Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 12 mei 2011
Vanaf 6 februari op Netflix
Plot Unknown
"Take Back Your Life"
Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn om te ontdekken dat zijn vrouw hem niet meer herkent en dat een andere man zijn identiteit heeft overgenomen. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze huurmoordenaars is Martin moe en alleen. Met hulp uit onverwachte hoek begint hij een avontuur, waarbij hij gaat twijfelen aan zijn geestelijke gesteldheid en zijn echte identiteit. Hoe ver zal hij gaan om de waarheid te achterhalen?
Dr. Martin Harris
Smith
Jones
Herr Strauss
MrRotKip
Doet me denken aan het boek Cel van Charles den Tex, is het erop gebaseerd?
smoozycat
Prima film!!.Spanning wordt langzaam opgebouwd en het einde is volgens mij, zoals sommigen beweren, totaal niet voorspelbaar. Weer een sterke rol van Neeson.
Idd ben ik het helemaal mee eens. Ik vond het een geweldige en zeker niet voorspelbaar te noemen.
Tarkus
Prima actie-thriller met een zeer goede Liam Neeson en een uitmuntende Bruno Ganz (Hitler uit 'Der Untergang').
Prachtig scenario heeft deze film, met voldoende actie en verrassende wendingen.
Ook goed is de locatie, Berlijn, alles komt zeer realistisch over.
De film heeft me bijzonder kunnen boeien, van begin tot einde.
BBarbie
Spannend verhaal, waarin de regisseur in zijn enthousiasme nogal wat gaten laat vallen. De catastrofale incidenten waarbij Neeson en Kruger betrokken zijn (zoals in de parkeergarage en met de gestolen taxi) maken blijkbaar geen enkele indruk op de politie, want daar hebben zij blijkbaar totaal geen last van. Ook het slot, hoewel je dat van verre aan ziet komen, past eigenlijk niet erg bij de rest van het verhaal: een jonge vrouw, die zo maar een relatie begint met iemand, waarvan ze weet dat het een huurmoordenaar is?
Niettemin een zeer onderhoudende trhiller met mooie rollen van Liam Neeson, Diane Kruger en vooral Bruno Ganz.
erik1677
Liam Neeson speelt altijd mooie rollen, zoals nu speelt hij weer overtuigend.
Alleen het verhaal is zo'n Bourne aftreksel vind ik persoonlijk.
Alleen om Neeson afgekeken, anders had ik hem wel eerder afgezet.
blurp194
Bloedstollend, spannend, en verrassend.
Het verhaal is op zich best goed - wel wat gezocht, en achteraf zitten er misschien wel wat rammeltjes aan, maar tijdens de film is het te spannend om je af te laten leiden door wat er misschien wel niet klopt. Het enige wat mij tijdens de film echt opviel was dat de Duitse hulpdiensten zo ontzettend efficient zijn - de sirenes komen al opzetten voordat de actiescene echt afgelopen is.
Diane Kruger staat bij mij nou beslist niet op het lijstje goede actrices, ik vind het een prachtige vrouw, maar voor haar acteren zou ik niet naar de film gaan. Tot nu - want hier laat ze echt wel wat zien. Liam Neeson ook - maar van hem verwacht ik dat ook wel. En dat geldt achteraf ook natuurlijk voor Bruno Ganz - waarvan me ruim halverwege de film pas duidelijk werd waarom ik hem nogal griezelig vind, ik herkende hem wel ietwat maar had zijn naam niet op de titelrol gezien. Dan krijg je zo'n effect van 'wie is dat ook alweer'. Nou, hem dus. Eng goed gespeeld weer, echt een topacteur - hij speelt hier heel anders weer dan in de rol waarvan we hem allemaal kennen.
Nog een paar spannende actiescenes moeten het verhaal dan als de aap uit de mouw is nog boeiend houden. Dat lukt eigenlijk maar net, en de uiteindelijke ontknoping is dan misschien net wat te makkelijk. Maar dat doet niet af aan dat het toch een leuke film blijft. Vakwerk.
banjer193
prima thriller het spel van Neeson is prima we hebben genoten tot het eind.
