Alternatieve titel: What's Eating Gilbert Grape?
Geregisseerd door: Lasse Hallström
Met onder meer: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio en Juliette Lewis
Releasedatum: 19 januari 1995
Plot What's Eating Gilbert Grape
"Life is a terrible thing to sleep through."
Gilbert Grape leeft in Endora, een klein plaatsje waar niets te beleven valt. Zijn voornaamste taak is het zorgen voor zijn geestelijk gehandicapte broertje Arnie. Op een dag passeren Becky en haar grootmoeder door Endora. Gilbert wordt verliefd op Becky, maar hij raakt in de problemen als hij tijd probeert vrij te maken voor zijn privé-leven.
Gilbert Grape
Ken Carver
Tucker Van Dyke
Bobby McBurney
En ik ook niet...
Van wat ik zag vind ik dit de sterkste prestatie van Johhny Depp. (Fear and Loathing in Las Vegas en Pirates zijn toch ietwat schmierende rollen)
En laat dat nou net zijn waarom ik deze duidelijk beter vind. Depp is schmierend leuk, maar subtiel nog veel beter. Ik vond 'm ook erg sterk in Donnie Brasco.
Ik heb nog zat te kijken trouwens. Ed Wood en Dead Man bijvoorbeeld.
FisherKing
nog kijken, maar vanavond deze weer eens herzien, en verdorie altijd blijf ik bij andere scene's die zakdoekjes nodig hebben. Wat een ongelooflijke Film. Als ik moet nadenken, echt de topper van de jaren 90. (voor mensen die van subtiliteit houden)
Dustyfan
Wat een genot deze film, zo subtiel, ik werd echt helemaal meegesleept.
Dat Johnny Depp een prachtrol neerzet is vrijwel iedereen het eens, lijkt het. Maar dit is wel de eerste keer dat ik een rol Leonardo DiCaprio echt kan waarderen, erg knap.
FisherKing
Wat is knapper wordt me gevraagd: De rol van Johnny Depp of de rol van Leonardo DiCaprio ?
Ik ga voor Depp natuurlijk...
SelmaDuim
Ik ga voor Dicaprio, ik denk dat het moeilijk is om een dergelijke rol goed neer te zetten. Het lijkt me ingewikkeld om iets te spelen wat ver van je af staat en zo'n rol als deze niet te overdrijven.
Ik ga voor Depp natuurlijk...
Waarom natuurlijk?
Ik ga voor LDC.
Dustyfan
Depp en DiCaprio doen niet voor elkaar onder in deze film.
flipsen
Jezus zeg, film kijken is geen wiskunde. Film bestaat niet louter uit plotfeitjes. Nogal kortzichtig. Zo zijn de ontwikkelingen die de personages doormaken gedurende de film en de onderliggende emoties ook een wezenlijk onderdeel van het verhaal.
Precies. Zowat elk plotje kun je samenvatten in twee à drie regeltjes en het klinkt altijd flauw dan.
Deze film gaat over thema's als volwassen worden, verantwoordelijkheidsgevoel, identiteit en toekomstperspectief. En heeft bovendien de beste rol die Johnny Depp ooit speelde.
BoordAppel
Depp en DiCaprio doen niet voor elkaar onder in deze film.
Helemaal mee eens. Eigenlijk vind ik iedereen in deze film fantastisch. Darlene Cates als de moeder van het gezin overtuigde me ook, en dit is pas haar eerste rol.
FisherKing
Als eerder betoogd, vanwege de subtiliteit. De rol van LDC is het tegendeel daarvan.
Maar inderdaad het gehele spel is goed. Mooie rol ook van John C. Reilly.
BoordAppel
Hoe wil je zo'n rol subtiel spelen? DiCaprio past percect in zijn rol, net als Depp.
[Edit]He, niet editen![/edit]
Is inderdaad wat flauw om zo het verhaal samen te vatten, maar ik mis gewoon wat gebeurtenissen die echt een beetje impact hebben. Er gebeurd steeds net niks. Het einde is dan wel aardig, maar zelfs dat had beter gekund.
Tsja, vind ik nog steeds een moeilijk te begrijpen standpunt. Er gebeurt constant wat en de film had op mij een enorme impact. Maar goed, geeneen film werkt voor iedereen.
Overigens vind ik zowel DiCaprio als Depp hier hun beste rol ooit neerzetten.
malkovich
Volgens mij betekent het zoiets als: Wat vreet er aan Gilbert Grape.....? Wat houdt hem bezig...?
Dustyfan
Kan iemand me de titel van de film uitleggen?
Dat is de allereerste eerste zin die wordt gesproken in de film.
