Atlantis: The Lost Empire (2001)
Genre: Animatie / Sciencefiction
Bekijk via Disney+
Bekijk via NLZIET
Plot Atlantis: The Lost Empire
"Atlantis is waiting..."
1914: Milo Tatch denkt dat hij de locatie heeft gevonden van het legendarische Verloren Continent. Een excentrieke miljonair geeft Milo een crew, zodat hij zijn theorie kan testen. Wanneer ze Atlantis vinden blijkt dat de cultuur langzaam uitsterft, omdat de bewoners hun oude geschriften, waarin hun mysterieuze krachtbron wordt beschreven, niet meer kunnen lezen.
Milo James Thatch (stemrol)
Princess 'Kida' Kidagakash (stemrol)
Commander Lyle Tiberius Rourke (stemrol)
Helga Katrina Sinclair (stemrol)
Dr. Joshua Strongbear Sweet (stemrol)
King Kashekim Nedakh (stemrol)
Preston B. Whitmore (stemrol)
Gaetan 'The Mole' Moliere (stemrol)
Vincenzo 'Vinny' Santorini (stemrol)
Audrey Rocio Ramirez (stemrol)
Pkunk
Misschien niet helemaal zoals je van Disney gewend bent, maar ik vond hem wel erg leuk. 3,5
koiboy
Ik vond hem ook wel aardig. had hem eigenlijk alleen gekocht omdat ik stargate atlatis zo leuk vind. niet dat er gelijkenissen in zitten maar het gaat eigenlijk alleen om de naam.
dvdschaaf
Ik kreeg 'm gratis bij de aanschaf van een Home cinema set (Toe maar!) De geluidseffecten waren geweldig!! Het verhaaltje zelf is ook vermakelijk. Ben zelf nog steeds op zoek naar Atlantis trouwens...
tommykonijn
Mooie Disney film! Het verhaal vind ik ook geweldig! (Milo gaat opzoek naar de verzonken stad Atlantis eenmaal bij zijn besteming beleeft hij allerlei avonturen!) 4.5*
Dirigentenleven
Helemaal mee eens Prachtige film, die je in je disney collectie moet hebben en de animatie is goed gelukt vind ik (dit was vroeger een van mijn zoon's (tommykonijn) favoriete films) en ik vind hem ook best mooi!
Dirigent
Matige film, niet echt super maar wel leuk en vermakelijk ook leuke scene's en een flop film van Disney noem ik het nou ook weer niet!
tommykonijn
Hij is een en een halve Ster gezakt na nog een keer herzien.
Vandernagel
Een animatiefilm die eigenlijk helemaal niet voor kinderen is gezien het aantal doden die er vallen en de manier hoe.
Verder moet ik toegeven dat het niet echt mooi getekend is.
Maar toch ben ik van deze tekenfilm, een soort "Young Indiana Jones", gecharmeerd. De setting, de cast (vooral Michael J. Fox, James Garner en Jim Varney), de cliché stereotype personages, ...
"Objectief" gezien zeker 1 ster teveel, maar toch geef ik het:
3,5 sterren
nokkie335
het is ook niet voor niets een kinderfilm
EspenSGX
Vond deze film verrassend hard voor een Disney film. Vond het een compleet andere stijl dan andere Disney films; ik bedoel maar, bij de aanval op de duikboot vallen er toch een berg doden en dat gebeurt niet vaak bij een Disney.
T.Bos
Verrassende animatie van Disney die gelukkig de tamme zoetigheid een keer overslaat.
Donkerwoud
Misschien geen klassieker, maar wel een zeer onderhoudende film. Toen Disney nog door had dat 2D wel degelijk kon werken in de Pixar-tijd...
Dark Knight
raar gemiddelde ik vond deze disneyfilm wel geinig eigenlijk maar ook erg mooi, Micheal J. Fox is een goede keuze geweest qua stemrol van milo gewoon een leuke disneyfilm en een aanrader voor kinderen (opna dan dat er doden vallen) 3,5**********
neo
Disney nog door had dat 2D wel degelijk kon werken in de Pixar-tijd...
Maar wel degelijk computeranimatie toepaste. Soms heel opvallend, soms minder.
Overigens een zeer fijne film. Het spektakel maakt meer indruk op mij dan de meeste 3d animatie projecten van Disney. De humor beviel mij ook stukken meer, want Disney (en andere) schijnt bij hun computer animaties films enkel saaie woordspelingen en vervelende verwijzingen te kunnen inzetten. Ik heb zowaar weer eens wat magische, ouderwets Disney vermaak gezien met ook fantastische muziek van James Newton Howard. Maar het kan altijd beter. Ik mis vooral echt memorabele karakters.
Knap gemaakte tekenfilm die iets minder schattig is dan de gemiddelde Disney's, maar ondanks deze ietwat andere invalshoek, niet het niveau haalt van de échte classics. Redelijk.
film_kaza
Aardig maar niet een van de echte classics. Op het begin kon ik veel lachen om de film. Maar opgeefmoment word de film enorm sirrieus, en het verhaal is niet bebaald aan de sterke kant, wat hinderd. Het werd gered door de animatie.
De animatie is wat wisselvallig. De personage's zien er geweldig uit met hun vormen en hoe ze bewegen. Maar er zitten vaak wat punterige gezichten en lijnen tussen wat minder is.
De film is overigens wat geweldadiger als de gewone Disney, maar erg veel maakte het niet uit. Ik zag het meer als teken dat Disney steeds wat meer veranderd. Wat eigenlijk geen goed teken is.
