• 9.379.484 stemmen

Met onder meer: Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue en Alice Braga

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Hongaars, Russisch en Latijn

Releasedatum: 3 maart 2011

Plot The Rite

"You can only defeat it when you believe."

'The Rite' volgt de sceptische seminariestudent Michael Kovak (Colin O’Donoghue), die de VS verlaat om een studie te gaan volgen op een uitdrijvingsschool aan het Vaticaan. Tijdens zijn studie in Rome, ontmoet hij een onorthodoxe priester; Vader Lucas (Anthony Hopkins). Deze leidt hem al snel naar ''de donkere zijde'' van zijn geloof...

avatar van tal1b

tal1b

goeie film met leuke schrikmomenten. Mooie sfeer wordt hier opgebouwd, met prachtige beelden. Cast speelt hier ook niet slecht! Film is wat ondergewaardeerd hier op MM vind ik.

avatar van wrist

wrist

gniuz88 schreef:
Het verhaal heeft niet super veel om het lijf, maar desondanks vond ik het een goede film. Met vlagen erg spannend en duister, vooral het gedeelte waar Anthony Hopkins bezeten raakt door de duivel. Hij speelt weer meesterlijk. Misschien niet zo goed als in de Hannibal films, maar het komt wel in de buurt. Als je van duistere films houdt is dit zeker een aanrader!

treffender had ik het niet kunnen zeggen

avatar van Betamax

Betamax

Was wel aardig maar hier heb ik er meer van gezien.

Absoluut niet origineel.

En jawel Hopkins speelt prima maar dat doet hij vrjwel altijd.

avatar van revengeyo

revengeyo

mooie beelden, goed acteerwerk, alleen het verhaal is wat over de top en niet boeiend

avatar van Keane1983

Keane1983

purekillah schreef:

Prachtig hoe je ook echt het zinnetje uit de film gebruikt

Het is een gave hahaha

Thorak

Een weinig verrassende film, nouja, eigenlijk een helemaal niet verrassende film. Het verloop van de film kun je na een paar minuten al raden en zo blijkt het dan nog te verlopen ook.

Eigenlijk is het enige pluspunt dat ik kan verzinnen het feit dat Hopkins wat minder op de automatische piloot lijkt te acteren dan hij de laatste jaren leek te doen.

Het verhaal is schijnbaar gebaseerd op 2 daadwerkelijk bestaande 'exorcisten' maar geloofwaardig word het echt helemaal nergens. Nou moet je geloof ik ook wel katholiek zijn om in bezetenheid en uitdrijvingen te geloven, maar als niet-katholiek is dit alleen maar lachwekkend. Het is ook totaal niet spannend en boeiend op film gezet.

Al met al een erg flauwe, zouteloze 'exorcist' film.

Thorak

Thomas became certified to practice exorcisms after completing 40 hours of study at the Vatican's Athenaeum Pontificium Regina Apostolorum in Rome. During his time there, he met a fellow student, journalist Matt Baglio, who ended up chronicling Father Gary's journey in the book "The Rite: The Making of a Modern Exorcist," which served as the basis for the film.

In slechts 40 uur kun je dus een gecertificeerd exorcist worden...

Hier het hele artikel uit de L.A. Times.

avatar van Theunissen

Soort van "'The Exorcist" maar dan wel een zeer saaie (vooral het eerste uur). Het verhaal wordt nergens boeiend of spannend en de acteurs konden me nergens overtuigen. De beelden zagen er soms fraai uit en dan was dan ook het beste van deze film. Met pijn en moeite heb ik deze slappe hap kunnen uitkijken.

Thorak

Het verhaal word nergens spannend doordat het zich veel te serieus neemt. Neem je het onderwerp exorcisme als vermaak kun je er wel wat mee, maar als serieus katholiek onderwerp...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een onderhoudende Exorcist filmpje. Ik ken O’Donoghue trouwens nog niet maar toch vond ik dat hij wel een goede rol neerzette. En natuurlijk is Hopkins ook weer erg goed. Dit keer als duiveluitdrijver en uiteindelijk de duivel zelf. Wat betreft horror-figuranten ben je bij Hopkins op het goede adres. Ook het behekste meisje waar het allemaal om draait doet het goed en het is weer een beetje de same old Exorcism story. Het verhaal is inderdaad erg hetzelfte maar toch wel weer vermakelijk. Ook de mooie kiekjes van Rome wisten mijn aandacht erbij te houden. En we mogen natuurlijk de korte flashback rollen van Rutger Hauer ook niet vergeten. Het schijnt weer goed met hem te gaan.

