Alternatieve titel: What's Eating Gilbert Grape?
Geregisseerd door: Lasse Hallström
Met onder meer: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio en Juliette Lewis
Releasedatum: 19 januari 1995
Plot What's Eating Gilbert Grape
"Life is a terrible thing to sleep through."
Gilbert Grape leeft in Endora, een klein plaatsje waar niets te beleven valt. Zijn voornaamste taak is het zorgen voor zijn geestelijk gehandicapte broertje Arnie. Op een dag passeren Becky en haar grootmoeder door Endora. Gilbert wordt verliefd op Becky, maar hij raakt in de problemen als hij tijd probeert vrij te maken voor zijn privé-leven.
Gilbert Grape
Ken Carver
Tucker Van Dyke
Bobby McBurney
BoordAppel
Lang geleden dat ik deze film gezien had en ik had eerst een 4 gegeven, maar na herziening ga ik toch verhogen naar een 4,5. Door de geweldige acteerprestaties, vooral van DiCaprio en Cates (haar eerste filmrol!) en het sympathieke verhaal met de nodige humor. Terecht in de top 100.
Saving Pvt. Pyle
Mooie film die drama en humor subtiel met elkaar verweeft.
4 *
Pierre1
Wat een acteerwerk, erg goed. Het tilt het verhaal echt op. Had 'm voor 4,99 bij de Free Record gehaalt
Derkje
Bijna de beste film die ik ooit gezien heb (na Fargo en Welcome to the Dollhouse) Ontzettend mooie en warme film, met geweldige rollen van Depp en DiCaprio (de enige van hem, vind ik) Aanrader bijna een 5!
harmonica
Wouw Ik heb deze film heel vroeger ooit een keer gezien maar toen vond ik er niet veel aan. Maar nadat ik um nu nog een keer heb gezien heeft ie gelijk een grote indruk achter gelaten. Een geweldige film over voor en tegenspoed. Prachtig gefilmd.
silverwing
goede film !!!
Depp en dicaprio spelen een helegoede rol!!
4 sterren!
Esteban
Idd een prachtige film. Het is naar mijn mening wel Leonardo DiCaprio die hier dé prestatie neerzet. Z'n Oscar en GLobe nominatie 'Best Actor in a Supporting Role' was meer dan verdiend.
What's eating Gilbert Grape ****
renaat
Heb hem gisteren voor het eerst gezien, echt een leuke film met een fantastische Leonardo Di Caprio. En zeggen dat ik hem voor slechts 4,99 gekocht heb bij Intertoys, aan de overkant bij V&D was ie meer dan 22 euro!! ****
malkovich
What's eating Gilbert Grape ****
Ja en dan te bedenken dat Tommy Lee Jones de oscar kreeg voor zijn rol in The Fugitive. Ik vind de oscaruitreikingen eigenlijk helemaal niet geloofwaardig. Subjectiviteit lijkt het kernwoord als het gaat om de jury. Maar aan de andere kant, wie is er niet subjectief??
lily-rose
super film! zo'n mooi script en zo mooi uitgevoerd..leonardo: levensecht gespeeld en johnny: zoals gewoon een dikke pluspunt. hartsikke ontroerend en meelevend.
eerdekes
Goed spel van di caprio zonder enige twijfel.
Hij deed me enigzins hard denken aan rain man.
Vreemde vergelijking misschien.
Maar ik vind rain man een veel betere film.
eigenwijsje90
ik vond het een heerlijke film. DiCaprio en Depp speelden fantastisch.. maar johnny depp doet dat meestal wel
in ieder geval ****½
T.O.
Mooi gefilmd, (zeer) goed geacteerd en fijne sfeer, maar de x-factor ontbreekt voor mij. Helaas lijden Hallstrom-films daar wel vaker aan.
miss_suus
Echt een hele mooie film en leonardo komt over als een echt mongools jongetje!! heel goed geacteerd
en johnny is ook weer geweldig
(Wanneer Niet??!!)
morpheus
Lasse Hallström bewijst dat je maar weinig nodig hebt als je een mooi verhaal goed weet te vertellen overbrengen..
What's eating Gilbert Grape is een prachtig en rustig uitgewerkt drama met topprestaties van de hele cast waarbij ook ik Leonardo DiCaprio toch even apart noem voor zijn zeer sterke vertolking van de zwakzinnige Arnie, maar Depp is eigelijk even sterk als Gilbert.
***1/2
FisherKing
En wat dacht je van erg ingetogen rol van Johnny Depp.. Dit is gewoonweg een zelden vertoond drama. Snijdt diep in je ziel. Mijn 5* blijft staan.
En wat dacht je van erg ingetogen rol van Johnny Depp..
Juist! Dicaprio is goed hier, maar het is Depp die me het meest raakt in deze geweldige film.
flipsen
Ik vond dit niet zo'n geweldige film eigenlijk. Ik weet niet precies waar die 3.84 gemiddeld vandaan komt.
Ik vond dat er een mooi sfeertje neergezet werd, je voelt echt hoe het er in dat dorpje aan toe gaat en hoe het er in de familie Grape aan toe gaat. Ik vond Arnie de reatard wel goed neergezet door DiCaprio.
Ik miste alleen een verhaal.
2.5 sterretjes
flipsen
Dan mag je mij even bijparaten Fisherking, want ik heb wat gemist: Gilbert woont met familie in Endora, moeder gaat dood, huis wordt in de hens gezet, Becky komt ondertussen langs en gaat weer weg en komt weer terug een jaar later.
Ramon K
Jezus zeg, film kijken is geen wiskunde. Film bestaat niet louter uit plotfeitjes. Nogal kortzichtig. Zo zijn de ontwikkelingen die de personages doormaken gedurende de film en de onderliggende emoties ook een wezenlijk onderdeel van het verhaal.
Precies. Zowat elk plotje kun je samenvatten in twee à drie regeltjes en het klinkt altijd flauw dan.
Deze film gaat over thema's als volwassen worden, verantwoordelijkheidsgevoel, identiteit en toekomstperspectief. En heeft bovendien de beste rol die Johnny Depp ooit speelde.
TheOne
Johnny Depp heeft betere rollen gespeeld, zoals in Sleepy Hollow of Pirates of the Carribbean
Pirates heb ik niet gezien, maar de korte Depp- stukjes die ik zag waren wel geinig, maar niet buitengewoon goed en de rol in Sleepy Hollow vond ik erg leuk, maar komt niet in de buurt van zijn rol in deze film.
FisherKing
Van wat ik zag vind ik dit de sterkste prestatie van Johhny Depp. (Fear and Loathing in Las Vegas en Pirates zijn toch ietwat schmierende rollen)
TheOne
De rol van Johnny Depp in Sleepy Hollow als politieagent die eigenlijk heel laf is, is fantastisch gespeeld en de rol in Pirates als gniepige dronken piraat die af en toe een beetje meisjestrekkjes heeft is voortreffelijk en waarlijk geimproviseerd. Deze rollen overtreffen zeker de rol in Gilbert.

Prime Video neemt weer de bezem ter hand: Stream deze gerenommeerde films voordat het te laat is

Blood Diamond

Pearl Jam Twenty
Documentaire / Muziek, 2011

Blow
Biografie / Misdaad, 2001
broer of zus relatiementally disabledgebaseerd op boekiowaweduweobesitydisfunctioneel gezinalleenstaande moedergrocery storementally handicapped child