Classy_deppiedog
Ik vond deze film net als alle andere film's van Johnny Depp heel goed! Het is een lekkere rustige film. Maar die juliette Lewis ik vond haar echt een beetje raar overkomen sorry dat ik het zeg maar het eerste wat mij in mijn hoofd schoot was:Heeft dat mens een beroerte gehad ofzo?
En die Leonardo Dicaprio vond ik goed spelen je moet het maar kennen om een gehandicapt jochie te spelen!
Goede film!
Claus
Dit is de beste film die ik tot nog toe heb gezien. Zeer meeslepend, ontroerend. Zo nu en dan is het helemaal niet zo verkeerd niet dat je maar weinig feitenkennis hebt van de filmwereld. Ik las dus pas op de aftiteling dat Di Caprio de mongool speelde, had hem niet herkend (is ook niet zo gek wanneer je een naam kent en nauwelijks weet welk gezicht daar bij hoort). Ik was dus dubbel verrast door de acteerprestatie van Di Caprio, waanzinnig sterk gedaan zeg! Ik heb hem gisteravond gezien op DVD en zit nog met de film in m'n donder. Zo mooi en subtiel gebracht, fenomenaal. En traagheid.. ach, ik hou wel van een beetje sloom, hehe
Lillytjuh
Echt een geweldige film, er valt niet veel meer over te zeggen.
zoutzak
wat een ongelofelijke baggerfilm!!
mijn god, ik heb me in tijden niet zo verheugd op de aftiteling. Het sentimentele gezeik waar alle clichees elkaar rustig afwisselen (een dikke moeder, gehandicapt kind, zorgzame zoon, overspel) bah bah en dan nog zo ongeloofwaardig en kinderachtig allemaal.
waar de film rekent op het medelijden dat de kijker moet hebben voor die dikke moeder en het gehandicapte kind, valt het hele fundament van deze film weg (dramaaaaa) als je dit NIET opbrengt. NEE ik heb geen medelijden met die moddervette ma en evenmin voor de grofweg irriterende rol van DiCaprio (mooie acteerprestatie though).
De rituele verbranding was in overeenstemming met mijn gevoel voor de film haha.
2/10
Dit is geen ware woensdagavondfilm. Het draait helemaal niet om medelijden en is al helemaal niet noodzakelijk om de film goed te vinden.
Bound by Honor in je top 10? Over clichees gesproken.
zoutzak
rustig vriend geen reden om persoonlijk te worden.
elke film kent omstandigheden waarin hij optimaal tot zijn recht komt. om het even samen te nemen met jou 'woensdagavondfilm', waarin je overigens niet in wordt gesterkt door onze geliefde kale filmliefhebber op de belg, maar ik zou wel eerst de lotto moeten winnen om met een goed gevoel deze film te bekijken.
waarom begin je over Blood in, Blood out..!?
ik kan zien dat je helemaal in je element bent op deze online community, maar een anders mening respecteren past daar niet bij?
om er toch even op in te gaan; Blood in, Blood out heeft voor mij waarde omdat ik het vroeger (in die omstandigheden) bijzonder kon waarderen. en nu, mede om die reden, nog steeds. btw waarom denk je dat hij uitgerekend op #10 staat....
en de top10 is in mijn geval, hetgeen ik overigens bij jou wel als bekend verwacht, niet zozeer een keuze uit al die films die ik erg waardeer. het is meer een selectie van favoriete films binnen genres en perioden uit mijn leven.
dacht je dat de #5 zonder knipoog bedoeld is??
beetje kinderachtige reactie ouwe.
maar misschien is die karaktertrek wel nodig om deze film te kunnen waarderen... jk
Een kleine cynische kanttekening en je staat meteen op je achterste poten.
Tja, als je een bericht plaatst waarin de subtiliteit ver te zoeken is, moet je niet verbaasd zijn als de bal teruggekaatst wordt.

Prime Video neemt weer de bezem ter hand: Stream deze gerenommeerde films voordat het te laat is

Blood Diamond

Pearl Jam Twenty
Documentaire / Muziek, 2011

Blow
Biografie / Misdaad, 2001
broer of zus relatiementally disabledgebaseerd op boekiowaweduweobesitydisfunctioneel gezinalleenstaande moedergrocery storementally handicapped child