• 9.378.558 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

horrorjp

omdat heather, michael en josh zelf gingen filmen met hun camera´s wat het beeld tog minder mooi bracht en ik de film tog minder mooi vond en ik vond het soms nog een beetje vaag want in de texten staat dat het gevonden beeld materiaal moet zijn maar je ziet nergens wie die films heeft gevonden heeft enz. je ziet alleen de gevonden films zeg maar;)

horrorjp

maarja ik heb deel 2 ook nog niet gezien dus brengt dat mischien meer duidelijkheid

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

horrorjp schreef:

Dat ze juist zelf alles hebben gefilmd, is de kracht van de film, dat maakt het ook realistisch en eng.

horrorjp schreef:

Deel 2 heeft echt heel weinig met deel 1 te maken, ik zou hem echt niet kijken.

Usual Suspect schreef:

ik denk daar wel wat anders over natuurlijk is het wel een stuk enger ook steeds als ze gaan slapen en je nix ziet maar wel hoort is het eng zonder camera zelfs. maar ik hou tog meer van de betere camera´s dat maakt het mij ook wat duidelijker

Martijnnn schreef:

Deel 2 heeft echt heel weinig met deel 1 te maken, ik zou hem echt niet kijken.

bedankt voor de tip zie ook dat die in de flop staat

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Brrr, ik haat bossen. Ben als 12 jaar jochie eens verdwaald in een bos en kwam er na 6 uur pas weer uit, toen het al goed donker was.

Heb de film aantal keren gekeken om over mijn angsten heen te komen, maar dit is helaas niet gelukt. Ik heb ook The Village gekeken voor die angst, maar het mag niet baten.

Als ik met mijn gezin door het bos loop, voel ik me niet op mijn gemak en kan ik er niet langer blijven dan een kwartier. Heel vervelend.

bedankt voor de tip zie ook dat die in de flop staat

Daar zou deze ook moeten staan..

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Na één keer kijken, is er eigenlijk niet veel meer aan. De documentaire op de dvd vind ik stiekem misschien wel beter, dan de film zelf.

avatar van Artifact

Artifact

orbit schreef:

Daar zou deze ook moeten staan..

Waarom dan?

Artifact schreef:

Waarom dan?

Omdat ik dit een aanfluiting vind op het gebied van horror!

avatar van sylvia1

sylvia1

Ik heb 'm 1 keer gezien en vond 'm erg eng, omdat hij zo realistisch eruitziet.

avatar van veron35

veron35

Het enige wat ik erover te zeggen heb is dat dit wel de realistische horror film is die ik ooit heb gezien.

avatar van Kulicious

Kulicious

ik heb dit laatst met een groepje vrienden gekeken,

en ik moet zeggen dat dit de aller slechtste film ooit is.

we vielen zowat in slaap.

je zag alleen maar een lelijk dik vatsig irritant wijf, die je de nek wel kan omdraaien.

zo irriterend was ze.

en je ziet echt dat het een amateur film is gemaakt met 2/3 handcamera's.

totaal geen spanning.

je ziet in de hele film alleen maar de grond en bladeren.

zeer slechte en onduidelijke beelden.

wij werden er in ieder geval moe van,

we hebben hem afgekeken in hoop dat er wat spannend zou gebeuren.

maar nee hoor,

nadat ik dit zag gelijk de dvd in de fik gestoken.

ik weet niet wat dit is,

maar ik kan het geen film noemen.

dit verdient van mij nog geen eens een 0,5 jmmr dat je geen 0 kan geven.

avatar van Lucasje0

Lucasje0

Er zitten maar 2 beetje spannende momenten in de hele film, stom einde en er gebeurd niks.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Dat heet de kracht van suggestie!

Martijnnn

Ja inderdaad ik vond het einde heel sterk. Ben blij dat ze niets laten zien.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Prima thriller, al word je dat gefuck wel snel zat. Af en toe erg spannend.

Het einde is nogal abrupt en vrij makkelijk.

avatar van guidovh

guidovh

De film heeft zeer goed ingespeelt op nieuwe media.. ik hoorde het voor het eerst van een nichtje die vroeg zich af of deze echt gebeurd was, en op internet waren er ook dingen die twijfels zaaiden of het waargebeurd was of niet... het amateuristische van deze film was datgene dat de film eng maakte en waarin iedereen zich kon verplaatsen

avatar van totalreject

totalreject

Leuk verzonnen alleen werd nergens echt spannend

avatar van Rephlex

Rephlex

Origineel concept!

En verder...

Ehm...

Tja...

