• 9.411.646 stemmen

Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro (2010)

Misdaad / Drama | 115 minuten

Met onder meer: Wagner Moura, Irandhir Santos en André Ramiro

Gesproken taal: Portugees

Releasedatum: 22 september 2011

Plot Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro

Het verhaal speelt zich 13 jaar na het eerste deel af. Kapitein Nascimento wordt geconfronteerd met nieuwe vijanden: de milities, corrupte politieagenten die zich opdringen bij de bevolking van de sloppenwijken. Wanneer hij in aanraking komt met het 'systeem' dat Rio de Janeiro controleert komt hij er achter dat het probleem veel groter is dan hij dacht. Maar dat is niet alles. Hij moet omgaan met de uitdaging van een stad die gedomineerd wordt door criminaliteit in combinatie met de constante bezorgdheid over een puberende zoon. Wanneer zijn persoonlijke en professionele wereld botsen is het resultaat explosief.

avatar van vago

vago

gewelidige film is mijn mening dan he en deel 1 was ook super

avatar van the new guy

the new guy

Absoluut een goede film! Maar toch vooral een actiefilm. Waar deel 1 meer de diepte in ging bleef dit meer een actiefilm met af en toe drama voor het drama. Desalniettemin heb ik me zeker vermaakt!

avatar van erik03

erik03

Super film! Heb me vermaakt tot de laatste minuut!!

avatar van Waku

Waku

Goed vervolg op de eerste "Tropa de Elite".

Een schrijnend en realistisch beeld over de bendes in de braziliaanse favellas maar vooral over de corruptie binnen het politiekorps die terug te vinden is in alle rangen en standen.

Geweldadig op sommige momenten en boeiend van begin tot eind.

avatar van james_cameron

Geslaagd vervolg, wat mij betreft beter dan het origineel. Dit komt vooral door een beter uitgewerkte verhaalstructuur, een meer interessante (en grotere) opzet en een nog intensere sfeer. De regie van Padilha is ook wat meer zelfverzekerd, resulterend in een meeslepende, zeer gewelddadige film die beschikt over prima aktiescenes en een intelligent, complex script.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Sven Vermant schreef:

Een geweldige hit in Brazilie lees ik net. Kijk uit naar deze film.

Vandaag gezien en de film bevalt prima. Gedurende de speelduur raakte ik steeds meer geboeid door het verhaal van Nascimento. Nog beter dan deel 1 wat mij betreft.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Deel 1 bouwt inderdaad op naar deze met een grotere scope.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Veel beter dan deel 1

Heb ontzettend genoten van deze film. De film laat zien hoe corrupt de politie van Rio is. Het laat gedetailleerd zien hoe zij te werk gaan en hoe de politiek er mee verbonden is en gebruik maakt van het corrupte systeem. Goed cast, goede actie, goed verhaal, goede plot twists. De film bevat t.o.p van deel 1 minder actie, maar meer drama. Zo kom je meer te weten over de familie van Nascimento. Enig nadeel vond ik het cliché einde waarin het zoontje van Nascimento wakker wordt.

avatar van Reinbo

Ook, ja.

avatar van jeroenemans

jeroenemans

prima film

ligt dicht bij de waarheid en verveelt geen moment

4,5

avatar van doctari

doctari

Een aanrader voor iedereen die houdt van een goede thriller.

De film geeft een mooie inkijk in reilen en zeilen van de Braziliaanse politie (en politiek), waarbij allerlei dingen voorbij komen die je nooit voor mogelijk had gehouden: politieagenten die drugsdealers oprollen, om vervolgens te zien dat hun corrupte collega-agenten het van de dealers overnemen, politici die de sloppenwijken in hun macht krijgen om de bewoners ervan te "overtuigen" op hen te stemmen, en meer. De Godfather kan er qua intriges nog wat van leren.

Los van de (geslaagde) politieke boodschap is het gewoon een sterke thriller met sterk gespeelde karakters en de nodige spannende (en schokkende) scenes. Het is wel opletten geblazen (zeker omdat hij in het Portugees) is, maar zeker de moeite waard

avatar van homerjay

homerjay

Zeer sterke thriller met een interessant verhaal. Deze film staat prima op zichzelf, maar samen met deel 1 vormt het een indrukwekkend en keihard epos.

avatar van wimaroca

wimaroca

Hoef je niet persé deel 1 gezien te hebben?

avatar van Spetie

Het is wel beter om eerst deel 1 te kijken. Zonder die film zijn er toch zaken in deze film, die anders onduidelijk zullen blijven. Daarnaast leer je het personage dat hier de hoofdrol speelt op een goede manier kennen.

avatar van Jorg91

Jorg91

vette film, 1 en 2 gekeken op 1e en 2e kerstdag. (echte kerstfilms welliswaar:p) had iets meer actie verwacht in de 2e film maar geweldige film.