Ralf81
Typische Neeson film, en dat is in dit geval positief bedoeld. Unknown is een boeiende, spannende film met een uitstekend verhaal. Je blijft je als kijker afvragen waar het naartoe gaat en hoe het afloopt. De plotwendingen maken het geheel onvoorspelbaar! Dit is een film die je nog wel een keertje extra mag kijken om alle losse stukjes op hun plek te laten vallen, erg goed!
Minpuntje vind ik toch enkele actiescènes die wat over de top zijn en het is niet altijd even geloofwaardig. Maar goed, het blijft wel film natuurlijk
Onslaught
Eindelijk weer een fijne actie thriller.
Ook ontzettend fijn om Liam Neeson in deze rol te zien.
Als actie en Thriller fan hoor je deze film dit jaar niet te missen.
booyo
Absoluut een vermakelijke film, maar niet bijzonder genoeg om het als topper te bestempelen. In het begin was het nog op aardig op weg naar die titel, ik werd helemaal in het verhaal gesleurd. Maar op een gegeven moment wordt het steeds meer popcorn actie en verliest het daardoor aan realisme en daardoor ook aan spanning. Waarom moeten er toch altijd van die auto achtervolgingen in dit soort films bijvoorbeeld? Maakt het allemaal weer zo standaard. Toch blijft het allemaal verre van vervelend, en de twist richting het einde vond ik toch verassend.
Fryce
Aardige thriller. Blijft boeien en maakt een goed onderhouden indruk. Maar zeker geen film die mij bij blijft.
Tommy De Vito
Goeie en spannende film die gewoon weg blijft boeien tot het eind. 3,5*
qwertzu
Wat een heerlijke film!
Gisteravond gekeken en wij vonden deze film echt top.
Goede opbouw, erg spannend en je wordt vanaf het begin meegezogen in het verhaal.
Je wilt gewoon weten wat er aan de hand is en hoe het afloopt!
was er echt lang van overtuigd dat het om een gestolen identiteit ging en deze wending had ik echt niet zien aankomen, beetje Jason Bourne achtig!
Erg goed geacteerd, je voelt de frustratie van Neeson gewoon zelf.
De ontknoping is erg verrassend en spannend.
Ouderwets goede film die boeit van begin tot eind!
hinkie
erg goede film, waarin ik Neeson niet sterk over vond komen. Ondanks dat een dikke 4-sterren, het verhaal zit prima in elkaar!
zembla
Zeker geen goede film door de vele toevallig- en onwaarschijnlijkheden. Voor de actieliefhebbers onder ons best goed. Ik denk dat Neeson ook een "Berliner" is, want hij kent Berlijn op zijn duimpje. Helaas niet voor mij weggelegd.
Daan258
goeie film, met een leuk verhaal en erg goed einde.
de film deed me een heel klein beetje denken aan Source Code die ik toch wel net ietsjes beter vond.
maar dit was zeker geen slechte film.
wendyvortex
En alles wat je maar fout kan doen in een thriller gaat hier zo ongeveer mis: een plot dat we al tig keer zagen (amnesie, identity-theft ... u bedenkt het verhaaltje zelf wel even), oninteressant karakter als hoofdpersoon en de allergrootste fout die je in uberhaupt welk filmgenre nooit mag maken: de film is gewoon saai.
Paar aardige auto-achtervolgingen maar voor die 5 minuten hoef je ook niet te gaan kijken.
Opmerking: Wil de heer Bruno Ganz er voor waken niet (net als eerder Armin Mueller-Stahl) om maar iedere keer dat ze in een Hollywood-film een Duitser of Oost-Europeaan nodig hebben subiet maar op te komen draven...z'n sterfscene was hier zo ongeveer het dieptepunt van de film en dat voor een bijrol die echt helemaal niets toevoegt.
In de allerlaagste regionen van de 2011-film-produktie.
rtt
Prima film en kijkt lekker weg met veel spanning actie. Ben het totaal oneens met de negative reacties hier op deze film.
Nickske1912
Interessant mysterie, goede spanning en een leuke twist. Tot zover de positieve punten van deze film. Daartegenover staan echter de matige acteerprestaties, de onnodig onrealistische actiescenes en alle toevalligheden in de verhaallijn.
