• 9.374.963 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Paddy Considine en Aidan Gillen

Releasedatum: 7 juli 2011

• meJane Bekijk via meJane

Plot Blitz

"It's cop-killer vs. killer-cop"

Detective Sergeant Brant (Jason Statham) staat voor hete vuren nadat hij zich heeft misdragen tegenover de politie psychiater. Inspecteur Roberts' vrouw is omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk en detective Falls probeert haar draai nog te vinden als enige zwarte vrouwelijke detective. Maar wanneer een seriemoordenaar genaamd de "blitz" het op agenten gemunt heeft maakt dit het er voor de drie niet gemakkelijker op.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Ik wist haast op voorhand dat dit een goede film ging worden. Zet Jason Statham in een actiethriller, en je hebt een goede basis voor een geslaagd huwelijk. Blitz is dan ook een zeer vermakelijke film, met enkele leuke actiescènes en geslaagde humor. Statham doet ook weer goed zijn best, en komt dan ook zeer overtuigend over als de harde detective Brant.

avatar van wwelover

wwelover

Een typische Jason Statham film, vol spanning en ook de nodige humor. Het verhaal is niet erg vernieuwend, maar desondanks wel boeiend. Daarnaast is het goed geschoten, deed het me af en toe een beetje aan Crank denken, ook door de sterke muziek die gebruik werd. Ondanks dat er niet heel erg veel actie in zit, is het wel een goede bioscoopfilm. Meer kan ik er niet echt over zeggen, goede cast ook verder naast Statham.

avatar van rep_robert

Extreem standaard werkje dat helaas niet voor spanning kiest, maar voor een vlot verhaal. Zodoende kijken die 90 minuten erg makkelijk weg zonder dat je echt iets memorabels hebt gezien. Zo is ook Statham zijn rol weinig verheffend, al is hij wel geschikt voor dit soort rolletjes.

Hap, slik, weg actiefilmpje en daar is wat dat betreft weinig mis mee. Tenzij je originaliteit zoekt, want de film verrast verder nergens.

avatar van Cobra82

Cobra82

Heerlijke film .... keiharde aktie zoals dat vaak is in Engelse Producties..

Jason Statham is weer lekker op dreef , als zuipende, kettingrokende, overal het schijt aanhebbende , Cop....

3,5 ster

avatar van The Oceanic Six

Ben ik de enige die een beetje Jason Statham-moe aan het worden is? Ik vind Statham op zich een heel aardig acteur voor actiefilms (films als Crank en The Transporter zijn leuk, The Expendables zelfs erg leuk), maar de laatste jaren gaan al zijn films wel erg op elkaar lijken. Meestal is hij een goede gast met een bad boy attitude en dat staat me onderhand wel een beetje tegen. Al die actie-thrillers van hem beginnen op elkaar te lijken. Een tijdje terug heb ik The Mechanic nog gezien en nu weer deze Blitz. Waar het over ging? Geen idee, de film is alweer 5 minuten afgelopen en dus ik ben het kwijt. Ik zag weer een boos kijkende Statham met een paar gevatte opmerkingen en ik zag dat hij nog steeds goed kan vechten, maar man man man, waarom toch altijd die standaardverhaaltjes? Zorg eens voor een goede scriptschrijver.