Dat is eigenlijk wel het enige positieve dat ik er over heb te melden...

avatar van Duckish Diver

Duckish Diver

Slecht verhaal, slechte acteerprestaties en zeer, zeer irritant camerawerk.

Dat zal vast wel heel origineel en realistisch bedoeld zijn en het zal vast een heel mooi idee zijn voor als je nou eenmaal niet meer geld hebt, maar mij irriteerde het uitermate en het nam voor mij een groot deel van de spanning compleet weg. Daarbij wist ik al dat het hele verhaal rond de blairwitch complete onzin was, dus heb ik de film lang niet zo spannend ervaren als anderen het vast en zeker wel ervaren hebben.

Vreselijk saai en geen moment echt spannend.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Low budget en een weinig boeiend verhaal, waar eigenlijk niets speciaals in gebeurt. Origineel is het niet, want het volgt het concept van "Cannibal Holocaust", wat ook al geen hoogvlieger is, maar wel meer sensatieziek. BWP is voor mij een sterk overroepen horror(?)prent, over een stel jonge mensen die zelfs bang zijn van hun eigen schaduw.

Absoluut niet eng, op geen enkel ogenblik, althans dat was mijn indruk na een eerste visie op tv op een vrijdagavond. Daarna heb ik nog eens naar Tobe Hooper's meer dan vijfendertig jaar oudere "Texas Chainsaw Massacre" gekeken, en daar kreeg ik wel de rillingen van. Een hemelsbreed verschil.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Ik vond het een sterke film, juist die kwaliteit van het filmen en de sfeer die gecreeert word in de film maken het 'eng'. Mysterieus is het, omdat je ook niet weet wat je moet verwachten tijdens het kijken.

Misschien vind ik dit sowieso goed, omdat ik zelf bagger poep als ik door een donker bos loop.

Ik vind het toch knap, dat het eng is, zonder maar een druppeltje bloed etc.

Sterke film, óók het 'camerawerk' juist omdat het zo amateuristisch gefilmd is. Zonder dat had de film, naar mijn mening, denk ik minder sterk geweest, was het sfeertje en het 'realistische' niet aanwezig geweest.

avatar van Shawnster

Shawnster

Een vriend raadde me hem aan, maar door dat slechte commentaar vraag ik me af om hem wel te kijken. Als hij echt zo saai enzo is vraag ik me af of ik daar een cdtje aan wil besteden.

kijk hier maar:

84% van de professionele reviews is positief, ik denk dat je hem met een gerust hart kunt gaan kijken

avatar van RealLife

RealLife

Duidelijk een "love it or hate it" film, aan de reacties hier te zien .

Volgens mij is het grote verschil tussen beiden maar 1 ding: inlevingsvermogen.

Aan al die mensen die klagen dat de acteurs "hysterisch" zijn en "al beginnen gillen bij het breken van een takje". Mag ik vragen hoe jullie zouden reageren als je snachts, verdwaald in een donker bos, plots rare geluiden begint te horen terwijl je in de tent zit ?? Jullie zouden vast gewoon de schouders ophalen en verder slapen...

Dat zou meteen ook het volgende "probleempunt" verklaren: het camerawerk. Voor de mensen die de film goed vinden is dit juist een pluspunt, omdat het heel veel helpt om je in te leven in de film. Voor de anderen is het storend, simpelweg omdat ze de film op een andere manier ervaren en liever alles vanop een afstand zien gebeuren.

Anyway, lijkt me duidelijk dat ik dit een erg goede film vond. Voor de mensen die hem goed vinden, zeker kijken naar "alien abduction".

avatar van Halcyon

Halcyon

Mooi omschreven, de hele film valt of staat inderdaad met je eigen inlevingsvermogen. Maar eh, wat heeft Alien Abduction ermee te maken? Of bedoel je misschien Altered?

• 12092 berichten

Je kunt iemand ook zo verzenuwd en hysterisch neerzetten dat ieder inlevingsvermogen bij voorbaad al wegsterft.. wat een K%%^&twijf! Het kon me werkelijk geen bal jeuken wat r met haar zou gebeuren, die gasten zijn kleurloos verder. En ik heb genoeg bossen op het witte doek gezien die aanzienlijk angstaanjagender in beeld worden gebracht, dus ook daar slaat deze manier van filmen de plank finaal mis. Mislukte poging tot het maken van culthype = 0,5 sterren!

avatar van Halcyon

Halcyon

Mislukt zou ik het niet noemen. The Blair Witch project is prompt de annalen van de horrorgeschiedenis ingegaan om diverse redenen. Grensverleggend en inspirerend tegelijkertijd. Dat jij er geen pap van lust is een andere zaak.