Alternatieve titel: What's Eating Gilbert Grape?
Geregisseerd door: Lasse Hallström
Met onder meer: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio en Juliette Lewis
Releasedatum: 19 januari 1995
Plot What's Eating Gilbert Grape
"Life is a terrible thing to sleep through."
Gilbert Grape leeft in Endora, een klein plaatsje waar niets te beleven valt. Zijn voornaamste taak is het zorgen voor zijn geestelijk gehandicapte broertje Arnie. Op een dag passeren Becky en haar grootmoeder door Endora. Gilbert wordt verliefd op Becky, maar hij raakt in de problemen als hij tijd probeert vrij te maken voor zijn privé-leven.
Gilbert Grape
Ken Carver
Tucker Van Dyke
Bobby McBurney
Teskuh17
Mag ik gatver zeggen :S :S vind ze zich nog knap ook??? Hoe kan een mens ZO vreselijk vet worden?
De film is trouwens leuk
Leonardo speelt echt SuperGoed!!
*3.5
veel eten? *of t ligt aan de genen*
AmazingPP
Ik zag deze film ooit in een filmhuis toen Leonardo DiCaprio nog niet bekend was. Tenminste, niet zo bekend als nu. Hij zat natuurlijk al in "Growing Pains" en de "geweldige" "Critters 3", maar een echte doorbraak liet nog even op zich wachten. Door deze film ben ik echter DiCaprio één van de beste acteurs van dit moment gaan vinden. Elke keer als ik de film zie (en dat is nu zo'n keer of vijf geweest) kan ik huilen om zijn acteerprestatie.
De jongen had echt, heel echt een Oscar verdiend. Johnny Depp is altijd goed, in welke film dan ook... Prachtige film voor mensen die van een rustig verteld verhaal houden.
Flipman
Depp en DiCaprio, mooie combinatie! Geweldig mooie Film, dit. Tijd geleden dat ik 'm zag, maar ik herinnerde me net dat ik hier nog wel effe m'n stem aan moest verlenen.
'n Vier.
katie morosky
'k Heb DiCaprio altijd als een geweldige acteur beschouwd. Dat hij in Gilbert Grape zo'n lovenswaardige prestatie neerzet was dus echt niet verrassend. Eigenlijk meer: what else did you expect? Al had hij die oscar zeker wel moeten krijgen.
Vanwege zijn prestatie in This Boy's Life (doe het maar eens, als tiener, een memorabele prestatie neerzetten naast De Niro) was het trouwens the master himself (De Niro) die hem had aanbevolen bij Scorcese.
Als je de film op band of dvd hebt moet je eens heel goed letten op z'n acteerspel, ook als de focus niet op hem ligt. Elke beweging, elke blik: geniaal gewoon. Ongetwijfeld tilt dat overtuigende acteerwerk de film op een nog hoger niveau, al is de film op zich ook wel een pareltje te noemen. 'k Heb hem al zo vaak gezien dat ik welhaast de dialogen kan meedreunen. Maw de film is tegen een paar kijkbeurten bestand.
donnie darko
ik vond het ook helemaal niet raar dat leo zo goed speelde, want in titanic en vooral in the aviator is ie ook goed.
Johnny Depp was ook weeral zeer goed.
Voor de rest een goede film met een eerlijk plot en een mooi einde.
3.5 sterren.
Julie
goede film!...vooral leonardo dicrapio speelt geweldig!
is die moeder trouwens echt zo vreselijk dik??
ja het schijnt (heb ik ergens gelezen) dat die vrouw op de set gestorven is aan overgewicht
dat heb ik alleen maar gehoort he, of het waar is weet ik niet
Julie
Johnny Depp was ook weeral zeer goed.
Voor de rest een goede film met een eerlijk plot en een mooi einde.
3.5 sterren.
vind je leonardo goed? kijk dan ook eens basketball diaries. daar is hij ook weeral super in
leonarde is echt een klasse acteur, al vind ik persoonlijk johnny depp een van de beste acteurs die bestaan
xekjiram
dat heb ik alleen maar gehoort he, of het waar is weet ik niet
Volgens mij is ze nog steeds erg levend.
NB mijn beoordeling volgt binnenkort. het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik deze heb gezien, ik had hem op video maar die kan ik nergens terugvinden (leuk, een verhuizing...) maar er is een dvd naar mij onderweg.
Drazenko
Die vrouw die de moeder speelt in de film echte naam Darlene Cates leeft gewoon hoor. Dat is onzin dat ze op de set gestorven was.
xekjiram
Motivatie volgt nog
maar deze film krijgt van mij de volle 5! Heb hem gisteren weer gezien... Geweldig!
Julie
Geweldige rol van Leonardo Dicaprio.
toevoeging: en johnny depp
(maar leondarde had in die film zijn talent getoont)
hessel
Wat een film!! ongelooflijk subliem acteerwerk van Leonardo, Johnny Depp is ook perfect bezig. Echt een prachtige film die in zijn simpelheid je bijblijft. Gewoon weg een prachtige verfilming van het leven van een persoon. 5*
eRCee
- 1978 stemmen
