• 9.374.489 stemmen

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 10 januari 2002

Plot Ocean's Eleven

"Are you in or out?"

De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.

Linus Caldwell

Livingston Dell

Frank Catton

avatar van Theatertje

Theatertje

Welja, élke film heeft wel een boodschap. Je weet wel: ''Wie niet horen wil moet voelen' of iets dergelijks. Zo is de boodschap van THE LION KING (in mijn ogen) 'Oost west thuis best' of/en 'Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel'. Maar de boodschap van OCEAN'S ELEVEN is me totaal ontgaan. Daaruit kan ik opmaken dat ik ofwel niet aandachtig genoeg was ofwel dat de film geen boodschap bevat. In dat laatste geval dient de film puur als vermaak. Daar heb ik op zich niets tegen, maar ik vind dat films met een boodschap een meerwaarde hebben aan films zonder boodschap, zoals volgens mij OCEAN'S ELEVEN. Mocht er iemand de boodschap van de film kennen, laat het me weten, dat ik weet wat ik niet gezien heb in de film.

avatar van gotti

Voor boodschappen moet je bij de Albert Heijn zijn, zei Dick Maas al eens.

Totaal irrelevant of er een boodschap dan wel niet in de film zit.

Ik wil gerust nog wat motivatie geven waarom ik de film niet al te ebst vond.
Om te beginnen het basisidee. Dat is zo onmogelijk, het lijkt haast wel een mission: impossible waaraan Ocean's Eleven zich aan willen wagen.

Dat is juist het leuke eraan, dát het allemaal ongemogelijk is, maar ze het allemaal klaarspelen

Dan nog iets: de acteurs. Het zijn allemaal gekende gezichten. Ik had serieus moeite met het plaatsen van een bepaald karaktereigenschap op het gezicht van laat ons zeggen een Matt Damon.

Daar kan de film verder weinig aan doen. Had er zelf geen enkele probleem mee.

Komt daar nog eens bj kijken dat de hele 'actie' véél te vlot verloopt om realistisch te blijven. In het echt zouden er wel meer dingen mislopen.

Ald dit in het echt allemaal zo kon, hoefde er geen film over gemaakt worden. Film is er als escapisme, om van de werkelijkheid te ontsnappen...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Of een film is er inderdaad als vermaak. Zonder boodschap. Jammer dat je hem dan puur daardoor minder vind want dan loop je veel mis.

avatar van Theatertje

Theatertje

gotti schreef:

Totaal irrelevant of er een boodschap dan wel niet in de film zit.

Daar ben ik het dus niet mee eens. Misschien is dat mijn persoonlijke mening, maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat een film een boodschap moet hebben. Zoniet, dan kan gewoon de eerste de beste voetganger die je tegenkomt op straat een film maken, zonder daartoe dienend diploma en dergelijke. Een film moet nut hebben, en dat nut noem ik de boodschap. Wat de film je bijgebracht heeft, noem ik de boodschap. Zonder boodschap geen film, is mijn mening En OCEAN'S ELEVEN ontbrak een boodschap, dus kan ik die film moeilijk serieus nemen

avatar van neo

neo

De film is ook helemaal niet om serieus te nemen.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

En ook niet zo bedoeld.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik heb hem 1x gezien en ik laat het erbij,want anders gaat die 3 veel lager worden.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Net voor de tweede keer gezien. Een luchtige film met aardige muziek, en eindelijk een overvalfilm zonder de gebruikelijke actie en de heldhaftige muziek. En het einde is natuurlijk opmerkelijk.

Erg leuk om te zien.

verhoogd naar 4*

Helaas dat dat tweede deel werd gemaakt. Nu hopen dat het derde deel wat beter is.

avatar van Leno

Leno

Middelmatige film met een onorgineel verhaal dat we al veel vaker hebben gezien. Helaas is er nauwelijk humor aanwezig (of het komt niet uit de verf) en zijn de (gemaakte) dialogen matig.

De cast is niet mis maar doordat iedereen een relatief kleine rol heeft (op Clooney na) is het zonde van de acteurs.

Als de 'heist' begint komt de film ook wat meer op gang, toch wordt het nooit echt wat. Zoals van deze regisseur te verwachten is zit het visueel goed in elkaar.

avatar van as

as

Theatertje schreef:

[maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat een film een boodschap moet hebben. Zoniet, dan kan gewoon de eerste de beste voetganger die je tegenkomt op straat een film maken, zonder daartoe dienend diploma en dergelijke.

