz
"It's cop-killer vs. killer-cop"
Detective Sergeant Brant (Jason Statham) staat voor hete vuren nadat hij zich heeft misdragen tegenover de politie psychiater. Inspecteur Roberts' vrouw is omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk en detective Falls probeert haar draai nog te vinden als enige zwarte vrouwelijke detective. Maar wanneer een seriemoordenaar genaamd de "blitz" het op agenten gemunt heeft maakt dit het er voor de drie niet gemakkelijker op.
Tom Brant
Theo Nelson
Sandra Bates
Radnor
tattoobob
Leuke actie van Statham maar weinig verassend,gewoon een leuke wegkijkert!
notsub
Dit is een erg simpele film, die aan je voorbij trekt als een grijs gordijn. Hier viel niet aan te beleven. Als Statham in een film zit, wil ik actie! Die actie is er wel, maar veel te weinig. In plaats daarvan wordt een erg slap en zeer ongeloofwaardig verhaal voorgeschoteld over een "seriemoordenaar'. Deze beste kerel weet geen moment angst aan te jagen en zodoende is er totaal geen spanning. Dat daarnaast nog wat gestoorde en instabiele figuren deze film wat kleur moeten geven werkt ook niet. Nee, dit is een misser.
missl
Statham in een rol die we van hem gewend zijn. Prima vermaak voor een avondje niet nadenken en om naar vechtende mannen te kijken. Hij speelt een wat agressieve politieman die soms het recht naar eigen hand zet. Hij is op zoek naar een moordenaar die het vooral gemunt heeft op politiemannen, redelijk spannend maar overstijgt zichzelf nergens dus gemiddeld.
duffs
wisselvallige acteur stratham soms goed vaak minder deze viel ook tegen hoewel hij aardig acteerd zoals altijd alleen de film is erg simpel zijn ze vaak van hem maar der zit ook nog te weinig actie in voor zijn doen plus ik vind amerikaanse prodickties waar hij in speeld beter zoals crank 1 en dead race vond de bad guy wel erg goed spelen als psychotische moordenaar en het einde is sterk bedacht mooi einde maar net niet 5 je van mij
mar007
het klopt dat in deze film minder actie zit het is ook geen actiefilm maar een thriller.
Leno
Statham is een voorspelbaar formule werkje dat best vermakelijk is. Statham speelt een lekker fout karakter en actie is er voldoende aanwezig. Het verhaal is erg standaard voor een grotere productie maar is voldoende om even mee te liften met Stathams succes, al moet hij wel een keer wat anders doen.
jumpstylemovie
Weer een Statham film die van het lijstje af kan. Blitz is leuk maar niet een van de betere. Komt omdat Jason Statham dit keer echt op de automatische piloot leek te staan (holy shit, eerste keer dat een JS film minder goed lijkt mede door Jason himself) Qua verhaal en vooral muziek was dit een hele vette film. De vijand was goed gecast, speelde ook goed, en de actie zat er de hele film lekker in. Heb echter nog wel zitten twijfelen over dit cijfer omdat het subplot met die negerin nergens mee te maken had en bovendien niet interessant was.
TVR
Onlangs voor het eerst gekeken. Ik heb me wel geamuseerd. De "slechterik" speelt z'n rol geweldig. Maar zoals hieronder al geschreven staat... een oninteressant subplot (ik vroeg me heel de tijd af wanneer die personages iets gingen bijdragen aan het verhaal) en wisselvallige Statham.
Een leuk tussendoortje deze film...
kwakkies
Geen hoogvlieger, maar wel een vermakelijk filmpje voor tussendoor. Niets meer, niets minder.
VforVictor
Boutfilm, dr zit bijna geen actie in wat je wel verwacht met statham, ent verhaal is ook al duizend x gedaan, nee dit is 1 van de mindere van Statham, 2,5 ster
night rider
aardig filmpje en die statham speelt weer een heerlijke ruwe bolster,daar is hij gewoon voor in de watten gelegd
jumpstylemovie

Decec
Een goede thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Jason Statham speelt goed...
Mooi HD kwaliteit...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
frolunda
Een flinterdun verhaaltje wat met de minuut onwaarschijnlijker wordt en Statham die zijn inmiddels overbekende act opvoerd.Alleen voor de echte liefhebbers die hun verstand anderhalf uur op nul kunnen zetten.Zoals ik soms......
bjerik76
Matig, ik vond vooral het personage Brant zeer ongeloofwaardig voor zo'n goede dedective en dan zijn professionele houding.
Het personage Falls was flinterdun.
De hele film begon al chaotisch en bij elkaar geraapt, het word wel iets beter, maar niet echt tot een goed spannend verhaal.
Wat dan nog het enige wat een voldoende was, was de seriemoordenaar, waarvan niet pas op het eind van de film duidelijk word wie het is, maar al vrij vroeg.
En die na zijn vrijlating gewoon weer met de zak losgeld vrij op straat mag gaan, dat bewijs was er immers wel, dat dat geld niet van hem en voor hem bedoeld was. ??