Iemand die iets weet over een 3e film ? was nogal een open einde, en bleek uit meer dingen dat de strijd door gaat.

avatar van Jorg91

Jorg91

Heeft deze ook zo'n vervelende voice over als deel 1? Daar vond ik weinig aan.

is er wel maar veel minder.

avatar van xel

xel

Wel goed maar minder aangrijpend dan de eerste, 1sterretje minder...

avatar van wwelover

wwelover

Net als deel 1 een sterke film. De actie is echt supergoed gefilmd, al was er in deel 1 wel wat meer actie maar dat is verder niet echt een gemis gebleken. Het verhaal is gewoon erg goed van zichzelf, en erg interessant. Vond het wel jammer dat er wat minder van Kapitein Matias in defilm zat, maar Nascimento is natuurlijk ook heel interessant personage en erg goed geacteerd ook. Weer een fijne film dus. Goede muziek ook verder en gewoon visueel ook sterk.

avatar van KingJ

KingJ

Rommelige maar aardige thriller,

redelijk goede film maar naar mijn idee zeker niet zo goed als bovenstaande commentaren willen doen geloven.

3* is voor mij echt de max

avatar van holbewoner

holbewoner

Zeer goede film. Vind hem zelfs beter dan de 1ste. Heb mij geen minuut verveeld. Ben toch blij dat dit vervolg van een bovenstaand niveau is.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Bruut, realistisch aandoend.

Boeiend tot het einde.

Einde zelf mits het waargebeurd is enigszins ongeloofwaardig.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Deel 1 was geweldig, raak. Laat ik de vergelijking los is deze film aardig, met leuke momenten. Maar meer ook niet. Triest vervolg, als deel 1 je zo pakt.

avatar van ASman

ASman

Een sequel die beter is dan het origineel.

Samenhangender, spannender, realistischer. En wat was die Rocha toch een gruwelijke eikel Uitstekende prestatie van de acteur.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Het gebeurt weinig, maar deze sequel is dieper en eveneens beter dan het goede eerste deel.

Ik had eerlijk gezegd een vooroordeel. Het is een feit dat gewelddadige/ gang-films op moviemeter een boontje krijgen en soms eindigen met hilarisch hoge stemmen tot gevolg. Net hetzelfde met Tropa de Elite reeks dacht ik eerst.

Het script, verhaal over de duology is uitmuntend te noemen. Het geeft een inkijk hoe de corrupte instellingen in een regering de touwtjes in handen neemt op 2 vlakken: in het veld bij de combats, en van bovenaf bij de secret intelligence.

Voor mij hoefde er helemaal niet evenveel actie en geweld worden gebruikt als in de eerste. Een dikke pluim verder voor het sublieme acteerwerk van de cast. De betrokkenheid en overtuiging van Wagner Moura sleept je helemaal mee in het verhaal, dat zeer realistisch wordt neergeplaatst.

Niets dan lovende woorden. 4*

avatar van MovieHolic

MovieHolic

xel schreef:

Wel goed maar minder aangrijpend dan de eerste, 1sterretje minder...

Mee eens

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Deel 1 was super, maar dit tweede deel is veel rijker en diepgaander. Ook nu weer filmtechnisch heel sterk. Een scenario met ballen en schokkend om te zien hoe speciale troepen van de politie "misbruikt" worden voor politieke doeleinden.

Ook het terreurregime van de paramilitaire milities wordt in al zijn brutaliteit in beeld gebracht. Samen met Cidade de Deus één van de allersterkte misdaadfilms uit Latijns-Amerika van de 21ste eeuw tot nu toe.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Knap vervolg van de eerste Tropa de Elite, maar dit keer gewoon in het heden ipv de jaren 90. Ook hier draait het bijna weer een beetje om hetzelfte. De meedogenloze BOPA gaan schoon schip houden in de Favella's. Maar ze nemen ook letterlijk alles mee, dus ook onschuldige mensen. Ook komt er nog een straaltje politiek bij kijken en we komen nu er zo langzamerhand achter dat de BOPA zelf ook gewoon misdadigers zijn. Misschien zelfs nog veel erger dan het uitschot in de Favella's zelf. Deel 2 is zeker meer een politieke boodschap. De actiescenes zijn ook weer zeer realistisch.

Wat mij betreft een prima vervolg.

avatar van scorsese

Uitstekende film die zich zo'n 15 jaar afspeelt na het eerste deel en waarin de corruptie zich niet alleen beperkt tot de politie. Dit tweede deel richt zich niet alleen op de politie maar ook op de politieke besluitvorming. Mede hierdoor is het verhaal een stuk gelaagder en daardoor ook beter en spannender dan zijn voorganger. Wel hanteert regisseur José Padilha dezelfde realistische filmstijl. Met gemak 4.0 sterren.