Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 12 mei 2011
Vanaf 6 februari op Netflix
Plot Unknown
"Take Back Your Life"
Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn om te ontdekken dat zijn vrouw hem niet meer herkent en dat een andere man zijn identiteit heeft overgenomen. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze huurmoordenaars is Martin moe en alleen. Met hulp uit onverwachte hoek begint hij een avontuur, waarbij hij gaat twijfelen aan zijn geestelijke gesteldheid en zijn echte identiteit. Hoe ver zal hij gaan om de waarheid te achterhalen?
Dr. Martin Harris
Smith
Jones
Herr Strauss
Milsbeek
goede film, in het begin zeer sterk met een prima bruno ganz, mooi om hem weer te zien na zijn ondergang ! voorspelbaar einde maar toch een vlot lopende film !
Kanisz
Boeiende triller met goed acteerwerk van de meeste hoofdpersonen. Liam Neeson is erg sterk, en ook Diane Kruger speelt een leuke rol. De korte tijd dat Bruno Ganz in beeld is vond ik em ook top. Van dat zelfmoord plegen in films had der Fuhrer blijkbaar nog niet genoeg
... De Mad Men huisvrouw January Jones is ook hier weer mooi aan het zijn, maar nadat blijkt dat ze een huurmoordenaar is, vond ik haar acteerwerk niet zo sterk meer. Ze moet maar gewoon het onschuldige echtgenootje gaan spelen, dat is wel prima
Het verhaal had enkele leuke elementen die ik niet zag aankomen, bijvoorbeeld dat de bom gewoon afgaat. Meestal zie je dat zo'n ding in de laatste paar seconden wordt ontmanteld. Of dat eigenlijk alle personen rond Liam niet zijn wie ze lijken. Ook wel aardig is trouwens dat het allemaal in Berlijn speelt, weer eens wat anders dan een Amerikaanse stad. Deed mede hierdoor wel wat aan de Bourne films denken. Lekker wegkijken, deze film. 4*
Hoop onzin en toevalligheden die lekker wegkijken en ik morgen weer volledig vergeten ben.
3tje
Anamorph
Redelijk vermakelijke film en hoewel wat realistischer gemaakt is het plot is geleent van de film: "Total Recall" uit 1990 met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Kennelijk is dat niemand hier opgevallen maar dat zou kunnen omdat het een ander genre betreft (sci-fi).
Hmmm volgens mij schrijf ik dat hierboven ook al...dat is jou dan weer niet opgevallen kennelijk...
Toontje35
In het begin wat vreemde zaken. Daarom heb je al snel zoiets van: Gaat dit nog iets worden?
Maar uiteindelijk goed verhaal, lekkere actie; prima thriller
J&J
Vermakelijke film die me heeft kunnen boeien van begin tot eind. Voor de één voorspelbaar, voor
de andere totaal onvoorspelbaar.
Liam Neeson heeft zijn uitstekende acteerprestaties nog eens bovengehaald zoals hij deed bij Taken.
4/5
Nakkie13
Taken was beter. Afijn, dit is ook geen wraakfilm.
Vermakelijke film. Natuurlijk zijn er plot gaten en iets te toevallige gebeurtenissen, maar ik vond het toch een verrassend sterke thriller. Petje af voor meneer Neeson.
-GX.L
Voor mij niet voorspelbaar dus dat houdt de nieuwsgierigheid vast om verder te kijken wat er nou precies aan de hand is. Ook wat momenten die ik echt totaal niet had verwacht zoals anderen al hadden aangegeven de bom die alsnog afgaat.
Vond de puzzelstukjes beetje bij beetje best goed op zijn plek vallen.Toch vond ik het allemaal wat te langdradig. Misschien mijn ongeduld en nieuwsgierigheid.