3 - 3,5*
Thomas83
Geen slechte animatiefilm, maar ook zeker geen echt goede. De film duurt maar zo'n anderhalf uur, en voor die tijd weet hij wel te vermaken.
Het verhaal is simpel maar wel lekker avontuurlijk (en gelukkig niet al te zoet, braaf en moralistisch) en het zorg voor wat aardige tekeningen. Al is het wel raar, want soms ziet de boel er echt heel aardig uit, maar andere keren is het allemaal weer heel matig.
De personages zijn soms wel wat irritant, en het is ook wel erg braafjes hoe multiculti de crew van het schip is. Een Italiaan of zo, een neger, een latina, een opvallend kleurrijk gezelschap.
De humor in de film is vaak nogal flauw en kinderachtig. Maar voor kinderen, de uiteindelijke doelgroep, zal het vast wel geinig zijn.
Wat ik trouwens wel erg jammer vond is dat Net 5 de in het Nederlands nagesynchroniseerde versie uitzond, dat is altijd een stuk minder leuk. Ik haat nasychronisatie in films, als kind vond ik dat ook al erg vervelend bij de Disney-films en wilde ik gewoon het origineel in het Engels zien, met ondertiteling weliswaar. Maar goed, daar kunnen de filmmakers ook weinig aan doen, dus daar ga ik geen punten voor aftrekken. En alles bij elkaar kom ik uit op het cijfer voor een vermakelijke maar doorsnee-film, een dikke 2.5*
madonnagirl3
Ik wil hem nog wel eens terug zien. Heb hem lang geleden gezien, enigste wat nog weet van de film is dat hij heel goed en leuk was. En dat ik hem serieuser vond dat de normaler Disney film...
Toch maar weer eens kijken.
Lennert
Sympathieke film, waarbij de uitstekende animaties en geslaagde grappen het vrij oninteressante verhaal verbergen. Voor de verandering ook een vrij harde, niet al te vrolijke film, iets waardoor ik meer aan Dreamworks moest denken, dan aan Disney. Soms wat gejat van Journey To The Centre Of The World en Stargate, maar nooit op een manier dat het echt hinderlijk wordt.
Timothyvdmeer
Grappige film met een goede voiceover van Fox. Mooi gemaakt en met genoeg leuke personages.
3*.
In Hunchback was al te zien dat deze regisseurs het in zich hadden om een "andere" Disney film te maken.
In Atlantis laten ze ook nog eens alle songs varen, waardoor er enkel nog wat overdreven epische muziek overblijft op momenten. Daartussen is de muziek vaak nog goed te pruimen.
Verhaaltje is duidelijk wat meer op jongens gericht, met nogal wat actie, stoer(d)e(re) personages en vooral zeer avontuurlijk. Erg rare groep personages ook, met name Moliere en die oude zeur. Erg atypisch, maar wél erg leuk.
Visueel ook een wat andere stijl. Personages vond ik niet echt geslaagd, maar het kleurgebruik was zeker erg mooi. Wat zachter en warmer en iets minder schreeuwerig. Maakt dat sommige plaatjes ook echt mooi worden om te aanschouwen.
Verder ook wat rare robo-tech dingen en een mooi vormgegeven Atlantis. Altijd verrassend dit soort films van Disney te zien. Het blijft allemaal wel redelijk eenvoudig, maar de rijkdom aan talent en de effectieve weelde van Disney zorgen ervoor dat er genoeg te genieten valt. De regisseurs zorgen voor minimale irritatie.
Mai*
Was leuk om de film te zien. Mooi gemaakt en leuk bedacht! Ik denk wel dat dit pas vanaf 9 jaar wordt begrepen door kinderen.
kleine oorlam
prachtig ben blij dat het geen speel film is kan lang niet tippen aan
prinses en de kikker brother bear en piraaten planeet
maar blijft weer een meesterwerk van disney 3.sterren
skipy05
Goede film. Leuk verhaal. Tegenwoordig ben ik zo niet meer voor tekenfilms maar deze vond ik wel goed. Het is een ander soort Disney dan dat we gewoon zijn maar zeker niet slecht voor Disney. Ik vond de muziek wel heel mooi passen.
Minaide
Ik wou hem als klein kind graag zien, maar nu ik hem na een aantal jaar eindelijk te zien krijg, vond ik hem toch wat tegenvallen.
Ik wou wat meer van het volk zien, het ging alleen maar over die enge Milo...
movie acteurs
De laatste Disney film van Gary Trousdale en Kirk Wise is behoorlijk teleurstellend.
Trousdale en Wise lieten ons hiervoor wat creatief werk zien van Beauty and the Beast + Hunchback of Notre Dame. Atlantis heeft mij visueel nergens getrokken. Het thema was weinig relevant en de personages zijn gewoon saai. Hier zaten geen leuke Disney ingrediënten in. Al met al, voor mij, een behoorlijk teleurstellende film uit de Disney stal. De film krijgt van mij een magere 2,0.

Atlantis: Milo's Return

Front of the Class
Drama, 2008

The Emperor's New Groove
Animatie / Komedie, 2000
onderzeeërzeeexpeditionmuseumatlantismediterraneantekenfilmsteampunkonderwatersea monsteradventurerancient civilization reisjaren 10dieselpunk