• 9.372.224 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Rhys Ifans, Vanessa Redgrave en Jamie Campbell Bower

Releasedatum: 8 december 2011

Plot Anonymous

"Was Shakespeare a Fraud?"

Edward de Vere (Rhys Ifans), de 17e graaf van Oxford is een gelauwerd dichter en toneelschrijver voor Koningin Elizabeth I (Vanessa Redgrave) in de 16e eeuw. In de twintigste eeuw ontstaan er geruchten dat De Vere de werkelijke schrijver van de werken van William Shakespeare is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Young Earl of Oxford

Earl of Southampton

Earl of Essex

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Eén van de interessantste literatuurdiscussies aller tijden. Voor wie meer informatie wil over de Oxfordian-theory moet deze pagina zeker eens lezen.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik hoop dat het uitdraait dat de wereld wordt vernietigd. Dat terzijde, als Shakespeare fan lijkt me dit wel erg interessant. Benieuwd of dat Emmerich hier iets leuks van weet te maken.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Van regisseur Roland Emmerich?????

Hmmm..........

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Vind zijn films wel te doen. Ik kan regisseurs opnoemen waar ik nooit meer een film van zou willen zien. Is hij er een voor jou narva?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Interessante keuze. De man heeft in 2012 ook wel het ultieme rampenscenario op ons afgestuurd. Daar ga je nog moeilijk overheen.

AGE-411

Zou Emmerich eindelijk eens een film maken die ons (positief) kan verbazen?

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Een nieuwe Roland Emmerich

Hoe zal Amerika nu inelkaar storten ?

avatar van Butchers

Butchers

Geen rampenfilm?

avatar van Denzz

Denzz

Butchers schreef:

Geen rampenfilm?

dat vind ik ook vreemd. ik denk niet dat emmerich in staat is om een film te maken die historisch verantwoord is (10 000 B.C. ). ik denk dat ik deze oversla...

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van pierrrke

pierrrke

mmm, emmerich kan het toch niet laten om spectaculaire beelden te maken, heel erg mooi . Hopelijk is de inhoud van de film dat ook . Dit is totaal een andere stijl voor deze man . Trailer zag er met momenten goed uit.

AGE-411

Met dezelfde acteurs als Shakespear in Love? Zie ik dat goed?

avatar van schram101

schram101

Mooie beelden zie ik zeker. Echter is dit genre helemaal niets voor mij. Jammer. Emmerich moet lekker blijven bij waar ie goed in is.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

The Patriot was toch ook een film die een beetje buiten het straatje van Emmerich viel?

avatar van schram101

schram101

Klopt, heb je helemaal gelijk in.. Maar dat genre spreekt me veel meer aan dan dit

avatar van Nicholas

Nicholas

Dit spreekt me juist heel erg aan. Mooie beelden, historie..laat maar komen!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1943 stemmen

De trailer bevat inderdaad hele mooie beelden. Ik zit juist te wachten op weer nieuwe middeleeuwse films die de moeite zijn om te bekijken.

Ben benieuwd!

avatar van JulesTMNT

JulesTMNT

Klinkt interessant, maar van Emmerich verwacht ik nou niet echt iets heel hoogstaands.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Interessante trailer, met briljante muziek van Radiohead. Misschien dat het eens wat wordt . Ach, Emmerich blijft meestal wel vermakelijk met z'n films.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Hopelijk pakt Emmerich het wat bescheidener aan... Met die voorwaarde kan het best wat worden.

avatar van sofripa

sofripa

Ik ben zeker geen literair beest, maar dit wil ik wel ff meepikken. Gave trailer!

avatar van Macmanus

Macmanus

Denk ook niet dat je voor een Emmerich een literair beest hoeft te zijn. Ook al gaat het over Shakespeare.

avatar van Nicholas

Nicholas

Tweede trailer. Ongeveer dezelfde als de eerste. Wel wat nieuwe shots.

Ik ga deze op zeker zien.

avatar van louisvf

louisvf

Leuk plot, jammer van de regisseur...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik zie een goed verzorgde historische thriller die iets teveel op computereffecten leunt, maar die verder best in orde lijkt. Als Roland Emmerich hier niet de regisseur zou zijn dan had ik hem meteen willen zien. Toch maar een kans geven dus!

AGE-411

De score op IMDb is thans niet veelbelovend.

avatar van ImmortalTech

ImmortalTech

Gisteren heb ik deze film in de sneak preview gezien en ik vond het een vermakelijke film. Over historische (on?)juistheden zal ik het niet hebben, aangezien ik daarvoor te weinig hiervan af weet.

Het is een boeiend verhaal dat in het begin wat verwarrend kan zijn door de tijdssprongen en de vele namen. Later begon het verhaal mij steeds meer te pakken en de twists maken deze film voor een lange tijd zeer boeiend en bij vlagen ook verrassend. De acteurs zijn af en toe wel erg zwart-wit neergezet wat het wat minder realistisch maakt, maar al met al is het een leuke film om te kijken. Over een paar maanden zou ik hem ook best eens nog eens willen zien. Ik twijfel tussen de 3 en 3,5 ster, maar hij krijgt er voorlopig 3

avatar van jipt

jipt

Emmerich Desondanks ben ik benieuwd.