Eén ding begrijp ik niet. Aan het eind hebben ze allebei een nieuw paspoort en heten ze beide Taylor van de achternaam. Dit zijn weer verzonnen namen toch? Is het een open eind, omdat ze samen vertrekken of zijn ze een een stel en is het eind goed al goed? Ik kom er nog niet helemaal uit. Maar allemaal samen toch wel redelijk goed.
Een 7.
bartuz27
Een 7.
Volgens mij zijn ze een stelletje en gaan ze samen opnieuw beginnen.
Ik vond het een erg goede film alleen de special efeckts soms iets minder.
Zadel
goede thriller waar de spanning lekker opgebouwd wordt. Je blijft kijken omdat je graag wilt weten wie hij is. Zoals hieronder gezegd veel onverwachtte wendingen in de film. Ook de achtervolg scene's etc zijn leuk en kijken goed weg. Ook mooi dat berlijn de filmlocatie was, geeft toch een ander sfeertje wat zeker bij deze film past
Neeson speelt erg goed en ook de wat kleinere rol van bruno ganz is erg goed neergezet.
Leuke en goede film voor een vrijdagavond
-GX.L
Volgens mij zijn ze een stelletje en gaan ze samen opnieuw beginnen.
Ja dat vind ik ook het meest prettige idee
. Bedankt.
Bibelonseberg
Ja....spannende film hoor, met verassende wendingen. Ik heb toch wel een paar keer op het puntje van m'n stoel gezeten. Super!
Keane1983
Een goed onderhouden film. De vaart zit er lekker in.
Echte actie scenes zitten er niet in (had ik wel verwacht gezien Liam de "nieuwe actieheld" wordt genoemd).
Acteerwerk is niet van iedereen even goed, maar voldoende om alles meer dan goed vol te kunnen houden.
Het verhaal is leuk om naar te kijken en kent een goede/leuke plotwending.
Het enige minpuntje van de film vind ik dat er een aantal dingen niet kloppen in de film, die gewoon fysiek niet mogelijk zijn. Voorbeeld: Martin en zijn voortvluchtige iligale vriendin vluchten uit het apartement, uit het raam kijkt de huurmoordenaar...Martin rijd met een rotvaart weg en nog een paar seconden later komt de huurmoordenaar hen achterna gezeten!!! Zo waren er nog een paar voorbeelden te noemen.
Was dit een groot nadeel?? Nee, ik vond van niet. Ik vermoed niet dat ieder dit zal opvallen gezien de vaart die de film kent.
Kortom, een lekkere wegkijk film die je wel eens gezien moet hebben.
Van mij een ruime voldoende. 3,5*
_RIP_Ivanhoe
Leuke wegkijkfilm, verveelt eigenlijk niet. Mooie beelden in Berlijn. Ik vond het een 3,5 waard.
Banjo
- 2035 berichten
Onzinnig en vrij standaard hoor! de duitsers spraken ook wel erg makkelijk de engelse taal..
maar vooruit toch 3 sterren voornamelijk voor die duitse spion!
cantforgetyou
- 1954 berichten
Ik vond deze film erg goed gemaakt. Wel heb je een paar vraagtekens bij Liam. Bijvoorbeeld waarom is hij plotseling een 'good guy' geworden en voorheen een huurmoordenaar? Waarom leggen de overige twee huurmoordenaars niet aan hem uit, dat Liam even op de achtergrond moet blijven? Toch geef ik de film 4 sterren, omdat er veel spanning en actie inzit. En een slim doordacht verhaal. Mijn partner moest mij af en toe bijpraten en dat heb ik niet snel.
mnrk
Een prima actie film van Jaume Collet-Serra....
Het verhaal is prima en wordt ook op een prima manier gebracht, mede door door het uitstekende acteerwerk van Liam Neeson is dit een prima film om naar te kijken.
Ook de locatie "Berlijn" is goed gedaan, is eens wat anders dan de "bekende steden " die altijd voorkomen, en dan ook gebruik maken van Duistalige acteurs (Sebastian Kock, Bruno Ganz en Karl Markovics) maakt de film alleen maar beter.