Verder nog best een vermakelijke film. Hetzelfte onderwerp maar toch onderhoudend.

avatar van lobeko

lobeko

Goed en uitstekend acteerwerk in een goed verhaal wat door ondermeer de acteerkunst van Anthony Hopkins naar een goede film leidde. Ik bleef geboeid en dat heb ik alleen met een goede film/

avatar van inevitable

inevitable

vond Colin helaas niet zo sterk in deze film, maar dat kon de pret niet drukken. Erg goeie film spannender dan verwacht, mag van mij zelfs een vervolg op komen!

avatar van DwarreI

DwarreI

Een half sterretje voor het zwart maken van de koffie van de hamburgerfabriek die symbool staat voor de smaakvervlakking.

En een halfje bij het halfje voor de mobiele telefoon die afging tijdens de eerste 'demoonuitdrijving'.

avatar van LV426

LV426

Meh. langdradig, simplistisch exorcist filmpje. Weinig spanning en schrikmomenten. De "bezeten" personen zijn karikaturiaal en weinig overtuigend. Simpel vertier voor een "dreary sunday afternoon", maar meer ook niet.

avatar van Waackx

Waackx

Op zich een bekend gegeven en weinig verassend maar door de akelige,beklemmende sfeer en door het zeer goede spel van Hopkins vond ik het zeer aangenaam om naar te kijken.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Kan The Rite zijn ziel redden voordat de Duivel het vernietigt?

The Rite is eigenlijk het verhaal van sceptische student genaamd Michael Kovak die een exorcisme-school bijwoont. Michael ontmoet dan uiteindelijk een priester genaamd Vader Lucas (gespeeld door geniale acteur Anthony Hopkins) en die moet eigenlijk bewijzen aan Kovak dat de Duivel werkelijk bestaat. Ik ben een grote fan van exorcisme en films die te maken hebben met demonisch bezeten zijn. Ik was daarom ook wel benieuwd naar The Rite. Ook ben ik een grote fan van Anthony Hopkins: hallo Silence Of The Lambs? Hoewel ik niet zooooooooo benieuwd was naar deze film ben ik blij dat ik hem heb gezien. Ik wil beginnen over de negatieve aspecten: zoals het tempo. Deze film is af en toe een beetje sloom. Sommige scènes zijn echt lang. Maar wat ik dan wel flauw vind is de rating van RottenTomatoes. Belachelijk! We weten het waarschijnlijk allemaal: critici houden niet van horrorfilms. Maar de score is ook wel overdreven laag. Doordat deze film zoveel negatieve reacties krijgt, missen mensen iets. Dit is toch wel een redelijk filmpje vind ik zelf. Er zitten misschien wel wat minpuntjes in maar voor wat het is is het echt een prima film. En wat ik dan ook vreemd vind van de critici is dat ze deze film vergelijken met The Exorcist. We weten allemaal dat niks The Exorcist kan overtreffen. Dus bekijk deze film en vergelijk hem niet met The Exorcist. We weten toch al dat ie niet beter is!

Nu hebben we de minpuntjes gehad. Op naar de plus! De cast! De cast is zo goed in deze film. De beste is natuurlijk Anthony Hopkins. Ik zat met open mond te kijken naar zijn prestatie. We weten allemaal dat Anthony Hopkins het altijd top doet in films. Maar in deze film deed ie het weer geweldig! Vooral op het einde. Het is gewoon echt geweldig acteerwerk. En tja dat is eigenlijk voorspelbaar dat dat goed is met Anthony Hopkins erin dus ja ik zal er niet te diep op in gaan. Nou de enge scènes (we kijken natuurlijk een horrorfilm om bang te worden). Voor een PG-13 film is The Rite een spannende film. Ik moet met name zeggen dat de spanning zeer realistisch in beeld is gebracht. Het is niet echt overdreven zoals hoofden die helemaal 360 graden draaien etcetra. Het voelt meer aan als The Last Exorcism. Maar tja wat wil je met de regisseur van 1408 (gebaseerd op het boek van Stephen King). Die maakt inderdaad spannende films.