Erg mooie film. Heel natuurlijk, subtiel en, ja, gewoon mooi. Het acteerwerk is natuurlijk fantastisch. De film deed mij sterk denken aan Knafayim Shvurot, dus voor liefhebbers is dat zeker een aanrader!
NIGHTWOLF_ONE
Amen.
TheRisingSun
Schitterende film! Met een uitmuntende DiCaprio en een meer dan uitstekende Depp en Lewis.
Eigenlijk een heel simpel verhaaltje over een doorsnee gezin,buiten de rol van DiCaprio dan,maar wel een verhaal dat zo uit het leven is gegrepen. Daarnaast wordt het zo sterk gebracht,waardoor je echt de gehele film aan de buis gekluisterd zit!
Kon me wel behoorlijk ergeren aan de moeder! Niet omdat ze zo dik was,maar vooral de momenten waarop ze kwaad werd op Depp als hij zijn broertje alleen had gelaten of zijn broertje geslagen had,terwijl wat betreft zijn broertje alles op Depp aankomt. Zijn moeder doet helemaal niets in en om het huis of mét de kinderen. Dat de kinderen het allemaal maar pikken en alles voor hun moeder blijven doen vind ik knap van ze,maar na een aantal jaar zou ik toch echt op een subtiele manier zeggen dat ze maar eens iets aan haar overgewicht moet gaan doen,zodat niet alles op de kinderen aankomt. Ik bedoel,de kinderen gaan op een gegeven moment ook het huis uit en dan... Hoe had ze dan voor zichzelf moeten zorgen...?
Ondanks dit geef ik deze film toch de volle mep!
Ms. H.
Ik vond dit echt een prachtige film
Op de achterkant staat: 'een uiterst originele en vaak grappige film'.
Grappig?! Deze film...
Niet echt, niet dat hij niet goed is, ik vind 'm geweldig, maar hij is echt niet grappig..
Maar goed.
Leonardo DiCaprio speelt super in z'n rol, ook Johnny Depp doet het weer top en dat meisje (ik weet even niet hoe ze heet), ik heb een paar films gezien waar ze in zit en ik vind haar eigenlijk ook heel goed
Ik moet zeggen, je krijgt mij niet snel aan het huilen met films, maar deze heeft me toch zover gekregen.
Ik geef hem de volle 5*!
Julie
ik heb wel af en toe wel eens gelachen
het is waarschijnlijk de bedoeling dat leonardo dicaprio de leukerd is in de film
maar tegelijkertijd vind ik het ook zielig:P
maar de film is idd top
ik verhoog mijn stem naar 5
Ms. H.
M'n moeder wilde hem ook zien, dus heb ik hem nog maar een keertje meegekeken.
Ok, er zitten wel wat grappige stukken in, maar toch, ik vind dat de beschrijving 'vaak grappig' toch niet echt een goed beeld geeft van de film.
Alles bij elkaar is deze film toch niet grappig bedoeld?
orbit
- 12092 berichten
Ik vind hem zeker niet erg grappig, maar wel verschrikkelijk aangrijpend en mooi
Vooral DiCaprio was een revelatie voor mij destijds, nog steeds met afstand zijn beste filmrol ooit! Maar de rest van de film mag er ook zijn. 4*
Julie
ik vind dicaprio's rol in 'basket ball diary's' ook goed
ik durf zelfs zeggen beter
orbit
- 12092 berichten
Die zal ik nog eens moeten kijken dan, maar dan zal hij wel erg veel uit de kast moeten halen om dit te overtreffen. Ik heb zelden een film gezien waarvan ik overtuigd was dat ze een geestelijk gehandicapt acteur hadden genomen, terwijl dit niet waar bleek! Hulde.
boerenpummel
Inderdaad een mooie aangrijpende film, met Di Caprio die de show steelt. Een film die bijblijft ondanks het "simpele" verhaal.
Hilarious
Zeker een aangrijpende en prachtige film. Op zich een simpel verhaal, maar uitstekend uitgevoerd. Met perfect acteerwerk van Leonardo DiCaprio en Johnny Depp.
vetnix
goeie film, mooi verhaal...
eerder tragisch dan grappig, zoals al eerder beschreven. en ik denk dat juist dat tragische aspect ervoor zorgt dat de film realistisch wordt. en het verhaal sterk.
het acteerwerk is inderdaad vrij goed, maar dan heb ik het vooral over Leonardo di Caprio en Juliette Lewis. Ik vind Johnny Depp niet altijd even sterk acteren gedurende de hele film. De manier waarop de film zelf gefilmd is vind ik echter niet erg sterk. Ik denk dat Lasse Hallström er meer van had kunnen maken dan nu is gerealiseerd.
FisherKing

AmazingPP
Deze film laat de talenten van DiCaprio helemaal floreren! Wat een talent die jongen. Deze film is puur uit het leven gegrepen en zeker een van de beste films die ik ooit beleefde.
otherfool
Bijzondere film met prachtige types. Met name Depp en Lewis spelen erg sterk.
4*.

Prime Video neemt weer de bezem ter hand: Stream deze gerenommeerde films voordat het te laat is

Blood Diamond

Pearl Jam Twenty
Documentaire / Muziek, 2011

Blow
Biografie / Misdaad, 2001
broer of zus relatiementally disabledgebaseerd op boekiowaweduweobesitydisfunctioneel gezinalleenstaande moedergrocery storementally handicapped child