Beetje onzin natuurlijk. Mischien dat die voetganger nog prima een film maken. Misschien wel beter dan de grootste meuk. Heeft niets met diploma e.d te maken. Eerder talent. En voor een boodschap moet je idd maar bij de Albert Heijn zijn zoals Maas al zei. Er zijn genoeg prima films waar ik de boodschap nog nooit van in heb gezien. Neemt dat iets weg van waar je naar kijkt. Liever geen boodschap dan iets wat er mijlenver boven op ligt. Daarnaast heb ik nog in geen andere posts van je gemerkt dat je een boodschap belangrijk vond.

Gewoon een lekkere ouderwetse heist film waar veel plezier aan is beleeft tijdens het maken ervan. Het straalt er van af. Leuk spel van alle spelers en erg stijlvol gemaakt. Mooie muziek ook van David Arnold. Ietsje te lang Maar ook weer bij de tweede kijkbeurt erg genietbaar. Dikke 3.5*en blijven staan.

avatar van Redlop

Redlop

Boodschap is inderdaad onzin. Een film moet een bepaald gevoel weergeven. Deze film speelt in op het appeal van feel-good. Op een heerlijke manier, vooral omdat de chemie tussen de acteurs erg ok is.

Theatertje schreef:

Tuurlijk kan dit. Of er mensen voor naar de bioscoop gaan betwijfel ik.

Deze film heeft toch ook nut. Het vermaakt je. De boodschap is in deze film, dat je het allemaal niet zo serieus moet nemen...

avatar van neo

ej-b

Gewoon een leuke film, 4*

avatar van erkin17

erkin17

leuke film heb me vwel vermaakt

4.5

avatar van Lucknopfler

Lucknopfler

Je weet na 10 minuten film al wat er gaat gebeuren. De film boeit geen moment en het gedeelte voordat de actie begint is gewoon te langdradig.

2.5

avatar van superbassie

superbassie

Gister weer eens gezien en ik had al 4* gegeven, en zou nu weer 4* geven. Het blijft gewoon een vette film. En who cares about de boodschap, het gaat gewoon om vermaak, en deze film heeft mij weer vermaakt gister.

avatar van Sugakiss

Sugakiss

Ik heb gister de film voor het eerst gezien, en ik vond het een zeer vermakelijke film. De chemie tussen Pitt en Clooney was inderdaad erg goed, alleen vond ik Roberts matig acteren. Wel grappig dat Topher Grace en Holly Marie Combs zichzelf speelden!

Ik geef 'm een 4*

avatar van Andrea99

Andrea99

Zeer goede, vermakelijke film. Kan eigenlijk ook niet anders met Brad Pitt én George Clooney. Ben wel minder fan van Matt Damon. En Julia Roberts kan ik niet uitstaan.

Verder masterlijk bedacht, alles klopte (op een stukje na: waar blijft het touwtje als Matt & George naar beneden gaan?).

Heb vernomen dat het een remake is van een zelfde getitelde film uit 1960, wil ik ook nog zien.

Had misschien naar mijn smaak, nét ietsjes meer romantiek ingemogen. Maar ik zit met smart te wachten op Ocean's Thirteen.

*4,5

Bedoel ik

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Andrea99 schreef:

En Julia Roberts kan ik niet uitstaan.

Julia Roberts is op zich absoluut geen slechte actrice, punt is is dat ze totaal volledig miscast is voor deze film.

avatar van gotti

Vond d'r in de tweede storender...

avatar van gotti

En ook voor de tigste keer blijft dit toch een heerlijke film. Moet gauw eens meer heist films gaan zien. Iemand tips?

avatar van Quentin

Quentin

Grand Slam, Topkapi, Italian Job (met Caine), Rififi, The League of Gentlemen ....

Thanks.

avatar van Redlop

Redlop

en The Sting en Matchstick Men niet te vergeten.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Leuke film met goede cast. 4 sterren.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Erg vermakelijke film met goede actie en een paar leuke momenten. Over het hele casinoberoofplan is goed nagedacht en het is ook goed uitgewerkt.

3,5 sterren.

avatar van russell

russell

Leuke boeven film met een goed verhaal.

3,5.