• 9.377.278 stemmen

Met onder meer: Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue en Alice Braga

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Hongaars, Russisch en Latijn

Releasedatum: 3 maart 2011

Plot The Rite

"You can only defeat it when you believe."

'The Rite' volgt de sceptische seminariestudent Michael Kovak (Colin O’Donoghue), die de VS verlaat om een studie te gaan volgen op een uitdrijvingsschool aan het Vaticaan. Tijdens zijn studie in Rome, ontmoet hij een onorthodoxe priester; Vader Lucas (Anthony Hopkins). Deze leidt hem al snel naar ''de donkere zijde'' van zijn geloof...

avatar van Metalfist

Metalfist

1408 was een goede film maar dit komt nogal cliché over. Misschien dat Håfström hier nog wel iets van weet te maken.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Jaja een sceptisch personage en gebaseerd op true events (..)

Hopkins in een priestergewaad is dan weer wel apart

avatar van erik1677

erik1677

Drama!? net de trailer gezien maar dit lijkt me gewoon een uitstekende horror/thriller.

Echt a must see

avatar van eppo349

eppo349

Altijd boeiend: De kerk en bezetenheid, goed voor wat kippenvel momenten.

avatar van the new guy

the new guy

Het zal er op uitdraaien of het nou wel of niet de duivel is. Als het de duivel is wordt het een kutfilm, als het een ziek meisje is die aan de kluwen van de kerk moet ontsnappen niet.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

the new guy schreef:

dan kan ik niet begrijpen dat films als lord of the rings in jouw top 10 voorkomen. uit jouw reactie kan ik afleiden dat je de kerk onzin vindt. dat kan zijn, maar het blijft een FILM. in een film kan alle fantasie van een regisseur voorkomen. dus des te beter als het de duivel is.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

looking forward...

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van 009

Hopkins zal hier toch wel de show stelen,

in de trailer deed hij me toch soms denken aan Dr. Hannibal Lector....

ik hoop dat de film wel geen te grote fantasie gehalte zal bevatten,

anders wordt dat toch wel balen denk ik hoor...

avatar van Revolt

Revolt

Hele vette trailer!

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Nou lijkt me wel aardig, zie ik in de trailer staan Inspired by a true story. Werkt toch wel een beetje op de lachspieren. Trailer ook maar niet verder gekeken, meer omdat het ook al wat kan spoilen. Toch zegt inspired by a true story niet zoveel, is iets anders dan based on a true story bij mijn weten. Ga deze zeker wel kijken!

avatar van maithekke

maithekke

ik ben heel erg benieuwd

Grote fan van Hopkins.

avatar van 606

009 schreef:

Hopkins zal hier toch wel de show stelen,

in de trailer deed hij me toch soms denken aan Dr. Hannibal Lector......

Ik zag het aan de poster al, dezelfde creepy blik.

avatar van killer13

killer13

de trailer ziet er eng uit, maar op rotten tomatoes krijgt ie voorlopig maar 17%. zeg wat je wilt maar dat is wel erg mager. ach ja, ik wil em zowiezo zien en met wat geluk kan ik dat over een uur doen

avatar van dje-em

dje-em

Geloof rotten tomatoes niet. Dit is een vrij goede film. Hopkins is erg sterk. Gewoon een kans geven deze film.

avatar van Bozkurt

Bozkurt

Lijkt me zeker een goed film eentje die op mn lijst van must see komt.

avatar van Kusturica777

Kusturica777

Heel slecht en vaag verhaal dus 3 x niks

avatar van mcsnuitje

mcsnuitje

door de trailer ben ik wel nieuwsgierig geworden, en hopkins dat moet wel goed zijn toch

avatar van Denny&Melenie

Denny&Melenie

eppo349 schreef:

Altijd boeiend: De kerk en bezetenheid, goed voor wat kippenvel momenten.

Juist van dit soort films hou ik van die scream dingen mag wel leuk zijn maar echt horror nee dit is voor mij horror duivels demonen en weet ik het allemaal super ga hem zeker kijken

avatar van madmax1

madmax1

Gewaagde rol van Hopkins, het verhaal is moeilijk te volgen,sommige stukken terug moeten spoelen, was ik de draad helemaal kwijt.

Inderdaad voor de echte liefhebber, van ongewone horror, 2uur spanning tenekrommend.

avatar van cavia

cavia

De trailer zag er veelbelovend uit, vooral Anthony Hopkins spreekt me erg aan. Echter viel de film me tegen. Een hoog "the ring" gehalte en vrij weinig verhaallijn. Vooral aan het einde van de film als blijkt dat ze toch de duivel in zich heeft, vrij voorspelbaar. Ik had er meer van verwacht.

2,5/5

avatar van nesta13

nesta13

De film had een makkelijke verhaal van een jongen dat 'stage' gaat lopen in de exorcisme-branche... Dus zo moeilijk was het niet om de film te volgen. Ik vond het heel beknopt en sterk vooral de details van de film. Ben een fan van horrorfilms en vooral van de niet overrated schrikfilms maar meer van de 'echte' horror. Af en toe was het wel een beetje propaganda van de kerk en van "Als je gelooft zal er je niks overkomen".. Maar goed dat kan dan wel.

Hopkins speelde erg goed met af en toe de nodige humor erin. Af en toe kreeg je wel rillingen zoals (de beetje voorspelbare) telefoontje met de vader van de hoofdrolspeler dat blijkt dat zijn vader uren geleden dood was verklaard en dus met zijn geest praatte, echter vond ik de stuk met de kleine bezeten jongentje erg goed. Dat hij midden in de film ergens tegen zijn moeder al had gefluisterd dat de vader van de hoofdrolspeler dood zou gaan.

avatar van lucas_s

lucas_s

De trailer ziet er goed uit! Ben zeer benieuwd naar het acteerwerk van Hopkins, maar ook zeker naar de voor mij nieuwe gezichten Colin O'Donoghue en Alice Braga. Ga denk ik toch maar een bezoekje wagen!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Vond hem zeker niet slecht. Film komt traag op gang, maar is later wel spannend en soms zelfs eng. Mja.. kan ook aan mij liggen. Ben overigens totaal geen horrorfan/kenner.

avatar van gniuz88

gniuz88

Het verhaal heeft niet super veel om het lijf, maar desondanks vond ik het een goede film. Met vlagen erg spannend en duister, vooral het gedeelte waar Anthony Hopkins bezeten raakt door de duivel. Hij speelt weer meesterlijk. Misschien niet zo goed als in de Hannibal films, maar het komt wel in de buurt. Als je van duistere films houdt is dit zeker een aanrader!

avatar van kenza81

kenza81

Ik wil deze film deze week kijken.

Wat me het meeste aantrekt is dat het gebasseerd is op ware gebeurtenissen anders zou ik hem niet gaan kijken. En anthony hopkins is een goeie acteur ik ben echt benieuwd..

avatar van maikel01

maikel01

Anthony Hopkins... Een van de beste acteurs ooit! De triology van The silence of the lambs , hoe hij in zijn rol blijft is perfect! Hopelijk wordt dit ook een goeie horror/thriller?!

avatar van willem_45

willem_45

Ik ga hem woesdagavond zien, heb er wel goede berichten over gehoord.

Ik ben erg benieuwd...

avatar van ossman1987

ossman1987

vervelende film alleen het acteerwek van hopkins maakt deze film beter dan the exorcist.