• 9.378.921 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik heb misschien wel beter werk gezien..?

avatar van wwwMovieMeter

wwwMovieMeter

ooohh shit, deze film was eng man xD

en ik wist niet zeker of het nou echte opnames waren of dat het geacteerd was, maar serieus, fucking lijp jonges!

lange tijd niet meer zo'n goede horror gezien

avatar van zicht

zicht

Erg goede horror film i.d,het is net of je naar een documentaire zit te kijken,waardoor de ''echtheid''van de film behoorlijk realistisch lijkt.Als je overigens naar de gebruikte middelen van/in deze film kijkt,dan moet het destijds een enorm kassucces geweest zijn(en nog steeds),want de gebruikte middelen moeten toen minimaal geweest zijn,en als je dat in ogenschouw neemt is het natuurlijk een ''echte onvervalste'' horror topper.Met een minimum aan geld zo'n goede film kunnen uitbrengen,grote klasse dus.

avatar van Average guy

Average guy

Een zeer goed in elkaar stekende film met achterlijke goeie acteerprestaties door de 3 spelers zeg... Het leek zo echt!!

een 4.5* voor de absolute spanning en acteerprestaties van de hoofdrolspelers!

.Marjo.

deze film vind ik dus echt vet creepy, het lijkt allemaal zo echt dat je het bijna gaat geloven. haha

• 1960 berichten

Naar meerdere keren kijken wordt ie toch echt minder...

avatar van wwwMovieMeter

wwwMovieMeter

psycholamp schreef:

Naar meerdere keren kijken wordt ie toch echt minder...

avatar van Halcyon

Halcyon

wwwMovieMeter schreef:

euh? logische opmerking, aangezien dat bij elke film zo is.

Hoezo? Vele films worden net beter.

avatar van horrorjp

horrorjp

Halcyon schreef:

Hoezo? Vele films worden net beter.

jah maar ook veel flauwer je weet elke x al als het spannend word

avatar van Shawnster

Shawnster

Martijnnn schreef:

kijk hier maar:

84% van de professionele reviews is positief, ik denk dat je hem met een gerust hart kunt gaan kijken

Tja maar ik ben ook een schijtluis, is ie niet eng????????? xD

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Tja als je serieus naar de film kunt kijken is hij spannend ja.

wwwMovieMeter schreef:

Voor mij niet.

Een echt goede film blijft goed, ook na meerdere keren kijken. Deze niet, dus.

vliegtuig13 schreef:

Toen ik deze film voor het eerst zag, rond kerst 2001, was ik echt helemaal verstijfd van schrik. Ik vond hem doodeng.

Jammer dat het nep is !

hier hetzelfde.. als het echt zou zijn geweest zou ik geen enkel bos meer ingaan, dat is zeker

avatar van Shawnster

Shawnster

Martijnnn schreef:

Tja als je serieus naar de film kunt kijken is hij spannend ja.

:O laat ik hem dan maar niet gaan kijken voor ik weer over m'n nek ga

Shawnster schreef:

:O laat ik hem dan maar niet gaan kijken voor ik weer over m'n nek ga

Deze film is echt niet eng, zeker niet overdag. Zitten iig. geen stukken in om over je nek van te gaan.

avatar van Joyy

Joyy

.Marjo. schreef:

je loopt nu wel snachts de bossen af te struinen?

avatar van Gael

Gael

deze film was helemaal niet eng. er gebeurde helemaal niks. er word wel goed geacteerd.

Joyy schreef:

je loopt nu wel snachts de bossen af te struinen?

euhm, nee eigenlijk niet haha

sinterklaas

Ik ga deze zeker nog op dvd kopen. (ik zie trouwens dat ik hem een 3 heb gegeven, dat vond ik in 2006 al een beste voldoende maar mijn stemsmaken veranderen) Maar ik verhoog de stem wek zeker als ik hem opnieuw heb gezien.

Maar ik denk dat dit echt niet waar is gebeurt hoor. Zie op IMDB dat al die mensen nog leven en dat ze na Blair witch project meer films op hun naam hebben staan. Volgens mij doet men alsof dit echt is gebeurt en daar proberen ze het publiek met die sight jacking dat te overtuigen.

avatar van horrorjp

horrorjp

sinterklaas schreef:

Het is ook niet egt gebeurt

en voor de 2e x kijken word ie wel een stuk saaier geloof me !

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

sinterklaas schreef:

Echt waar? Wat een openbaring sinterklaas, ik vond het nog wel zo zielig voor de hoofdrolspelers.

sinterklaas

Werd anders overal gezegt dat dit waargebeurd is. Of is dit nagespeelt?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

sinterklaas schreef:

Werd anders overal gezegt dat dit waargebeurd is. Of is dit nagespeelt?

Zoiets heet marketing, brilliant gelukt als je het mij vraagt wat bijna iedereen geloofde het en het lokte onwijs veel kijkers.

sinterklaas

Zoiets kan iedereen dus wel maken.

sinterklaas schreef:

Zoiets kan iedereen dus wel maken.

Ja, maar net zoals elke vorm van kunst, moet je wel de eerste zijn, wil het aanslaan. Funest is het, ook binnen de filmwereld, als mensen gaan denken: He, dat kan ik ook. Beter kun je denken: He, dat kan ik beter.

avatar van Tippyke

Tippyke

Dinsdag op JIM

avatar van *kelly*

*kelly*

Wat een stomme film zeg!!!

Niets, maar dan ook niets spanning of akelige momenten in!

Horrorfilm? Absoluuuuuut niet!

--->2*

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

net als the village: continue spanning, maar eigenlijk geen enkel schrikmoment. ik hou wel van zulke films als het allemaal maar goed in elkaar is gezet.

avatar van dieterverhaeghe

dieterverhaeghe

een echte klassieker die blijft hangen.

avatar van Dziban

Dziban

The Blair Witch Project veroorzaakte destijds een ware hype in Amerika. Zo ongeveer iedereen sprak over de vraag of het nu echt was of niet.

Iets wat de makers lang mysterieus en verborgen hebben weten te houden. Maar hier ligt nu ook net het gevaar van het maken van een film als The Blair Witch, half Amerika vond de film opeens niet meer zo geweldig toen uit kwam dat alles in scene gezet was, en dus niet waargebeurd was. Persoonlijk vond ik het niet zo belangrijk om te weten of het nu wel of niet waargebeurd was, ik heb gewoon heerlijk in het donker (dat gaf echt het gevoel dat ik er bij was) een kleine 90 minuten lang aan mijn stoel genageld gezeten.