• 9.379.002 stemmen

The Blair Witch Project (1999)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: Daniel Myrick en Eduardo Sánchez

Met onder meer: Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams

Releasedatum: 7 oktober 1999

Plot The Blair Witch Project

"Everything you've heard is true."

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondgelopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden...

Heather Donahue

Joshua Leonard

Michael Williams

Short Fisherman

Interviewee (onvermeld)

Fisherman With Glasses (onvermeld)

Man in Yellow Hat (onvermeld)

Interviewee with Child (onvermeld)

avatar van Vangelis87

Vangelis87

Was een zeer spannende film omdat toen in der tijd nog geruchten rondgingen dat dit zogenaamde gevonden opnames waren. Nu t duidelijk is dat t nep is, is t voor mij de moeite niet waard om hem nog eens te zien. Maar wel 1 van de spannendste films die ik ooit gezien heb, vanwege die geruchten toen... 3,5*

avatar van RedLine

RedLine

Om dit een horror film te noemen vind ik niet echt kloppen Horror is dit zeker niet naar mijn mening.

4.0

RedLine schreef:

Horror is dit zeker niet naar mijn mening.

Wat dan?

maerk

Heel originele horror. Het idee is heel simpel maar toch geniaal.

Door het amateuristische camerawerk lijkt het allemaal erg echt. Heel bijzonder.

4*.

avatar van missl

missl

ik vond deze film enger toen ik het zag toen ik een jaar of 12 was. gister weer bekeken en eigenlijk stelt het helemaal niet veel voor qua engheid. maar de opbouw is wel goed, houdt de spanning erin.

ik snap alleen het einde niet

maerk schreef:

Heel originele horror. Het idee is heel simpel maar toch geniaal.

4*.

Idd.

missl schreef:

ik snap alleen het einde niet

Het einde (volgens mij ):

Mike en Heather rennen dus dat huisje in omdat ze die andere vent horen roepen. Ze gaan hem zoeken maar vinden hem niet. Mike gaat naar beneden en dan valt de camera op de grond. Dan gaan de beelden verder op een andere camera. Je ziet Mike met zijn gezicht naar de muur staan. (Er was verteld dat de Blair Heks altijd iemand met het gezicht naar de muur liet staan als ze de andere vermoorde). Dus waarschijnlijk word Heather dan net vermoord. (En Mike waarschijnlijk vlak daarna)

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik vond dat echt een geweldig stukje.

The Last

Je kunt ook op Wikipedia kijken om meer te weten komen over het einde.

avatar van missl

missl

dat had ik dan gemist dat dat vertelt werd. het einde is dan wel geweldig, ik geef meer punten

red bull

ja wat valt hier nou over te zeggen, dit is gewoon een van de engste horrorfilms aller tijden, er gebeurd helemaal niks. alleen het gegil in het bos maakt het al eng, na een tijdje word je helemaal gek van het geschud van de camera, maar toch blijft het leuk. alleen jammer van het einde..

avatar van Kooshiba

Kooshiba

jammer van het einde..

Ik vond het einde juíst het engste aan die hele film...

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

sterke film, de acteurs spelen echt goed, vooral Heather

De regisseur had ooit tegen Jan Verheyen vertelt dat ze in het echt ook niet met elkaar konden opschieten, een stomende seksscene in het bos zat er dan ook niet in. (was vertelt bij halloween night)

Er gebeurt weinig, maar juist daarom zit je gekluisterd aan je stoel. Er gebeurt wel degelijk iets, maar je weet niet wat en dat niet weten wat het is of wat er in de bossen zit dat veroorzaakt angst.

Prima filmpje 5

avatar van mythiras

mythiras

missl schreef:

Ja dat maakt het ook echt totaal anders

ja het einde is ook het spannends, alleen echt jammer dat het einde zo open is

avatar van Mug

Mug

Niks opens aan, het is 'af'.

avatar van Halcyon

Halcyon

Jep, het einde is zo AF als maar kan zijn. Jammer dat niet iedereen het begrijpt .

maerk

Het einde is ongeveer het beste van de film .

Voor mensen die het niet begrijpen:

-Scroll naarboven daar heb ik t kort uitgelegd.

-Kijk op wikipedia.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Zoveel positivisme?

Als fervente griezelfan zal ik hem dan toch nog eens moeten een tweede kans geven. De eerste keer was het echt voor mij een tegenvaller. Helemaal niet eng en het zag er erg goedkoop uit. Ik was bijna in slaap gevallen. Misschien was het te laat op de nacht.

Origineel is het zeker niet. De inspiratie door "Cannibal Holocaust" is merkbaar, maar deze laatste exploitation-prent van Ruggero Deodato vond ik ook geen goede film.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Mac Hammer Fan schreef:

Helemaal niet eng en het zag er erg goedkoop uit.

De bedoeling van deze film was juist doordat het er goedkoop uitziet, het realistisch en waargebeurd op de kijker overkomt.

red bull

tis alweer een hele tijd geleden dat ik deze film gezien heb, binnekort weer eens kijken. misschien dat ik het einde dan meer snap

avatar van Kooshiba

Kooshiba

red bull schreef:

Ik vind het zo raar dat veel mensen het einde níet snappen. Dan heb je echt niet opgelet want het wordt in het begin echt goed uitgelegd.

avatar van perfection

weer een zeer overschatte film

Hoezo dan?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ja haha, perfection is goed in onduidelijke reacties platen.

ja het einde is ook het spannends, alleen echt jammer dat het einde zo open is

Het einde is gewoon af hoor. Kijk maar op Wikipedia voor meer informatie.

Persoonlijke aanval verwijderd. Houd de discussie svp gewoon bij de film en respecteer andere meningen.

ik vind deze film heel zwak in het begin,

alleen omdat het eind zo sterk is,

vind ik het een goede film!

wel jammer dat je niks ziet.. daar was ik wel even aan toe

avatar van snip

snip

gewoon geniaal voor zo´n low budget film !!!

blijft spannend

avatar van Brouwer

Brouwer

De enige reden dat ik deze film weer zou kijken is als ik zou moeten kiezen tussen de doodstraf of deze film nog een keer kijken.

In de flop top 100 neemt hij bij mij toch echt wel de eerste plaats in hoor.

Speciaal de gordijnen dichtgedaan omdat mijn huisgenoot vertelde dat hij dan spannender zou zijn. Maar zóó fake geacteerd en het heeft me echt geen seconde gegrepen. Snap niet dat mensen ooit gedacht hebben dat dit echt gebeurd zou zijn.
Ik had het menselijk niveau toch wel wat hoger ingeschat.

Einde stond voor mij ook al vantevoren vast. Je wist gewoon dat ze uiteindelijk dat mens/die heks tegen zouden komen.

Ben wel blij voor de filmmakers dat je met zo'n klein budget en zo'n kansloze film zoveel geld op kan brengen.