Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 10 januari 2002
Bekijk via Videoland
Plot Ocean's Eleven
"Are you in or out?"
De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.
- Trailer (YouTube)
- Ocean's Eleven (BoekMeter)
- Ocean's Eleven (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Reuben Tishkoff
Livingston Dell
Frank Catton
Theatertje
Welja, élke film heeft wel een boodschap. Je weet wel: ''Wie niet horen wil moet voelen' of iets dergelijks. Zo is de boodschap van THE LION KING (in mijn ogen) 'Oost west thuis best' of/en 'Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel'. Maar de boodschap van OCEAN'S ELEVEN is me totaal ontgaan. Daaruit kan ik opmaken dat ik ofwel niet aandachtig genoeg was ofwel dat de film geen boodschap bevat. In dat laatste geval dient de film puur als vermaak. Daar heb ik op zich niets tegen, maar ik vind dat films met een boodschap een meerwaarde hebben aan films zonder boodschap, zoals volgens mij OCEAN'S ELEVEN. Mocht er iemand de boodschap van de film kennen, laat het me weten, dat ik weet wat ik niet gezien heb in de film.
Voor boodschappen moet je bij de Albert Heijn zijn, zei Dick Maas al eens.
Totaal irrelevant of er een boodschap dan wel niet in de film zit.
Om te beginnen het basisidee. Dat is zo onmogelijk, het lijkt haast wel een mission: impossible waaraan Ocean's Eleven zich aan willen wagen.
Dat is juist het leuke eraan, dát het allemaal ongemogelijk is, maar ze het allemaal klaarspelen
Daar kan de film verder weinig aan doen. Had er zelf geen enkele probleem mee.
Ald dit in het echt allemaal zo kon, hoefde er geen film over gemaakt worden. Film is er als escapisme, om van de werkelijkheid te ontsnappen...
feanaro surion
Of een film is er inderdaad als vermaak. Zonder boodschap. Jammer dat je hem dan puur daardoor minder vind want dan loop je veel mis.
Theatertje
Totaal irrelevant of er een boodschap dan wel niet in de film zit.
Daar ben ik het dus niet mee eens. Misschien is dat mijn persoonlijke mening, maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat een film een boodschap moet hebben. Zoniet, dan kan gewoon de eerste de beste voetganger die je tegenkomt op straat een film maken, zonder daartoe dienend diploma en dergelijke. Een film moet nut hebben, en dat nut noem ik de boodschap. Wat de film je bijgebracht heeft, noem ik de boodschap. Zonder boodschap geen film, is mijn mening
En OCEAN'S ELEVEN ontbrak een boodschap, dus kan ik die film moeilijk serieus nemen
Real_Movie
Ik heb hem 1x gezien en ik laat het erbij,want anders gaat die 3 veel lager worden.
tukkerstein
Net voor de tweede keer gezien. Een luchtige film met aardige muziek, en eindelijk een overvalfilm zonder de gebruikelijke actie en de heldhaftige muziek. En het einde is natuurlijk opmerkelijk.
Erg leuk om te zien.
verhoogd naar 4*
Helaas dat dat tweede deel werd gemaakt. Nu hopen dat het derde deel wat beter is.
Leno
Middelmatige film met een onorgineel verhaal dat we al veel vaker hebben gezien. Helaas is er nauwelijk humor aanwezig (of het komt niet uit de verf) en zijn de (gemaakte) dialogen matig.
De cast is niet mis maar doordat iedereen een relatief kleine rol heeft (op Clooney na) is het zonde van de acteurs.
Als de 'heist' begint komt de film ook wat meer op gang, toch wordt het nooit echt wat. Zoals van deze regisseur te verwachten is zit het visueel goed in elkaar.
as
[maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat een film een boodschap moet hebben. Zoniet, dan kan gewoon de eerste de beste voetganger die je tegenkomt op straat een film maken, zonder daartoe dienend diploma en dergelijke.
Gewoon een lekkere ouderwetse heist film waar veel plezier aan is beleeft tijdens het maken ervan. Het straalt er van af. Leuk spel van alle spelers en erg stijlvol gemaakt. Mooie muziek ook van David Arnold. Ietsje te lang Maar ook weer bij de tweede kijkbeurt erg genietbaar. Dikke 3.5*en blijven staan.
Redlop
Boodschap is inderdaad onzin. Een film moet een bepaald gevoel weergeven. Deze film speelt in op het appeal van feel-good. Op een heerlijke manier, vooral omdat de chemie tussen de acteurs erg ok is.
Tuurlijk kan dit. Of er mensen voor naar de bioscoop gaan betwijfel ik.
Deze film heeft toch ook nut. Het vermaakt je. De boodschap is in deze film, dat je het allemaal niet zo serieus moet nemen...
Lucknopfler
Je weet na 10 minuten film al wat er gaat gebeuren. De film boeit geen moment en het gedeelte voordat de actie begint is gewoon te langdradig.
2.5
superbassie
Gister weer eens gezien en ik had al 4* gegeven, en zou nu weer 4* geven. Het blijft gewoon een vette film. En who cares about de boodschap, het gaat gewoon om vermaak, en deze film heeft mij weer vermaakt gister.
Sugakiss
Ik heb gister de film voor het eerst gezien, en ik vond het een zeer vermakelijke film. De chemie tussen Pitt en Clooney was inderdaad erg goed, alleen vond ik Roberts matig acteren. Wel grappig dat Topher Grace en Holly Marie Combs zichzelf speelden!
Ik geef 'm een 4*
Andrea99
Zeer goede, vermakelijke film. Kan eigenlijk ook niet anders met Brad Pitt én George Clooney. Ben wel minder fan van Matt Damon. En Julia Roberts kan ik niet uitstaan.
Verder masterlijk bedacht, alles klopte (op een stukje na: waar blijft het touwtje als Matt & George naar beneden gaan?).
Heb vernomen dat het een remake is van een zelfde getitelde film uit 1960, wil ik ook nog zien.
Had misschien naar mijn smaak, nét ietsjes meer romantiek ingemogen. Maar ik zit met smart te wachten op Ocean's Thirteen.
*4,5
as
Mooie muziek ook van David Arnold
David Holmes.
Bedoel ik
Drs. DAJA
Julia Roberts is op zich absoluut geen slechte actrice, punt is is dat ze totaal volledig miscast is voor deze film.
En ook voor de tigste keer blijft dit toch een heerlijke film. Moet gauw eens meer heist films gaan zien. Iemand tips?
Quentin
Grand Slam, Topkapi, Italian Job (met Caine), Rififi, The League of Gentlemen ....
Redlop
en The Sting en Matchstick Men niet te vergeten.
Barrie vd Laan
Leuke film met goede cast. 4 sterren.
*Nientjah*
Erg vermakelijke film met goede actie en een paar leuke momenten. Over het hele casinoberoofplan is goed nagedacht en het is ook goed uitgewerkt.
3,5 sterren.

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Twelve
2004

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Online casino spellen die ook in films voorkomen

Geprezen misdaadkomedie 'Ocean's Eleven' van Steven Soderbergh zondagavond 12 mei te zien op televisie

Snatch

The Hangover
Komedie, 2009

Taken
Actie / Thriller, 2008
gevangeniscasinopickpocketstripclubdiefcaperovervaloplichteratlantic citysalt lake city, utahlas vegascard dealerexplosives expert exhilarated