Dus ja kortom: The Rite is een spannende film. Prima regie en spannende scènes. Ik vind niet dat het de kritiek verdient die het nu krijgt. Bekijk gewoon deze film zonder al teveel vergelijken met andere zelfde typische films. Ik vond deze film in ieder geval goed genoeg om de dvd te gaan kopen wanneer ie uitkomt.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

eindelijk voor mijn persoonlijk een heerlijke film goede cast goede sfeer Anthony wederom geniaal 4

avatar van people

people

PG-13? Eén van de enige met die betiteling die inderdaad nog aardig meevalt qua spanning.

De locatie was mooi gekozen, het vaticaan/Rome was daarvoor erg geschikt.

En natuurlijk, Hopkins, need I say more?

avatar van slam1975

slam1975

Vond dit een mooie volwassen horrorfilm, goede sfeer. En niet zo over the top, kwam geloofwaardig over.

avatar van mikey

mikey

Zoveelste Exorcistcloon. Waarschijnlijk is dat 'genre' nu 'hot'. Maar na 40 jaar wordt het 'origineel' steeds sterker en het namaakspul steeds slapper. Een oude rot in het vak is vergeleken met little Regan werkelijk een aanfluiting, ondanks dat hij haar nadoet. Mijn advies is dat Hopkins stopt met horror/thriller en alleen nog maar (gewoon leuk) de oude gezelligerd gaat spelen. Net als in The fatstest Indian.

En wat een maf moraal van het verhaal krijg je op het einde geserveerd... ik kon er niets mee.

avatar van handelaar

handelaar

Ik heb me wel vermaakt met deze interessante film over de uitdrijving.

Verwacht geen horror met ronddraaiende koppen en slijm spugende schepsels maar gewoon een goed verhaal over twijfel en geloof.

avatar van mikey

mikey

handelaar schreef:

Dit wordt ook letterlijk gezegd in de film: 'what you expect? spinning heads and pea soup'? Tamelijk arrogant zelfs voor zo'n slechte film.

avatar van rotjuh

rotjuh

Jah heeft inderdaad wel de nodige raakvlakken met the exorcist.

Wat overigens ook een van mijn favoriete films blijft.

Het is een kwestie van "geloof" maar wat mij het meest raakt en weet te boeien is dat het verhaal op waarheid is gebaseerd.

Los daarvan is het gewoon een giga goeie film en speelt Hopkins weer een rol die bijna het niveau van silence of the lambs evenaart wat mij betreft.

Echt een top film die je, als je van dit genre houdt, zeker moet zien.

avatar van aslamers

aslamers

Vind het vreemd dat deze film hier niet boven de 3 scoort. Alleen al Anthony Hopkins in wederom een heerlijk creepy rol is dit waard.

avatar van Rodger

Rodger

Zeker in het begin was de film prima, maar op het einde vond ik deze toch wat af zwakken, maar Hopkins speelde weer een glansrol in deze film,..

daarom 3.**

avatar van gauke

gauke

Film die, net zoals bij 'The Exorcist, mensen wil shockeren en de wereld van de demonen dichterbij wil brengen, maar daar bij lange na niet in slaagt. Op zichzelf is het verhaal interessant, maar een paar griezelmomenten, wat stemmen van demonen en enige latijnse zinnen worden op een slechte wijze aan elkaar geregen en brengen zelfs niet een beetje onheil.

avatar van Lof78

Lof78

Had er meer van verwacht, al geeft de film een goed beeld wanneer de mens naar de duistere zijde lijkt te trekken. Hopkins speelt gewoon zijn rol van Hannibal (ongeveer) na, alleen wat extra smink, mee geteld.

2,5 ster!

avatar van Machete23

Machete23

Het mag dan misschien geen enge film zijn, toch vond ik het goed weg kijken. Ik vond zoals altijd Hopkins weer van grote klasse!!

avatar van sjoekesjoe

sjoekesjoe

Ik heb de film zaterdag gezien en vind de film nogal saai en op bepaalde momenten vond ik de hoofdrolspeler irritant, komaan, nog niet geloven dat de duivel bestaat en zoveel aanwijzingen zien?

Ik ben naar het einde toe in slaap gevallen, dit zegt genoeg zeker? Dit thema spreekt me heel echt aan, maar deze film vond ik echt niet geslaagd.

avatar van lanki101

lanki101

Apart om weer eens een exorcisme film te zien. Was verrast maar niet zodanig dat ik hem ooit nog een keer ga kijken 3*.