• 9.377.760 stemmen

The Next Three Days (2010)

Drama / Thriller | 133 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Paul Haggis

Met onder meer: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson

Releasedatum: 9 december 2010

Plot The Next Three Days

"What if you had 72 hours to save everything you live for?"

Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Mooie en spannende dramathriller, die me voor het eerst sinds tijden bijna de hele film op het puntje van m'n stoel liet zitten. Wat een geweldige spanningsopbouw! Dat komt vooral door Russel Crowe die zijn personage geweldig neerzet. Hij is het die de film ook zo geloofwaardig laat overkomen. Hij is nou niet bepaald het stereotype actieheld, dit keer leef je echt mee met het hoofdpersonage. Dan is er nog de erg sterke soundtrack, en deze film zet je zelfs aan het denken. Erg geslaagd deze film, al geeft hij zoals meerdere keren gezegd misschien te veel antwoord op de hoofdvraag.

avatar van flyer

flyer

Ja hoor er is weer een film die goed is. Tussen al die pulp komen er toch regelmatig films uit die het kijken meer dan waard zijn. Zoals andere al schrijven over het verhaal en het acteren kan ik alleen maar schrijven het klopt dat het goed is

avatar van Japie1971

Japie1971

leuk werkje, soms wat ongeloofwaardig. Al met al kijkt deze wel lekker weg.

avatar van booyo

booyo

The Next Three Days biedt prima vermaak, maar ook niet veel meer dan dat. Ik wil het nog net niet een standaard Thriller noemen, maar heel nieuw is het ook niet allemaal. Maar goed, af en toe is gewoon vermaakt worden ook wel lekker.

avatar van outofspace

outofspace

Goede dramafilm! Crowe zet een puike rol neer! Geen poespas, geen toeters en bellen....gewoon een film die je van begin tot eind meesleept door het verhaal. Het is geen megatopper maar wel een goede film voor een regenachtige zondagmiddag ofzo!

avatar van Boneka

Boneka

Uitstekende film met overigens prachtige vrouwen. Jammer dat ze zo kort in beeld waren. Maar de film zit goed in elkaar. Had in het begin wel een beetje mijn twijfels. Vond de arrestatie allemaal wat vluchtig. Ook de gevangenisrol van E. Banks kon mij aanvankelijk niet bekoren. Alsof ze in de keuken stond. De film heeft natuurlijk zijn onwaarschijnlijkheden met als toppunt de knoop. Maar desondanks goed in elkaar gezet. De snelwegscene vond ik knap gemaakt. Daar zat echt een schrikmoment in. De film verveelt zeker niet en blijft je boeien. Goed maar niet uitmuntend. Vier sterren net waard.

avatar van Fryce

Fryce

Wow! Erg spannend, mooi verhaal en lekker realistisch in beeld gebracht.

avatar van jumperjack

jumperjack

Goede film, goed geacteerd, en tegen het einde ook nog eens bijzonder spannend, helemaal niks mis mee.

avatar van eppy

eppy

De ontsnapping is wel leuk gedaan en spannend uitgevoerd. Doch zit er een gapend gat in het verhaal.
Namelijk het forensisch onderzoek, dit had namelijk heel makkelijk kunnen aantonen dat lara ontschuldig was. Een beetje bloedspetter analist had de bloedvlek achter op de jas als bloedsmeer geanaliseerd en niet als spetter. Ook zou bijna elke detective het vreemd hebben gevonden dat het moordwapen gewoon netjes was weggezet door de vermoedelijke dader. Of deze was zo incompetent, maar de film laat duidelijk een gedreven detective zien.
Voor de rest is ie wel oké.........

avatar van Angelo2

Angelo2

Heerlijke drama/ thriller met spannende momenten. Acteerwerk was goed en het verloop van de film realistisch. De ontsnapping aan het einde was dan ook lekker spannend was in tegenstelling tot veel andere films.Zat op het puntje van me stoel. Onverwachtse aanrader!

avatar van Oliveri

Oliveri

Bovengemiddeld goed deze thriller, al is het soms niet allemaal even realistisch.

Russell Crowe overtuigend, de rest redelijk.

avatar van missl

missl

Film laat wel veel over aan het toeval maar neemt niet weg dat het spannend blijft en interessant.

avatar van Oordeel

Oordeel

De film komt wat traag op gang. Het eerste uur is niet erg boeiend en is duidelijk de 'set-up' voor het 2e uur waarin de actie losbarst. Gelukkig geen over the top actie, want dat zou misplaatst zijn in een film als deze. Jammer van het voorspelbare einde, vond ik toch een zwaktebod. Al met al een film die een ruime voldoende scoort.

Speciale complimenten gaan uit naar Crowe, die een ijzersterke rol neerzet.

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooie en spannende film, maar ik vond het origineel toch wat beter.

avatar van ThunderGOD

ThunderGOD

Leuke film. Boeiend van begin tot eind. Aanrader!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Best een spannend verhaal met flink wat geknoei in de voorbereiding van het plan, dat maakt het ook allemaal extra boeiend. Soms is het wel een beetje traag maar uiteindelijk blijf je geboeid kijken tot het einde. Goed einde trouwens

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Verrassend !

Heel boeiend, goed verhaal, zit goed in elkaar !

Russel crowe speelt top, elizabeth banks ook, maar wat doet de naam van liam Neesson hierboven .. de vrouw die de koffie niet te zuipen vond had nog meer tekst

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Komt niet eens in de buurt van het origineel, dat veel spannender en overtuigender is. Ook qua sfeer is het een tegenvaller. Dit komt ook een beetje door Russel Crowe, die bot acteert.

avatar van gijsberto

gijsberto

yep,weer zo'n ouderwetse goede thriller die van het begin tot het eind blijft boeien,goed verhaal en russel crowe in een uitstekende rol

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/thriller film...