RuudC
Door de (bij vlagen) harde actie en de karakteristieke smoel van Jason Statham een leuk tussendoortje voor de actieliefhebbers. Het doet me allemaal net wat meer dan de Transporterfilms, maar Statham wordt niet echt bijgestaan in het memorabel maken van deze prent. Niet door zijn collega-acteurs noch door de scriptschrijvers. Enkel Nash was een karakter die zowaar nog de gaafheid van Statham kan evenaren. Britse actiefilms hebben sowieso wel een streepje voor, vergeleken met soortgelijke Amerikaanse producties.
Rodger
Ik vind het wel een leuke actie film, keek lekker weg,.. En verveelde eigenlijk geen minuut...
Leuk voor tussendoor,.
3.0
erik1677
In het begin dacht ik, heeft die staham een keelaandoening.
Met zijn gefluister, maarja zo praat de man nu eenmaal.
Hij speelt hier voor mijn gevoel een beetje de engelse dirty harry
En daar vond ik de film ook wel veel van weg hebben.
En laat dat nu toevallig een van mn favoriete films zijn
Deze film staat bol van de actie en geweldadigheden.
Zo heb ik het dus graag!
Tja en dan is de sfeer ook nog uitstekend en de camerashots subliem!
Dan kan ik maar tot 1 conclusie komen.
Een gweldige thriller!
Matige film waarin een agent met een discutabele reputatie achter een politiemoordenaar aan zit. Een vrij standaard politiefilm met een paar gewelddadige momenten. Wel wat onevenwichtig qua toon en ook omdat het verhaal nogal wat onnodige en ook half afgewerkte zijpaden kent. Net geen 3.0 sterren ondanks de prima cast.
LostCauze
Waarom dit, waarom dat, hoezo dit, etc. etc.
Een film die totaal geen aandacht schenkt aan details, en daardoor een redelijk script totaal verpest.
Lennert
Fijne film die me nog het meeste aan de serie Luther deed denken. Vanzelfsprekend zijn alle agenten 'dirty' en zijn de boeven en het straattuig verschrikkelijk kwaadaardig, maar het zorgt er allemaal wel voor dat Blitz een fijne en erg spannende film genoemd mag worden. Tevens is het lovenswaardig te noemen dat de film een homoseksueel personage op zo'n realistische manier neerzet zonder hem een karikatuur te maken. Statham komt goed weg met zijn norse rol, al is dit niet veel anders dan we van hem gewend zijn.
Blitz is alles bij elkaar dan niet het meest originele Britse detective verhaal te noemen, de smerige sfeer, het rauwe realisme en de cast (Luke Evans en David Moressey in een relatief 'kleine' film zien is ook weer eens leuk) zorgen er toch voor dat ik mezelf uitzonderlijk vermaakt heb.
dabrie
Ik had hier veel meer van verwacht. Vond erg onrealistisch maar ja het keek nog wel lekker weg Gelukkige zat er nog goede cast in daar om nog 2.5 ster
gamecube
Ik had deze misdaadfilm gisteren op t.v. gezien.
En ik vond hem wel leuk.
Vooral die cop killer (Aiden Gillen) speelde zijn rol erg goed.
En Jason Statham kwam niet echt uit de verf, vond ik.
Maar ik heb me wel vermaakt.
Phantasm
Er was wel wat aktie, had meer in kunnen zitten, redelijke thriller, geen hoogvlieger.
ramonbrenda
weer een goede film van jason statham niet de beste maar wel 3 sterren waard
skip
dvdfreak123
Ok filmpje weer van Statham maar 1 van zijn mindere vind ik. Toch goed om je avond eens mee door te komen.
Vlotjes.
Echt hoogstaand is het allemaal niet, de meeste van die Statham films trouwens niet, maar vlot en vermakelijk is het meestal wel. Een beetje extra Britse input doet dit actiefilmpje goed. Gillen speelt een geweldige bad guy en Considine is ook een leuke toevoeging.
Verder een toffe soundtrack, visueel had het alleen wel ietsje meer mogen zijn. Afwikkeling van het verhaaltje is verder ook iets te simpel, ergens had ik ook gehoopt dat Lester wat meer durf had durven tonen door de film te laten eindingen bij het buitengaan van Blitz, maar je kan maar best niet teveel verwachten als het op dit soort simpel genrewerk aankomt.
Basic maar vermakelijk. Paar kleine toetsjes die deze film net dat ietsje meer geven, maar wie echt een klasse hoger wil gaat gewoon een film als Filth kijken. Dit blijft toch vooral een doordeweeks Statham vehikel, maar dan wel eentje onder de betere filler.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Unknown
Mystery / Thriller, 2011

Death Race
Actie / Sciencefiction, 2008
londen, engelandgebaseerd op boekhomofobiepsychopaatwraakmoordseriemoordenaaradvocaatarsonpolitie-detectiveswat teamlhbthare krishnaบลิทซ์ ล่าโคตรคลั่งล้าง สน.