Genre: Drama / Horror
Met onder meer: Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue en Alice Braga
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Hongaars, Russisch en Latijn
Releasedatum: 3 maart 2011
Plot The Rite
"You can only defeat it when you believe."
'The Rite' volgt de sceptische seminariestudent Michael Kovak (Colin O’Donoghue), die de VS verlaat om een studie te gaan volgen op een uitdrijvingsschool aan het Vaticaan. Tijdens zijn studie in Rome, ontmoet hij een onorthodoxe priester; Vader Lucas (Anthony Hopkins). Deze leidt hem al snel naar ''de donkere zijde'' van zijn geloof...
Father Lucas Trevant
Rosaria
Francesca
Vincenzo
puckb96
Na het zien van deze ( horror ) duivel-uitdrijving van een film, was ik wel een beetje teleurgesteld.
Het kwam voor mij niet angstaanjagend over of eng etc etc
Sommige elementen waren behoorlijk gejat uit het orginele bekroonde The Exorcist.
Hopkins kwam voor mij over, dat hij deze rol niet echt serieus nam, of hij kan het niet geloofwaardig overbrengen, dat zal het wel zijn.
Ook toen Hopkins die lange jas en een hoed, en ook nog eens een koffertje droeg, dacht ik gelijk aan The Exorcist, ( Merrin ) en ook nog eens schuin omhoog keek, zakte mijn broek al af.
slappe aftreksel is het eigenlijk.
gejat ook nog eens?
welke scenes dan?
deze film heb ik ook niet echt het idee dat ie bedoeld is om eng te zijn.
cor1946
Een mooie rol gespeeld door Anthony Hopkins. Een zeer goede acteur in een redelijke tot goede film. Er waren wel goede scenes in de film. Daarom maar 3 sterren.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Het verhaal is misschien niet zo origineel, maar de film ziet er goed uit. Mooi camera werk, prachtige muziek, heldere fotografie, kleuren, sfeer etc. Dat maakt de film tot een 'goed'.
m1chel
- 1948 berichten
Sir Anthony Hopkins zet weer een ijzersterke rol neer als Father Lucas Trevant. Origineel of niet, ik vond het een scary film, en ik ben niet zo snel onder de indruk van scary films, of voor wat daar voor door moet gaan. De prachtige beelden, de mooie muziek en het prima inelkaar gezette verhaal waren een prima combinatie voor een goed onderhouden griezelige religieuze suspense thriller. Ik was persoonlijk helemaal niet onder de indruk van "The Exorcist" en ik vind dat ook een zwaar overschatte film, die compleet geen kippenvel bij mij deed oprijzen. Deze film deed dat met bepaalde scéne's zeker wel, maar dat is gewoon een kwestie van smaak denk ik.
area51
Maar goed dat Hopkins hier laat zien wat acteren betekent , want voor de rest is dit huilen met de pet op
Boeikens
Uiteraard wordt deze vergeleken met The Exorcist en het bijna even vanzefsprekend dat hij daar niet aan kan tippen. Toch is The Rite daarom niet slecht.
Het verhaal, echt of niet, is nergens spannend maar zit wel mooi in elkaar.
Ook mist de film aan tempo en voor het huidige horrorgenre misschien wat actie en gore.
Sterk zijn dan wel de acteurs met vooral een, weeral, overtuigende Hopkins die zelfs in een redelijk tamme film nog wat sfeer kan brengen.
Leuk om eens te zien maar zeker geen topper.
Semsoethot
Ik heb met genoegen naar deze film zitten kijken. Een duistere film, letterlijk en figuurlijk met een goed verhaal, redelijk (O’Donoghue) tot goed (Hopkins, Braga) acteerwerk, dus wat mij betreft geslaagd zonder nu direct groots te zijn.
de gekste
Trailer zag er veel belovend uit de film was dat zeker niet
Ik mis de spanning en vond het langdradig
Geen aanrader als je de exorcist gezien hebt
RRT
Bijna 2 uur lang, maar geen moment verveeld. Weer een heerlijke Hopkins en ook O'Donoghue overtuigde. Ik vond m dus zeker de moeite waard.
DaKKiE1984
Trailer zag er veel belovend uit de film was dat zeker niet
Ik mis de spanning en vond het langdradig
Geen aanrader als je de exorcist gezien hebt
Ik vond The Rite zoveel beter dan The Exorcist, zoals hierboven mij gezegd wordt, bijna 2 uur lang, maar zeker geen minuut verveeld.
