Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 10 januari 2002
Bekijk via Videoland
Plot Ocean's Eleven
"Are you in or out?"
De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.
- Trailer (YouTube)
- Ocean's Eleven (BoekMeter)
- Ocean's Eleven (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Reuben Tishkoff
Livingston Dell
Frank Catton
Leland Palmer
Ocean's Eleven zit kwa verhaal erg goed in elkaar. De mix van spanning en humor worden zo goed toegepast in deze film dat een paar kleine foutjes en een tikkeltje ongeloofwaardigheid de film zeker niet schaden...! Zowel George Clooney als Brad Pitt vertolken hun rollen erg goed en de rest van de sterrencast verdient wat mij betreft ook alle complimenten....!
Natuurlijk is het ''feel good'' gehalte in deze film erg hoog en dat maakt de film erg leuk om naar te kijken.
* * * *
Chilli
Ik wil gerust nog wat motivatie geven waarom ik de film niet al te ebst vond.
Om te beginnen het basisidee. Dat is zo onmogelijk, het lijkt haast wel een mission: impossible waaraan Ocean's Eleven zich aan willen wagen.
Dan nog iets: de acteurs. Het zijn allemaal gekende gezichten. Ik had serieus moeite met het plaatsen van een bepaald karaktereigenschap op het gezicht van laat ons zeggen een Matt Damon.
Dan was er nog de boodschap, die niét tot mij doorgedrongen is. Dit kan aan mij liggen, maar anderzijds denk ik dan alweer dat het de 'fout' is van Soderbergh.
Komt daar nog eens bj kijken dat de hele 'actie' véél te vlot verloopt om realistisch te blijven. In het echt zouden er wel meer dingen mislopen.
Dat is denk ik alle motivatie die ik momenteel kan bedenken om uit te leggen waarom ik de film 2.5 sterren gegeven heb.
Voor één keer moet ik theatertje toch gelijk geven. Ik heb de film indertijd in de cinema gezien, maar vond er echt niets aan. Op de één of andere manier slaagde ik er totaal niet in om mij in te leven. Ik heb niets tegen Brad Pitt of Julia Roberts, ik vind ze soms heel goed in andere films, maar hier konden ze mij niet overtuigen en het verhaal kwam ook niet erg geloofwaardig over.
Ook van mij 2,5 sterren
Joyy
aardige film
maar in tegenstelling tot wat ik hier lees, goed uitgewerkt, vond ik het hele verhaal juist als flarden aan mekaar hangen
om een beetje geloofwaardigheid te laten overkomen moet je toch enigszins elementen naar voren brengen die dat bekrachtigen
het plan van de roof hing met teveel gokwerk aan elkaar dat het niet serieus te nemen was
teveel werd er aan het toeval over gelaten
om die reden vond ik het allemaal niet echt bijzonder
ExXxtreme
Vind deze de best van de 3 films (tot nu toe).
De klus was nog wel goed uitgewerkt alhoewel er misschien te veel naar een manier was gezocht om ervoor te zorgen dat het niet voorspelbaar is. Daardoor is de klus ook heel onwaarscheinlijk.
4.5 sterren
Lillytjuh
Wat een film, geweldig
Iets wat niet te pakken is, dat wil toch iedereen?
goor
het was een goede film maar af en toe was hij moeilijk te begrijpen.ik geef hem een 4.5
Usual Suspect
Erg sterke en vermakelijke film, met een keur aan sterren, die perfect in het team passen.
Het plezier straalt van de acteurs af, en mede door hun enthiousasme is het genieten van de ingineuze kraak in het casino.
Verder bevat de film een portie humor en sterk regiewerk van Soderbergh, die alles perfect in beeld brengt.
4****
DragQueen
Een sterke dieven film, met een geweldige cast. het plezier straalt er bij allen vanaf, en ze vormen een goed team. de hele casinoroof is erg geraffineerd uitgedacht, en verfilmd. het zit uitstekend in elkaar dit hele verhaal. mooie en sfeervolle scenes die uitstekend in beeld zijn gebracht. van begin tot eind vermakelijk. 4,5 sterren.
HoRRoR-Freak23
hele goeie film met geweldige acteurs en actrice (julia roberts)
Prefect in elkaar gezette kraak
Mat_
Ik snap niet dat deze film zo'n hoog gemiddelde heeft. Het is gewoon een film van dertien in een dozijn. Indrukwekkende cast maar een zeer flauw verhaaltje, humor noch spanning.
filmanalist
goede film goede cast en een leuk verhaal
Vandernagel
Een simpel verhaal in een mooie verpakking. Ocean's 11. Maar de verpakking was toch wel erg leuk. Actie, humor, acteurs die er plezier in hebben. Allemaal pluspunten. Nee, deze film staat garant voor een gezellige avond.
3,5 sterren
Schiedammer
Het hippe Ocean’s 11 is een zeer vermakelijke film met een topcast, die het origineel uit 1960 op alle fronten overtreft. De DVD-uitgave heeft een zeer goede beeld- en geluidskwaliteit. Qua extra’s is het schijfje minder overweldigend: twee prima commentaartracks zorgen weliswaar voor de nodige toegevoegde waarde, maar het handjevol overige aanvullingen kan stukken minder verrassen. Desondanks een leuke DVD en dito film! Kortom voor mij is de film zeker 3,5* waard.
Weertenaar
Een 3.5 voor Ocean's Eleven.
Soderbergh zet een hele degelijke film neer, dat zich onderscheid met een zeer sterke casting. Een hele prestatie om 5 grote namen naast elkaar te krijgen, maar om nou te zeggen dat ze allemaal stuk voor stuk een topprestatie afleveren: nee. Clooney en Roberts konden mij nog wel bekoren, en ook Benedict was als slechterik nog wel te pruimen, maar Damon en Pitt vond ik allesbehalve goed, zeker als ik kijk wat deze twee heren in andere films hebben gepresteerd. Goed het was pas het begin van Damon's acteercarriere, maar goed was het zeker niet.
Het verhaal is wel vrij aardig, maar voor het overvallen van een casino vind ik het allemaal wel erg gladjes en soepel verlopen. Nergens ondervind Ocean enige tegenstand, of het moet zijn dat hijzelf word "opgesloten" in een leeg kantoortje. Echter zijn de scenes in de kluis goed uitgewerkt, en is ook het idee van het Bellagio logo waardoor Benedict erachter komt dat de overval gefaked is goed bedacht.
In het begin vind ik de film wat aan de saaie kant, pas als de kraak zogezegd een beetje gaat beginnen word de film een stuk beter (in ieder geval beter dan dat een film naarmate deze vordert steeds verder inkakt). Omdat ik Ocean twelve en Thirteen ook al gezien heb weet ik dat deze de beste is, maar dat zal mijn score niet veranderen, ik geef een zeer krappe 3.5.
Nick1992
grappige dievenfilm met humor en goede cast
een goede verhaallijn
Soderbergh was voor mij een goeie regisseur. Nu is het een regisseur die alles wel goed kan. Maar nooit eens écht helemaal uitblinkt.
Ocean's Eleven is een zeer vermakelijke film. Cast doet het leuk, hebben er lol in, oneliners werken als running gag.
Film werkt het best als waterdichte kraak, alleen kiest Soderbergh af en toe toch voor de geijkte weg door er wat spanning tussen te proppen. Had eruit gemogen. Ik wacht nog steeds op een spanningsloze feilloze kraakfilm. De voorbereiding vond ik dan ook duidelijk beter dan de kraak zelf.
Verder is het redelijk steilvol gefilmd en sluit de soundtrack goed aan bij het redelijk stijlvol zijn. Had beter gekund maar is al heel wat beter dan velen in zijn soort.
Soderbergh blijft iemand die leuke tot goeie films aflevert, daar is deze voor mij geen uitzondering op, al is het wel een mindere film in z'n oeuvre vind ik. Verder nog steeds alle respect voor de man.
De aanwezigheid van Garcia deed mij trouwens beseffen dat dezelfde film met Scorcese en zijn cast nog niet de helft van de score gekregen zou hebben. 3*
The One Ring
Mee eens. Mijn persoonlijke favoriet van Soderbergh is Out of Sight, die een beetje op Ocean's Eleven vooruit lijkt te lopen. Probeer die eens zou ik zeggen.
flimlover
super film.! en de beste van de 3..!! de goede, bekende en professionele en knappe
acteurs en actrice helpen ook!
5*****
Sublieme misdaadkomedie over het kraken van een zwaarbeveiligd casino. Het verhaal zit bijzonder sterk in elkaar en dankzij de vele topacteurs en topactrice's is het op een erg hoog niveau gedaan. Zeker ook omdat het vermaak van de film afspat. Iedereen speelt goed en het is gewoon geweldig om te zien. Hoe ze hun klus klaren, briljant! Zo stijlvol, zo slim, zo leuk!
Ninto