Waar ik Statham enkele jaren terug bijna als de moderne opvolger van Schwarzenegger zag, daar is Statham met een hoop B-titels toch wel wat teruggezakt. Hij kan beter, hij moet beter. Er komt een tijd dat ik klaar ben met dit soort suffe films en die tijd komt toch wel dichtbij. Ook Blitz kan weer over een tijdje voor 5 euro op DVD verkocht worden bij de Mediamarkt. In het hoekje waar honderden van dit soort films liggen.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De film begint erg leuk met Statham die met een heerlijke macho monoloog een groepje autodieven in elkaar tikt. Gooi er een paar Tarantinolike cultuur-referenties doorheen en je hebt een toffe opening. So far so good, we krijgen een redelijk vermakelijk verhaaltje voorgeschoteld rondom een psychopaat die agenten afschiet en contact opneemt met de pers. Helaas gaat het al snel mis, los van het feit dat de politie al veel te snel weet wie de moordenaar is (waarmee een stukje spanningsboog afsterft) is het een behoorlijk waaierig gebeuren wat betreft perspectief. Het bijverhaaltje over de afgekickte agente lakt aan alle geloofwaardigheid maar bovenal essentie. Dan gaan we op een gegeven ogenblik ook nog veel te veel mee met de moordenaar en we kunnen constateren dat 't al met al niet een echt goede film is. Vermakelijk is Blitz absoluut maar echt een aanrader? mwoi...

avatar van james_cameron

Niet slecht, wel nogal doorsnee. De film mist een goed doortimmerd verhaal en ondanks de aanwezigheid van een degelijke cast zijn de personages van bordkarton. Statham kan een rol als dit inmiddels spelen in zijn slaap. Hier en daar best spannend en het geheel is wel met enige stijl in elkaar gezet, maar een overdaad aan subplots en een slappe finale zorgt uiteindelijk helaas voor een middelmatig geheel.

avatar van TMP

TMP

Wederom een typische Jason Statham film. Fijne aktie, een paar leuke one-liners en een flinterdun verhaal. Het begon nog redelijk, maar de tweede helft van de film was qua verhaal wel erg slap. Niettemin kijkt het vlotjes weg.

avatar van Zinema

Onnozele oneliners.

Na een aardig en vlot begin met Statham als moderne Dirty Harry, wordt het verhaaltje alras formulematig afgedraaid inclusief allerlei plothiaten. De film verandert regelmatig van toon hetgeen een weinig coherente indruk achter laat, maar met name Cosidine en Gillen trekken een hoop weer recht. Statham zelf gromt net iets teveel onnozele oneliners, die slechts ten dele werken.

Redelijk.

avatar van stinissen

No Nonsense rauwe harde Britse aktie film met zoals een hoofdrol geknipt voor Jason Statham en een uitstekende rol van Paddy Considine als de homo Porter Nash.

avatar van Dibzahab

Dibzahab

Vermakelijke actie/politiefilm, met een irritante onlogica, die wat mij betreft een hele punt kost (kan je er bij optellen als je consistentie en logica in dit soort films van ondergeschikt belang vindt):

De psychopaat ruimt soms netjes zijn DNA sporen op, maar op andere momenten aait hij zelfs zijn slachtoffer door zijn haar en laat het lichaam gewoon achter (de gladde tipgever die in de WC vermoord wordt) . Vervolgens wordt hij door gebrek aan bewijs vrijgelaten. En hoe hij aan de 50k tipgeld komt doet blijkbaar ook niet ter zake. Zo werkt een moderne politiemacht natuurlijk niet.
Ook fout, maar wat minder erg: na de achtervolging zou een normaal mens nog minuten staan te happen naar adem, maar we hebben hier blijkbaar met twee topatleten te maken...

Statham, Considine en Gillen zetten daarintegen leuke karakters weg. DIalogen zijn in orde, maar de achtergrondmuziek is soms wat te aanwezig. Mooie Engelse stadsbeelden en scherp kamerawerk. Het gedoe rond de verslaafde vrouwelijke agente (matig acteerwerk) had achterwegen kunnen blijven. Ietwat voorspelbaar maar toch wel bevredigend einde. . Detail: Gaffer was Chris Georgas.

avatar van sdr

sdr

Zeer slechte film, heb er totaal niet van genoten.

Zeer slecht gespeeld, slechte actie.