Al met al geen film om te onthouden. Ik twijfel tussen 2,5* en 3*, maar neig naar laatstgenoemde omdat de positieve aspecten toch iets zwaarder wegen. Interessant verhaal, maar er had veel meer mee gedaan kunnen worden mijns inziens.
Stijn B.
Lekker onderhoudende actiethriller met een meer dan degelijke twist
Liam Neeson staat superintens te acteren
Angelo2
Goede spannende thriller die geen moment verveeld. Verhaals was interessant, ik had een andere twist in me gedachte en was toch nog enigszins verast. Goede rol van Liam Neelson.
Angelo2
De allergrootste fout die je in uberhaupt welk filmgenre nooit mag maken: de film is gewoon saai.
Volgens mij sta je vrij alleen met die mening. De film was alles behalve saai. Maar smaken verschillen natuurlijk.
neysen1985
Jaume collet sera blijft toch een favoriete regisseur van mij.
Ook deze film is weer een uitmuntend stukje mystery,
een spannende film van begin tot eind.
Ik vond het wel een beetje een film die moeilijk te volgen en best wel complex is.
soms snapte ik het effe gewoon niet.
maar voor de rest.........
ricireen
Gewoon een goede film die je zeker gezien moet hebben.Van begin tot het eind boeiend.
milus
Amnesie en identity-theft zijn geen nieuwe ingrediënten. Dat maakt niet uit, als er maar wat leuks mee gedaan wordt. De film is prima om aan te zien, maar het popcornnivo staat me toch nog te hoog. Dat zal persoonlijk zijn.
De twijfel in het eerste deel dat Harris 1 mogelijk toch iemand anders is dan hij denkt te zijn had van mij sterker gemogen, met het verder uitspelen van nieuwe twijfel en de eerste mogelijke symptomen van een complot. Het mag wel wat langer duren allemaal, geleidelijker in plaats van in sprongen en het mag zeker indringender. En ingewikkelder ook trouwens.
Bruno Ganz voegt gelukkig wat subtiele kracht toe. Het is maar goed voor het spelevenwicht dat hij niet te lang meedoet, wat Liam Neeson lukt dat niet. Op het moment dat Ganz speelt is het alsof hij te sterk is voor deze film en het verhaal naar zich toetrekt. Het verschil is eigenlijk te groot, als vers fruit naast een glas aanmaaklimonade met teveel water. Zijn bijdrage aan het verhaal is opvallend onder de maat. Laten we het houden op een misser van het scenario.
Dat Harris1 bij een klap op z'n hoofd opeens weer (bijna) weet wat hij kwam doen is wel een zwaktebod van het scenario. Blijkbaar was het moeiljk een weg terug te vinden. Of de producent ging het anders te veel kijktijd nemen. Ik denk dat de gemiddelde kijker wel wat kan hebben. Het is nu net of het ontrollen van de puzzel in je gezicht wordt geduwd.
Zoals de taxichauffeur tegen Harris zegt over de buren als ze samen op het bed ziiten: 'He never goes for very long' .
schram101
Niet bijster origineel concept, maar wel een interessant concept. Helaas weet Unknow, ondanks dat ik de plotwending niet direct zag aankomen, niet boven de middelmaat uit te steken. Neeson staat op de automatische piloot en word ondergesneeuwd door Bruno Ganz, wat een held is die man toch!
Grootste minpunt van de film is toch het mysterie zelf, het is gewoonweg niet spannend genoeg over de hele speelduur te boeien. Het raakt nergens de ondergrens, maar is ook absoluut geen uitschieter.
Makkelijk kijkvoer dus, een echte aanrader is het niet te noemen.
surgeon8
Geen moment verveeld, zat bijna continu in spanning. Je vraagt je allerlei dingen af tijdens de verschillende gebeurtenissen. Dit maakt het zien van film alleen maar mysterieuzer.
Er zijn uiteraard wat zaken die misschien onwaarschijnlijk lijken, maar uiteindelijk vind ik het absoluut een aanrader.
DjFrankie
Geeft mijn mening ook weer. ik vond dit een erg leuke film om te zien, hij is boeiend van kop tot staart

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix