Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 10 januari 2002
Bekijk via Videoland
Plot Ocean's Eleven
"Are you in or out?"
De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.
- Trailer (YouTube)
- Ocean's Eleven (BoekMeter)
- Ocean's Eleven (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Reuben Tishkoff
Livingston Dell
Frank Catton
Joyy
Ondanks het feit dat de film overloopt van toevalligheden en kleine gaatjes in de uitwerking van de overval weet deze film mij erg te boeien. De soort van droge, cynische vorm van humor bevalt mij wel, waardoor ik ontspannen achterover hangend zonder moeite de film weet uit te kijken.
Het is natuurlijk wel al een uitgekauwde verhaallijn (onmogelijke kraak van casino), maar de aanpak hiervan is redelijk origineel. Goed bedacht dus.
en net die toevalligheden en gaatje smaken het voor mij niet de moeite waard
het geheel doet aan als los zand, het verhaal is leuk bedacht maar nauwlijks overtuigend
een zeer middelmatige film die met onbekende acteurs geen bestaansrecht zou hebben
zegt genoeg
Het Beest
Interessant uitgewerkte film, niet bepaald een unieke misdaadfilm, veel toevalligheden maar helemaal niet slecht...
Natuurlijk is zo'n line-up van acteurs wel bevorderlijk...
Leuk...
4 sterren...
* * * *
Jeauhan
Achteraf hadden ze het beter hierbij kunnen laten en anders vooral deel 2 achterwege laten. Jammer dat bij een trilogie vaak 1 deel toch minder is...
dvdfreak123
Goeie film fantastisch einde, de beste van de drie vind ik persoonlijk
rose
Een lekkere cast...
Heb laatst George Clooney mogen ontmoeten, pfff, wat een leuke man!
rose
Gisteren weer eens gekeken, maar ik vond hem minder dan de vorige keer. Hij blijft wel heel erg vermakelijk, maar eigenlijk ook niet meer dan dat. Half puntje eraf. 4*
j.b.b.l
Dit blijft toch een van mijn favorieten films ,hoe het allemaal is uitgewerkt,het verhaal(Moet nog die van 1960 nog effe kijken)en natuurlijk de acteurs,all star team George Clooney,Brad Pitt,Johnny Damon en de rest.
Cashmyra
het is Matt Damon
dat moest ik ff melden. super chillie film:) nu nog de volgende delen kijken en hopen dat die minstens net zo goed zijn.
j.b.b.l
^^^Awhahwhawhawhaw,ja inderdaad,zat op dat moment een honkbal wedstrijd te kijken van de New York Yankees en een speler van de Yankees heet Johnny Damon,haal je dan snel door elkaar he
De acteurs hebben er zin in. Jammer van het rammelscenario, zeg.
kArIzMa_Movie
Ocean's Eleven blijf ik gewoon een goede film vinden. Een film met een topcast. Elk acteur speelt werkelijk bloeiend. Het gezelschap verschillende karakters, en de opzet van de film zorgen voor een zeer welgenietbare film. In de film is er echt aan alles gedacht, de overval is uitstekend getimed. De film zit dus goed in elkaar en de ontknoping is zeer mooi bedacht. Wat ook mooi is gedaan is dat de overvallers (haast) geen geweld hebben gebruikt, maar vooral inventiviteit.
It's never been tried.
The Rockfather
Toen ik voor het eerst de poster zag, was ik al verliefd geworden op de film.
Ten eerste: alleen maar grote sterren
Nadat ik de film had gezien was ik er helemaal gek op geworden. Alles was perfect in elkaar gezet, de planning en uiteindelijk ook de uitvoering.
Dit is zeker de beste film in die genre
Mels
Elk jaar kijk ik hem weer en hij blijft geweldig.
Goed acteerwerk, goed verhaal, komisch. Ook de manier hoe de karakter tegen over elkaar worden gezet en niet gewelddadig, een meesterwerk op gebied van komedie en geweldloze misdaad.
*5,0*
sinterklaas
Erg vermakelijke film. Zag hem eens een keer toen ik 11 was op een huurvideo. Nu 6 jaar later de 2 delen aangeschaft en hij blijft goed, Met een perfecte verzameling acteurs waar absoluut niet over te klagen valt. Ik kan vooral niet kiezen tussen de 3 hoofdrolspelers Cloony, Pitt en Damon. Ze deden het gewoon alledrie uitstekend. De humor is ook erg mooi en lachwekkend en de dialogen zijn fantastisch. De sfeer was ook meeslepend.
Dat Chineesje had ook een erg leuke bijrol.
Al met al een prima geslaagde film. Een actiefilm zonder bloed en spectakel kan ook zeer vermakelijk zijn. Ziehier Oceans Eleven die veel dingen ineen heeft: perfecte humor, zeer goede acteurs en toch spannende momenten. Nog steeds een aanrader...
Madecineman (moderator films)
Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > R.I.P.
Berniertje
Goede vermakelijke film die goed in elkaar steekt. Voor mij een echt klassiekertje die me blijft boeien en goed in elkaar steekt. Samen met vele topacteurs + een goed verhaal + goed camera werk een goede film. Ik raad ook iedereen aan deze een keer te kijken. Ik zit te twijfelen tussen een 3,5 en 4 maar laat het nu bij een 3,5.
Overigens de beste van alle 3.
Prima onderhoudende misdaadfilm met sterrencast en een flinke dosis humor. Zeer goed. Het vreselijke vervolg Ocean's 12 vermijden.
Donkerwoud
Nogal een tegenvaller. Ik had een serieuze misdaadkomedie verwacht maar kreeg een nogal flauwe dertien-in-een-dozijn heistfilm. De enorme sterrencast lijkt lol te hebben in wat ze doen, dat is dan ook het enige dat het een beetje redt.
GinolaEHV
Uitstekende vlotte, moderne misdaadcomedy. Dialogen zijn sterk, verhaal steekt goed in elkaar en er wordt goed geacteerd.
Einde is een beetje simplistisch en fantastieloos, maar dat is één van de weinige minpuntjes.
4*.
Ben trouwens wel benieuwd naar het origineel.
Inland Rabbit
Film die ik al vaker voorbij heb zien komen, maar gek genoeg nog niet heb beoordeelt. Geldt echter ook voor het 2e deel. Vandaag de perfecte kans dus. Alhoewel, perfect was het niet, met die kutbanners de hele tijd in beeld.
Anyway. Er valt weinig op aan te merken.
Leuk verhaaltje dat makkelijk vertelt wn goed genoeg in elkaar zit.
Met de cast die bij elkaar word gebracht, hoort er natuurlijk niemand een steekje te laten vallen en het acteerwerk is dan ook vrijwel vlekkeloos. Wat humor en leuke oneliners, zorgt voor een goed tempo en een relaxte kijksfeer.
Ook de soundtrack versterkt de laidback sfeer, al was die dan wel weer heeeeel erg standaard.
Misschien een kleine aanmerking/kritiekpunt. Er is bijzonder weinig op de film aan te merken. Het kijkt lekker weg, sterk acteerwerk, makkelijk, maar goed doordacht verhaal en voldoende vaart en humor.
Toch komt het niet verder dan goed. Het is gepolijst, haast, zou ik zeggen. Lekker wegkijkvoer voor tussendoor en het pretendeert niet meer te zijn, maar dat is het dus ook ECHT niet.
De beoordeling is wat lastig. Er zijn zat films, die meer fouten bevatten, maar die tenminste wel gedurfder uit de hoek komen, zonder dit gepolijste. Dat heb ik dan toch liever dan deze achteroverhang-cinema. Al moeten die filmpjes er ook zijn, want ik vermaak me er prima mee voor een avondje geen moeilijkdoenerij.
Nohands
Dit is en blijft de beste van alledrie...had het ook bij moeten blijven....een klassieker.
dennis1979
Voor de derde keer gezien en besefte me dat ik helemaal nog geen stem had uitgebracht op deze film. Blijft een heerlijke film om naar te kijken door zijn lekkere tempo en goed in elkaar gedraaid scenario. Een van de betere rollen van Brad Pitt, en hij heeft heel wat gemaakt om trots op te zijn.
Lavigne
Gisteren pas voor de 1e keer gezien.
Had er al vaker over gehoord maar het is echt een heel mooie film!
Ik ben benieuwd naar de andere delen!

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Twelve
2004

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Online casino spellen die ook in films voorkomen

Geprezen misdaadkomedie 'Ocean's Eleven' van Steven Soderbergh zondagavond 12 mei te zien op televisie

Snatch

The Hangover
Komedie, 2009

Taken
Actie / Thriller, 2008
gevangeniscasinopickpocketstripclubdiefcaperovervaloplichteratlantic citysalt lake city, utahlas vegascard dealerexplosives expert exhilarated