Hoop gewauwel op niets af.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb aardig genoten van deze film hoewel er niet altijd is nagedacht wat betreft het script. Geeft niet in dit geval, want ik heb met voldoende plezier gekeken. Het is geen actiefilm, maar meer een politiethriller, dus verwacht geen knokpartijen zoals in The Transporter. Al is de scène in het begin van de film wel weer typisch Statham. Alsof hij het script las en zei oké ik wil best in deze film spelen, maar er ontbreekt nog 1 scène en ik ga je nu precies vertellen wat voor een scène dat is.

Over deze film kan ik heel kort zijn. Verwacht geen ingewikkelde intriges, maar gewoon een verstand op 45% film. Moordpartijtje hier, moordpartijtje daar, Statham als tough guy, soms grappige momentjes, een subplotje en de film is afgelopen.

avatar van Fortune

Fortune

Best wel leuk.

Een onzinnig en ongeloofwaardig verhaal. Moeilijk te geloven dat er iemand op deze manier wraak gaat nemen door een afranseling.

Maar als je dat een beetje door de vingers ziet dan krijg je best wel een leuk vlot filmpje met de nodige actie en hier en daar een beetje spanning.

Ik ben meer over de one-liners te spreken bij deze film, ze zijn zich daarvan bewust en er komen behoorlijk wat droge, aparte one-liners uitgerold. Best wel grappig i.p.v altijd weer die standaard net niet coole zinnen.

Vermakelijk.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Een van de slechtere Jason Statham films... Weinig interessant, beetje raar verhaal.. Nee, doe mij maar Crank of Transporter.

avatar van Spetie

Vermakelijk filmpje dat lekker wegkijkt.

Statham speelt deze keer een nogal snel aangekookte agent, die er niet voor terugdeinst om hard in te grijpen. Los daarvan weet je verder wat je van hem kunt verwachten. Ondanks dat heetgebakerde karakter is zijn personage redelijk sympathiek, vlot en daarnaast gooit hij er aardig wat leuke oneliners uit. En daar is Statham gewoon erg goed in.

Het script van de film is verder niet geweldig. Het verhaal is nogal clichématig en doordat men hier kiest om de kijker al snel te laten weten wie de moordenaar is, komt dat de spanning ook niet echt ten goede. Het acteerwerk is trouwens best goed. Naast Statham spelen Paddy Constantine en vooral Aidan Gillen erg goede rollen. Vooral de uitstraling van Gillen is erg sterk. Verder ontstaat er op een gegeven moment een soort van kat en muis spel tussen Statham en de moordenaar en dat is allemaal ook best vermakelijk om te volgen.

Uiteindelijk is het best een vlotte film geworden. Defilm balanceert op het randje van de geloofwaardigheid en er valt zeker te discussiëren om de soms wat rare acties van “The Blitz”, maar de film komt er in mijn ogen mee weg.

avatar van RickZ

RickZ

Britse misdaadthriller over een politiemoordenaar, weinig maar wel redelijke actie, en toch wel onderhoudend genoeg voor een kleine voldoende.

avatar van pinkfloyd110

pinkfloyd110

Goede film , goed verhaal ,goed plot.

Weer een product waar ik volledig achter sta .

Jason was weer perfect , hard maar rechtvaardig.

Ik heb genoten

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Niet veel bijzonders, maar toch vermakelijk genoeg.

Jason Statham mag ik wel. Goeie kop, mooie stem, aardig acteur en geknipt voor een rol als deze.

Samen met Aidan Gillen zorgt hij voor een vermakelijk kat en muisspel met een prima einde.

Clichés worden niet echt vermeden, maar deze film kan het hebben. Het zag er allemaal prima en verzorgd uit en ik heb me meer vermaakt dan geërgerd!

avatar van schram101

schram101

Dacht heel de tijd twee-en-halve ster te gaan geven tot aan het einde. De afrekening met The Blitz is namelijk geniaal. Hierdoor toch een aardige voldoende. Film is vrij aardig, maar echt hoogstaand wordt het niet. De actie is oke, soms redelijkbruut, Statham is als altijd lekker op dreef en ook de bad-guy had de uitstraling die pastte bij zijn rol.