Thorak
De trailer is redelijk chaotisch, maar het concept vn het verhaal kan best wel eens boeiend zijn...
Aardige film, waarbij vooral het eerste uur goed werkt.
Dat gedeelte van de film is het meest mysterieus en vraag je je soms af hoe alles nu precies in elkaar zit. Het tweede gedeelte van de film is een stukje minder, vooral omdat de film ook reeds diverse bereden paden bewandelt.
Veder bevat de film behoorlijk wat toevalligheden om echt goed te zijn. Toch is het allemaal behoorlijk onderhoudend en kent de film ook zeker zijn goede momenten. Neeson doet het prima en laat wederom zien in een film als deze zijn mannetje te kunnen staan. Kruger vond ik dan weer matig acteren, terwijl Bruno Ganz wel een mooie bijrol heeft.
Al met al geen slechte film, vermakelijk bij tijd en wijle, maar ook een film die je zo weer vergeten bent.
Fast Eddy
Goed opgebouwde film in z'n genre
Prima acteerprestatie's
(Voldoende) Realistisch opgebouwd en prima actie.
Doet wat denken aan de Bourne trilogie
560bri
Goed tot zeer goed ( af en toe ) goede verhaal, verrassend, spannend en goed opgebouwd. Helaas, weer een zeer slappe einde.
snodaap
Kruising tussen Frantic (1988) en tig andere films die geent zijn op Ludlum, Grisham, etc.
Maar of het nou het betere jatwerk is of slechter verzonnen, dat is maar de vraag. De soundtrack is in ieder geval overduidelijk een (wat slap) aftreksel van die van Jason Bourne, net als de locatie en het meisje en het de close ups van het schakelen van de versnellingsbak. Toch denk ik dat iemand met een goed stel hersens de ontknoping toch zeker 20 min. van te voren moet hebben zien aankomen. Afgezien van de 5 mijmerende overbodige hollywood minuten die daar meestal, en ook dit keer op volgen. Vakkundig doch afgezaagd.
Adolf Hitler acteert hier trouwens best aardig.
aburex
Prima film!!.Spanning wordt langzaam opgebouwd en het einde is volgens mij, zoals sommigen beweren, totaal niet voorspelbaar. Weer een sterke rol van Neeson.
SunChaser
Halverwge de film had ik wel door hoe het zat maar het is ook leuk gelijk te krijgen. Vond het verhaal niet schokkend, het is geen Bourne maar wordt goed geacteerd en dat er Duits wordt gesproken door Duitster is een pluspunt.
Embie
Ik vond het geen goede film. Het verhaal vond ik erg saai en onlogisch. Als dit dan nog word gecompenseerd door veel actie dan zou de film beter zijn geweest. Maar ook dit punt vond ik erg tegenvallen. En het acteren vond ik ook erg matig...
Rosicky
Niet onaardig.
Unknown moet het volledig hebben van plottwists, maar dat hoeft geen ramp te zijn. Jammer dat het zo kort duurt tot je als kijker zeker weet dat Neeson wordt achtervolgd. Dat gaat te koste van de spanning. De scene die Frank Langella en Bruno Ganz met elkaar delen is met afstand de beste in de film. Ook daar is het echter bijzonder jammer dat de spanning niet wat beter wordt opgebouwd. De grote ontknoping komt zo´n kwartier voor het einde is lang zo gek nog niet. Niet bijster origineel, maar wel acceptabel.
larsk0
Het is best een aardige film, het plot is een beetje makkelijk en het einde een beetje suf, maar al en al is het de moeite wel waard. Liam Neeson is perfect voor deze rol, Bruno Ganz is erg sterk, verder is de kwaliteit van acteren bij sommige acteurs van bedenkelijk niveau, maar omdat de makers een beetje multi-culti proberen te zijn, stoort dit niet echt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Warrior