Anthony Hopkins zet een schitterende rol neer, zoals alleen hij dat kan, maar ook Colin O'Donoghu en Alice Braga speelden overtuigend.
Ik ben normaal helemaal niet van dit genre, maar deze film heeft me werkelijk met kippenvel achter gelaten.
Stem verhoogd van 4* naar 4,5*.
Edit: Ik zie trouwens net dat ik net zo goed m1chel had kunnen quoten, want die zegt precies wat ik denk.
m1chel
- 1948 berichten
Stem verhoogd van 4* naar 4,5*.
K. V.
'k vond hem niet mis. 'k had eigenlijk maar matige reacties over deze gehoord, maar toch is hij nog beter meegevallen dan gedacht.
Meestal zijn exorcist films niet zo m'n ding, maar deze vond me wel redelijk bekoren. De film volgt dus een jonge priester die twijfelt aan z'n geloof en om hem te overtuigen moet hij een cursus exorcisme volgen. De focus lag iets minder op het horrorgedeelte van het exorcisme als bv in andere films. Niet dat de film saai is, maar het lijkt me realistischer. Dus dit keer dus geen draaiende hoofden of zo
Voor de rest werd er wel overtuigend geacteerd en kon de film me wel de volledige speelduur boeien.
'k vond hem de moeite om eens gezien te hebben, maar desondanks hoef 'k deze geen tweede keer te zien.
El ralpho
Wisselend succes
Gemengde gevoelens bij deze film. Het begin van de film wist me aanvankelijk niet te grijpen, totdat het hoofdpersonage Michael via een uitdrijvingsschool aan het Vaticaan in contact komt met vader Lucas (Anthony Hopkins) en het verhaal begint te lopen.
De cliënte waar Vader Lucas Michael mee in contact brengt is namelijk zowel mysterieus, onvoorspelbaar en liet met momenten de haren op mijn rug meer dan overeind staan. Deze film leek een stuk beter te worden dan in de kritieken beschreven leek te worden. Of toch niet?
Helaas is dit niet het geval. Vanaf het moment dat het bezeten meisje het loodje legt gaat het bergafwaarts met de film en dit ligt gek genoeg aan grootmeester Hopkins zelf. Want vanaf het moment dat hij zelf bezeten raakt door de duivel verliest hij al zijn geloofwaardigheid, en valt zijn rol in het niet bij die van het eerder gestorven meisje. Hopkins is een acteur met vele gezichten maar laat zien dat de rol als gastheer van de duivel absoluut niet bij hem past. Hopkins jaagt in deze rol weinig schrik aan en acteerde voor mij veel te ondermaats, koeltjes en neutraal. Jammer dus dat de opzet van de film je gouden bergen belooft, en nog flink spannend wordt ook, om vervolgens als een nachtkaars uit te gaan..
Saldek
Om even op El ralpho te repliceren:
Ik ga geheel met je mee. Ik ervaarde film ook als een saaie bedoening. Het raakte niet omdat het verhaal voor mij een beetje in de ronde dwaalde. En die cliënte van Lucas was idd de enige factor die hoop bood op beter.
Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Anthony Hopkins had de show kunnen stelen maar deed het niet.
Ik denk dat het zijn leeftijd is, meer dan dat hij onbekwaam zou zijn als gastheer van het Kwaad. Kijk eens naar 'Silence of the Lambs'.....geloof me, na die film te hebben gezien is het zelfs moeilijk voor te stellen om iemand anders te plaatsen als 'mister Evil' dan de briljante vertolking neergezet door Anthony Hopkins.
Maar deze......nee, ik huurde deze omdat het een exorcisme betreft op ware feiten gebaseerd. Maakte me nieuwsgierig.....niet dus..........2*
Sijmen de Geus
Goed gespeeld en het gaat hier meer om het verhaal dan het schrikken,...
zitten wel een paar momenten tussen dat je even schrikt maar het verhaal en de grimmige sfeer maken de film goed!
Halcyon
Ontzettend irritante film over duiveluitdrijvingen waarbij de rollen van een oude priester en een ongelovige neofiet zo ongeloofwaardig zijn geschreven en ingevuld, dat het lachwekkend en ergerlijk wordt. Op het vlak van decors en locaties heeft men gelukkig een treffende sfeer weten te creëren. Hieruit concludeer ik dat men kosten noch moeite gespaard heeft, maar dat dit desondanks een zoveelste zielloos horrorproduct is waarmee men de massa wil sussen.
