Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 10 januari 2002
Bekijk via Videoland
Plot Ocean's Eleven
"Are you in or out?"
De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.
- Trailer (YouTube)
- Ocean's Eleven (BoekMeter)
- Ocean's Eleven (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Reuben Tishkoff
Livingston Dell
Frank Catton
Redlop
Heerlijk verhaal mijns inziens. Lekkere feel-good actie nonsense. Ik kijk uit naar 12.
mocew
Is er eigenlijk 1 film te vinden die iedereen leuk vind, nee er is altijd wel iemand die iets heeft gevonden waar die over kan zeiken! Ik vind deze film hellemaal top!
flipsen
Ik heb deze vandaag nog eens bekeken. Ik ga binnenkort naar Ocean's Twelve en ik heb het vermoeden dat die film de flipsen-sequel-test gaat doorstaan. Ze hebben er dezelfde (goede) acteurs gebruikt, zelfde personage en het verhaal gaat exact verder waar 11 geeindigd is (zo heb ik begrepen), dus waarschijnlijk ga ik me helemaal vermaken met het vervolg, aangezien deze al goed was. Maar goed, even over dit deel:
Is er eigenlijk 1 film te vinden die iedereen leuk vind?
Volgens mij kun je deze film op elk feestje / kinderpartijtje of wat dan ook wel laten zien en de meesten zullen zich uitstekend vermaken. 4.5 sterren.
betekenis
Flutfilm zo voorspelbaar als wat. ik heb hem in de bios gezien en ik wist in het begin al hoe die zou verlopen en eindigen. het vervolg hoef ik ook niet te zien en gelukkig wordt die ook door de media als flop beschouwd. Snap dus absoluut niet dat hij zo hoog staat
Captain Pervert
Is niet heel erg slecht maar een plek in de top 250 dat slaat nergens op.
Ocean's Eleven in de Top 250 betekent dat het hele oeuvre van Steven Seagal er ook in kan.
BoordAppel
Ik vind het ook wat overdreven dat deze film een plaats in de top 250 heeft maar jouw vergelijking is nog net even wat meer overdreven.
Filmhuiz
spectaculaire film met een net zo spectaculaire cast
ik ben benieuwd naar Ocean's twelve
Dead01
- 1977 stemmen
Ik snap niet wat mensen aan deze film zo goed vinden.Oke goeie acteurs enzo dat wel maar hij past zeker niet voor mijn in de top 250.
Ik heb eens geleend van een vriend en ik ben blij dat ik deze niet gekocht heb.
sn@ke
- 2077 berichten
Is niet heel erg slecht maar een plek in de top 250 dat slaat nergens op.
helemaal niet mee eens : ocean's eleven geniet beter acteerwerk , betere regie , vlot verhaal .... dit vergelijken met de actiefilms van seagal slaat op niet veel
djelle
Neenee, Captain Pervert heeft gelijk! Ocean's Eleven kan dan wel degelijk acteerwerk hebben en een vlot verhaal, maar het blijft toch wel een standaard middelmatig misdaadverhaaltje zoals je er veel hebt. De uitwerking en de regie is wel in orde, maar ook dit is zeker niet opvallend meesterlijk ofzo te noemen om in de top 250 te staan! 2,5*
Heracles
Tuurlijk... Een plot twist van heb ik jouw daar en JIJ hebt m door... zoals vele anderen hier kan ik me er bij aansluiten dat deze film misschien niet in de top 250 moet, maar dat betekent nog niet dat een goede film zo afgezeken hoeft te worden. Als O.E. trouwens een score van 3,64 haalt (wat ik kan begrijpen en blijkbaar vele anderen ook) en als dat genoeg is om in de top 250 te komen lijkt mij dat trouwens meer zeggen over de waardering voor de beste films die er op deze site staan (of over de 'fake' mensen die alleen 1 of alleen 5 stemmen :S) dan over deze film zelf.
Onvermijdbaar dus laat ik het maar uitlokken: wie wil op basis hiervan de discussie aangaan?
flipsen
Volgens mij zit je full of shit Heracles.
Eerst zeg je dat de film misschien niet in de top 250 thuishoort, maar dat het gemiddelde van 3.64 wel goed is. Jij geeft een 4. Als ik vervolgens bji jouw gegeven stemmen kijk, dan kan ik geen 249 film vinden die jij een hoger cijfer geeft dan O11. Dan hoort O11 dus weer wel in jouw persoonlijke top 250?
WiLL
Hoezo kan je een film geen 4 * geven en toch vinden dat hij niet in de top 250 hoort ?
Films waarvan ik vind dat ze in de top 250 horen geef ik wel 4,5 of 5*. 4* vind ik gewoon een goede film, maar geen meesterwerk.
Jouw theorie hierboven slaat helemaal nergens op en zou alleen als Heracles alle mogelijke films die er zijn heeft gezien waarde hebben.
De GeuS
Ik vind dat flipsen wel een punt heeft; je kan alleen de films die je gezien hebt beoordelen; het komt er in zijn geval op neer dat Heracles er maar vanuit gaat dat er nog een "tig aantal" andere, betere films bestaan die hij gewoon nog niet heeft gezien....
pietura
dit is een goede film ik heb hem laatst gekocht! ik wil ocean's 12 ook nog gaanz ien binnekort kijken hoe ik die vind, maar die zal vast wel goed zijn want er spelen verdomd veel goede acteurs in!!
niks dan lof over deze film! en ik vind dat je em alleen kan beoordelen als je em werkelijk hebt gezien!! een dikke 5*!!!
