Genre: Drama / Horror
Met onder meer: Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue en Alice Braga
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Hongaars, Russisch en Latijn
Releasedatum: 3 maart 2011
Plot The Rite
"You can only defeat it when you believe."
'The Rite' volgt de sceptische seminariestudent Michael Kovak (Colin O’Donoghue), die de VS verlaat om een studie te gaan volgen op een uitdrijvingsschool aan het Vaticaan. Tijdens zijn studie in Rome, ontmoet hij een onorthodoxe priester; Vader Lucas (Anthony Hopkins). Deze leidt hem al snel naar ''de donkere zijde'' van zijn geloof...
Father Lucas Trevant
Rosaria
Francesca
Vincenzo
barcam
Saaie film gebaseerd op "ware feiten", allemaal zeer braaf en katholiek. Dat de meeste zogenaamde "duiveluitdrijvers" meer goed dan kwaad doen en dat de bezetenen meestal gewone geesteszieken zijn wordt wijselijk verzwegen. Hopkins haalt zijn gekende trucendoos boven om zo "bangelijk" mogelijk over te komen. De Exorcist is een film die zal blijven hangen dit is echt troep.
ken1976
Hier had ik wel meer van verwacht.. maar goed, het laatste deel van de film en Hopkins trekken deze film qua waardering ,voor mij,naar een voldoende!
Een tegenvallertje ... als je het met een klassieker als 'the Exorcist' gaat vergelijken ,maar ik heb me toch wel enigszins vermaakt!!
daarom 3,0 sterren!!
RickZ
Langdradig horrordrama over bezeten mensen en een sceptische priester, nergens eng, nergens spannend.
Matte vertoning, ondanks het mooie camerawerk en de degelijke cast. Het begin is nog wel interessant en veelbelovend, maar al snel verzandt het geheel in een tweederangs Exorcist-wannabe, compleet met rare stemmetjes en veel geleuter over geloof. Hier en daar een creepy scene, maar het fantasieloze script, compleet met futloze climax, kan de film niet boven de middelmaat doen uitstijgen. Altijd leuk om Rutger Hauer weer eens te zien, dat wel natuurlijk.
Mee eens!
sdr
Deze film had vele malen beter gekund en gemogen, maar desondanks toch van genoten.
Colin O'Donoghue hadden ze een iets andere rol moeten aan meten, ik vond hem een beetje zielig overkomen, hij is zoekende dat is wel duidelijk, alleen daarin zijn te ver in doorgeschoten vind ik.
Anthony Hopkins is en blijft de beste acteur voor mij.
Rutger Hauer speelde een goede rol en blijft een imposant figuur.
Wij hebben er van genoten.
Colombo
Tjaa wat moet je hiervan denken. De ene houd van God / Duivel / Geloof en de ander niet. Gewoon verstand op 0 en kijken maar. Alleen Anthony Hopkins was goed (dankzij hem heb ik ook gekeken) en paar special effects and thats it. Verhaal was lachwekkend en ook sommige personages. En tot slot zat er te veel HOLLYWOOD saus op / te voorspelbaar!
Ik vond het niet veel aan op een aantal scene's na. 2*
purekillah
Mensen, als je erwtensoep en 90 grade koppen draaien verwacht, moet je deze niet gaan kijken want dan kom je bedrogen uit.. Ik vond deze film echt super. Van mij een 4.5*
Prachtig hoe je ook echt het zinnetje uit de film gebruikt
lagaiske
Anthony Hopkins speelt hier opnieuw een indrukwekkende rol.
Kreeg net als bij silence of the lambs opnieuw dat Hannibal gevoel.
Goed verhaal die zich rustig opbouwt naar de climax toe.
Niet voor mensen die continu horror in beeld verwachten.
lau12345
Lang geleden zon mooie film gezien als deze .
Nu is dit ook mijn genre qua films dan ook .
Anthony Hopkins op zijn best , zoals we hem kennen .
Het verhaal is natuurlijk een beetje standaard , maar door het zeer goede acteerwerk is dit gewoon een super mooie film .
Van mij gewoon 5* dik verdiend .
Een geniaal eerste uur met werkelijk adembemende shots en een geweldige opbouw om daarna langzaam maar zeker iets in te zakken, de scenes met het zwangere meisje ( Marta Gastini)
waren het hoogte punt van de film. Ook leuk om onze eigen Rutger Hauer weer eens langs te zien komen . De mooie Alice Braga uit Brazilie zorgt voor het vrouwelijke schoon
hedrick
The Rite is een film, waarbij je van te voren er niet met hoge verwachtingen in moet gaan, zoals ik
als je het vergelijkt met huiveringwekkende exorcist films zoals The Exorcism of Emily Rose of de moeder aller exorcist films The Exorcist, want The Rite is in dat opzicht, op een enkel schrikmomentje na, een behoorlijke tegenvaller. Je zou bijna eerder denken, dat het een film betrof over schizofrenie dan exorcisme en op het eind dacht ik ook even dat Anthony Hopkins zijn rol als priester verwarde met de rol van de eeuwige sarcast Hannibal Lecter, maar daarvoor zat hij toch echt in de onjuiste film. Omdat de film ondanks dat het niet best was de aandacht enigzins vasthoudt niet een 1* maar een 2*
Davidus
Slechte film zeg.