Echt spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteur Russell Crowe speelt zeer goed...

Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

Zeker aanrader...

avatar van K. V.

K. V.

Erg aangenaam verrast door deze film. 'k had eigenlijk geen verwachtingen bij deze film, maar wat was hij goed.

Een mooie opbouw en een spannende finale. 'k vond de film in het begin erg realistisch: het is zeker geen typische held en er lopen ook dingen fout, zodat het niet té vlotjes verloopt.

De cast deed het erg goed, vooral Russel speelde erg overtuigend.

Ondanks dat de film iets meer dan twee uren duurde, voelde het zeker niet als een lange zit. Vooral dus het laatste half uur is erg spannend.

Zeker de moeite om te bekijken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hele knappe thriller over een onschuldige die straf krijgt. We kennen het al. Je bent op een verkeerde plaats op een verkeerde tijd en je bent de sjaak.

Dat overkomt Lara (goed neergezet door Elizabeth Banks) die door de politie word opgepakt voor moord. Het mooie theorie is ook dat haar man John (weer een mooie rol van Russel Crowe gewoon, ondanks de zware tegenslag, door probeert te gaan met zijn leven met zijn zoontje. Dan word Lara suicidaal en komt hij in actie.

Wat we dan krijgen is een spannende race tegen de klok en een soort van outbreak-thriller De vaart komt er hoe langer hoe meer in en er zitten hier en daar nog wat knappe actiescenes in. Ook die scenes waarbij John voor zijn plannen contact moet opnemen met de onderwereld is erg indrukwekkend. Verder ga ik het niet verklappen want, het over de 2de helft hebben is eigenlijk al een te grote spoiler.

Zeer geslaagde thriller.

avatar van neysen1985

neysen1985

Non de kaat!! Prachtige thriller barstenvol met sfeer!

Direct al vanaf de start, zat ik al vol spanning naar deze film te kijken.

En dan de 'fugitive' achtige sfeer is ook echt geweldig in beeld gebracht.

Deze film behoort nu al tot een van mijn persoonlijke favorieten.

Hier wordt een heerlijke, beklemmende en spannende sfeer neergezet waarbij je bijna naar het scherm zit te gillen omdat je zo in de film zit.

Yep......... the next three days is mijn topper!

avatar van gi30171

gi30171

2 uur en geen minuut die je wil missen. Echt een zeer goeie film.

avatar van Barry83

Barry83

Geweldige thriller! Film zit vol spanning, je zit continu op puntje van je bank, zo hoort een film te zijn kan deze echt aan iedereen aanbevelen!

avatar van Gework17

Gework17

Prachtige Film, Goed acteerwerk ik heb me geen minut verveeld

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende film die de spanning kundig weet op te bouwen en vast te houden. Het hele gebeuren wordt gedragen door de heer Crowe die bekwaam een man in zak en as neerzet. Echt spannend vind ik de film niet, maar goed kijkbaar is ie zeker.

avatar van Jozz

Jozz

Wat een heerlijke thriller. Deze film doet wat veel anderen missen, boeien van begin tot eind! Een meeslepend drama met een perfecte balans tussen actie en emotie. Ik heb het Franse origineel niet gezien, dus een vergelijking kan ik niet maken, maar van deze film heb ik zeker genoten. De film blijft interessant en werkt langzaam toe naar een spectaculair slot.

Prettige rol van Russell Crowe, die deze film toch wel draagt. De overige rollen zijn ook van goed niveau, maar aanmerkelijk minder promiment aanwezig. Klein minpuntje mijns inziens is het realisme op het eind. Zo vind ik de scene waarin ze door de "douane" komen terwijl de hele stad is afgesloten en het volledige politiecorps achter hun aanzit wel erg ongeloofwaardig. Maar goed... dat mag de algehele pret niet drukken. Slechts een klein smetje op een verder fantastische film.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

dit wordt een klassieker , heel goed over nagedacht door vaklui.

de sfeer , het verhaal , de spanning alles klopt.

de acteurs blinken niet uit alleen dan in eenvoud en geloofwaardigheid.

schitterende ervaring om te zien en te horen.

nogmaals , een topper

avatar van kalehein

kalehein

Ik heb het eerste half uur gezien, hierna een kwartier moeten missen (hondjes uitlaten) mijn vriendin heeft me wel eea bijgepraat. Uitstekende thriller met een licht psychologisch tintje.
Om Neeson nu zo nadrukkelijk te vermelden in de aankondiging vind ik ietwat over dreven tot meer dan een kortstondig treffen tussen hem en Crowe komt het niet waarin hij eea uitlegt betreffende zijn "7" ontsnappingen en hoe hij die voor elkaar heeft gekregen.
Gedurende de film wordt hem ook meermaals aangegeven dat een eventuele ontsnappingspoging gedoemd is te mislukken.Hij stipt zijn routes heel goed uit en ook het op het verkeerde been zetten van de politie door 3 afzonderlijke vuilniszakken te gebruiken om zijn vluchtplan weg te gooien. Ook het gebruiken van vele exotische bestemmingen op zijn kaarten doet de politie op het verkeerde been zetten.
Ik kan hier nu wel het hele verhaal vertellen, maar ik raad je gewoon aan om de film te kijken!
Zoals hieronder al staat geschreven: "Dit wordt een klassieker" ... ik deel die mening!