Atlantis: The Lost Empire (2001)
Genre: Animatie / Sciencefiction
Bekijk via Disney+
Bekijk via NLZIET
Plot Atlantis: The Lost Empire
"Atlantis is waiting..."
1914: Milo Tatch denkt dat hij de locatie heeft gevonden van het legendarische Verloren Continent. Een excentrieke miljonair geeft Milo een crew, zodat hij zijn theorie kan testen. Wanneer ze Atlantis vinden blijkt dat de cultuur langzaam uitsterft, omdat de bewoners hun oude geschriften, waarin hun mysterieuze krachtbron wordt beschreven, niet meer kunnen lezen.
Milo James Thatch (stemrol)
Princess 'Kida' Kidagakash (stemrol)
Commander Lyle Tiberius Rourke (stemrol)
Helga Katrina Sinclair (stemrol)
Dr. Joshua Strongbear Sweet (stemrol)
King Kashekim Nedakh (stemrol)
Preston B. Whitmore (stemrol)
Gaetan 'The Mole' Moliere (stemrol)
Vincenzo 'Vinny' Santorini (stemrol)
Audrey Rocio Ramirez (stemrol)
Wolkenmeter
Zeer leuke Disney, met enkele opvallende camera-bewegingen, voor zover daar natuurlijk sprake van is in een tekenfilm. De film lijkt trouwens niet echt veel publiek te trekken.
Obiwannes
Mijn zus is hem gaan zien met mijn moeder, beide vonden het maar een slechte film, ik zal hem wel eens huren.
Jordy
Vond het een beetje tegenvallen: vond het verhaaltje nogal zeurderig en cliché. De animatie van de personages was ook niet al te denderend...
Verder zag de film er wel erg mooi uit, en er zaten wel een paar indrukwekkend in beeld gebrachte actie-scenes in de film, waardoor ik nog wel op een 2,5 uitkom...
Blindfold
Ik denk dat ik teveel verwend ben na Shrek en Kuzco, want dit doet het gewoon niet meer. Gewoon een beetje de standaard shit, maar totaal geen meerwaarde.
jeroentje125
Na alle slechte recencies die ik heb gelezen viel de film me reuze mee. Ik vond het verhaal een beetje standaard, miste de muziek. Maar vond dat er een flinke portie humor in zat (voor disney maten). Maar vond het karakter Milo Thatch vermakelijk 3*
jeroentje125
Er staat een vervolgfilm op Atlantis; the lost empire gepland voor 2003. Die film moet meteen op video uitkomen. Voor meer informatie:
Nu weten het wel jeroentje. Disney maakt vervolgen op alle films...
Armin
Ik vond het verhaal wel aardig en aan de animatie heb ik mij niet gestoord. Gewoon leuk. ***
ToNe
Leuke draai aan een interessante mythe.
De scene met de zeemonster is mooi gemaakt.
Purmerend
Een redelijke disney film. Alleen weinig muziek. Maar wel leuke karakters. 3*
neo
Alleen weinig muziek.
Pardon voor een film die 95 minuten duurt zit er anders wel iets meer dan 50 minuten muziek van James Newton Howard in...
Ik denk dat hij de typische Disneyliedjes bedoelt, want die ontbraken.
Overigens is 50 minuten muziek op 95 minuten film voor een Disney volgens mij niet heel erg veel.
neo
In deze tijd wordt al snel een film van 120 minuten volgepropt met zo'n 100 minuten muziek. Dit is zomaar een voorbeeld. Neem de tijd waarin films als Patton van 2,5 uur zo ongeveer 30 minuten score had van Jerry Goldsmith.Maar inderdaad bij Disney films is het echt geen uitzondering als er slechts op enkele momenten geen muziek te horen is.
Disneyclassicfan
Atlantis is veel te serieus voor Disney. Maar het verhaal fascineerde me heel erg. In de week dat ik de VHS kocht heb ik hem 12 keer gezien. Je kan nu wel begrijpen dat hij me de keel uit komt. Doch jammer dat de 2-DVD niet in het Nederlands uitkwam.
The One Ring
De enige Disneyfilm die ik ken die slechter is dan deze is het vervolg. Nee Atlantis hoef ik nooit meer te zien. Slecht verhaal, veels te serieus en sfeerloos.
1,5 ster
alexis
het is een serieuse disneyfilm maar wel een die een goed verhaal heeft en visueel toch heel erg mooi is. Het is een beetje japans aandoend maar toch wel mooi. is er recent ooit wel eens een speelfilm over atlantis gemaakt? dat zou mee erg boeiend lijken...
***
Marki_san
ik vond het een hele mooie film met een goed verhaal. ik vond hem zelfs net iets beter dan Finding Nemo en Ice Age. Atlantis is volgens mij bedoeld voor wat ouder publiek, soms is het te moeilijk voor de kleintjes. de vormgeving doet me denken aan de game Zelda: The Windwaker.
Angrod_Pallanén
Echt een pracht film. Het verhaal is goed, de grappen wel lachen en de (softe) actie is ook niet mis. Echt mooi.
Pieter Montana
Met de Disney tekenfilms gaat het slecht.Home on The Range was zowat één van de slechtste films die ik al gezien heb en Atlantis doet amper beter.
Vroeger hadden we nog sprookjesachtige verhaaltjes over vriendschap,moed en met de nog altijd tijdloze Disney-liedjes.Spijtig genoeg moesten deze voor Disney hun boeltje pakken en plaats maken voor de computer.
Kristallen,vulkaanuitbarstingen,Jules Verne-achtige duikboot en lichtflitsen ,dat mag dan allemaal wel mooi zijn maar na een tijd begint het te vervelen.Geef mij maar nog altijd het meest opwindende,mooiste Disney fragment waarbij Belle & het beest door de gouden zaal dansen en worden aanschouwd door miljoenen sterren.Dat is klasse!!
Zoals ik al zei moet Disney de liedjes niet meer.Als je de personages bekijkt zijn ze ook niet echt in de stemming om te zingen.
Disney had zoveel werk aan al die Special effects dat ze geen tijd meer hadden om de personages uit te werken
zodat ze soms nog al rare bewegingen maken en heel stijve dialogen voeren.Gelukkig valt de muziek best wel te pruimen en is er wel wat plaats voor humor.
Milo: Forget your jammies, Mrs Packard?
Wilhelmina: I sleep in the nude.
[Sweet throws a sleep mask to Milo]
Dr. Sweet: You're gonna want a pair of these. She sleepwalks.
Milo is een stuntel maar op het einde slaagt hij er wel in om allemaal Indiana Jones-achtige stunts uit te voeren.
Als het dan nog niet erger is komt er op het einde een soort van Schwarzenegger film en de bijhorende Schwarzenegger oneliner terwijl Helga haar pistool afvuurt en zegt
Nothing personal!