Dit is echt een super film. Zeker als je het vergelijkt met zijn opvolgen Ocean's Twelve wat ik dan weer een belachelijke film vind. Ocean's Thirteen is dan weer veel beter dan Twelve maar haalt het toch niet bij Eleven!
Dianaa`
Geweldige film. Het verhaal zit erg goed in elkaar en het is vooral boeiend om te zien. Het hele plan is erg slim aangepakt en er zitten velen goeie details in. Verder zitten er momenten in waar ik wel om kan lachen.
Een grote pluspunt zijn de velen grote acteures die het geweldig doen. Een betere cast dan deze voor de film kan haast niet.
Ik vind de film ook goed, doordat het niet simpel en nep overkomt.
Thomas83
Zojuist voor de tweede keer gezien, en ik snap echt niet waarom ik de film maar 3* had gegeven. Het is echt een geweldige film. Zo fris, vlot en grappig. De twee uur vliegen werkelijk voorbij. Je voelt sympathie voor de groep overvallers terwijl de baas van het casino juist zeer sympathiek overkomt. Aangezien de strijd die Ocean en zijn mannen aangaan met de casinobaas voor Ocean dubbelzinnig is omdat hij ook zijn ex-vrouw moet terug zien te veroveren van de casinobaas krijgt alles een extra lading. Natuurlijk is dat allemaal wel heel toevallig, en de film bevat wel meer toevalligheden en overdreven sterke staaltjes, maat storend is het totaal niet.
De film loopt over van de sfeer. Een Las Vegas bij avond is natuurlijk al een prachtig plaatje en het camerawerk is soms erg mooi en vooral de montage vond ik erg fijn en fris. Heel knap werk.
Ook de muziek is dik in orde, ook al zo fris en leuk, dus met de buitenkant van de film zit het sowieso al goed.
Maar inhoudelijk is Ocean's Eleven ook echt top. De cast is wel echt een sterrencast, maar ze spelen allemaal heel leuk. De personages zijn vaak grappig en wat apart, en dat zorgt samen met de vaak echt geweldige dialogen voor een hoop humor.
Spanning ontbreekt ook niet in de film. Op momenten is die zeker aanwezig.
Het plot is zeer boeiend omdat je meeleeft met de personages en het gewoon heel spannend en boeiend is om te zien hoe ze de ongelofelijke plus proberen te klaren.
Natuurlijk is het einde wat over de top, maar dat maakt het niet minder prachtig en het past helemaal in de stijl van de film.
Al met al is Ocean's Eleven echt een geweldige film waarbij de tijd echt voorbij vliegt. Eigenlijk kan ik amper minpunten noemen. Als ik iets moet noemen is dat het liefdesverhaaltje weinig toevoegt en er uiteindelijk voor veel bijpersonages weinig aandacht is waardoor ze soms een beetje overbodig voelen. Maar ik zou dat niet eens echt als minpunten willen tellen en de film voelt als geheel gewoon heel goed en solide aan. Bovendien gaat het hier helemaal niet zo om realisme of uitwerking van de karakters. Dit is in de eerste plaats gewoon een zeer vlotte, vermakelijke en oerdegelijke misdaadkomedie.
Mark W
Ondanks het feit dat de film overloopt van toevalligheden en kleine gaatjes in de uitwerking van de overval weet deze film mij erg te boeien. De soort van droge, cynische vorm van humor bevalt mij wel, waardoor ik ontspannen achterover hangend zonder moeite de film weet uit te kijken.
Het is natuurlijk wel al een uitgekauwde verhaallijn (onmogelijke kraak van casino), maar de aanpak hiervan is redelijk origineel. Goed bedacht dus.
hellblazer93
Zeer goed uitgewerkte misdaad film die knap gemaakt is, met leuke wendingen en goed acteerwerk. Het verhaal voor de film bevalt me ook wel en het is ook nog goed uitgewerkt.
dinal12000
Doorsneefilm die teert op z'n sterrencast. De beste van de drie.

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Twelve
2004

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Online casino spellen die ook in films voorkomen

Geprezen misdaadkomedie 'Ocean's Eleven' van Steven Soderbergh zondagavond 12 mei te zien op televisie

Snatch

The Hangover
Komedie, 2009

Taken
Actie / Thriller, 2008
gevangeniscasinopickpocketstripclubdiefcaperovervaloplichteratlantic citysalt lake city, utahlas vegascard dealerexplosives expert exhilarated