Het zijplotje met Falls boeit helaas totaal niet en stoort zelfs alleen maar.

avatar van El ralpho

El ralpho

Bekend verhaal.

Blitz levert weinig verassingen. Statham past niet echt goed in de film want op de opening na worden zijn vuisten maar weinig gebald. En dat is precies wat het probleem is met Blitz. Als men Statham zegt, dan zegt men actie en dit blijft in Blitz bijna in zijn geheel afwezig. Niet dat een film dan meteen slecht is, maar ook op dit gebied is het van een koude kermis thuiskomen. We hebben het allemaal al eens vaker en beter gezien, en nergens neemt de film risico's of doet hij iets creatiefs of vernieuwend.

Krappe voldoende.

avatar van Camorra

Camorra

What are you gone do, shoot me?

Blitz

Van te voren niet hele gek hoge verwachtingen, mede vanwege het cijfer hier en op IMDB, toch wou ik hem kijken mede vanwege Jason Statham (altijd leuk) en het is een film uit de UK ook weer eens wat anders in plaats van al die Hollywood films

En inderdaad het was zeker een leuke film, redelijk goed verhaal, beetje actie, keek lekker weg gewoon goed.

Het verhaal was best aardig, wel simpel en al veel vaker gedaan, dat neemt echter niet weg dat het alsnog goed uitgebeeld is. De actie was minimaal wat ik niet eens zo heel erg vond omdat hier gewoon een goede verhaal lijn in zit. Het keek zeker lekker weg mede vanwege de droge opmerkingen, het beetje actie dat er in de film zit en de story line.

Verder is het qua acteerwerk best te doen, sterker nog het zou mooi zijn als ze in Nederland eens op dit niveau gingen acteren, dan zouden we veel betere films hebben.

Wel is deze film ontzettend voorspelbaar, wat de laatste tijd z'n beetje alle films zijn, maar als je je daar aan stoort ga je je hier zeker aan ergeren.

3 Sterren

avatar van shadowboxer

shadowboxer

Typisch Statham filmpje. En daar heb ik niets op tegen. Sfeertje is prima, accent is genieten en ondanks het te verwachten einde ook hier geen klachten. Geen hoogstaand werk, maar voor een met bier gevuld avondje een meer dan prima film.

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Wooooh Jason Statham rocks!! Wat een coole actiefilm...gewoon kijken dus!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Bijzonder flauw en rechtlijnig filmpje.

Statham in zijn gekende arrogante "Like a boss"- achtige stijl en een slechterik die de ene flik achter de andere molt. Waarom weten we bijna niet, en hoe hij het doet is redelijk openbaar. In de realiteit zou hij zich ook bijvoorbeeld niet zo snel kunnen mengen bij een begrafenis waar hij net z'n slachtoffer heeft vermoord. Zeer naief allemaal en plotgaten in overtal.

En deze film kent wel een van de zwakste eindes zijn die ik ooit heb gezien.

avatar van otherfool

otherfool

Ondeugdelijk straight to dvd weggooiwerkje dat nog het meeste weg heeft van een pilot voor een tv-serie. Vooral het slappe scenario gevuld met eendimensionale karakters is de grootste boosdoener van het geheel, maar ook de cast laat nog wel eens wat steekjes vallen, en dan met name de donkere agente die met haar lijzige gelispel en overacting regelmatig de tenen deed krommen. En laat ik dan nog maar even zwijgen over een paar wel erg overduidelijke continuïteitsfouten als een bierglas dat van leeg weer vol wordt.

Gelukkig weet Statham wel raad met zijn bad motherfucker rolletje en is Gillen prima als de psychopathische Blitz waardoor het allemaal nog net aan te gluren blijft. Ook het camerawerk en de muziek zijn in orde, maar als geheel valt dit werkje toch wel zwaar door de mand.