Dikke teleurstelling!
Angrod_Pallanén
Ik geef mijn zus vandaag geld mee zodat ze in Disney (hopelijk) de dubbel DVD kan halen van Atlantis
SvandeV
wow...! dit vind ik echt een supper film
mooi getekent
gewoon super !!!
een heel mooi verhaal over die gezonken stad !!!

het is 1 van de mooiste films die ik ooit al heb gezien!
Angrod_Pallanén
Een mooie film is het zeker, maar één van de mooiste die je ooit hebt gezien? Dan heb je óf net het medium tv/film ontdekt óf je hebt alleen super slechte films gezien.
rolfkunst
Dit is echt een prachtige film. Een goed bedacht verhaal. Voor iemand als ik, die Indiana Jones and the fate of Atlantis ook leuk vind, is dit een goede aanwinst.
swrene
een beetje jammere film wel. Niet het niveau van eerdere disney-films. Ik stoorde me vooral aan de vierkante vingers en het mindere verhaal
matthijs_013
Leuke film, hoewel ik het niet echt een disneyfilm vindt (en al helemaal geen classic). Het was vermakelijk, maar vanwege het ook veel om "landschap" ging, zou het mooier zijn geweest als het in 3d was gemaakt. Nadat zijn collega's schattenjagers bleken te zijn, zwakte het af .
*2,5

Front of the Class
Drama, 2008

The Emperor's New Groove
Animatie / Komedie, 2000
onderzeeërzeeexpeditionmuseumatlantismediterraneantekenfilmsteampunkonderwatersea monsteradventurerancient civilization reisjaren 10dieselpunk