Leek nog wel wat door Anthony Hopkins, maar ook hij kon deze film niet redden.
Superslecht spel van Colin O'Donoghue, irriterend, afwezig, past totaal niet in deze film.
Verhaal loopt niet, rare wendingen en dat hele uitdrijvingsgebeuren is al helemaal ongeloofwaardig en onlogisch.
Nee, zonde van je tijd
Teleurstellende film.
Dat kan wel geconcludeerd worden nqa het zien van deze film. Het begint allemaal nog wel aardig, en vooral in het eerste gedeelte, slaagt de film erin om bij vlagen erg sfeervol over te komen. Er zitten een paar sterke scenes in en tot dan toe lijkt het nog de goede kant op te kunnen gaan.
In tweede gedeelte zakt de film echter ver weg. O'Donoghue acteert matig, terwijl Hopkins ook niet veel bijzonders laat zien. Het meest teleurstellende is het standaardverloop van het verhaalte, waarbij vooral de duivel op het einde veel te makkelijk verslagen wordt. Clichés verder in overvloed in deze film. Wel moet nog gezegd worden, dat de mensen die bezeten zijn er erg goed uitzien. Op dat gebied is de film dan weer wel in orde.
Uiteindelijk is het een matige film, die er best goed uitziet, maar nergens spanning kent en mede ook daardoor in de tweede helft hopeloos wegzakt.
Waku
Zeker geen slechte griezel/horror film.
Probleem is met dit genre dat het thema al zo vaak en regelmatig is uitgekauwd.
Je weet wat er zo'n beetje wel gaat gebeuren als kijker.
De laatste pakweg 20 minuten wordt "The Rite"wel behoorlijk spannend.
Er hangt in elk geval een prima akelig sfeertje rondom de film en Anthony Hopkins maakt een hoop goed in zijn rol. Een voldoende voor "The Rite" in zijn totaal.
Macmanus
Håfström
De man lijkt me eentje waar ze in Hollywood wel van houden. Krijgt een oud script toegezonden, krijgt er drie acteurs bij en een nette zak met geld. Niet teveel om er een zooitje van de maken, niet te weinig om het hem te lastig te maken. En dan levert meneer een oerdegelijke film af. Zo een film waarbij je naar buiten loopt en denkt "uhm eigenlijk was die niet echt goed, maar het zag er wel netjes uit" en daar dan maar punten voor gaat geven. Dat doe ik ook 1 extra punt voor het nette uiterlijk. Maar verder was het een ongeïnspireerde drol van een film.
Filmpie1
Deze film viel me toch iets tegen.
Setting vond ik wat te eentonig.
+1 voor Hopkins.
The viking
Dacht een film van het beklemmende niveau als The Exorcist of The Exorcism of Emily Rose te gaan aanschouwen .Wat een enorme teleurstelling! Wie die flapdrol van een Colin O'Donoghue(kende hem overigens niet) voor deze film gecast heeft verdiend een verbanning naar een werkkamp in Siberië.
Gespeend van ook maar enige visuele expressionele vaardigheden moet deze grijze muis de film samen dragen met de arme Anthony Hopkins die het helaas ook niet alleen af kan en eigenlijk onder zijn kunnen acteert.Alice Braga is ook buitengewoon matig en Toby Jones(Father Mathew) die in het begin ten tonele verschijnt lijkt meer op een karakteristieke potloodventer dan een priester.Het magere script(wel boordevol met een schat aan clichés) en de overdreven geluidseffecten tijdens bepaalde scènes(terwijl er 0.0 % spanning in de film zit) komen erg geforceerd op mij over en wekt louter irritaties bij mij op.Een afknapper dus
Onbedoeld grinniken.
Hopkins gaat tegen het einde behoorlijk los, maar dat is tevens het moment waarop de kijker zich zal realiseren dat het verhaal volledig ontspoord is. Des te sneuer, want alle ingrediënten voor een goede griezelfilm waren aanwezig.
Feit is dat het script uitermate slap is en Braga en O'Donoghue weinig charismatisch zijn. Wanneer de grote finale zich afspeelt voelt alles zo misplaatst aan dat een en ander soms aan een parodie doet denken. Met onbedoeld grinniken als gevolg.
Doorsnee.
_Moonwalker
Anthony Hopkins redt de film van de ondergang. Vond hem altijd al een erg goede acteur en hij heeft me weer niet in de steek gelaten.
3.0 vooral door Hopkiins!
don_angelo
heb deze film gezien en ik vond het een goede film met een meesterlijk anthony hopkins. En Colin O'Donoghue vond ik ook erg goed spelen top film een aanrader.
