Alternatieve titel: What's Eating Gilbert Grape?
Geregisseerd door: Lasse Hallström
Met onder meer: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio en Juliette Lewis
Releasedatum: 19 januari 1995
Plot What's Eating Gilbert Grape
"Life is a terrible thing to sleep through."
Gilbert Grape leeft in Endora, een klein plaatsje waar niets te beleven valt. Zijn voornaamste taak is het zorgen voor zijn geestelijk gehandicapte broertje Arnie. Op een dag passeren Becky en haar grootmoeder door Endora. Gilbert wordt verliefd op Becky, maar hij raakt in de problemen als hij tijd probeert vrij te maken voor zijn privé-leven.
Gilbert Grape
Ken Carver
Tucker Van Dyke
Bobby McBurney
Castor Troy
Prachtige ontroerende film, een van de beste jaren-90 drama's naar mijn mening met geweldige acteurs!
Summertime
Deze film is echt super, er zijn grappige momenten in maar ook hele zielige momenten.
het is zeker een film wat je gezien moet hebben!
sangha
ik verhoog mijn stem toch maar naar 4.5 sterren, want het is een prachtige film met uitstekend acteerwerk, die grappig en zielig is. het komt ook allemaal zo realistisch over, ik ken 2 mensen met een autistisch broertje en leonardo speelt het zo goed en de situatie van de familie was ook ontzettend goed.
lienaa
kheb hem op dvd gekregen hij is echt goed en zielig:p en leonardo dicaprio speelt echt te goed:D
animalkrullie
Heb de film een paar keer gezien en hij heeft een diepe indruk achter gelaten.
Zeer goed acteerwerk en een aangrijpend verhaal.
Niqk
goede rol van leo... ik vind hem hier al beter dan in de titanic
verder is het een gaaf verhaal, goede cast
orbit
- 12092 berichten
Geen grootse prestatie overigens..
Misantro
Mooie film, alleen jammer de film bij mij van slechte kwaliteit was... Ik moet hem dus zeker nog eens zien
*3.5
Heb hem vandaag weer bekeken (deze keer in een uitstekende kwaliteit èn met ondertiteling
) en ik smijt er nog een halve ster bovenop! 4 sterren, dus.
En wat een acteerwerk! Beste film van Leonardo DiCaprio
Maartenn
Een zeer aangename film om te kijken. Het apartste uit de film is misschien nog wel dat er werkelijk geen drol in gebeurt. Naast het gewone leventje in het dorp, gebeurt er bizar weinig, zo weinig dat zelfs de begravenisondernemer zeurt wanneer er nou eens iemand dood gaat
Toch is in deze film een dorp met een aantal personages zó neergezet dat je helemaal meegaat in deze film. Erg knap acteerwerk van Deep en DiCaprio dragen daar ook toe bij, alleen vraag ik me af hoe moeilijk het is om een gehandicapte te spelen.
4.0* voor een toch wel hele degelijke film.
sangha
Dat vind ik ook zo bijzonder aan die film. er gebeurt eigenlijk gewoon niks in, en toch laat je je meeslepen. maar dat komt denk ik ook omdat in veel dorpjes niet veel gebeurt. het zou een beetje raar zijn als er in zo'n mini-dorpje ontzettend veel gebeurt.
Ik denk trouwens dat een gehandicapte spelen toch wel moeilijk is. je moet er namelijk op letten dat je het niet over-the-top gaat doen. en leo deed het echt ontzettend goed. als je zijn gedrag in die film vergelijkt met dat van autistische kinderen, zie je veel gelijkenissen.
joe black
DiCaprio in één van zijn weinig zeer goede acteerprestaties. Depp die het zoals steeds voortreffelijk doet! 3.5*
film_kaza
Niet Johnny Depp's beste rol, maar beslist wel die van Leonardo DiCaprio.
Meestal speelt DiCaprio zo'n stoere sexy macho jongen in love. Hier laat hij zich van en totaal andere kant zien. Hij leek wel echt een geesterlijk gestoorde, meesterlijk gewoon.
Het verhaal vond ik de eerste helf wel meevallen. Gewoon je leert het leven van Gilbert kennen. Daarna begint het verhaal beter te worden. Ik maakte me meer zorgen om Arnie, zijn vriendin, zijn moeder enz. Die arme Gilbert die zijn hele leven maar met andere bezig is.
