• 9.378.931 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Geniaal om Amerika zo op zn kop te krijgen! Super scarry film

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Gedurft, vernieuwend en wat een geniale marketing! Mensen die verwachten een zwaar goed geregisseerd verhaal met geweldig acteerwerk te zien zullen van de koude kermis thuiskomen. Hou je van iets vernieuwends, iets anders, meer wel zeer realistisch...

avatar van Brouwer

Brouwer

wat een ontzettende baggerfilm, nog nooit zo'n slechte film gezien.

Van begin tot eind verveeld.

Het eind was ook baggerslecht.

Als vervelen je hobby is moet je deze zoiezo zien!

eigenlijk is een 0.5 nog te hoog...

Geen woorden voor deze bagger

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Super realistisch

3/5

avatar van KW2

KW2

Een film die me na 8 jaar nog steeds op de kast weet te jagen is naar mijn mening enorm geslaagd..

De sfeer in deze film is onovertroffen..

avatar van Brink

Brink

Eigenlijk is een 0.5 nog te hoog

avatar van hub_011

hub_011

goede film

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Een van de betere "horror"-films als je het mij vraagt! Het is zó simpel gemaakt, maar zó eng! Ik weet nog dat ik hem voor de eerste keer zag in de bioscoop, mega eng! Ik ga nooit meer alleen het bos in!

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

KW2 schreef:

De sfeer in deze film is onovertroffen..

Mooi gezegt. Ik zou hem binnenkort wel weer eens willen zien. Ik snap trouwens niet waarom deze film geen hogere waardering krijgt? Tis zo'n apparte film, omdat het zelf gefilmd is en zo echt overkomt. Heel knap gedaan.

avatar van putsemuts

putsemuts

Ik vind dit een geweldige film, lekker spannend en het blijft ook spannend door het film werk!!! 4*

avatar van -Jennifer-

-Jennifer-

Ik snap echt niet wat hier nou spannend of eng aan is. Gewoon weer een slechte horrorfilm.

-Jennifer- schreef:

You don't get the point..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Which is...?

The Last

@ orbit: Ik kan me echt niet voorstellen dat iemand deze film niet spannend vind. Er wordt een gigantisch dreigende sfeer opgebouwd naarmate de film vordert, waardoor je telkens door rare wendingen op het verkeerde been wordt gezet. De film bevat geen bloederige scene's of wat dan ook, maar de sfeer doet alles.. dat moet je gewoon spannend vinden.

Maar oke, de film is ook niet voor iedereen, je moet je wel een beetje in de karakters verdiepen als je de film kijkt. Gezien de aantal sterren die jij geeft vond je de film duidelijk niks aan.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Jij vindt het kennelijk spannend, ik vind het volstrekt mislukt en eerder irritant door dat pokkewijf met haar neptranen en gesnotter.

Die nerds in deze film schrikken al van een blaadje in hun haar, sorry, maar ik zie hier de spanning niet van. Daarnaast is het nog eens tergend lang uitgerekt, waardoor de neiging om te gaan zappen/ slapen zo sterk wordt dat ik vergeet wat de bedoeling van de film ook alweer was.

Smaken verschillen, dit is niet naar mijn smaak.

Ik zal niet snel *5 voor een film geven maar bij TBwp heb ik hier geen enkel probleem mee!!

Wat deze film probeerd te doen is de kijker het idee te geven dat het ECHT is wat hij ziet. En dus niet naar een verhaal wat vantevoren geschreven is.

En ongelooflijk wat doet deze film dat goed!! van begin tot eind lijkt alles echt!! niks ge-script of wat dan ook!!

tuurlijk krijg je hierdoor momenten in de film waar je als kijker zoiets van hebt "Wat moet ik hier nou mee!!" maar 't is ook de bedoeling!!

Er gebeurd eigenlijk niks maar wat voel je onwijs goed met de angst van dit groepje mee!! de sfeer is onovertroffen!!