Montorsi
Een paar dagen geleden gezien, en was eigenlijk al vergeten dat we deze hadden gekeken.
Beetje een flauwe hap, eigenlijk al wat Halcyon hier boven schreef. Niet al te lekker geschreven personages en dialogen, en vooral een triest einde wat nogal een klef propaganda-sausje kreeg. Nog wel redelijk sfeervol, maar dat zijn die excorsisme filmpjes vaak wel. Maar verder vrij matig uitgewerkt en vond hem soms best saai.
mar007
goeie film
goed acteerwerk
ik vind dit een goeie film.
gebaseerd op ware gebeurtenissen.
vader lucas heeft ik dacht 2000 exorcismes uitgevoerd.
het zal je werk maar zijn
Jawaddedadde
Okee.
Zeker niet verveeld bij deze bij momenten aardige film. Visueel ziet het er allemaal piekfijn uit. Wat het verhaal betreft moet je wel een beetje affiniteit hebben met dat typische religieuze mumbo jumbo, maar dat vormde geen enkel probleem.
Hopkins doet het zoals altijd okee (sprak prima Italiaans trouwens) en ook de andere acteurs doen het prima. Het wordt nergens verheffend maar dit is gewoon een aardig filmpje over duiveluitdrijvingen.
nl1sms
ik heb hem afgekeken en dat is al heel wat. Ik vond hem niet goed. Beetje langdradig en niet eng. Waarschijnlijk vergelijk ik hem toch onbewust te veel met de Exorcist en dan is deze film drie keer niets. Leuk om een keer te zien maar daarna weer snel vergeten.
Layla!
Anthony Hopkins, my man, you rockt it!!
Goede film, goed verhaallijn, goede acteurs, goed sfeertje..
Ja ik ben zeer tevreden over deze film.
klini-oma
Wel een intressante film!
Wilde hem bijna niet gaan kijken om de niet zo enthousiaste reacties van anderen,
maar gelukkig toch wel gedaan!
Normaal wil ik dat een 'geestenfilm' echt eng is, maar deze is gewoon wat informatiever en heeft best een goed verhaal.
De film houdt je zeker wel in spanning en er werd ook goed in geacteerd
mar007
zo zie je maar weer dat je niet altijd van andere uit kan gaan,
je kan beter gewoon kijken en dan zelf bepalen of het de moeite waard is.
The Beast
The Rite, Een van mijn favorite horrorfilms.
Ik vond de film enorm spannend en natuurlijk weer prachtig gespeeld door Anthony Hopkins.
Zeker de moeite waard om te kijken!
Zeker knap,
Het is mij niet gelukt om deze film af te kijken, vond er helemaal niks aan!
Waackx
Zeker knap,
Het is mij niet gelukt om deze film af te kijken, vond er helemaal niks aan!
niet afkijken maar wel stemmen ?
Waackx
ja
het is jammer dat ze lui zoals jij niet van de site afgooien.
je gaat toch ook niet stemmen op een film die nog nooit heb gezien ?
hou het lekker voortaan bij je Jason Statham en Nicholas Cage troep ipv. gemiddelen van films omlaag trekken terwijl je ze niet eens afkijkt.
J0rea
het is jammer dat ze lui zoals jij niet van de site afgooien.
je gaat toch ook niet stemmen op een film die nog nooit heb gezien ?
nee
J0rea
Speciaal voor meneer "Waackx" mijn stem verwijderd omdat je blijkbaar niet op een film mag stemmen als je het voor 3/4 deel gezien hebt.
Ik vond deze film nou eenmaal te slecht om af te kijken...
Maar alstublieft Waackx!
Ik ben niet zon hele grote fan van "Jason Statham" en "Nicholas Cage" troep...
De film heeft nu niet 2.96 gemiddeld maar 2.96...

The World's Fastest Indian

55 Steps
Biografie / Drama, 2017

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010
vatican (holy see)exorcismeviolinistgodpriesterziekenhuiskerkduivelmiscarriageroman catholic churchexorcistdisbeliefroman catholicseminarylimptoadclergyformalinwalking canescepticism horrified