predator
- 1948 stemmen
O12 is een stuk minder. U bent gewaarschuwd
mister blonde
flauwe oneliners, trucerige karakters, vreselijk standaard plot, oninteressante voortstuwing van het verhaal. het is me een raadsel waarom deze film zo goed beoordeeld wordt. verlaagd naar 1,5...
mister blonde
ik neem de film ook niet serieus (wordt ook onmogelijk gemaakt). maar ik snap wat je bedoelt. ik begrijp wel dat de film als luchtig vermaak gepresenteert wordt en ongetwijfeld erg luchtig bedoeld is, maar de ergenis bij de door mij beschreven punten wordt niet minder. (ik bedoel de oneliners worden er niet leuker op, het plot niet minder standaard).
wellicht is het leuk als jij je laat verleiden om uit te leggen welke punten de film wel goed maken of heel misschien zelfs probeert mijn kritiek te bestrijden.
flipsen
flauwe oneliners, trucerige karakters, vreselijk standaard plot, ...
flipsen
Jij noemt allemaal punten op, die anderen wel goed vinden.
Flauwe oneliners: OK, dat klopt, maar het is wel leuk. Bijvoorbeeld wanneer Clooney en Pitt zich afvragen wat Reuben ervan zou vinden en danhet het volgende shot op de kop van Reauben Are you out of your goddamn mind. Erg gaaf.
Trucerige karakters: weet niet precies wat je hiermee bedoeld, maar ik vind de karatkers allemaal wel leuk. Het zijn bad-guys die alles mooi een beetje onder controle hebben, die gave zinnetjes zeggen, vooral de wiseelwerking tussen Clooney en Pitt vind ik grappig, die twee hebben aan1 woord voldoende om elkaar te begrijpen. Die grap die Frank uithaalt om dat busje wat goedkoper te krijgen
Standaard plot: stoor ik mij nooit zo aan eigenlijk. Als een film goed bij je aanslaat en je wilt hem vaker zien, dan valt het hele "voorspelbaarheid" wel weg, Ik ben bij deze film meer van de Dailoogjes, flauwe grapjes en leuk geknipte overganen tussen scenes (die inderdaad voorspelbaar zijn, maar dat maakt ze juist zo leuk).
Phoenix
Bij mij wel.
Zo, volgende discussie!
sn@ke
- 2077 berichten
pluspunten : sterrencast die er duidelijk plezier in heeft zodat de chemistry van het scherm spat , bijzonder stijvolle plaatjes en regie van Soderbergh , voldoende humor en relativatie van alles , leuk hoe je alle puzzelstukjes ziet in elkaar vallen op het einde : totaal luchtig vermaak met zeker wat cinematografische kwaliteit ( enkel al door de regie , cast , stijl ...)
mister blonde
pluspunten : sterrencast die er duidelijk plezier in heeft zodat de chemistry van het scherm spat , bijzonder stijlvolle plaatjes en regie van Soderbergh , voldoende humor en relativatie van alles , leuk hoe je alle puzzelstukjes ziet in elkaar vallen op het einde : totaal luchtig vermaak met zeker wat cinematografische kwaliteit ( enkel al door de regie , cast , stijl ...)
Garcia en Roberts zaten er nogal ongeïnteresseerd bij, had ik het idee. bij Garcia komt dat denk ik dat ie geen kille slechterik kan spelen. in the Godfather 3, the Untouchables, Hoodlum en Things to do in denver when you´re dead liet zijn rol nog een zekere frivoliteit toe, dan kan ie het wel. Pitt en Clooney deden het wel aardig, maar kunnen beide veel beter. Damon vond ik zeer matig, zijn karakter hing er dan ook een beetje bij. de rest was allemaal behoorlijk op de automatische piloot.
de oneliners irriteerde me werkelijk. bijv. op het moment dat de hele groep voor het huis van die financier staat; 'did you get a group rate, or something?' zo vreselijk niet leuk. als ik een dagje met vrienden op trek, hoor ik veel leukere opmerkingen.
stijlvolle plaatjes zijn me eigenlijk niet opgevallen. ik keek gisteren Barry Lyndon en onlangs Dolls (hoewel appels en peren, we hebben het nu over mooie plaatjes), dan kijk je pas je ogen uit.
alleen in 2001 werden we al doodgegooid met dit soort heist films. komt bij dat ie zo weinig verschilt van bestaande films, dat ie voorspelbaar en flauw wordt. the Killing van Kubrick dat is pas een Heistmovie!
nee, bij cinematografische kwaliteiten denk ik aan veel films, maar niet aan deze.
een van de weinige leuke momenten; wanneer Clooney aan Pitt vraagt of zijn toespraakje niet wat te snel ging. en zo zaten er nog wel een of twee momenten
Flipman
Wel leuk, deze film, zit ook goed in elkaar. Mara dat ie nou in de Top-250 mag staan?

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Twelve
2004

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Online casino spellen die ook in films voorkomen

Geprezen misdaadkomedie 'Ocean's Eleven' van Steven Soderbergh zondagavond 12 mei te zien op televisie

Snatch

The Hangover
Komedie, 2009

Taken
Actie / Thriller, 2008
gevangeniscasinopickpocketstripclubdiefcaperovervaloplichteratlantic citysalt lake city, utahlas vegascard dealerexplosives expert exhilarated