In één woord GE-WEL-DIG!!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

The Last schreef:

Deze film spannend? Kan ik me anders ook totaal niet indenken...

avatar van Kooshiba

Kooshiba

Het spannende in deze film is juist de suggestie. Je wéét niet wat er aan de hand is, terwijl je normaal gesproken al meteen weet wat er aan de hand is en wie erachter zit etc. Met een beetje fantasie kan je dus al vrij snel allerlei dingen verzinnen en dat maakt het spannend.

avatar van Manu

Manu

orbit schreef:

... Daarnaast is het nog eens tergend lang uitgerekt, waardoor de neiging om te gaan zappen/ slapen zo sterk wordt....

doe dat lekker dan!!!!!!!!!!

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Ik merk gewoon dat over deze film de meningen óf heel positief zijn óf heel negatief. Ook in mijn vriendenkring zijn er mensen die deze film totaal niks doet, terwijl ik 'm zelf geweldig vind!

avatar van Dziban

Dziban

Ben het helemaal met Malibu eens. Deze film geeft zijn kijkers geen enkele tussenweg. Of hij grijpt je en je zit erin tot aan het einde, of hij raakt je onderweg kwijt (gebeurt bij een aantal kijkers al vrij vroeg) en je gaat afhaken. Zo was het destijds in de bioscoop ook. De ene helft zat aan de stoel genageld van de spanning, de andere helft kon je horen smeken om de aftiteling, of zat zelfs al niet meer in zijn stoel.

avatar van The Oceanic Six

Tsja, aparte film, dat zeker. De film gaf me een tweeslachtig gevoel. Aan de ene kant was dit een enorm spannende en zelfs best enge film die zo goed is gefilmd op een rare manier dat ie echt heel leuk was. Gewoon omdat je geen idee had wat je zou gaan zien. Maar het acteerwerk was dan weer van tegenvallend niveau en het einde vond ik echt een enorme sof. Jammer, jammer.

Dat kost de film bij mij echt punten.

avatar van horrorjp

horrorjp

The Oceanic Six schreef:

Maar het acteerwerk was dan weer van tegenvallend niveau

Dat hoort denk ik juist bij deze film. Ze moeten juist niet goed acteren want zo lijkt het egter!

The Last

Het acteerwerk is zeker niet tegenvallend, eerder zeer realistisch (goed dus) door het camerawerk.

avatar van Dziban

Dziban

Het was juist de bedoeling (omdat het acteerwerk zo slecht lijkt) dat we allemaal zouden denken dat dit echt gebeurd zou zijn. Het waren de gevonden filmpjes (het originele materiaal dus) van een groep verdwenen tieners waarvan niemand wist wat er met ze gebeurd was.

Waarschijnlijk is de acteerprestatie van de acteurs toch zeer behoorlijk, want The Blair Witch heeft in de States genoeg stof doen opwaaien. Hele discussies kwamen los of het nu wel of niet origineel materiaal was. Denk dat dat opzicht al een grote prestatie is. Al zijn amerikanen natuurlijk veel meer sensatie gericht dan wij nuchtere hollanders, die naar het zien van deze film meteen riepen: Da's nie eg !

Yeah Right...

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Ze hebben een leuke poging gedaan door de hoofdrolspelers echt zichzelf te laten zijn...draagt bij aan de geloofwaardigheid.

Alleen vallen ze door de mand door later in andere films op te duiken.

avatar van M1kee

M1kee

Zó SLECHT! Bah! Niets engs aan, mijn vriendin vond 'm ook nogal saai, volgende keer proberen we deel 2

avatar van Martijnnn

Martijnnn

M1kee schreef:

Nee echt afraden, dit is overduidelijk de goeie van de twee. Kijk deel 2 absoluut niet!

avatar van lesamurai

lesamurai

Martijnnn schreef:

Heb je gelijk in; deel 2 is echt fucking slecht (deel 2 is in de stijl van die belachelijke Ginger Snaps).

avatar van boeliebab

boeliebab

de enige horror van de laatste 10 jaar die me heel bang wist te maken. iets verfrissends tussen al die suffe scream-/the-ring-dingen...