Het was geen tranentrekker, geen meesterwerk, de top 250 niet echt waard. Maar het was wel een mooie film met een goed einde.
3,5 - 4 sterren. Toch maar 4*.
1 ding begrijp ik niet, waarom heet de film "What's Eating Gilbert Grape"?
anne J
1 ding begrijp ik niet, waarom heet de film "What's Eating Gilbert Grape"?
Zijn familie.. That's eating Gilbert Grape. Dáár maakt hij zich zorgen om (en hij kijkt niet echt naar zichzelf).
LivingShinigami
Al een eeuwigheid geleden dat ik deze zag, maar ik kan me herinneren dat ik het een mooie film vond.
Ik zou hem toch nog eens beter moeten bekijken voor ik er meer over kan zeggen dus voorlopig krijgt hij een 3.5*
Sutherland
Wel een mooie film, met hele mooie stukken erin die later in de film weer terugkomen.
Goede vertolking door DiCaprio, heel knap!
Zeeleeuw
Echt een heel erg mooie film!
Ik leefde helemaal mee met Gilbert!
En Leonardo, woow, wat zet hij 'Arnie' goed neer, zeg!
Inderdaad, je moet daarbij echt oppassen dat je het niet overdrijft, maar hij weet de proporties echt goed te verdelen! Heerlijk!
Heb hem gisterenavond weer eens van de schap gehaald, vandaar nu even een berichtje hier..
%%%%%%
Dit is mischien niet mijn soort films.Er gebeurt niks in.Maar de pluspunten voor mij zijn.Soms is deze film best zielig.De acteer werk is gewoon supper ( vooral leonardo dicaprio).En het is erg orgineel 2,5 sterren
veron35
Ik was erg verbaast over deze film. Vooral over Johnny Depp. Met deze rol heeft hij zijn rollen in Piates of the carrabian, sleepy hollow en fear and loathing in las vegas goed gemaakt. Nu pas zie ik waarom zoveel mensen hem zo goed vinden. Ook Leonardo deet het weer heel goed. Verdiende oscar nominatie. Vooral het acteerwerk is goed aan deze film.
sangha
(misschien een beetje kinderachtige reactie, maar ik vind het echt vet dat je nu inziet dat Johnny een hele goede acteur is
Leland Palmer
Prachtige film! Steengoede acteerprestatie van Leonardo DiCaprio die echt een van zijn betere acteerkunsten vertoond! Johhny Depp speelt zoals we van hem gewend zijn gewoon erg goed! Erg mooie film die zeer ontroerende momenten kent...!
* * * *
X__Liesjj
Prachtige film , Leonardo DiCaprio steelt echt de show van de film.
Hij zet zijn rol als geestelijk gehandicapte echt fantastisch neer.
Goede combinatie tussen komedie en drama. 4,5 sterren
soom
Niet geheel pakkende film, maar heeft wel een paar aardige momenten. Het is meerdere keren gezegd: Leonardo DiCaprio is geweldig in deze film. Johnny overtuigt niet helemaal, hij heeft betere rollen gespeeld, al vind ik hem wel uiteraard een Knappe Man. Ik ben wel van de Hallstrom films. Zweeds he
Antina
Een aardige film met een erg overtuigende rol van Leonardo Dicaprio. 3.5*
Leland Palmer
Net gekocht voor een spotprijsje
...
hoeveel?
Leland Palmer
Vast bij de 5 voor €10,- actie bij FRS.
Ik heb er een paar jaar terug nog de volle pond voor betaalt!
Leland Palmer
Deze film heeft * * * * * sterren in de Veronica gids jonges!
anne J
Wow, volle 5? Bij de Micro gids 4, ook netjes trouwens.
GG = Woensdag op tv om 20:50 geloof ik was het.
Leland Palmer
Wow, volle 5? Bij de Micro gids 4, ook netjes trouwens.
GG = Woensdag op tv om 20:50 geloof ik was het.
Da's zeker ook netjes, maar volgens mij kreeg hij de laatste keer in de Veronica gids ook vier sterren. Nu krijgt ie terecht de volle vijf!

Prime Video neemt weer de bezem ter hand: Stream deze gerenommeerde films voordat het te laat is

Blood Diamond

Pearl Jam Twenty
Documentaire / Muziek, 2011

Blow
Biografie / Misdaad, 2001
broer of zus relatiementally disabledgebaseerd op boekiowaweduweobesitydisfunctioneel gezinalleenstaande moedergrocery storementally handicapped child