1,5*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeker weer een aangename film met Jason Statham. Dit keer alles behalve schietwerk, wat we vaak in Stathamfilms tegenkomen. Maar dat maakt het er nog niet minder spectaculair om. Jason Statham speelt weer wat hij moet spelen: een agressieve not-done politieagent die eerst slaat en dan pas praat die het uiteindelijk op moet nemen tegen een een of andere gestoorde maniak (Blitz) die een voor een politieagenten doodmaakt. Het concept en de reden waarom hij dat doet is wel erg sterk gevonden. En maakt dit gewoon tot een prima politiefilm.

Met daarnaast ook de flitsende beelden van Londen die ook een ideaal achtergrond hadden, een brok extreem geweld en ook nog de prachtige onliners van Statham. Ik zie hem toch echt wel graag in die grofgebekte cynistische rollen. Helemaal voor hem geschikt. Ook Blitz de moordenaar had zo zijn zieke grapjes.

Zeker een prima Copkiller killercop-film.

avatar van Minotaures

Minotaures

''If you're picking the wrong fight... at least pick the right weapon.''

Onderhand Statham gewend. Niets nieuws of verrassend, gewoon standaard.

Het verhaal richt zich op geweldadig haat op politie. Een maniak in Engeland heeft zijn vizieren op agenten. Het is een grote zaak en de hele bureau moet extra waakzaam zijn. Ook agent Brant, die veel alcohol drinkt en heel snel agressief wordt, moet zijn best doen om de cop-killer te stoppen.

Statham speelt als agressieve agent die vaak aan alcohol denkt en geen goed gedrag vertoont. Ondanks al z'n nadelen is Brant een doorgewinterde agent die alles heeft meegemaakt en nergens voor terug deinst. Zijn collega Nash, is een leidinggevende van een ander bureau. Hij is overgeplaatst om de moordenaar te vinden en moet dus met Brant samenwerken. Het verhaal volgt enkele andere politie personages waaronder een agente en 2 detective's/rechercheurs. Gillen speelt zijn rol ook goed, als de gestoorde Weiss, die niet alles op een rijtje heeft en helemaal niets van agenten moet.

De film keek wel prima weg, alleen het verhaal mist wat spanning bij mij. Het is wel erg simpel allemaal. Het verhaal was niet zo interessant genoeg en prima uitgewerkt om je op de punt van je stoel te laten zitten. De hits waren aan de andere kant wel netjes en vrij bloederig. En Brant's onbeschofte gedrag kon ik ook wel waarderen, dit samen met Statham's boze blik en Engelse accent.

De motieven van Blitz waren dan wel verrassend uitgewerkt. Niet al te voorspelbaar. Alleen het einde wanneer die Brant confronteert is wel wat voorspelbaar; het gebruik van iemand anders om Blitz ergens heen te lokken. Wel een leuk oplossing hoe ze Blitz' manier om agenten te doden weer op hem gebruikten. En sommige muziekstukken hoorden er goed bij, zoals tijdens een achtervolging.

Niet het allerbeste van Statham, wel een film die je een keer moet zien.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

recht toe recht aan politie actie werkje.statham op dreef.

en soms best bot wat bij mij op de lach spieren werkte.lekker lomp.

niet verkeerd,drie sterren.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik heb hier van begin tot eind toch wel van genoten hoor. Een redelijk spannend verhaal in een lekker grauw sausje. De grimmige sfeer maakt het hem helemaal bij deze film. Ook de acteur die vorm geeft aan "The Blitz" vond ik zeer goed in zijn rol zitten. Wat een creep. Wat ik ook erg leuk vond was de samenwerking tussen Brant en de nieuwe plaatsvervangend hoofdagent. Statham probeert net zo cool over te komen als onze Clint in Dirty Harry maar dat gaat hem natuurlijk never nooit niet lukken. Nee hoor, alles bij elkaar is dit een prima film.