• 9.374.004 stemmen

What's Eating Gilbert Grape (1993)

Alternatieve titel: What's Eating Gilbert Grape?

Geregisseerd door: Lasse Hallström

Met onder meer: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio en Juliette Lewis

Releasedatum: 19 januari 1995

Plot What's Eating Gilbert Grape

"Life is a terrible thing to sleep through."

Gilbert Grape leeft in Endora, een klein plaatsje waar niets te beleven valt. Zijn voornaamste taak is het zorgen voor zijn geestelijk gehandicapte broertje Arnie. Op een dag passeren Becky en haar grootmoeder door Endora. Gilbert wordt verliefd op Becky, maar hij raakt in de problemen als hij tijd probeert vrij te maken voor zijn privé-leven.

avatar van Jordy

Jordy

De film is erg traag, en kabbelt een beetje voort zonder echter ooit saai te worden. Het verhaal is redelijk leuk, er zitten wat grappige momenten in, en er wordt erg goed geacteerd, vooral door DiCaprio. 3 sterren.

• 1955 berichten

De beste rol van DiCaprio ooit!

Heb jij alle Di Caprio films gezien?

• 1955 berichten

Nee... Maar wàt ik van 'm heb gezien, daarvan was dit toch de beste prestatie.

hmmm.. dus hij was als kleuter een betere acteur

avatar van Jordy

Jos2

Een van de betere films van de jaren '90

avatar van horrorist

horrorist

Hoe komt die film plotseling zo hoog?

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ja, vraag ik me ook af.

Maar kom ik heb deze film ook al gezien en blijkbaar nog niet gestemd.

De film is inderdaad wel leuk. Maar daar blijft het wel bij. Zeker geen film die het verdient om in een top100 te staan. (laat staan in de top10)

Wat me eerder irriteerde was het slechte liefdesverhaaltje tss. Gilberts oude liefje.

Maar de film zit redelijk goed ineen maar verveelde me wel een beetje.

Vooral DiCaprio acteert eens goed, maar ook Johnny Depp is goed.

Toch een leuk avondje film waard 3*

avatar van Eva

Eva

Prachtfilm. Ontroerend en grappig. Acteerwerk en verhaal zijn subliem.

avatar van Ramon K

Ramon K

Geweldig ontroerend filmpje met leuke personages en een ijzersterke rol van Di Caprio. De gebeurtenissen rondom het gezin zijn leuk en niet te zoet. En die gezette moeder levert toch ook een acteerprestatie van jewelste. Ik heb gewoon iets met deze film..........4,5 sterren

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik ook, ik vond 'm heel mooi. Staat gewoon terecht in de top 100.

avatar van Jildou

Jildou

Dit is een vermakelijke film, en natuurlijk ga ik ook weer zeggen dat DiCaprio een geweldige prestatie heeft geleverd in deze film, hij brengt de film wel op een hoger niveau dan als iemand die de rol niet aankon het had geacteerd waarschijnlijk.

Depp acteert ook wel goed, maar hij kan beter (ik noem een Don Juan DeMarco?).

Ik geef de film 3,5 ster.

FisherKing

Superfilm met grootse acteurprestaties!!

Waarom staat ie zo laag?

avatar van lorelei

lorelei

Een geweldige film! DiCaprio zet een geweldige en geloofwaardige rol neer. Je zou bijna denken dat ie echt gehandicapt is!

Het is wel een film die je een paar keer wilt zien! Maar dat alleen maar omdat DiCaprio zo geweldig zijn rol neerzet!

avatar van EmDee

EmDee

Dat is ie toch ook.

Film wordt toch meer door Johnny Depp gedragen

Wat een moeder he!"You're my knight in shimmering armor. Did you know that?"

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Di caprio vertaalt zijn rol als retard erg goed!

avatar van sydney

sydney

Bij sommigen zit het in de genen.

avatar van Linda

Linda

leuke , mierzoete film. vond het verhaal heel goed en vond hem soms zelfs grappig.

de film bleef de hele tijd boeiend. acteren van depp en dicaprio is zeer goed. en ja ik kan het niet laten om ook weer een opmerking over het uiterlijk van depp te maken. hij is weer zooooooo ongelooflijk leuk in de film met zijn goddelijke lichaam.

en het plaatje dat hier bij de film staat is ook geweldig. dat schattige , lieve koppie van hem. vind hem een beetje tussen de 3,5 en 4 sterren inzitten maar als ik even nadenk over alle goede dingen aan de film vind ik hem toch 4 sterren waard.

avatar van gimli f

gimli f

Dit was nu een film die ik wel eens wilde zien.

Heb gister, toen ik hem zag liggen, de dvd gekocht voor slechts... 0 cent!

De beste man bij de FRS was blijkbaar iets vergeten aan te slaan denk ik, en heeft mij zo een vriendelijke 5,99 doen houden

Ik beschouw dat maar als een vroeg kerstkadootje.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Prachtige film!

narva77 schreef:

Prachtige film!

Nee; Meesterlijke Film!!

avatar van Goodfella

Goodfella

Erg erg mooie film. Het acteerwerk is echt geweldig, met name DiCaprio is zeer geloofwaardig als geestelijk gehandicapt jochie. Dit is zo'n film die langzaam op gang komt en je dan langzaam steeds dieper in het verhaal zuigt. Bovendien zitten er cinematografisch gezien een paar gruwelijk mooie scènes in deze film en is er tussen al dat drama af en toe ook nog 's plaats voor wat humor... 4 dikke sterren

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Op zich een betrekkelijk simpel verhaal, maar uitstekend uitgevoerd, vooral door het goede acteerwerk en de sterke sfeerschepping. Overdreven sentiment wordt gelukkig vermeden, waardoor het geheel geloofwaardig blijft. 4,5 *

avatar van gotti

Fantastische en aangrijpende film. Goeie rollen van Jhonny Depp en Julliet Lewis, maar vooral de rol van Leonardo di Caprio was geweldig. Ik heb hem geloof ik nog nooit zo goed en overtuigend zien spelen. Erg goed verhaaltje wat mij op de een of andere manier ontzettend ontroerde. Het verhaaltje was niet al te dramatisch wat de film naar mijn idee juist zo goed maakt. Je zal het maar bedenken om je overleden moeder te verbranden in haar eigen huis om een vernedering te voorkomen Een film die me nog lang bij zal blijven!! 5*

avatar van Yak

Yak

gotti schreef:

Voor soortgelijke, maar nog grotere verbazing: Benny's Video.

avatar van gotti

Is toch van Haneke? ...zoekt... Yep. Vond Funny Games van Haneke ook erg goed. Benny's Vidoe lijkt me ook erg goed.

avatar van Sjan

Sjan

Zeer mooie en ontroerende film terwijl er toch ook zeer veel grappige momenten inzitten! Ik had eigenlijk een hekel aan DiCaprio maar hij heeft me wel overtuigd in deze film! Ook Depp speelt fantastisch, maar dat vind ik bij hem vaak het geval. 4*