Daan258
erg goeie horror/thriller..
begin was wat saai maar werd later erg goed.
hendriks
goede opvolger van the excorsist en vond hem zelf nog wat beter de acteurs waren subliem vond ik alles paste
xxc
Wauw, wauw en nog eens wauw!
Altijd heb ik daar al een zwak voor gehad. Films die gaan over exorcisten en het christelijke geloof (inclusief de duivel). Ik heb er dan ook al een heleboel gezien.. Omdat Anthony Hopkins, naar mijn mening, een van de beste acteurs ooit is, wou ik deze heel graag zien. Gisteravond heb ik hem bekeken in de bioscoop..
Je komt in het leven van Michael Kovak. Michael is een jongen die niet weet waar hij in gelooft, en iets nodig moet hebben wat hem zeker maakt van het feit dat er meer is. Colin O'Donoghue speelde dit goed. Niets op aan te merken. Dit was echter wel de eerste keer dat ik hem zag.
Je ziet Rutger Hauer nog voorbijvliegen als zijn vader.. Wat heeft die man het toch vergeschopt he.. Tevens ook een erg goede acteur.
Over Anthony Hopkins ga ik niet veel vertellen.. Ik denk dat (bijna) iedereen het wel met mij eens is als ik zeg dat die man talent heeft! Heel veel! Hij zette de rol van Vader Lucas zo verschrikkelijk goed neer... zeker toen hij langzaam maar zeker bezeten raakte.
Ja, deze goede man wist mij zo goed te overtuigen van zijn rol dat ik de film toch eng begon te vinden..
Deze film draait dan wel eigenlijk om het leven van Michael (Colin O'Donoghue), maar Anthony speelt écht de sterren van de hemel.
Een heel ander soort 'exorcist'film dan je gewend bent. Het verhaal zelf komt ietwat traag op gang. Gedurende ongeveer een uur zit je wel in een lekker sfeertje, en zijn er een aantal kleine dingen die wel wat doen met je.. Maar na het uur/1 uur 15 min begint het pas echt..
Mooi verhaal, goede acteurs.. Van mij had het 'gebeuren' wel wat eerder mogen beginnen. Maar aan de andere kant... het hoort er wel bij. Dus misschien is het alleen maar goed zo!
Lestat
dit vond ik nu eens een steengoede horrorfilm !
Antony Hopkins blijft een fantastisch auteur, diep respect voor zijn acteertalenten
Film was een beetje da vinci code meets the exorcist, maar zoveel beter dan gelijk welke andere horror van pakweg de laatste 2 jaar
Gabyvon
Dit is ook geen horror zoals bijv. Saw ...het verhaal en de effects zijn het niet bij deze film...maar wat de film goed maakt is het fenomenale en briljante acteerwerk van sir Hopkins...overigens kan Colin er ook wat van!
mock turtle
Wat me beviel is dat dit niet zomaar een horrorverhaaltje met wat schrikmomentjes en gore scenes was, maar probeerde om meer te zijn en er de nodige portie drama tegenaan gooide. Daarvoor werd dan ook lekker de tijd genomen en met Rome als decor werd er genoeg aan het sfeergehalte gedaan.
Het moment dat de 'ongelovige' student eindelijk tot inkeer komt, is echter (zeker voor zo'n lange film) veel te snel afgeraffeld en is erg klungelig uitgevoerd. Zijn acteerwerk was de hele film al niet al te best, maar in dit gedeelte zakte de film toch wel even af naar B-filmnivo. Alice Braga is dan wel best prettig om naar te kijken, maar heeft me als actrice tot nu toe evenmin kunnen bekoren. Nee, neem dan maar Hopkins of, haast nóg beter, het acteerwerk van dat jonge bezeten meisje!
Het einde van de film is degelijk, maar standaard. Een extra clou of twist was, zeker in een film over bedriegelijke demonen, wel op z'n plaats geweest.
Boeiend genoeg voor 'n keertje, maar al met al helaas toch niet verrassend genoeg. 3*
Fast Eddy
Goed opgebouwde 'klassieke' triller/horror.
Acteerprestaties zijn best ok.
Maar voor mij hoefde deze film niet. 'k had het gevoel alles al eens eerder gezien te hebben.
Ze brachten niks nieuws of verrassend.
Een voldoende (neutrale) 6/10
erpunited
Ik vond het begin enorm saai. Ik kwam niet echt in de film. Het acteerwerk is goed alleen het verhaal kon mij niet bekoren. Erg langdradig.
Chupacabras
Redelijk goede horrorfilm, niet een waar het bloed in het rondspat en de bezetene alles constant onderkotst etc, maar wel degelijk goed gemaakt. Iets realistischer (als dat uberhaupt kan) dan de exorcist en daarom waarschijnlijk voor velen een tegenvaller.

The World's Fastest Indian

55 Steps
Biografie / Drama, 2017

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010
vatican (holy see)exorcismeviolinistgodpriesterziekenhuiskerkduivelmiscarriageroman catholic churchexorcistdisbeliefroman catholicseminarylimptoadclergyformalinwalking canescepticism horrified